Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni su otkljucali sve kanale, sem HBO i Cinemax. Nisam zvao.
Secam se prosle godine, ista prica, ali kod mene su otkljucali sve, pa i HBO i to je trajalao nekih 20 dana preko onog datuma promo perioda. Nit sam zvao tada da mi ukljuce, niti da mi iskljuce. Nista preko nisam platio...

Danas zvao call centar da mi se posalju podaci za Move za mobilne uredjaje, imaju upisan email koji sam slao na FB messenger, kazu bice poslato. Sad me kontaktirao prijatelj koji radi u Supernovi kaze dobio sam nalog da ti modem stavim u bridge mod, pita me da li stavljam neki ruter? Ja mu kazem da sam trazio Move nalog, znaci komedija od operatera. Dva puta cimao na FB, danas call centar, nisam NIJEDNOM pomenuo ni rec modem, ruter ni bridge mod.
Ako citate evo da vam ja kazem, vi ste K O M E D I J A
Necu vise nista ni da trazim, ko zna sta ce sledece da izmisle.

A šta im znači HBO Go u zagradi? Da će nam dati korisnička imena za pristup? Ono što ne mogu nedeljama da aktiviraju korisnicima koji treba da imaju u svom paketu? Ja TV ne koristim pa mi kanali ne znače ništa, a HBO Go bi se mogao iskoristiti tih mesec dana.

Sto se tice povecanja cena i onog obavestenja od 01.12.2020 mogu samo da kazem da ovi iz podrske pojma nemaju ili se prave dalebu.Navodno ne menjaju cene za stare korisnike a kad im spomenete obavestenje oni se prave da ne znaju za njega i u fazonu su "odakle to vama", "vi ste prvi koji pitate za to ", ...

Ja sam malo pre zvao i od 01.12 cena mi za Super par plus skače sa 3299 na 3399 iako neću imati MOVE dokle ne potpišem novi ugovor uz koji je Move standardna opcija po toj ceni :D

A šta im znači HBO Go u zagradi? Da će nam dati korisnička imena za pristup? Ono što ne mogu nedeljama da aktiviraju korisnicima koji treba da imaju u svom paketu? Ja TV ne koristim pa mi kanali ne znače ništa, a HBO Go bi se mogao iskoristiti tih mesec dana.
Da.Malore sam zvao. Napravljen je nalog za otkljucavanje HBO-a. Sto se tice HBO GO-a, mora da se naglasi da zelis i tu uslugu jer pise u obavestenju na internet stranici. Ostavio sam mail. Jos uvek nije nista aktivirano jer nema dvadeset minuta kako sam zavrsio razgovor.

Pozdrav..
Ajde pomoć radi se o tome što nemogu pristupiti sajtu esdnevnik.rs mogu preko drugih provajdera ali preko supernove ne.U korisničkom servisu su mi rekli da je najverovatnije spamovana ip adresa.
Šta da radim ??
Ajde molim za pomoć..
I naravno i dalje imam problem sa portom 16000 nije otvoren za igranje igrica.

Pozdrav..
Ajde pomoć radi se o tome što nemogu pristupiti sajtu esdnevnik.rs mogu preko drugih provajdera ali preko supernove ne.U korisničkom servisu su mi rekli da je najverovatnije spamovana ip adresa.
Šta da radim ??
Ajde molim za pomoć..
I naravno i dalje imam problem sa portom 16000 nije otvoren za igranje igrica.
Instaliraj pretraživač opera. U njemu imaš ugrađen VPN. Nakon instalacije i pokretanja ideš na settings, pa skroluješ na dole i odabereš advanced settings. Odmah tu je VPN. Uključiš ga i pojaviće se na početku adresne linije. Tu možeš da ga uključuješ i isključuješ. Naravno ovo je rešenje koje će da premosti problem koji supernova treba da reši trajno.

Svaki ruter preko lan kabla podržava brzinu do 100Mbs, ovi noviji modemi i ruteri podržavaju i do 1Gbs.....preko wi-fi imaju ograničenje u zavisnosti od mreže 2.4 ghz(brzina na wi-fi do 60Mbs) i 5ghz-(veće brzine od 60Mbs). Nijedan operater ti ne garantuje brzinu na wi-fi mreži već na lan.
Poveži lap top ili kompjuter preko lan kabla na taj ruter i izmeri brzinu

Izgleda da mi je problem u wifi mreznoj kartici Intel® Centrino® Wireless-N 2230 ona podrzava samo 2.4GHZ ne podrzava 5GHZ a i moze do 300 Mbps to je oko 30 mb/s dobro je da mogu i da izvucem oko 60 mb/s bas se cudim , ruter mi je Netis wf2411e ne znam jel podrzava 5ghz zna li neko ili i njega mora da menjam?

Nadjoh jednu USB WIFI karticu koja podrzava 5ghz https://www.kupujemprodajem.com/kom...1b-n-g-ac/oglas/106575132?filter_id=969694203 ima li nesto jeftinije zna li neko Realtek RTL8811 cip je u pitanju on podrzava 5ghz i sad ako moram i za ruter koji podrzava 5ghz par hiljada da dajem jao majko moja mila :) muke moje za 5ghz i brzinom.

Poslednja izmena:
Instalirao Operu..Ne pomaže stvarno neznam šta je ako neko koristi od Vas supernovu nek proba da se poveže na sajt...

Poslednja izmena:
Izgleda da mi je problem u wifi mreznoj kartici Intel® Centrino® Wireless-N 2230 ona podrzava samo 2.4GHZ ne podrzava 5GHZ a i moze do 300 Mbps to je oko 30 mb/s dobro je da mogu i da izvucem oko 60 mb/s bas se cudim , ruter mi je Netis wf2411e ne znam jel podrzava 5ghz zna li neko ili i njega mora da menjam?

Nadjoh jednu USB WIFI karticu koja podrzava 5ghz https://www.kupujemprodajem.com/kom...1b-n-g-ac/oglas/106575132?filter_id=969694203 ima li nesto jeftinije zna li neko Realtek RTL8811 cip je u pitanju on podrzava 5ghz i sad ako moram i za ruter koji podrzava 5ghz par hiljada da dajem jao majko moja mila :) muke moje za 5ghz i brzinom.

Ja kupio mi ruter ima 5gh za ..prošo jeftino da ne reklamiram ..

Ne pomaže stvarno neznam šta je ako neko koristi od Vas supernovu nek proba da se poveže na sajt...

Evo probao radi normalno:

Pogledajte prilog Screenshot_2020-12-15 мој есДневник · Портал за ученике и роди

Najjeftiniji ti je kabl, ne znam kako se toga nisi setio?

Taj usb wifi sa KP samo bacas pare

Ne pomaže stvarno neznam šta je ako neko koristi od Vas supernovu nek proba da se poveže na sajt...

Evo probao radi normalno:

Pogledajte prilog 294088

Najjeftiniji ti je kabl, ne znam kako se toga nisi setio?

Taj usb wifi sa KP samo bacas pare

esdnevnik.rs ne mogu da otvorim preko supernove.Mogu preko vip kartice na telefonu,na tom istom telefonu preko wifi supernove ne mogu da otvorim sajt.
esdnevnik.com to mogu ali kad idem na es moj dnevnik onda me šalje na esdnevnik.rs i tu opet blokada..

esdnevnik.rs ne mogu da otvorim preko supernove.Mogu preko vip kartice na telefonu,na tom istom telefonu preko wifi supernove ne mogu da otvorim sajt.
esdnevnik.com to mogu ali kad idem na es moj dnevnik onda me šalje na esdnevnik.rs i tu opet blokada..
Da nije NAT?

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Nije do NAT-a, zato što ja pristupam esdnevniku bez problema. Da li izbacuje neku specifičnu grešku? Operin VPN neće pomoći, zato što ne može da se pristupi esdnevniku iz drugih država (bar meni nije dozvoljavalo ranije). To sa nekom "lošom" IP adresom može imati smisla, možda da ih nazoveš i pitaš da te prebace na neku drugu. Ja sam tako jednom tražio kada nisam ništa mogao da koristim kako treba zbog neke blacklisted IP adrese... ali uspeo da dođem do napredne podrške i sa nekim likom sredimo to.

Kod mene znam da u početku kada sam prešao na SN nije htelo. Isto tako nisam mogao da gledam kamere u zgradi. Onda je od jednom sve proradilo.

Otvorili kanale bez prijave ili ja nesto gresim. (bar neki kanal radi koji do juce bio zakljucan)??

Ne znam da li se jos nekome desavalo, ali kako sam stavio ovaj Move uredjaj, televizor mi se sam ukljucuje. Tipa iskljucim TV, iskljucim Move, vratim se kasnije u sobu, TV i Move ukljuceni. A nije niko od ukucana 100%.

Imas duhove ili gremline u kuci... :d

Probaj da Move povežeš nekim drugim HDMI ulazom koji nije ARC pošto postoji mogućnost da se Move upali i da aktivira TV. Možda ti se zaglavilo neko dugme na daljincu za Move, tako je u selu "crkao" nov televizor - Prešao sam 50km da bih odglavio "3".

Ne znam da li se jos nekome desavalo, ali kako sam stavio ovaj Move uredjaj, televizor mi se sam ukljucuje. Tipa iskljucim TV, iskljucim Move, vratim se kasnije u sobu, TV i Move ukljuceni. A nije niko od ukucana 100%.
Moguće da Move radi automatsko ažuriranje kanala i da tom prilikom upali tv. Isključi opciju zajedničkog paljenja uređaja u HDMI-CEC

Obično je HDMI cec u pitanju
Isključi to u podešavanjima na oba uredjaja

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Bataljujem cimanje oko Move uređaja i pokušaja da na njega nešto instaliram. Pošto mi je to prevashodno trebalo zbog gledanja kanala koje nemam u paketu, pre svega kanala United media grupe, članovi drugog dela ovog foruma su mi problem rešili na drugi način.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno