Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koja je svrha laptopa ako ga vucem sa lan kablom po kuci?

To moraš da pitaš njih-supernovu jer oni ti "garantuju" i uvode internet prevashodno za kompjuter ili neki uređaj koji ima lan priključak, dakle internet protok preko lan kabla, briga ih koju brzinu imaš na wi-fi preko mobilnog telefona ili laptopa koji je povezan na wifi, jer zato se i zove kablovski internet jer starija generacija modema ili rutera (nazovi kako hoćeš) nije imala integrisan wifi predajnik

Poslednja izmena:
Sad sam proverio izgleda da mi ne radi lan kartica na laptopu tako da hteo ne hteo moram na wifi na idem , imam paket 80 a brzina mi oko 50 do 60 nema sanse vise da izvuce.

Sad sam proverio izgleda da mi ne radi lan kartica na laptopu tako da hteo ne hteo moram na wifi na idem , imam paket 80 a brzina mi oko 50 do 60 nema sanse vise da izvuce.
Imaš krš od laptopa...

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Jesi li instalirao drajver za lan karticu?

Čisto informativno me interesuje, u kojim slučajevima/primenama primetiš tu razliku od 20-30Mbps. Osim, naravno, na Speedtest-u?
Ne kažem da ne treba da kupiš 5GHz karticu, al' ne treba se ni nervirati oko toga.
Pozdrav

Koja je svrha laptopa ako ga vucem sa lan kablom po kuci?
Potpuno ista svrha kao i sa wifi

To je do tvog racunara i nista vise.
Popravi racunar.

Jedino neka eksterna antena na USB.

I sta onda?
Opet ce imati istu brzinu

Treba mu wifi ruter koji podrzava 5ghz koji nema, ili kabl gde mu ne radi lan port

Poslednja izmena:
@bakara

Ja sam razumeo da je laptop sporan a ne ruter.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Svi ruteri koje daje Supernova podržavaju wifi i na 2.4 i na 5Ghz, samo treba staviti istu šifru na obe mreže da bi radilo.

Sporan mu je i laptop i ruter, pomenuo je da ima netis ruter.

Svi ruteri koje daje Supernova podržavaju wifi i na 2.4 i na 5Ghz, samo treba staviti istu šifru na obe mreže da bi radilo.

To je tačno.......e sad, postoje laptopovi i mobilni telefoni kojima mrežna kartica ne podržava mrežu od 5Ghz- ja imam takav(lenovo laptop), i kad namestiš na ruteru da wifi radi na 5ghz laptop ili mobilni jednostavno ne vidi wifi mrežu.

Ovde nemas 5GHz
Trebalo bi da imas da izaberes kao na slici

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk
d7118d03b078c549f3f1ea9027dfa9f6.jpg

Poslednja izmena:
Ovde nemas 5GHz
Trebalo bi da imas da izaberes kao na slici

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk
d7118d03b078c549f3f1ea9027dfa9f6.jpg

Kod ovog CBN rutera, kao na slici gore, treba staviti na ovo Concurent mode i istu šifru na obe mreže i radiće i na 2.4 i na 5 Ghz (naravno koju će da "uhvati", zavisi od uređaja koji priključuješ na wifi).

Ovaj ruter imam https://routerchart.com/netis/netis-wf2411e-wf2411e-230 ne podrzava 5ghz izgleda , ne kupujte ove nase prodavnice daju lazne specifikacije da podrzava 5ghz a istina je sledeca

The WF2411E is compatible with 2.4 GHz Wi-Fi networks. 2.4 GHz is the most widely used frequency and in some cases may be overcrowded.

Antennas
1 x 5 dBi
fixed
2.4 GHz
yes
5 GHz
no

60 GHz
no
Standards
IEEE 802.11b/g/n
Class
N150
Speed
150 Mbps
Transmit power
20 dBm
Security
WEP
WPA
WPA2
WPS
Guest network
no

Gde si procitao tu specifikaciju da podrzava, ja ne vidim da pise?

I da namestis na ruteru 5ghz tvoj laptop nece videti tu mrezu.

Sve zavisi od podgrupe bivše ex mreže ja sam dobio ruter pa ne podržava 5Ghz

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Traži da ti ga zamene. Sad imaju neki Thompson koji radi fenomenalno čak i na velikim paketima.

Technicolor izvlacim 80Mbit na 2.4GHz bez problema na Thinkpad T440P i na USB WiFi karticu sa Aliexpress-a.

Da napišem svoje najnovije iskustvo od pre pola sata, možda nekome koristi.
Nazvala me je devojka iz Supernove i smlatila priču, priča ne prestaje 15 min. Dobićete sve kanale besplatno, dobićete dodatni uređaj, dobićete duplo brži internet... priča ona, priča, ne pominje ovo otključavanje za Novu godinu. Suma sumarum, ona je izmuljala priču o besplatnim kanalima do 15. januara (to sada vidim na njihovom sajtu, ona nije pomenula novogodišnje otključavanje) sa pričom o tome da pređem na skuplji paket.

Zaista nije u redu ovo što radite, preveslaćete tako nekog. Ako hoćete da obavestite o ovom periodu kada su otključani kanali, odvojite to od ponude za prelazak na skuplji paket.
Primiće se neko na ovu priču garant.

Bukvalno sve kanale imao sam i pre ove super ponude, zahvaljujući Turčinu Sahbaz-u koji je napravio Stalker Portal Player, tako da sam Kodi i zabatalio.

Poslednja izmena:
Zna li neko koliko modem Cisco EPC3008 moze maksimalno da izvuce brzinu u mb?

kako i gde da skinem taj player ako nije komplikovan i kako ga instalirati
hvala

To je piraterija i nije za forum.
Ne znam sto neke korisnike kao mene zezaju sa ovim Move nalogom, 7 dana nisu u stanju da omoguce nalog kao da je to neka nauka a ne par klika misem. 7 dana od kako je ukljucen paket a nalog ne dobijam ali ce zato uredno da naplate sve. Kome ste prijavili ovo njihovo bahato ponasanje?

To je piraterija i nije za forum.
Ne znam sto neke korisnike kao mene zezaju sa ovim Move nalogom, 7 dana nisu u stanju da omoguce nalog kao da je to neka nauka a ne par klika misem. 7 dana od kako je ukljucen paket a nalog ne dobijam ali ce zato uredno da naplate sve. Kome ste prijavili ovo njihovo bahato ponasanje?
Meni iskreno stvarno nije jasno zašto niste tražili nalog za Move od ekipe koja vam je postavljala uređaj. Meni su oni to od radili časkom. Što ja da se cimam?

Meni iskreno stvarno nije jasno zašto niste tražili nalog za Move od ekipe koja vam je postavljala uređaj. Meni su oni to od radili časkom. Što ja da se cimam?

Ti si imao ludu sreću pa je serviser(majstor) koji ti je doneo box bio raspoložen i odradio posao vezano za nalog tv po tvom.
Inače majstori sa terena NEMAJU ovlašćenje da telefonom pozovu call centar i izdiktiraju podatke operaterki i da ona na osnovu poziva aktivira uslugu.
Usluga se aktivira tako što majstor odnese pisani nalog, tj ugovor u poslovnicu, a oni prosleđuju centrali supernove podatke na obradu i aktiviranje.
Pošto ima "milion" zahteva zato to tako traljavo ide i onda je nepisano pravilo da korisnik sam pozove call centar i ponovo da podatke za aktivaciju, pa ko ima sreće njemu brzo aktiviraju.
Znam to jer sam i ja trazio od majstora da mi aktivira, pa mi je on rekao sve ovo što sam ja napisao.....(znači nisam ja ovo napamet napisao, ako me je on slagao onda i ja vas lažem).
Na kraju je tako i bilo pozvao call centar i dao sam im ponovo podatke i naravno zvao ih i smarao svaki dan dok mi nisu aktivirali.
Čekao sam 14 dana da aktiviraju

Poslednja izmena:
@rameddenas Bila su neka dva momka, podizvođači. Ja mu čak i nisam tražio već me je on pitao koja mi je mail adresa i za par minuta je stiglo.

I da trebalo je da naplate uslugu 500 din, i nakon toga da plaćam Move 300 din mesečno. Evo stiže račun i ništa od toga nije naplaćeno.

@rameddenas Bila su neka dva momka, podizvođači. Ja mu čak i nisam tražio već me je on pitao koja mi je mail adresa i za par minuta je stiglo.

I da trebalo je da naplate uslugu 500 din, i nakon toga da plaćam Move 300 din mesečno. Evo stiže račun i ništa od toga nije naplaćeno.

Rekoh ja, imao si ludu sreću i čekao samo par minuta (rekord)...a imaš sreću i sa naplatom.... (ti kao da si ih omađijao...:D:D:D)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno