Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav. Juče su mi zamenili risiver, onaj tanki na kome piše Kopernikus, i stavili drugi skymaster. Međutim, primetio sam osetnu razliku u kvalitetu slike. Ovaj bivši kopernikusov imao je mnogo bolju sliku. Pokušao sam sa svim mogućim podešavanjima i na tv-u LG i na samom risiveru ali nikakav pomak nisam dobio. Da li je to slučaj i kod drugih korisnika?

@Shimec a kakvi su sad parametri iz modema?
Izvinjavam se, sto sada tek odgovaram.
Zamenili su konektore na kablu, i razdelnik jedan na tavanu. Bilo je malo problema da se nakaci, pa je zvao neku tehnicku podrsku i onda se modem nakacio.
Ovo su sada parametri

Prilozi

• Screenshot_20210726-071847_Chrome.jpg
    Screenshot_20210726-071847_Chrome.jpg
    86.7 KB · Pregleda: 115
Izvinjavam se, sto sada tek odgovaram.
Zamenili su konektore na kablu, i razdelnik jedan na tavanu. Bilo je malo problema da se nakaci, pa je zvao neku tehnicku podrsku i onda se modem nakacio.
Ovo su sada parametri
Ma opusteno, sada su ti parametri kako i treba, ti nisi imao sve kanale u downstream-u, sada je sve na broju i radi

Poslednja izmena:
Hajde i ja da pitam, da li su dobri parametri sa slike?

Prilozi

• 5B39615F-D423-4B2D-B526-1711531631E2.jpeg
    5B39615F-D423-4B2D-B526-1711531631E2.jpeg
    210.7 KB · Pregleda: 88
@Audiofilka Slažem se sa @bmaxa, upstream je previsok i na ivici specifikacije modema. Loš splitter ili generalne smetnje na kablovskoj mreži, svakako nije normalno, i ako je SNR toliko visok. E sad, ako je modem jako blizu nekog pojačavača operatora ili fiber noda, pa su stavljeni lančani oslabljivači, onda je mooožda OK ali je i to pitanje (to pričam zbog izuzetno visokog SNR-a koji ukazuje na čist downstream). Ako ti radi dobro, onda je dobro, ako ne radi, onda svakako treba da se kontaktira podrška operatora.

Aha, pa radi dobro, 116/120 i upload je 15. Zakacen na archer c6 ruter.

Aha, pa radi dobro, 116/120 i upload je 15. Zakacen na archer c6 ruter.
Naravno da radi dobro ... ne mogu da nadjem od Vektora info, ali i ovaj je validan (sbb)

Parametri od značaja u Downstream channel delu su:
 Bit Rate – propusni opseg za prijem podataka.
Power Level – jačina primljenog signala. Vrednost ovog parametra treba da bude
izmedju -12 i 12, idealno oko 0.
SNR – Signal to Noise Ratio – odnos signala i šuma na liniji. Optimalna vrednost ovog
parametra je preko 34.
Parametri od značaja u Upstream channel delu su:
 Bit Rate – propusni opseg za slanje podataka.
 Power Level – jačina odlaznog signala. Optimalna vrednost ovog parametra je u opsegu
40 do 50 dbmV, a prihvaljiva odstupanja su kada je vrednost izmedju 35 i 55 dbmV.

Mala pomoc,juce su mi stavili ovaj MOVE uredjaj.
Koliko vidim,gledam neki kanal i uredjaj se ugasi? Gledao sam podesavanja i nigde nisam nasao gde se to steluje...
Takodje,lista kanala nema? Na onom proslom uredjaju samo na OK dugne o lista kanala sa bar 15 kanala vidljivih i levo/desno se prebacuje na sledecih 15 ili proslih 15. Ovde to nema?

Mala pomoc,juce su mi stavili ovaj MOVE uredjaj.
Koliko vidim,gledam neki kanal i uredjaj se ugasi? Gledao sam podesavanja i nigde nisam nasao gde se to steluje...
Takodje,lista kanala nema? Na onom proslom uredjaju samo na OK dugne o lista kanala sa bar 15 kanala vidljivih i levo/desno se prebacuje na sledecih 15 ili proslih 15. Ovde to nema?
Valjda ćeš imati više sreće sa move nego ja

Lista kanala je na dugme epg i dugme levo/desno dok je donja traka sa info sakrivena. A mozes i sa dugmetom info vidis kanale.

Pisao sam vec da hoću da izvršim zamenu Set Top Box-a za CI Modul, međutim poslovnica u mom mestu je nekim čudom isparila. Kako da to izvedem?

Isparile su svugde, odes u mts.

Nemam ni Telekom poslovnicu. Zar ne može da se to ugovori pa da njihovi monteri dodju na kućnu adresu i to zamene?

Može li neko iz Sremske Mitrovice da potvrdi da li ima problema sa internetom? Bivši Kopernikus, sada Supernova, imam samo njihov net i ne radi od jutros. Kol centar ne možeš dobiti naravno, ne znam šta drugo sam da uradim osim što resetujem ruter povremeno.

Može li neko iz Sremske Mitrovice da potvrdi da li ima problema sa internetom? Bivši Kopernikus, sada Supernova, imam samo njihov net i ne radi od jutros. Kol centar ne možeš dobiti naravno, ne znam šta drugo sam da uradim osim što resetujem ruter povremeno.
Pokidan je negde opticki kabal, ali ne zna se kad ce biti tacno popravljeno

Nema ni komšija, ni TV ni net. Zove ceo dan, nikom ništa, ovi mnogo veliki indijanci.
Imam li pravo da tražim umanjenje računa, ne mrzi me ni da ih tužim? Kako dokazati da nema neta, da snimam lampice na ruteru, mogu da u istom kadru uhvatim ruter i TV program sa datumom.

@scouser Posalji mail neki, pisana forma mnogo znaci ...mislim da mozes da dobijes neko umanjenje, ali to ce ti vec neko iskusniji reci

već sam poslao i tražio, da bude zabeleženo, snimio lampicu i tako.... Videćemo.

Kod mene je proradio net i tv, tesko da ce ti smanjiti racun za par sati prekida, da to traje par dana onda se treba zaliti. Ovako mislim da nema svrhe.

Da li je neko skoro dobio nege pogodnosti za obnovu ugovora osim ove sto daju za prelazak sa paketa od 2700 na 3400? Trenutno mi nude tri meseca po staroj ceni i HBO Ili XXX kanale godinu dana, zvao I njihovu prodaju isto kazu sad samo ta akcija a ranije nudili 6 meseci po 1 din za prelazak na veci paket ja kazem da bi to prihvatio kao ne moze prosla ta akcija. Kako dobiti nesto vise ima li neki akviziter ovde? Ili preci na mts box posto mi je I mobilin na mts pa bi morao plavi koji kosta 5000 jer imam Omorika2 bez telefona. Sto mi je isto kao I sada sto placam samo odvojeni racuni. E sad usluga Supernove je stvarno dobra u mom mestu tv i net stabilni cak net I bolji, tv signal par puta prekidao ja sam zadovoljan. Ako bi uzimao mts moram I fixni uvoditi a max brzina neta je 50/8 a ovamo imam veci protok na nov ugovor uz SN bi imao 120 MB. Sad sta mi vi savetujte Ili sugerisete unapred zahvalan.
Pozdrav za clanove foruma

E sad usluga Supernove je stvarno dobra u mom mestu tv i net stabilni cak net I bolji, tv signal par puta prekidao ja sam zadovoljan.
Ja sam jako zadovoljan podrskom. Posalju ljude, zovu jel reseno kasnije, i to momentalno. Net je stabilan nema da trotluju nista
kad skidam sa Steam-a to bez usporenja i 24h. Sto se tice ponude paketa, to su samo kada smo prelazili sa AVcom paketa
a sad sam ih ja cimno da obnovimo ugovor pa nisu imali prilike nista da ponude :p
Jedino sto su me razocarali je da za staticku adresu moram licno da odem u poslovnicu i podnesem molbu,
sto je van svake pameti, kad su mi ugovor doneli na vrata i nisam morao da se cimam.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno