Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Komšinici isto. Na istom je kraju grada kao i Vas dvojica (a i ja). :)

Prijavio ja, oni savetovali da ostavimo gateway (cbn) izgašenim celu noć i da se nadamo drugoj ip (videćemo ujutru ima li smisla). Cenim da će ostati na istoj ip pa ću morati da zovem opet u toku dana.

Negde je ip ili više njih blacklistovana, a ima veze sa cloudfare-om i mislim da se oko toga vrti u ovom trenutku.

Ip se menja svaki dan a ovo traje vise dana... To je neki drugi problem...A inace nekad mi pise da sam Savski venac, a ja sam iz Borce tako da ne verujem da sve daju u jednom kraju sve iste adrese.

Kod mene je tako dve nedelje, odogovili su mi da promenim sifru i skeniram antivirusom...

Ostavljen cbn izgašen celu noć, ujutru upaljen i proradilo. Heh. Captcha-e se smanjile i rade sajtovi koji nisu. Koliko će dugo da radi... videćemo.

Sad je i meni ok. Dzabe gasis kazem ti menjaju ip na 12 do 36h. Znam jer moram da se ulogujem na jednom sajtu koji koristi 2 way security...

Usrana supernova ,optika stala malo pre iz cista mira. Novi Sad. Sve sija kako treba,restartovao sve. Ni tv ni net ne rade. Ima li ko jos problema?

Problem i u Sapcu na optici. Taman sam hteo da olupam ruter o zemlju al sreca pa se nakacim na forum i vidim da nisam jedini koji ima problema.

Na celu Srbiju problem za Internet sad okrenuo onaj broj 0800 311 312 i to kaže za informaciju

Proradilo. Bice da je cuvar u server sobi supernove skuvao kafu pa ukljucio ponovo server u struju

Ne radi ni u Dalmatinskoj u Bg. *** ovoliko prekida nisam imao sa AvCom-om za 10god korišćenja.

• Like
Reagovanja: fil
Proradilo i kod mene al sad ne radi Catchup TV na move uredjaju.

I kod mene u Kragujevcu nije bilo interneta. Radila je televizija i telefon.

Promenila mi se IP adresa pre nekih sat vremena, od tada mi vise ne trazi da resavam CAPTCHA-u za Benchmark i neke druge stranice.

Ja juce potpisao ugovor kad ono oko 22 sati nestade net,dobro sto ima forum da proverim,captcha na google je isto trebalo na pocetku.

Poslednja izmena:
Ostavljen cbn izgašen celu noć, ujutru upaljen i proradilo. Heh. Captcha-e se smanjile i rade sajtovi koji nisu. Koliko će dugo da radi... videćemo.
Da li moze pojašnjenje šta je cbn? Odnosno šta tačno treba da se uradi kako bi preko noći dobili novi ip? Hvala!

Ја има утисак да ми је иста ИП адреса од почетка јануара. Почиње са 62.240. Са капча сам само једном имао проблем и управо нисам могао да приступим бенч форуму.

Da li moze pojašnjenje šta je cbn? Odnosno šta tačno treba da se uradi kako bi preko noći dobili novi ip? Hvala!
Kao što ti je @Mr_Cojko odgovorio, modem tj. gateway. Ruter u principu bolje rečeno.

Da bi se preko noći dobio novi ip (nije zagarantovano), potrebno je izvući napajanje cbn-a iz elektro mreže. Ili sam adapter ili konektor napajanja na cbn-u. Svejedno, samo da je cbn uređaj izgašen. Koliko dugo treba držati isti ugašenim? Moje mišljenje: 6 do 8 časova. Posle toga upaliti cbn, sačekati do 10-ak minuta da pokupi svu konfiguraciju sa mreže (da se konektuje na mrežu) i proveriti ima li promene ip-a.

Hvala na objašnjenju. Najvise me nervira kada sam blacklistovan na nekom sajtu, pa vredi pokušati ovo.

Meni više ne otvara Steam, izem ti NAT-ovanje. Preko VPN-a normalno otvara, dok bez njega stalno izlazi Access Denied

Kako je kod vas ostalih? Ne izlaze mi inače nikakve chapthe, ali danas primetih da mi ne učitava Steam sajt.

Poslednja izmena:
steampowered? Ne koristim steam ali ako je to meni otvara normalno. Imam problem sad mi po malo laguje u igri a net je na maximumu uvek...

Da, da, kod mene ne otvara više. Obratio sam se podršci, ali ne verujem da će ih preterano zanimati da reše taj problem.

Otvara steam. Neko vreme nisam mogao da otvorim rockstar, a paradoks je da mi je čak i sajt supernove bio blokiran!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno