Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kod mene je stiglo ažuriranje na ott supernova boxu (nije move) još juče......ima ogromne razlike naročito u video klubu......mislim da je samo info bar ostao isti, sve ostalo je promenjeno:

20211012_080229.jpg 20211012_080206.jpg 20211012_081242.jpg 20211012_080558.jpg 20211012_080326.jpg 20211012_080412.jpg

Ne koristim eon već 10 meseci pa sam možda i zaboravio, ali me neke stvari podsećaju na eon. Evo na primer ova treća slika. Videću kad stigne update i kod mene na move.

Ipak su mi juce poslali kredencijale za mobilnu aplikaciju, valjda im je trebalo nekoliko dana da se predomisle. :rolleyes:

Nije losa mobilna aplikacija, i uporedio bi je sa eon aplikacijom koju godinama koristim.

U sustini najveca razlika je u video klubu, i domacim sadrzajima, bukvalno sve serije su kod supernove dok na eon-u imate samo stare i njihovu produkciju sto je vrlo skromno.

Sto se tice interfejsa prekrupni su posteri, i nema podrsku za kursorske tastere, i nema naziva pored postera, ali to mogu da rese sledecim apdejtom aplikacije i tako u jednoj verziji da dobiju smart i mobilnu aplikaciju podrzanu na obe platforme.

Pozdrav, imam pitanje za sve korisnike supernove sto se interneta tice preko optike.
Kada bi pingovali neki server (google.com na primer) koliko vam je vreme odziva na mrezi? I da li imate gubitak paketa? (preko cmd-a)
Ovaj problem se pojavljuje kod mene kao i kod prijatelja koji su u istom mestu vec 3 meseca tj sada vec 4, i to je bas od kada je telekom kupio supernovu i promenio microtikove na njihove. Razvlacim se sa njima izuzetno dugo i znam da cu jos duze da se ganjam s njima posto nisu sposobni da rese problem.

Evo sta su meni poslali na mail.
Poštovani,

Nakon provere od strane tehničke službe, ustanovljene su smetnje koje su nešto većeg obima i nisu vezane za ugrađenu opremu na Vašoj adresi

Kolege su upoznate i rade na otklanjanju navedenih smetnji na mreži.

Izvinjavamo se na nelagodnosti i molimo Vas za stpljenje.

Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav

Pa da, sto je super. Samo sto su kod mene tri puta dolazili merili premeravali i na kraju rekli da nisu u stanju da uklone kvar. A onda zatvoreili tiket i nikom nista. Ide sve ponovo zovi, trazi resenje. I onda te zove covek koji hoce da dodje da meri..... A na mail mi nista nisu odgovorili, poslao sam im jedno 3-4 maila.

Molim za informaciju. Osim 2 CI kartice imam Kopernikus STB (ima karticu za dekodiranje sa donje strane i listu kanala sa onim znakom $ gde se plaćaju ti kanali). Trebalo bi da produžim ugovor i da STB zamenim Move uređajem. Kako Move uređaj dobija signal - kroz koaksijalni kabl (kao sad STB), kroz UTP kabl (ako je ovako, da li je dovoljan kabl za 100 mbita, sa paricama 1,2,3 i 6) ili preko Wifi?

Može da se nakači na Wi-Fi, ja ga tako koristim.

Mislim da ne dozvoljava da se nakači na Wi-FI ako je Ethernet aktivan, ali svakako u delu za podešavanja posttoje podešaanja za obe "vrste" mreža.

Pozdrav.
Imam Technicolor TC 7200 ruter.
Od ukupno 4 izlaza, internet mi radi samo na prva 2, a na druga 2 ne.
Da li postoji neka mogucnost da se otkljucaju i koriste za internet?
Probao sam googlati Port forwarding TC7200, ali nisam nasao nista konkretno.
Ako moze neka pomoc ili kratko uputstvo, gde sta kliknuti da bi se to otkljucalo.
Znam da se u podesavanja rutera ulazi preko 192.168.0.1 i user/pass je admin admin, a za dalje ne znam.
Hvala.

Pozdrav.
Imam Technicolor TC 7200 ruter.
Od ukupno 4 izlaza, internet mi radi samo na prva 2, a na druga 2 ne.
Da li postoji neka mogucnost da se otkljucaju i koriste za internet?
Probao sam googlati Port forwarding TC7200, ali nisam nasao nista konkretno.
Ako moze neka pomoc ili kratko uputstvo, gde sta kliknuti da bi se to otkljucalo.
Znam da se u podesavanja rutera ulazi preko 192.168.0.1 i user/pass je admin admin, a za dalje ne znam.
Hvala.
Ja imam isti taj i svi izlazi rade.

Evo sta su meni poslali na mail.
Poštovani,

Nakon provere od strane tehničke službe, ustanovljene su smetnje koje su nešto većeg obima i nisu vezane za ugrađenu opremu na Vašoj adresi

Kolege su upoznate i rade na otklanjanju navedenih smetnji na mreži.

Izvinjavamo se na nelagodnosti i molimo Vas za stpljenje.

Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav
Imam slican/isti problem kao i ti (isti paket 1gbps optika). Od recimo 20h pa do 23h net radi katastrofa. Ping ide do 200ms a download 100-200mbps, preko dana LETI.. bukvalno ping 1ms i download 970mbps up 110mbps... Danas u par navrata sam testirao. Sad ocu da proverim i vec je krenulo da se sjebava.. kao da imaju neko zagusenje nocu (puno usera). Cekam tamo 21-22h da testiram posto tad jedva radi.

Prilozi

• 17_25_SN-SPEED TEST.PNG
    17_25_SN-SPEED TEST.PNG
    32.8 KB · Pregleda: 64
Moze li da se pristupi podešavanju slike?
Na ott supernova boxu ne postoji (nikad nije ni bila) opcija za podešavanje slike na novom interfejsu ako misliš na kontrast, osvetljenje boja, oštrina.
Može samo da se podesi rezolucija i pozicija slike
Napominjem da je to za ott supernova box........Ne znam kako je na move boxu

@katics Ista situacija je i kod mene. Evo poceo je da njake net

Na ott supernova boxu ne postoji (nikad nije ni bila) opcija za podešavanje slike na novom interfejsu ako misliš na kontrast, osvetljenje boja, oštrina.
Može samo da se podesi rezolucija i pozicija slike
Napominjem da je to za ott supernova box........Ne znam kako je na move boxu
Isto i na move boxu, to da se podešava svetlina, kontrast itd . nisam još pronašao, samo rezolucija može.
@katics Ista situacija je i kod mene. Evo poceo je da njake net
Pa ljudi zovite, žalite se, zato ste i uzeli optički net, da bi imali brzinu, a ne ovo. Moja na kablu je stabilna i nema zezanja doduše 120.

Isto i na move boxu, to da se podešava svetlina, kontrast itd . nisam još pronašao, samo rezolucija može.
Postoje ta podešavanja na Move boxu u Droid settings - Picture - Picture mode gde su predefinisani preseti i dodatno custom settings da podešavaš po volji. Problem je što im ne možeš pristupiti ako ne pobegneš iz njihovog launchera.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno