Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kad budeš stigao, odradi nekoliko speed testova ka stranim EU serverima malo udaljenijim, tipa Irska, Švedska, Danska, pa okači ovde.
Pozz evo i mojih rezultata (paket Super sve plus MOVE 250/20Mbps) i nije da ih hvalim ali stvarno nemam problema što se tiče interneta i TV-a sem kada se desi neki globalni problem ili kidanje vlakana (a to se valjda i ne računa u probleme?). ;)
Supernova je razvukla potpuno novu optičku mrežu i završila je u avgustu 2020. godine, tako da računam da je to sve ok i meni za sada sve radi savršeno!:)

Prilozi

• 12859962321.png
    12859962321.png
    44.7 KB · Pregleda: 78
  • 12859973147.png
    12859973147.png
    46.1 KB · Pregleda: 47
  • 12859985849.png
    12859985849.png
    47.6 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Imas 350/20 a i totlano nebitno. Moj bivsi provajder koji je jel te sada supernova, imao je brzine 100/40 150/60 250/80 320/100 450/150 600/200 jos pre 4 -5 godina... od kad je mts/sn poreuzeo 450 i 600 vise ne postoje ali hvala bogu ostalo je zadrzano (brzina i odnos). Imas jos par provajdera koji nude slicno u Nisu, a ne te debilne odnose i brizne u 2022 godini... Ne mogu da se opamete nikako. Poenta je ici napred, a ne nazad, a mi samo idemo nazad. Sve pametnjakovici neki vode kompanije sve sto mogu da uniste - uniste. Tako i kanale isto... nema razlike.

Pogledajte prilog 337228
još uvek ne mogu na ove nove planove da se naviknem
čudi što bi 350/20 puštali na optici...

Pa i ja kazem. Osim toga ni samo ne znaju sta ce vise, svaki paket drugu brzinu ima... onde 200 onde 250 onde 350... a upload osakacen do bola. Moguce i da je greska jer iznad pise net 120/200 :D Genijalci. Kolektivno bi svi trebali da daju otkaz jer definitivno nisu za taj posao i prepuste nekim pametnim ljudima koji poznaju materiju i problematiku da lepo naprave pakete kakvi dolikuju 2022 godini (ineternet i televiziju), jer sve ovo sto rade je....
Ali svi oni gledaju one najgore i prema njima se upravljaju niko ne gleda bolje i da proba da nadmasi to bolje. Zato smo i tu gde (nazalost) jesmo.

Ne znam kako je za stare korisnike ali recimo ja sam nov korisnik i meni su dali ugovor na 24 meseca paket 1000/100 sa tim sto je prvih 12 meseci gratis (1rsd), paket koji je 4.400rsd.. sto mu za te prve dve godine izadje 2.200rsd kada se podeli... iliti 18evra... mislim da je to dobar deal. Taman se nadam po isteku ako udje Telenor sa boljom ponudom ili neko treci, sto da ne idem dalje, ako sve bude u narednom periodu super kao do sada, ne vidim razlog zasto bih prelazio kod drugoga osim ako ne ponudi makar istu brzinu za daleko manje novca.

Obzirom da radim od kuce vec skoro dve ipo godine i cesto imam konferencijske veze sa vise desetina ljudi i ukljucenim kamerama... kvalitet izmedju optike i bakra se i te kako primeti, bar u mom slucaju.

P.S. Kada su bili monteri da uvedu optiku kazu da je na Altini (naselje zemuna preko puta novosadskog autoputa) katastrofa stanje sa optikom i maltene su svaki dan tamo na terenu i da je bas lose uradjena infrastruktura, a da za ovaj deo Zemuna gde sam ja (ja sam maltene zadnji uveo optiku) kazu da ne pamte kad su zadnji put dolazili serviseri da nesto popravljaju, menjaju vlakna itd itd obicno su to izlasci radi zamene modema i slicno ali signal je uvek bio TOP (njihove reci). Pa eto ako nekom znaci ova informacija

Poslednja izmena:
Pozz evo i mojih rezultata (paket Super sve plus MOVE 250/20Mbps) i nije da ih hvalim ali stvarno nemam problema što se tiče interneta i TV-a sem kada se desi neki globalni problem ili kidanje vlakana (a to se valjda i ne računa u probleme?). ;)
Supernova je razvukla potpuno novu optičku mrežu i završila je u avgustu 2020. godine, tako da računam da je to sve ok i meni za sada sve radi savršeno!:)
Koja je lokacija u pitanju?

Pa jeste, ali ne mozes da kazes samo SUPERNOVA i dao si odgovore. Ne samo ti, vec svi koji ste u diskusiji. Supernova je i Kopernikus u nekom gradu i Ikom u Beogradu i EXE u Nisu, a i Citadela u Odzacima ( Backa ). 100mbit/s, na primer, nije za uporedjivati kod ova 4 bivsa samostalna providera, ciju opremu sad koristI SN.
Ovo je istina, ali ujedno i potvrdjuje koliko je supernova neozbiljan provajder u svakom smislu (racunovodstvo, podrška, kvalitet usluge…) jer ne možeš se i 5 godina nakon kupovine odredjenog provajdera vaditi sa “to je stara mreža od XYZ firme.
Da su ozbiljan provajder ne bi se nakon toliko godina uopšte pričalo ko je na cijoj bivsoj mreži.
Ja recimo i da hoću ne mogu da uzmem ništa vece od 100Mbps (koji se uglavnom raspadaju) jer eto “znaš ovde je mreža haos tako smo je preuzeli” a preuzeli je pre 100 godina.

Mislim da je ovo najudaljenija tacka za ping od Srbije...

12860916512.png

Screen Shot 2022-03-07 at 17.06.36.png

S obzirom da je Boleč - ex GroNet, super ti ovo radi 😂
GroNetova mreža je rađena godinu dana pre u Leštanima, Kaluđerici i deo Smederevskog puta i čini mi se da je malo traljavije odrađena. ;)

Optika u Boleču je urađena posle kupovine GroNeta od strane Supernove i rađena je po mts standardima i nema veze sa GroNetom! :)

Koliko znam je to da su ispoštovali da na jedno vlakno ide max 64 korisnika (na jedno vlakno ide 8 optičkih završnih kutija i po 8 korisnika na jednu kutiju), i da su prvi put postavljali te ZOK optičke kutije gde se vlakna od korisnika splajsuju u samoj kutiji direktno na vlakna, a ne da idu na konektore kako mi rekoše majstori (splajseri) da je bolje jer nema spoljnih uticaja na konektore...!

A evo i slika kutija i spojnica kako je to izgledalo kada su ih tek postavili.

Prilozi

• Supernova.JPG
    Supernova.JPG
    449.8 KB · Pregleda: 53
  • Supernova spojnica.JPG
    Supernova spojnica.JPG
    103.8 KB · Pregleda: 62
GroNetova mreža je rađena godinu dana pre u Leštanima, Kaluđerici i deo Smederevskog puta i čini mi se da je malo traljavije odrađena. ;)

Optika u Boleču je urađena posle kupovine GroNeta od strane Supernove i rađena je po mts standardima i nema veze sa GroNetom! :)

Koliko znam je to da su ispoštovali da na jedno vlakno ide max 64 korisnika (na jedno vlakno ide 8 optičkih završnih kutija i po 8 korisnika na jednu kutiju), i da su prvi put postavljali te ZOK optičke kutije gde se vlakna od korisnika splajsuju u samoj kutiji direktno na vlakna, a ne da idu na konektore kako mi rekoše majstori (splajseri) da je bolje jer nema spoljnih uticaja na konektore...!

A evo i slika kutija i spojnica kako je to izgledalo kada su ih tek postavili.
Ako su ti tako rekli ok, mada pamtim još iz 2020-te da su pojedini kukali što su sa postojećeg HFC-a prešli na GPON

Jedno glupo pitanje da li ovi sad novi paketi menjaju ove stare pakete koje sad imamo konkretno super sve plus imam ja a ex kopernikus bivši. Ili je ova samo za mts korisnike? Ne razumem sad baš najbolje ova sa ovim paketima

Kada potpišeš nov ugovor.

Znači kad obnavljam ugovor moraću da uzmem neki od ovih novih paketa?

Ako ne potpišeš onda ne moraš.

Jedno glupo pitanje da li ovi sad novi paketi menjaju ove stare pakete koje sad imamo konkretno super sve plus imam ja a ex kopernikus bivši. Ili je ova samo za mts korisnike? Ne razumem sad baš najbolje ova sa ovim paketima
Ako ti ne treba MOB onda gledaj Plan 3 pakete ( NET+TV+TEL ). To su ti stari Super Sve paketi.

Aha. Naravno da mi netreba mob pošto sam u drugoj mreži. A nisam obratio pažnju na plan 3. Hvala puno
Pod Plan 2 je ovo što ja imam sad jedino ne pominju fiksni. A pod plan 3 je sa fiksnim al i omorika paketom

Ako ti treba samo TV i NET bez fiksnog telefona, gledaj Plan 2 pakete, a ako ti treba i fiksni tel onda Plan 3, samo izaberi ( NET+TV+Fiksna )

PNG image.png

Pozdrav, potrebna mi je mala pomoc, malo cudan problem, kada svoj racunar zakacim na ovaj zte f660 pokazuje mi 100mbps, kabl je cat6, mrezna je gigabitna, jer isti racunar sa tim kablom kada se ubode u sbb-ov ubee daje 1gbps konekciju, pokusao i drugi kabl, podesio full duplex, probao sva 4 porta, restart ruteta nisu pomogli, njihov support tvrdi da je do mog uredjaja i nece da izadju na teren

Pozdrav, potrebna mi je mala pomoc, malo cudan problem, kada svoj racunar zakacim na ovaj zte f660 pokazuje mi 100mbps, kabl je cat6, mrezna je gigabitna, jer isti racunar sa tim kablom kada se ubode u sbb-ov ubee daje 1gbps konekciju, pokusao i drugi kabl, podesio full duplex, probao sva 4 porta, restart ruteta nisu pomogli, njihov support tvrdi da je do mog uredjaja i nece da izadju na teren
@Hybit Je imao isti problem i resili su mu zamenom rutera.

Pozdrav zanima me vaše mišljenje da li da pređem sa MTS interneta 10mbs ( nemaju tehničke mogućnosti za veću brzinu) na Dupernova internet optika 50 mb/s?
Zanima me da li je internet dobar, ima li prekida u radu, ja sam u MTS-u 15god i internet je dobar uvek bio, uopšte ne znam šta da radim, cena je 1500din mesečno. Trenutno sam u MTS-u na BOX 2 fix+net+Sat tv =2300din i sutra mi ističe ugovor, a mogu da produžim i dalje da mi ostane sve isto.
Da li da pređem, čitam i vidim da su utisci podeljeni, u Kragujevcu živim.

Milion puta je bilo isto pitanje i uvek isti odgovor.Pitaj komšije kako im radi internet....

i da su prvi put postavljali te ZOK optičke kutije gde se vlakna od korisnika splajsuju u samoj kutiji direktno na vlakna

Ovako je isto i kod mene uradjeno u ulici, ZOK je bas na banderi koja je ispred moje kuce i gledao sam dok je serviser splajsovao i povezivao, tako da mogu da potvrdim za ovaj deo Zemuna da je tako uradjeno (kako treba zapravo). Za broj korisnika po kutiji nisam pitao obzirom da u mojoj ulici su sve kuce nema zgrada a na svakoj banderi stoji kutija, tako da jedino sto znam da oni prikace na kutiju koja je fizicki bliza tvojoj kuci.

Kod mene radi, ulogovao se sa podacima od HBO go.

Od kada sam omogućio IPv6, tako imam probleme sa YT, kako na računarima (iskoči greška sa junik ID), tako i na Fire Stick 4K MAX, preko SmartTubeNext 14.16 ("Video Source Isn't Working or Incorrect Time"). Čak i Vanced na telefonu hoće da štucne, mada ne mogu da se požalim, on radi ubedljivo najbolje.

Ne znam da li je do Pi-Hole. Kažu da treba vajtlistovati manifest.googlevideo.com, što je uradjeno, ali je greška i dalje tu i potpuno se nasumično i često javlja, najviše na Fire Stick.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno