Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa to je za operatera još gora varijanta: mora da ti održava mrežu 4 godine, a ti mu plaćaš samo 2.

Ali zauzvrat dobija siguran prihod na duzi vremenski period, a ako telco operateri nesto vole, vole siguran i predvidiv prihod. Sa druge strane, nije bas da bi se se ubili od "odrzavanja" mreze.

Pa sad...ja ih vidim svaki dan da menjaju stare kablove i stavljaju nove.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Dobija samo pola prihoda, a troškovi mu ostaju skoro isti. Koristio ti 6 meseci ili ne, držiš mu resurse zauzete, napr. modem, priključak na čvorištu, itd... Plaća licencu za tebe na sistemu za naplatu i servisima (napr za TV uslugu, za kanale koje plaća po broju korisnika). To što tražiš nije podržano na sistemu za naplatu, pa će neko morati da prihvata tvoje reklamacije na račun i ispravlja ih, itd...
Kad sve sabere, na kraju taj prihod i ne deluje bog zna kako privlačan.
Pozdrav

Ljudi ne racunaju koliko kosta, modem, wifi ruter i cam kartice koje dobiju a to je svaki korisnik dobio na koriscenje

I mene zvali danas. Odustali od 7400 din. [emoji106]

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ljudi ne racunaju koliko kosta, modem, wifi ruter i cam kartice koje dobiju a to je svaki korisnik dobio na koriscenje
Veruj mi da baš ovo što si naveo provajderi dobijaju po ceni paštete. Em je ta oprema prilično skromnih karakteristika, em se uzima na veliko.

Al navedeno dva posta iznad je suština zašto nema opcije "malo koristim, malo ne" pretplate.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Zvao, pitao, nema

Besmisleno je. Prikljucna taksa je 5000 + je sam paket skuplji za 400 dinara kad nema UO + nema tri meseca za dinar. Izađe čak nešto skuplje na mesečnom nivou.

tvoja situacija je bas nezgodna, mada i dosta specificna
jedino da probas sa nekim od onih mobilnih internet paketa, mada mislim da i oni ocekuju ugovornu obavezu
meni je super da ovi uopste i nude ovo bez UO, posto dosta provajdera ne nudi (makar ne da ja znam), tako da mi je ok cak i da platim vise a da mogu da ih odj...m kad god hocu ako krene po zlu

Internet je bolji za vreme vanrednog stanja nego za vreme redovnog. Haos.

Zvao, pitao, nema

Besmisleno je. Prikljucna taksa je 5000 + je sam paket skuplji za 400 dinara kad nema UO + nema tri meseca za dinar. Izađe čak nešto skuplje na mesečnom nivou.

Normalno da je besmislno njima je cilj da te obaveže da bi mogli da računaju na siguran prihod.
A taksa koja obuhvata priklučak ti je 9900 + tih 5000 za internet.

Pomoć, kako daljinski od Skymaster HD2 upariti sa TV prijemnikom

Hvala
J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Daljinski je samo za risiver

Ma instalater mi nudio da poveže, ali sam žurio pa nije završio, cak je počeo, prislonio jedan nasuprot drugog
J

Uspeo da povezem daljinski od kablovskog tv sa tv, ima dole dugme set, pritisneš i onda staviš daljinske jedan nasuprot drugog, i pritiskas ton plus minus ili gasenje i to je to, samo još nisam uspeo tv av

Poslednja izmena:
Ukljuci ga u struju i povezi sa tv preko scart kabla. Ukljuci tv pa zatim i risiver, trebalo bi da ti sam prebaci sliku ako nemas daljinski za tv. Posle ides na brza pretraga kanala.

sta je problem u vranje ispadaju kanali internet ima ali kao za crveni krst mnogo varira ili popravite ili da ne gledamo nista bar nece placamo

sta je problem u vranje ispadaju kanali internet ima ali kao za crveni krst mnogo varira ili popravite ili da ne gledamo nista bar nece placamo
Evo baš smo krenuli, biće uskoro sve pod konac[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji28]

Послато са Mi 9T

Moji roditelji su pre nekoliko meseci dobili novi uređaj za kablovsku i tom prilikom im je rečeno da sada imaju i internet besplatno 12 meseci. Dobili su tipski ugovor, ne pominje se paket i revers za uređaj.
Oboje imaju velike 4G pakete, pa te WiFi nisu ni probali.

Juče sam prvi put video račun, poslali mi fotografiju, da platim, jer nemaju e-banking.
Paket je Super Par i cena je 1399 dinara.
U pitanju je Kopernikus, Sremska Mitrovica.

Jel ima neko ideju o čemu se radi? Ugovor ne pominje ugovornu obavezu, cena im je ostala ista.
Da ne bude da im posle 12 meseci stave 2600 dinara, kao što taj paket košta.

Pozdrav, da li neko koristi android uredjaj koji se dobije u Supernovi i uslugu tv po tvom? I kakvi su mu utisci? Meni je ovo ne mogu reći blagi očaj, ali vrlo blizu tome. Uređaj radi kako kad, premotavanje takođe, nekada bez greške nekada toliko prekida, da je nemoguće gledanje. Interfejs uređaja je mnogo konfuzan. Što se tiče neta ok je imam 200/20. Da li je moguće da su stavili u promet "pametan" uređaj, a ukinuli mu osnovne funkcije kao što je youtube i slično. Više im nije toliko mlad sistem pa da se vade na to.Podrška presmešna u smislu kada zoveš sve se svodi na generičke odgovore tipa resetujte uređaj i upisaćemo reklamaciju. Mislio sam da je ovo ipak malo više ozbiljnija priča, ali izgleda da sam se prevario. Možda se vremenom popravi situacija ali sumnjam. Svako dobro.

Slicno kod mene Blok 44, generalno neupotrebljiva usluga
J

Ja sam u Kaluđerici bivši Gronet. Generalno net je ok. Nemam prekide i padove u brzini, ping je odličan. Ali ovo android *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* od uređaja je stvarno blagi očaj, ili nisu umeli da preprave softver uređaja kako treba ili im je ceo sistem loš i ne može da podrži najosnovnije zahteve korisnika.

Poslednja izmena:
Pozdrav, da li neko koristi android uredjaj koji se dobije u Supernovi i uslugu tv po tvom? I kakvi su mu utisci? Meni je ovo ne mogu reći blagi očaj, ali vrlo blizu tome. Uređaj radi kako kad, premotavanje takođe, nekada bez greške nekada toliko prekida, da je nemoguće gledanje. Interfejs uređaja je mnogo konfuzan. Što se tiče neta ok je imam 200/20. Da li je moguće da su stavili u promet "pametan" uređaj, a ukinuli mu osnovne funkcije kao što je youtube i slično. Više im nije toliko mlad sistem pa da se vade na to.Podrška presmešna u smislu kada zoveš sve se svodi na generičke odgovore tipa resetujte uređaj i upisaćemo reklamaciju. Mislio sam da je ovo ipak malo više ozbiljnija priča, ali izgleda da sam se prevario. Možda se vremenom popravi situacija ali sumnjam. Svako dobro.
Ja ga koristim moji utisci, uređaj solidan s tim što oni imaju daljinsku kontrolu nad njim. Po mom mišljenju treba da ažuriraju aplikaciju na tom uređaju. USB su otključali da se može gledati neki filmčić. Ima youtube koji je isključen. Nemaju svi kanali vraćanje 7 dana. Pošto koristim i eon uređaj ja sam skinuo aplikaciju sa google play za telefon i prepravio sa aplikacijom app cloner iinstalirao u eon box i uz pomoć miša koristim. Uz originalan supernovin box aplikacija na boxu je malo spora. Što se tiče video kluba to je plač majke božje jer je slika toliko mala da je strašno. Na ekranu od 32 slika ispada 18 inča toliko su smanjili da su slova odnosno prevod veći. Dete koje uči za IT bi to bolje rešilo.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Definitivno trebaju da ažuriraju softver, ali da ga uradi neko je kvalifikovan za to. Interfejs treba da se promeni skroz. I naravno da se otključaju google servisi jer ipak je ovo android uređaj, i mogućnost instaliranja aplikacija na isti.

Poslednja izmena:
@PJ Telefon u šake pa zovi i pitaj sta je to na racunu, sta se placa, sta je zapisano da je dogovoreno, sta ce biti kasnije nakon isteka 12m ...

Mislim da to nije android dvb-c zato i nema youtube. Podrska je nula u pondeljak sam prijavio net uopste nisu zvali. Ne smem modem da ugasim jer mu treba jedno sat vr. da se net uspostavi. Probacu sam da unesem dns sledeci put.

Okolina Vranja, kanali rade super , nikakvih smetnji nema, nije ih ni bilo bar poslednjih meseci, internet relativno ok, osim pada brzine sto je i ocekivano za trenutnu situaciju kada su svi kod kuce.

kanali koji nisu otkljucani sada u ovoj situaciji ko zna
HBO da li je otkljucan za sve pakete ili nije
hvala

HBO i CINEMAX kanali su zakljucani! Barem su Cinestar kanali otkljucani...

Smederevo -Radinac - vec par sati bez neta,kablovske ima

cas ima neta cas nema
windows can't communicate with the device or resource (primary dns server) ???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno