Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zvali me iz Supernove jer mi ugovor mi istice u Novembru i kazu mi kako ce cena za paket super par plus poskupeti na 3600 od Avgusta i ako potpisem ugovor sada onda ce mi cena biti 3300. Jel pokusavaju da me zeznu? I ugovor su mi poslali postom u kom ne pise cena.

Poslednja izmena:
Zvali me iz Supernove jer mi ugovor mi istice u Novembru i kazu mi kako ce cena za paket super par plus poskupeti na 3600 od Avgusta i ako potpisem ugovor sada onda ce mi cena biti 3300. Jel pokusavaju da me zeznu? I ugovor su mi poslali postom u kom ne pise cena.
Mozda ako si bez ugovorne obaveze, jedino mi to logicno da poskupi ako nemas ugovor.
Meni je to bilo mts( mobilni operater) da pp isteku ugovora isti paket sam placao dosta skuplje.(imao sam neku ponudu 50% popusta ako ne uzimas tel )

Sent from my SM-N975U1 using Tapatalk

Lože te, tako su meni prošle godine u ovo doba pričali da se 1. septembra 2019. GASI signal Radijus Vektora i da neću imati uslugu ako ne pređem na SN paket. Ti mladi ljudi su angažovani da povećaju broj ugovora, a pošto nisu stalnozaposleni već angažovani po projektu, odgovornost je minimalna za laž i lupetanje. Nije važno sredstvo, važan je cilj i rezultat.
Ukoliko imaš UO do novembra, ako ti se do datuma isticanja obaveze poveća cena pretplate, imaš pravo da raskineš ugovor s provajderom BEZ IKAKVE NADOKNADE (u obrascu se navede da je promena ugovorene cene usluga razloga za raskid). Takođe, provajder mora o tome da obavesti korisnike najmanje 30 dana pre stupanja na snagu promene (računa se i obaveštenje na sajtu). Korisnici u tom roku, pre stupanja na snagu odluke o korekciji cene, mogu da traže raskid ugovora.

Lože te, tako su meni prošle godine u ovo doba pričali da se 1. septembra 2019. GASI signal Radijus Vektora i da neću imati uslugu ako ne pređem na SN paket. Ti mladi ljudi su angažovani da povećaju broj ugovora, a pošto nisu stalnozaposleni već angažovani po projektu, odgovornost je minimalna za laž i lupetanje. Nije važno sredstvo, važan je cilj i rezultat.
Ukoliko imaš UO do novembra, ako ti se do datuma isticanja obaveze poveća cena pretplate, imaš pravo da raskineš ugovor s provajderom BEZ IKAKVE NADOKNADE (u obrascu se navede da je promena ugovorene cene usluga razloga za raskid). Takođe, provajder mora o tome da obavesti korisnike najmanje 30 dana pre stupanja na snagu promene (računa se i obaveštenje na sajtu). Korisnici u tom roku, pre stupanja na snagu odluke o korekciji cene, mogu da traže raskid ugovora.

Mislili su na to da ako u Novembru obnovim ugovor da ce mi biti 3600, jer od Avgusta ce cena paketa biti povecana. Nece mi biti povecana od Avgusta-Novembra nego ako obnovim ugovor u Novembru, a ako obnovim sada onda ce biti 3300 ali verovatno od Avgusta onda jer potpisujem novi ugovor. Nzm da li sam dobro objasnio. Znaci ko potpise ugovor posle Avgusta cena mu je 3600, pa me zato zovu jer kao ako potpisem sad bice po staroj ceni od 3300

Poslednja izmena:
To su komercijalisti koji rade po učinku, nisu radnici supernove...

Oni lažu kad zinu samo da podpises, love te ko hijene.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Dobro si objasnio. Kolege pokusavaju da ti objasne da ako poskupe uslugu u avgustu ti mozes odmah da raskines ugovor i da ne cekas novembar. Onda ce te oni zvati i verovatno ponuditi nesto da ostanes. Mada, kako napisa neko od prethodnika, verovatno love u mutnom da se potpisu novi ugovori.

Slucajno sam obrisao poruku pa cu opet napisati.

Nece mi se pretplata povecati na 3600 od Avgusta. Povecace se ako od Novembra ako ugovor potpisem u Novembru.
A ako potpisem ugovor sada onda ide 3300 od Avgusta.
Oni kazu da ce cena na sajtu za paket super par biti 3600 od Avgusta, znaci nece se meni odma povecati vec ako obnovim ugovor nakon Avgusta, a ako obnovim pre onda po staroj ceni od 3300.
Znaci nece mi se povecavati cena dok sam pod ovim ugovorom. Da li neko zna da li ce stvarno poskupeti paket ili lazu?
Meni je pretplata sad 2900 jer sam davno potpisao, dal oce zbog 400 din mesecno da me zavrsnu za ova 4 meseca ili mozda stvarno poskupljuje?

Poslednja izmena:
Naravno da lažu.

Stavi se ti u njihovu poziciju;
kako da ubedis nekoga ko već ima ugovor da potpiše novi?

Realno to je vrlo tesko nekoga ubediti.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Nece mi se pretplata povecati na 3600 od Avgusta. Povecace se ako od Novembra ako ugovor potpisem u Novembru.
Oni kazu da ce cena na sajtu za paket super par biti 3600 od Avgusta, znaci nece se meni odma povecati vec ako obnovim ugovor nakon Avgusta, a ako obnovim pre onda po staroj ceni od 3300.
Znaci nece mi se povecavati cena dok sam pod ovim ugovorom. Da li neko zna da li ce stvarno poskupeti paket ili lazu?
Meni je pretplata sad 2900 jer sam davno potpisao, dal oce zbog 400 din mesecno da me zavrsnu za ova 4 meseca ili mozda stvarno poskupljuje?
Dokle god si pod ugovornom obavezom ne mogu da ti podignu cenu, pogotovo što imaš paket još, onog trena kad istekne ugovor tada mogu da podignu cenu.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Dokle god si pod ugovornom obavezom ne mogu da ti podignu cenu, pogotovo što imaš paket još, onog trena kad istekne ugovor tada mogu da podignu cenu.

Da znam da ne mogu da podignu dok sam pod ugovornom obavezom, ali ako mi podignu cenu na 3600 od Novembra onda mi je bolje da potpisem sada za 3300 zar ne?

Uvek mogu da podignu cenu paketa, čak i ako ima ugovornu obavezu. Ali, u tom slučaju, u prvih mesec dana od podizanja cene, on može da raskine UO bez ikakvih penala.
Pozdrav

A bre ja pokusavam da objasnim, al me niko ne razume izgleda. Nece mi povecavati cenu tokom ugovorne obaveze. Ako cekam Novembar do Novembra mi ostaje 2900 ali posle Novembra kad potpisem opet 3600 jer navodno cena super par plus paketa skace sa 3300 na 3600. A ponudili su mi da sada potpisem ugovor dok jos uvek nije skocila za 3300 e onda bi mi od Avgusta islo 3300 jer je nov ugovor.

Sta mene zanima je da li cena super par plus paketa stvarno skace na 3600 jer ne vidim nista o tome na netu, ako skace onda mi je bolje da potpisem sad.

Poslednja izmena:
Shvatam ja tebe, moj komentar je bio vezan za mogućnost promene cene u bilo kom momentu.
Što se tebe tiče, jel' imaš neku alternativu, nekog drugog provajdera? Ako imaš, onda im to lepo kažeš, i da ćeš o novom ugovoru razmišljati kad ti istekne stvari.
Ako nemaš, onda je pitanje koliko im veruješ...
Pozdrav

Iskreno meni lično je to puno 3600...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Od provajdera sem supernove ima vojvodinaonline i telekom sa adslom od 1mb/s, tako da je supernova jedini izbor. E pa to mene muci dal stvarno poskupljuje na 3600 ili lazu da bi me navukli i ostaje 3300 kao sto je sada na sajtu. Lagali su za svasta, pa nzm dal da im verujem.

Od provajdera sem supernove ima vojvodinaonline i telekom sa adslom od 1mb/s, tako da je supernova jedini izbor. E pa to mene muci dal stvarno poskupljuje na 3600 ili lazu da bi me navukli i ostaje 3300 kao sto je sada na sajtu. Lagali su za svasta, pa nzm dal da im verujem.

Pazi ako nemaš neku alternativu sem Supernove onda se svakako nećeš *****ati, ali može da se desi da do novembra dođe i neki drugi provajder pa i da se onda kaješ!:d
Evo na primer SBB je kod mene bukvalno pre neki dan počeo da razvlači i nudi FTTH optiku i očekuje se da će celo mesto završiti do septembra, a meni ugovor sa Supernovom traje do maja 2021.
Isto tako i ja sem Supernove nemam/ nisam imao drugu alternativu (mts ADSL od 10 Mbps i ne računam) tako da sačekaj ti svakako kraj ugovora pa ko živ, ko mrtav do tada... ;)

Poslednja izmena:

Dobro, prilično ti je sužen izbor, tačnije nemaš ga. Ne znam šta je ponuda prvog provajdera a adsl 2020. godine samo ko nema bukvalno nikakvu alternativu, mahom izvan urbanih naselja. U tvom slučaju Supernova nema alternativu što se mene tiče, jer i najmanji paket im je premija za alternativu koju imaš.
Tri puta su me zvali da menjam paket od preuzimanja starog provajdera i svaki put su lagali. Osim čuvenog gašenja signala bila je "specijalna ponuda", "nikad bolja ponuda samo za mene", a posredi je bila ponuda sa sajta, uz 1 mesec din za stare korisnike. Dakle, ono sa sajta i iz akcijskog cenovnika, kao da ne koristim net i ne umem da se informišem. Lepo su me zabavili...
Strategija je takva da će svi morati da prelaze na novije i sve novije pakete, a pritisak će se vršiti povećanjem cene nakon isteka obaveze pa će se obesmisliti stari paket, tj. biće povoljnije da se zbog 100 din npr. pređe na drastično brži net i više kanala. To im je u prirodi posla, tako se osmišlja ponuda. Da sam na tvom mestu rekao bih im da nemam mogućnosti da plaćam drastično veću pretplatu i da mogu da pređem na taj novi 3300 din paket samo ako dobijem promotivne mesece. Tako bi ti se na 24 meseca spustila cena pretplate na mesečnom nivou, a imao bi bolju ponudu.

Promeni zemlju za skeniranje, stavi Nemacku, UK, Estoniju ili je Litvaniju ili Letoniju (jedna od te tri) a nekome sasvim lepo radi i na Srbiji...
Trebalo bi da skeniras digitalne kanale. Analogni su na većini mesta ugašeni
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
E probao sam po nekoliko puta i ništa. Mislim da je do tv kartice tako da ću morati da ih zovem. 1595956091052.jpg

@banexbanex Da li ti skeniras kablovsku tv i da li skeniras u njoj digitalne kanale?
Pazi, tv mozda ima i dvbt2 podrsku pa ti skeniras digitalne kanale u etru sto su, taman tih 17 sto vidis nase zemlajske digitalne tv.
Dobro ti proveri da skeniras kablovski signal i digitalni na njemu...

@banexbanex
Ja ovde na slici vidim dvb-t a treba da bude dvb-c. Jel ima uopste taj tv dvb-c?

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Na zelenom dugmetu na daljinskom prebaci na dtv

Kako se menja naziv wifi mreze i lozinka na ruteru Zyhel kad probam da mu pristupim 192.168.1.1 on pristupi ZTE uredjaju koji je izgleda neki switch?

A zašto samo ne nastaviš da koristiš taj isti paket za 2900 bez potpisivanja novog ugovora? Ako si imao taj ugovor za 2898 na dve godine, kada isteknu dve godine imaš opciju da potpišeš novi ugovor (pa dobiješ neke pogodnosti ili postoje drugačiji paketi ili šta već), ili da nastaviš da koristiš taj paket bez ugovorne obaveze (po istoj ceni kao tokom ugovorne obaveze!)

A neko je spomenuo podizanje cene u mts-u posle isteka ugovora, to je zato što su oni imali one popuste ~50% na ugovore bez uređaja... pa kad istekne ugovor plaća se normalna cena bez popusta.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Imam jedno pitanje? Da li mogu da pozovem tehn.podrsku Supernove i zatrazim da mi promene ip adresu, jer imam veliki problem, imam brdo dobrih iptv listi i nemogu da ih gledam jer mi je blokirana ip adresa.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

Adresa ti je pod NAT-om. Možeš da tražiš, ali da li će dati... Dok je bio Vektor sam, mogao si dobiti promenu ip-a, čak i skidanje sa NAT-a. Sada je situacija čupavija, samo kao papagaji ponavljaju "imate statičku adresu za xxx dinara". Kopernikus su tek štekare bili, odmah kažu "kupite ovo, kupite ono...".

Žali se, reci neće servisi da ti rade. Pa ti navedi šta hoćeš, možeš i to sa iptv listama, ali mislim da ih to ne dotiče puno kao neke druge stvari (normalno funkcionisanje interneta).

Pozdrav svima. Imam jedno pitanje? Da li mogu da pozovem tehn.podrsku Supernove i zatrazim da mi promene ip adresu, jer imam veliki problem, imam brdo dobrih iptv listi i nemogu da ih gledam jer mi je blokirana ip adresa.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Ne jer si nat. To prvo ne znaju iz tehnicke sta je a dok dobijes naprednu to je sizifov posao.

Sent from my SM-N975U1 using Tapatalk

E probao sam po nekoliko puta i ništa. Mislim da je do tv kartice tako da ću morati da ih zovem. Pogledajte prilog 288056
Kartica sluzi samo da ti otkljuca kanale, tebi izgleda ne radi c tjuner ako tvoj tv to ima. To sto kazes da ti na zeleno dugme prebaci na dtv mozda je digitalni zemaljski signal t2.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno