Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato što se dešavalo da na nekim lokacijama radi Eon sa sbb mreže na Supernova/Telekom internetu, a nedge ne... Do čega je ne znam.
Trenutno imam eon nalog sa Total TV ugovora i on radi na supernova internetu, telekom optici i adsl... U dosta gradova isprobano.
Total tv nalozi rade na bilo kojem internetu.

Ovo nisu tačne informacije, koristim tuđi nalog, dok sam bio na ipv4 koristio sam VPN, kada sam dobio ipv6 radi bez VPN-a. Nema razloga da ne radi i drugima na ipv6.
Tacna je informacija.

Imas EON pakete van SBB mreze. Kada takav eon nalog imas, onda radi svuda u Srbiji. Ako uzmes nalog nekog SBB korisnika, nece raditi na telekomovoj mrezi N1, nova, sportklubovi, itd. Na ipv6 radi jer SBB nije propustio opsege kroz filter, ali ipv4 jeste.

Jel *Supernova MOVE uredjaj hibridni ili ne? Mislim jel u njega ide i koaksijalni i eternet kabl ili samo eternet?
Kao kod eon boxa

Hibrid.

Isao sam da uzmem *Super sve plus MOVE i kazu da ce da bude 150mb download, jel ima razloga da verujem u to?

Naravno da ima. Ako je mreža okej nema razloga da ne radi punom brzinom.

Smederevska Palanka, Velika Plana,,Lapovo, Batocina,Raca,Veliko Gradište bez svih usluga.

Bila su danas gospoda iz SN i rešili su problem sa uploadom. Nisu mi ništa naplatili ali me je svejedno krvavo koštalo.
Prvo na šta su se ustremili, posle provere modema, bila je utičnica. Tu utičnicu sam svojeručno "preradio" da mogu direktno da spojim kabl sa F ugaonim konektorom na njoj. I razbucaše je. Tražio sam da to ne rade već da ispitaju prvo u hodniku ispred stana ali me nabediše da je tu problem. Potom su u hodniku zamenili razdelnik i opet ništa. Pa su ispitali signal u SN kutiji i zaključili da moraju da čupaju kabl koji mi ide do razvodne kutije. Tvrdili su da je kabl loš ali nisam verovao da može sam od sebe da se pokvari a nije niko čačkao ili lomio. Slučajno mi pade na pamet da me možda nisu ni priključili na SN kutiju već da sam i dalje na Poštinoj. Rekao sam im da su tog dana kad su doneli opremu i ugovor svo vreme bili u stanu i posle otišli iz zgrade, nikakvo prespajanje nije se desilo u tom intervalu osim ako nije izvedeno ranije. Pogledali su u Poštinu kutiju i da, još uvek sam tamo bio priključen. Eto zašto je meni ostao šum iako su svoje instalacije očistili. Jasnije je i zašto sam jedan od retkih ovde bio bez prekida oko novogodišnje noći. Prespojili su me i sad sve radi.
Šta god da se desi posle i život da mi zavisi od toga, terenska ekipa od ma kog provajdera mi više neće preći kućni prag. Oni iz Pošte su mi dva puta razvalili utičnicu, poslednji put jer sam stavio RF konektore na kraj da bih stavio masku na rupu. Rekli da to ne može tako iako se pokazalo da nije imalo uticaja na signal. Posle sam stavio F konektore i opet nije valjalo jer sam imao ugaoni nastavak. On nije remetio signal, sam sam proveravao i oni su utvrdili da nije bio smetnja. A krvavo sam se namučio da na masku od utičnice montiram taj konektor da bi izgledalo kao maska koju nisam uspeo naći kod nas u prodaji.
Ugaoni konektor koji nisam jeftino platio su, kako sam video posle, odneli sa sobom. Comega razdelnik, koji sam stavio u hodnik kako bi između ostalog rasteretio kablove jer su mu "noge" na istoj strani, zamenili za ovaj Teleste (u prilogu) i opet nagužvali kablove. Eno mi sad povremene pikselizacije na Areni. Gde sad da nađem razdelnik kao što je Comega?
Nije mi jasno zašto svaki put moraju da razvale utičnicu bez da prvo provere valja li. Nijednom nije bio problem ono što sam ja montirao. Pa nisam rođen juče a ni ovo nije mehatronika ili slično. Džabe im ti merni instrumenti ako sve menja da bi proverio gde je problem.
Odneli mi Comegu i konektor, žao mi je što sam im ukazao da je kutija problem, mogli su još dobrano da se muče.
Više ih ne zovem ni za šta, nijedne od njih. Ako bude moralo opet da dolaze povodom bilo čega i opet mi naprave sra*e, živi neće otići.

Prilozi

• IMG_20220402_153048.jpg
    IMG_20220402_153048.jpg
    164.3 KB · Pregleda: 149
Sad su me stvarno stavili pod svoje.

Prilozi

• Modem pre.jpg
    Modem pre.jpg
    116.7 KB · Pregleda: 142
  • Modem posle.jpg
    Modem posle.jpg
    117.4 KB · Pregleda: 141
Bila su danas gospoda iz SN i rešili su problem sa uploadom. Nisu mi ništa naplatili ali me je svejedno krvavo koštalo.
Prvo na šta su se ustremili, posle provere modema, bila je utičnica. Tu utičnicu sam svojeručno "preradio" da mogu direktno da spojim kabl sa F ugaonim konektorom na njoj. I razbucaše je. Tražio sam da to ne rade već da ispitaju prvo u hodniku ispred stana ali me nabediše da je tu problem. Potom su u hodniku zamenili razdelnik i opet ništa. Pa su ispitali signal u SN kutiji i zaključili da moraju da čupaju kabl koji mi ide do razvodne kutije. Tvrdili su da je kabl loš ali nisam verovao da može sam od sebe da se pokvari a nije niko čačkao ili lomio. Slučajno mi pade na pamet da me možda nisu ni priključili na SN kutiju već da sam i dalje na Poštinoj. Rekao sam im da su tog dana kad su doneli opremu i ugovor svo vreme bili u stanu i posle otišli iz zgrade, nikakvo prespajanje nije se desilo u tom intervalu osim ako nije izvedeno ranije. Pogledali su u Poštinu kutiju i da, još uvek sam tamo bio priključen. Eto zašto je meni ostao šum iako su svoje instalacije očistili. Jasnije je i zašto sam jedan od retkih ovde bio bez prekida oko novogodišnje noći. Prespojili su me i sad sve radi.
Šta god da se desi posle i život da mi zavisi od toga, terenska ekipa od ma kog provajdera mi više neće preći kućni prag. Oni iz Pošte su mi dva puta razvalili utičnicu, poslednji put jer sam stavio RF konektore na kraj da bih stavio masku na rupu. Rekli da to ne može tako iako se pokazalo da nije imalo uticaja na signal. Posle sam stavio F konektore i opet nije valjalo jer sam imao ugaoni nastavak. On nije remetio signal, sam sam proveravao i oni su utvrdili da nije bio smetnja. A krvavo sam se namučio da na masku od utičnice montiram taj konektor da bi izgledalo kao maska koju nisam uspeo naći kod nas u prodaji.
Ugaoni konektor koji nisam jeftino platio su, kako sam video posle, odneli sa sobom. Comega razdelnik, koji sam stavio u hodnik kako bi između ostalog rasteretio kablove jer su mu "noge" na istoj strani, zamenili za ovaj Teleste (u prilogu) i opet nagužvali kablove. Eno mi sad povremene pikselizacije na Areni. Gde sad da nađem razdelnik kao što je Comega?
Nije mi jasno zašto svaki put moraju da razvale utičnicu bez da prvo provere valja li. Nijednom nije bio problem ono što sam ja montirao. Pa nisam rođen juče a ni ovo nije mehatronika ili slično. Džabe im ti merni instrumenti ako sve menja da bi proverio gde je problem.
Odneli mi Comegu i konektor, žao mi je što sam im ukazao da je kutija problem, mogli su još dobrano da se muče.
Više ih ne zovem ni za šta, nijedne od njih. Ako bude moralo opet da dolaze povodom bilo čega i opet mi naprave sra*e, živi neće otići.
Nisu džaba rekli ČOVEK JE SAM SEBI NAJBOLJI MAJSTOR. Ja te u potpunosti razumem.

Ima još nešto. Ovim prebacivanjem priključka su mi onesposobili Poštine kanale. Nije toliko bitno koliko onesposobljavanje video nadzora u zgradi. Sad moram da cunjam po podrumu da vidim može li nekako da se spoji na SN i da li će biti funkcionalno u tom slučaju. Naopak dan, nema šta.

Ističe mi Telekomov ugovor,50/8,razmišljam da uzmem Supernovu jer vidim da nude veće brzine a čujem da može i bez fiksnog telefona.Duša me boli što moram da plaćam fiksni a služi mi samo da me maltretiraju ovi što nude sve živo.Sve mi do sada stabilno radi,da li su vam dobra iskustva sa Supernovom?Plašim se da ne pogrešim a nemam sem vas koga da pitam.

Ističe mi Telekomov ugovor,50/8,razmišljam da uzmem Supernovu jer vidim da nude veće brzine a čujem da može i bez fiksnog telefona.Duša me boli što moram da plaćam fiksni a služi mi samo da me maltretiraju ovi što nude sve živo.Sve mi do sada stabilno radi,da li su vam dobra iskustva sa Supernovom?Plašim se da ne pogrešim a nemam sem vas koga da pitam.
Moras pitati u komsiluku. To je iskustvo iz prve ruke. Pitaj korisnike iz tvoje ulice. Jer iz iskustva forumasa ovde na forumu sve zavisi od lokacije jer puno je bivsih operatera objedino sada pod supernovu. Negde su nove instalacije negde stare. Evo ja na primer sam bivsi kopernikus instalacije stare mozda deset godina i sve je u redu.

Ne znam nikoga,u zgradi tuga,nikoga ništa ne interesuje. Mada hvala ti na savetu,raspitaću se po okolnim kućama.

Uvedi paralelno i supernovu i videćeš kakva je situacija. Mislim da postoji rok od 14 dana da se raskine ugovor bez ikakvih penala.

Ne znam nikoga,u zgradi tuga,nikoga ništa ne interesuje. Mada hvala ti na savetu,raspitaću se po okolnim kućama.
Imao sam istu dilemu pre više od dva meseca, ugasio mts VDSL i prešao u SN. Generalno, zadovoljan, interent 150/15 (realno 144/14), MOVE uredjaj je bezveze (baguje, lošija slika nego na mts) ali sve u svemu nisam se *****ao.
Komšije iz ulaza koje su se vratile na mts to su uradili zbog sporijeg menjanja kanala na MOVE-u i lošije slike (u smislu da HD kanali izgledaju mutnije i sa nekim bledim bojama u odnosu na mts)

Ne bih ja uzimao tv paket,interesuje me samo internet.Hvala.

Ne bih ja uzimao tv paket,interesuje me samo internet.Hvala.
Ja sam presao proslog maja sa vdsl-a na SN net 100/10. Bilo je par prekida za ovo vreme,juce recimo 4sata jer je bio globalni prekod na mojoj teritoriji. Sam net je ok,uvek je puna brzina. Bivsi RV je u pitanju.

I može da radi bez telefonske linije?

E sada moram da tresnem,ovde u centru SM nema bandera.Kako kabl dolazi,svojevremeno sam se raspitivao za Kopernikus,pitali me za adresu ja im rekao,kažu ne može.Što ne može? Kažu nemate bandere,*** ja nisam ni znao da nema bandera!?

Koja je tacno razlika izmedju ove dve slike osim sto na drugoj 4 kanal za upstream ne radi i da li to utice na kvalitet interneta posto je i kod mene isto tako.. Paket 150/15
To im je na neki način zaštitni znak (4 ne postoji) ali ne brini i sa dva bi bilo OK. Mene malo muči, mada za sada nema većih problema, jači signal na Downstream a i SNR, kontra tome niže na Upstream. Rekao bih da sam blizu granice ali zasad ništa značajnije od problema, modem izgleda dobro podnosi, TV malko zeza na par kanala.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno