Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Popuni ručno gateway još jednom tu u IPv4 TCP/IP podešavanjima mrežne.

Pogledaj u dhcp podešavanjima da nisu ograničene ip adrese od neke adrese, npr. od 192.168.0.50.

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Rucno ukucaj i DNS servere zato nemas net. Recimo google dns.
8.8.8.8
8.8.4.4

Ja iskreno nisam viđao da je na trećem mestu IP adrese iza rutera nula. Obično je 192.168.1.xx

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

0.1 je i kod mene do sad bilo kod svih provajdera. Valjda zna da je gateway adresa rutera.

Kod Tecnicolora je 0.1
2020-10-20 (17)_LI.jpg
Pogledaj od koje adrese dhcp dodeljuje adrese.
2020-10-20 (16)_LI.jpg

Nije njemu to problem. Fixnu adresu mozes da stavis od 2 do 255 bez obzira na dhcp podesavanja. Jedino ako nije dodao neko firewall pravilo da odredjeni opseg nema pristup internetu.
Neka pogleda pod ipv4 podesavanjima u dnu ima opcija advanced, tu imas opciju za gateway.

Poslednja izmena:
Stvarno se risiveri placaju po 3e ??:trust: ja imam 2 komada jedan se koristi drugi stoji a treci je njihov Vox tv

Ukoliko u svom paketu imate pravo na jedan resiver ili karticu a zelis recimo jos dva onda za ta dva imas mesecnu doplatu, cena je razlicita od operatera do operatera. Ukoliko imas paket gde te sleduju dva resivera a zelis treci onda doplacujes mesecno samo za taj treci. Ukoliko imas jaci paket onda obicno daju barem tri resivera bez doplate i retko ko daje i cetvrti resiver, mora da se natezes sa njima.

kod supernove možeš da želiš i 100 resivera ali nećeš dobiti ni jedan jer jer te sleduje koliko te sleduje za taj paket
@davlab ti očigledno nisi kod supernove i nemoj da pišeš ono u što nisi informisan.....briga mene za druge provajdere ovo je forum supernove

Poslednja izmena:
Popuni ručno gateway još jednom tu u IPv4 TCP/IP podešavanjima mrežne.

Popunio i nece (probao pod advanced). Tj. cim startujem network adapter on pise 'unidentified network' i network ikonica u donjem uglu, kod sata pocne da se 'ucitava' ali ne dobijam net. Kada proverim opet network adapter, polje za gateway je opet prazno.

Ono sto mi je cudno jeste da je ikonica za 'network' (kod sata) drugacija nego ona koja je bila na adsl-u.

Tj. izgleda ovako:
YyEeRS4.jpg

^ ako pogledate pazljivo u 'gornjem-levom' uglu ikonice ima kao neki 'kablic/prikljucak'. Prethodna ikonica (od adsl veze) je imala 'cistu ikonicu monitora'.

Pogledaj u dhcp podešavanjima da nisu ograničene ip adrese od neke adrese, npr. od 192.168.0.50.

Pretpostavljam da mislis na ovo:

JIgwSYG.jpg

Ako dobro razumem od 11-254 su slobodne. Ono sto je meni cudno (i pre nego sto sam preko racunara pristupio web interface-u rutera), ja sam vec bio ispodesavao na nekoliko mobilnih i tablet uredjaja 'staticne IP adrese' (na par njih je ona cak ispod 10-tke), I sve radi. Jedino na racunaru koji je mreznim kablom vezan, odbija da ja podesim koja da mu bude IP adresa.

Btw. ne koristim google DNS-ove vec OpenDNS (koji sam koristio i na adsl-u).

Kod Tecnicolora je 0.1
Pogledajte prilog 291360
Pogledaj od koje adrese dhcp dodeljuje adrese.
Pogledajte prilog 291361

Kako vidim, kod tebe je u podesavanjima za ruter 'DHCP' checkinrano, dok na tom properties prozorcetu od network adaptera pise: DHCP Enabled: No

Jesi li ti iskljucio (disable-ovao) DHCP? Ja npr. kod adsl-a nisam disableovao DHCP ali sam uvek mogao da podesim IP koji ja to zelim npr. na mob/tablet uredjajima.

Ne znam sta je ovde problem. Evo kako kod mene izgleda:

hmmmmmmmmmmmmmmm

Evo sada kada sam hteo da napravim screenshot, upisah ponovo sve, i sada je proradilo. 'bote, koji se %@# desava?

Ostalo je upisano pod 'advanced' u adapter settings gateway koji sam upisao kako je shamanNS predlozio. Ali prvi put kada sam disable/enable-ovao network adapter on je opet bio izbrisao default gateway. A sada, gledaj ga... gateway ip adresa je prihvacena kao i moja static IP adresa koju sam i ranije pokusavao da postavim. Ovo mi skroz nije jasno.

Jos jedna stvar....igrom slucaja naleteo sam na jedan freeshare site gde sam hteo da skinem jedan fajl i nisam uspeo. Javio je neki error i ispisao da mi ip adresa pocinje sa 62. ***.***.*** (zaboravio sam celu ip adresu). Ja sam juce proveravao i IP adresa nije bila ta, vec (cini mi se nesto sa 109.***.***.***). Posto mi je ta IP adresa bila cudna (ta sto pocinje sa 62.***.....) otisao sam na:

Kod:
https://www.iplocation.net/

I tamo, dobijem ovaj rezultat:

dFoo409.jpg

Kakav bre 'proxy' ? Sta je ovo (mislim znam sta je proxy) ali... jel to tako i kod vas?

Do svega ovog cimanja je doslo jer sam juce (i to u toku noci) probao da skinem par torenta i (iako ima dosta seedera), download se vukao na 1-2 MB/s (a vrlo cesto i na oko 900 KB/s. A paket je 120/15 mbit/s. Znaci downlaod bi trebao da ide do 15 MB/s. Koristim staru verziju uTorrenta (pre nego sto su ga zatrovali preterano sa svim i svacim)

Nije tema oko torrenta, ali ako neko moze da mi razjasni sta se koj' m0j desava? I da li da cimam tehnicare da mi ovo raspetljaju da mogu da koristim kako treba.

Hvala!

Poslednja izmena:
Verujem da je razlog postavljanja fixne ip adrese mrežne karte forwardovanje porta zbog torenata?
Ova 62.240...mi deluje kao da si natovan.Koja ti je ip adresa u Technicoloru pod WAN karticom?Ako nisu iste onda si natovan i nema svrhe da radiš to što pokušavaš dok ne dobiješ javnu dinamičku ip adresu ili zakupiš statičku.

Ovo je već neozbiljno i nedopustivo već treći dan zaredom u različito vreme nestane tv i nema je do jutra. Kome se još može žaliti osim poziva call centru?

Meni sinoć nestao signal na TV-u i posle par min dosao ali nestali neki kanali, pojavili se neki novi, sve izmešano. Takva situacija i od jutros, ne znam da li ponovo da skeniram ili ne...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Meni sinoć nestao signal na TV-u i posle par min dosao ali nestali neki kanali, pojavili se neki novi, sve izmešano. Takva situacija i od jutros, ne znam da li ponovo da skeniram ili ne...

Mislim da bi trebalo ponovo skenirati.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

dobio si novu programsku šemu.....verovatno su ti duplirani kanali....da bi izbegao duplirane kanale najbolje je da obrišeš sve kanale iz liste i ponovo skeniraš.... .

Poslednja izmena:
Kuku majko taman mi prag za prelazak iz SBB-a u Supernovu pređe 50% i onda pročitam ovde te NAT, te skeniranje kanala, te nestaje te dolazi signal, i opet izgubim volju za promenom dresa. Kod mene prešlo dvoje iz SBB-a već i plus sinovljev školski drug isto, i svi kažu sve ok pa pomislim to je to idem i ja. Mnogo mi velika ušteda prelaskom ali iskreno mi frka

Moj TV sam skenira kanale u pozadini nisam nikad imao potrebe ručno to da radim osim pocetnog skeniranja.
To možda zavisi od televizora

Lg TV sa webos

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Kuku majko taman mi prag za prelazak iz SBB-a u Supernovu pređe 50% i onda pročitam ovde te NAT, te skeniranje kanala, te nestaje te dolazi signal, i opet izgubim volju za promenom dresa. Kod mene prešlo dvoje iz SBB-a već i plus sinovljev školski drug isto, i svi kažu sve ok pa pomislim to je to idem i ja. Mnogo mi velika ušteda prelaskom ali iskreno mi frka

Pa ako ti je ušteda pređi pa se pati kao i mi. Možda se i poprave, ako promene menadžment i način razmišljanja. Kada ukapiraju da od nas zavise i od toga koliko ćemo mi biti zadovoljni, da od nas primaju plate i ako počnemo da otkazujemo ugovore da se ni oni neće dobro provesti, shvatiće ali na teži način. Tako da ili će se popraviti ili će propasti. Nema im druge.

@bakara ti verovatno imaš PCMCIA karticu pa ti tv sam skenira kanale. Ovo sa skeniranjem se odnosi na STB i OTT.

Poslednja izmena:
dobio si novu programsku šemu.....verovatno su ti duplirani kanali....da bi izbegao duplirane kanale najbolje je da obrišeš sve kanale iz liste i ponovo skeniraš.... .
Nakon ponovnog skeniranja na sva 3 TV-a, radi sve okej...

Verujem da je razlog postavljanja fixne ip adrese mrežne karte forwardovanje porta zbog torenata?
Ova 62.240...mi deluje kao da si natovan.Koja ti je ip adresa u Technicoloru pod WAN karticom?Ako nisu iste onda si natovan i nema svrhe da radiš to što pokušavaš dok ne dobiješ javnu dinamičku ip adresu ili zakupiš statičku.

Kako možeš na osnovu IP adrese koju vidi iplocation da znaš da li je natovan?

@twister Ako hoćeš da dodeliš statičke IP adrese i da ostaviš DHCP uključen, onda smanji opseg adresa koji DHCP dodeljuje i ručno dodeljuj adrese van tog opsega

Poslednja izmena:
Bilo je priče o tome milion puta. Verujem da će i MyIP pokazati istu adresu, ako je uporedi sa onom u ruteru i vidi da su različite znači da je natovan.

Pa pazi, nisam bas specificno hteo da imam fixnu lokalnu IP adresu zbog torenta. To mi je nekako navika. Posto znam IP adrese svih uredjaja u kuci, ponekad zelim da znam sta je sve zakaceno. Pa tako stavim i da mi racunar bude na odredjenoj IP adresi.

Evo shota iz WAN sekcije:

aDRT0LJ.jpg

A evo i kako je stanje sa iplocation[dot]net

bMWePe1.jpg

Ako znas, moze neka pomoc da probam da podesim ovo port forwardovanje da bar probam da li to radi, ili da se naostrim da ih zovem?

Bilo bi dobro ako je neko (bio) kod Radius Vektor-a kablovske (koju je telekom kupio) pa da mi baci shot kako kod njega izgleda informacija sa:
Kod:
https://www.iplocation.net/

Cisto da vidim da li je i njemu tu neki 'proxy'.

Na CG-NAT si (na screenshot-u se lepo vidi da je WAN konekciji dodeljena IP adresa 100.64.64.177) tako da nema otvaranja portova. Zato ti se i raspada torrent...

Bilo je priče o tome milion puta. Verujem da će i MyIP pokazati istu adresu, ako je uporedi sa onom u ruteru i vidi da su različite znači da je natovan.

Da, sada vidim da su IP arese razlicite (dok sam kucao poruku ti si ovo vec napisao).

Na CG-NAT si (na screenshot-u se lepo vidi da je WAN konekciji dodeljena IP adresa 100.64.64.177) tako da nema otvaranja portova. Zato ti se i raspada torrent...

Uh, ajde dajte mi neku nadu da se ovo moze raspetljati. Mislim, 'bote uzmem im paket od 120mb/s i oni me natuju. Pa koji ce mi ta brzina onda? Jel neko uspeo da resi ovo i da ga skinu sa nat-a?

shamanNS ti je sve rekao,nema forwardovanja,problem sa torentima pogotovo na privatnim trackerima,pristup kamerama....Mada sam ja imao punu brzinu u downloadu ali je upload bio katastrofa,torent sajt me ne vidi ni da sam konektovan pa zbog toga verovatno nema ni seedovanja....Već sam pisao da sam tražio i dobio dinamičku javnu adresu koja se ne doplaćuje i tako mi je godinu i po dana mada stalno strepim da će da me prebace iza nata...

Ja nisam Supernova korisnik tako da će oko toga šta može / ne može da se postigne sa lepom rečju i molbom morati neko drugi da ti odgovori.

80% je verovatno da će kao botovi da ti recituju u krug da možeš da platiš mesečnu taksu za statičku javnu IP adresu i to je to.

Koliko sam ja ispratio pisanja na ovoj temi nekad je bar bila priča da ex Radijus Vektor korisnici po neko je uspeo da pita i bude skinut sa CG-NAT a da Kopernikus i ostali dobijaju mantru "plati static IP". Koliko vidim Supernova je sad što se tiče procenta korisnika koji su na CG-NAT daleko gora i od SBB-a (oni bar pretežno ne-natuju korisnike Premium paketa) i ista stvar je povodom mogućnosti sklapanja sa CG-NAT : pre ćeš da rodiš mečku nego to da doživiš.

'ebote pop*zdecu skroz. :(
Uvek te podmukle fore sa ovom drzavnom firmom. UVEK, bez ijednog izuzetka kada sam ja u pitanju. Pa sta ce meni ova brzina? Sta ce mi cak i 60mb/s? Za FB, IG, YT? Pa stvarno bre vise nemam snage... :(

Što se čudiš? Ne verujem da postoji operater u svetu koji pravi ponudu sa korisnicima torenta na umu.
Taman im NAT dodje zgodan da malo smanje upload...
Pozdrav

A cemu mi sluzi onda paket od 120mbs? Hajde realno, bez tog zastitnickog stava.
Sta to iziskuje ovu brzinu? Netflix 4K, YT 4K ? Ma nije valjda da su samo tako nesto imali u vidu kada nude ovu brzinu. Veci download speed sluzi za.... pa VECI (brzi) download. Download cega? Zasto bi iko uzimao i gigabitni internet ako ga stave iza NAT-a?

EDIT:
I da, postoje operateri u svetu koji te ne stavljaju iza nata (mozda je mesecna pretplata veca), ali ti operatori nisu u diktatorskim zemljama. Sta mislis, svi ameri koriste seedbox za downlaod torenta besnom brzinom? (nisi u pravu ako to mislis)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno