Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da će ti ostati ta aplikacija na lg tv-u jer ti imaš aktiviran tvoj nalog preko koga se uloguješ na tu aplikaciju.
U krajnjem slučaju imaš pravo da tražiš da ti donesu jos dva uređaja ne bitno da li će to biti kam modul sa karticom ili dvb-c resiver sky master..... (tvoj izbor-moraš da naglasiš kada tražiš)
Dakle po ugovoru imaš pravo na jedan move uređaj i na još dva uređaja (kam modul ili resiver-biraj)......ukupno 3 uređaja
A možeš da im kažeš ne treba mi move uređaj hoću da mi date kam modul umesto njega jer ne želim dodatni uređaj i još jedan daljinski koji mi smetaju......
Hvala puno. Išao sam danas do njih pa sam tražio resiver. Nisam znao da imam prava na 3 uredjaja. Nisu mi rekli.

Meni je na poziciji 12 FOX, pa ponovo 12 euronews Serbia, ali piše "nastala greška u reprodukciji sadržaja"

Poslednja izmena:
Aj se manite politike makar ovde (ta "kontrola" mi ide na živce) . Svaka TV/radio stanica ima pravo da uređuje program kako ona hoće . Uostalom ako pružaju kvalitetan sadržaj nije ni bitno, kome se ne sviđa uvek ima daljinac i može pustiti onaj kanal koji je po njegovom ukusu. A kanal je kablovske prirode kao i N1, Nova S i ima pravo uredništvo da ga vodi kako ono smatra. Uostalom brate ako vam "Luksemburg kanali" toliko prijaju, slobodno uzmite Eon van mreže (porodični) ili kablovsku SBB-a (gde imaju uslovi) ili Total TV. Svako ima svoj stil uređivanja i meni je odvratno to davanje epiteta "ovaj kontroliše država" ili " ovo su opozicioni kanali". Slobodni kanali nigde ne postoje a to ako neko 1000 puta izgovori da je slobodan pa to masa "poprimi" to je druga stvar i ne znači da je istina.

Vec nekoliko dana mi je Move uredjaj u offline modu... Povezan je kablom na ruter, svi ostali uredjaju imaju internet osim njega, znaci u njemu je neki problem.. restartovan više puta, nista ne pomaze. Da ih zovem da ga menjaju?

Edit: preko Wifi nece da se poveze na ruter koji je pola metra od njega

Poslednja izmena:
Ako si se kacio preko racunara onda je popamtio vise konekcija. Moraces da ih zoves i da trazis od napredne podrske da ti izbrisu te konekcije. Naravno ako nisi popunio sve slotove pa si probao da se konektujes sa jos jednog uredjaja.

radi na boxu i na mobilnom telefonu preko aplikacije supernova......mrzelo me je danas da ih zovem da mi aktiviraju i zvaničnu aplikaciju apollon za androd tel.(postavljao sam slike na predhodnim stranicama).....
Ja sam pozvao danas, operaterka iz kontakt centra mi je rekla da će možda ekipa sa terena doći kod mene da mi aktivira, ubih se objašnjavajući da mi ne treba opcija za video klub, nego kredencijali za pristup sadržaju na sajtu i android aplikaciji, još ponovim isti princip kao prilikom registracije za HBO Go, i tu sam odustao...

Ako si se kacio preko racunara onda je popamtio vise konekcija. Moraces da ih zoves i da trazis od napredne podrske da ti izbrisu te konekcije. Naravno ako nisi popunio sve slotove pa si probao da se konektujes sa jos jednog uredjaja.
Gledao sam u podesavanju naloga i nije registrovao kompjuter/pc kao uređaj. To obaveštenje mi je iskočilo od pre neki dan. Kada sam ukinuo pristup mobilnoj aplikaciji pokrenuo mi se stream preko web sajta i preko VLC plejera. Sada ponovo kada sam pokrenuo mobilnu aplikaciju na njoj izbacuje opet to obavestenje.

Za pc ne registruje slot u aplikaciji,tj ne prikazuje ga. Zato sam ti i rekao da moras da trazis naprednu podrsku i da im objasnis sta da izbrisu. Probaj preko chata ako te mrzi da zoves.Pisao je neko o ovom problemu prosle godine i na ovaj nacin je resio problem.

Za pc ne registruje slot u aplikaciji,tj ne prikazuje ga. Zato sam ti i rekao da moras da trazis naprednu podrsku i da im objasnis sta da izbrisu. Probaj preko chata ako te mrzi da zoves.Pisao je neko o ovom problemu prosle godine i na ovaj nacin je resio problem.
Tako je, mislim da je najbolje da kontaktira lepo preko FB jer može lekše da im objasni sliku da im pošalje šta treba da se uradi. Sa ovima preko telefona dok se sporazume odoše živci.

Pratim temu redovno,ali mi neke stvari nisu jasne. Neko pominje ukidanje skroz supernova brenda, a neko da ostaje. Međutim mene zanima jedna stvar. Od 1.06 će važiti paketi sa mts sajta, kao što sada npr daju net 100 na vdsl-u, optici, taj isti net će biti i na kablu? Jer mi je parica lošija, pa ako imam 2 stb-a mogu max 50 Mbps, ili bez iptv-a 92 Mbps.
Ukratko da li se gasi SN sajt, i ja odem na sajt mts-a a tamo piše nudimo tv po toj i toj ceni preko kabla, bakra, optike, i net takođe. A ne kao sada, SN ima svoje pakete, a mts svoje i različite cene.

Pratim temu redovno,ali mi neke stvari nisu jasne. Neko pominje ukidanje skroz supernova brenda, a neko da ostaje. Međutim mene zanima jedna stvar. Od 1.06 će važiti paketi sa mts sajta, kao što sada npr daju net 100 na vdsl-u, optici, taj isti net će biti i na kablu? Jer mi je parica lošija, pa ako imam 2 stb-a mogu max 50 Mbps, ili bez iptv-a 92 Mbps.
Ukratko da li se gasi SN sajt, i ja odem na sajt mts-a a tamo piše nudimo tv po toj i toj ceni preko kabla, bakra, optike, i net takođe. A ne kao sada, SN ima svoje pakete, a mts svoje i različite cene.
Ja sam zvao i korisnički supernove i korisnički mts-a, ništa još ne znaju zvanično da saopšte, tako mi rekoše, znaće se tek posle. Barem su meni kao pojedincu tako rekli.

ovo piše na njihovom sajtu SN
Izabrani paketi i usluge koje trenutno koristite ostaju na snazi za vreme trajanja Ugovora i iznos Vašeg računa ostaće nepromenjen.

Niko jos ne zna, da li se ovde radi ,samo o pravnom pripajanju, ili će se raditi i tehničko pripajanje od 1 juna, osim ubacivanja MTS broja u postojeće SN pakete, sto nije nikakav tehnički problem, kao sto je to situacija sa svim ostalim.
Ovde imamo tri promene.
1.Pravnu.
2.Tehničku.
3.Cenovnu.
Da li je realno, da Telekom sve ovo resi, odmah od 1 juna?
Mialim da odgovor svi znate?

Poslednja izmena:
Prema rečima zaposlenog u MTS, dokle nam važe UO ostajemo pod SN. Istekom ugovora posle 1.juna, ko želi sklapa novi ugovor sa MTS i box paketima ili traži nešto bolje.

Tehnički deo će biti najzanimljiviji.
Zamislite korisnika,koji sada ima ADSL/VDSL box paket,i u zgradi ima SN optiku, na koju želi da predje.
Kviz pitanja:
A Da li mu ostaje fiksni na bakru?
B Da li mu ostaje Iris Box?
C Da li može dobiti CAM modul?

ja vas molim da vam uđe u glavu i dopre do mozga i pročitajte više puta ono što ću napisati da bi shvatili šta piše da ne bi postavljali više pitanje šta će biti:
ne brini, neće se ništa menjati sve ostaje kako jeste.....kablovsku dvb-c televiziju i kablovski internet neće nikada da ukinu jer je mnogo para uloženo u postavljanje te infrastrukture
ne mogu oni da ti ukinu kablovske usluge i kažu prelaziš na neki od box paketa a pritom u tvom mestu gde živiš ne postoji uopšte mogućnost da te nakače na optički net jer optika u tvom kraju ne postoji ili da ti rokne fixni telefon a centrala stara 100 godina koja ne može da izgura ni adsl od 16Mbs
mogu samo da ti ukinu neki kanal ubace neki novi, povećaju brzinu interneta, povećaju cenu paketa (što je i normalno jer sve poskupljuje (to je život u srbiji....da ne diskutujemo o tome))
to što imaš sada imaćeš i u narednih 100 godina dok ne "optikuju" svaki grad, selo, naselje, ulicu, kuću, u srbiji
što se tiče radnika i osoblja i operatera supernove njima visi posao u vazduhu a to nas ne zanima.......
nadam se da si razumeo to što sam napisao.....🍺 🍺 🍺 🍻 🍻 🍻
ps.kad mi istekne ugovor (ugovor za kablovsku-jer je supernova kablovski operater i vrši distribuciju kablovske televizije) kako mogu da trazim BOX paket kad nemam fixni telefon niti mogućnost uvođenja istog a dobro znamo da box paketi idu preko fixnog, tako gda ne lupajte gluposti.....sve ostaje isto......

Poslednja izmena:
Tehnički deo će biti najzanimljiviji.
Zamislite korisnika,koji sada ima ADSL/VDSL box paket,i u zgradi ima SN optiku, na koju želi da predje.
Kviz pitanja:
A Da li mu ostaje fiksni na bakru?
B Da li mu ostaje Iris Box?
C Da li može dobiti CAM modul?
moze da pređe kad mu istekne ugovor sa ADSL/VDSL na kablovsku televiziju i kablovski optički net
A: ostaje mu fixni na bakru ma da moze da trazi i ip fixni telefon
B: ne ostaje mu iris jel je iris iptv box, dobija kablovski dvb-c uređaj move box koji ima mogućnost vraćanja kanala
C: dobija kam modul i resiver skymaster

Poslednja izmena:
hdmi unosi konfuziju ovde, nista se nece revolucionarno desiti niti ce se bilo sta promeniti po korisnike usluga.

Nikakvih promena paketa nece biti sta je ko koristio i dalje ce se koristiti, telekom je i do sada bio vlasnik supernove, to sto oni pravno pripajaju korisnike ne treba da dotice, a vremenom ce se menjati paketi i usluge pa kada budete hteli da menjate usluge i potpisujete nove ugovore videcete sta ce vam u tom trenutku na vasoj lokaciji biti dostupno od usluga pa cete prema tome i donositi odluku.

Naravno da da ni tada nece svima svuda biti dostupne sve usluge koje firma nudi.

Da li će izgled uplatnice da se promeni ili ne? 🤭🤭🤭🤔🤔🤔
Verovatno će i logo na uplatnicama i logo na moveboxu i ott uređaju da se promeni, ma da ne mora da znači u suštini je to totalno ne bitno...

Ja mislim da od 1.6. neće moći niko da potpiše novi ili produži stari ugovor pod imenom SN. Svi ugovori će biti pod imenom MTS ali u skladu sa infrastrukturom koja je tu dostupna. Biće zanimljivo tamo gde je SN postavila optiku, da li će korisnik moći da bira između move boksa ( kablovkse televizije) i iris boksa ( iptv televizije).

Kakve veze korisniku ima čije ime ce pisati na računu i ugovoru?

Novi korisnik nece nista da bira oni ce svakako da se odluče za jednu platformu a ne dve

Kakve veze korisniku ima čije ime ce pisati na računu i ugovoru?

Novi korisnik nece nista da bira oni ce svakako da se odluče za jednu platformu a ne dve
ja sam upravo to i napisao da je totalno ne bitno šta će pisati na uplatnici i pod čijim logom...totalno me ne zanima......napisao sam taj post da ne bi sad neki pametnjaković širio priču oko takvih ne bitnih stvari....

hdmi unosi konfuziju ovde, nista se nece revolucionarno desiti niti ce se bilo sta promeniti po korisnike usluga.

Nikakvih promena paketa nece biti sta je ko koristio i dalje ce se koristiti, telekom je i do sada bio vlasnik supernove, to sto oni pravno pripajaju korisnike ne treba da dotice, a vremenom ce se menjati paketi i usluge pa kada budete hteli da menjate usluge i potpisujete nove ugovore videcete sta ce vam u tom trenutku na vasoj lokaciji biti dostupno od usluga pa cete prema tome i donositi odluku.

Naravno da da ni tada nece svima svuda biti dostupne sve usluge koje firma nudi.
Ne unosim ja konfuziju, već je SN &MTS pripojena infrastruktura u konfuziji.
Sve je jasno ,kada je u pitanju SN koaksijalna mreža.
Kada je u pitanju MTS adsl/vdsl ipan mreža, i u istoj zgradi, gde je od nule uradjena Radijus Vektor>SN optika, tu nastaje konfuzija.
MTS u tim zgradama, ima dve potpuno odvojene optičke mreže.
Jedna MTS ukopana optička, koja ide do ulaza i snabdeva Ipan, i druga RV/SN optika,koja ide preko EDB bandera.
Da li je realno da MTS, ostavi dve potpuno nezavisne optičke mreže u radu??????
Te lokacije, nikada nisu imale, niti videle koaksijalnu mrežu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno