Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
verovali ili ne, moram da pohvalim Supernovu :)
jeste da koristim net tek 2 dana ali ovo RADI!
uzeo sam 100/10 i na kablu izvlacim 90-ak Mbit u down-u i 10 u up-u uz ping od 10-15ms, wireless je dosta slabiji (posebno u down-u, izvucem nekih 50-60 ali to cu vec gledati kako da sredim sam - ako neko ima savet neka pise, bio bih zahvalan)
cak su me i zvali 24h nakon instalacije da pitaju da li sam zadovoljan internetom a i izvodjenjem usluge onako generalno (sto me nijedna firma nije nikada pitala izuzev ddor osiguranja jednom)
nakon trauma koje sam pre 10 godina imao sa Avcom, moram priznati da je ovo sada druga dimenzija totalno. Nadam se da necu da ih ureknem :) bio sam dosta prestravljen nakon iskustava koje sam ovde citao, ali verovatno dosta zavisi i od lokacije i ko zna cega...
Lokacija i forumaš, mi drugi smo dosta subjektivni [emoji1787]

Sent from my SM-A202F using Tapatalk

Pa preko VPN- naravno da radi kada je stavio Srpski IP.

verovali ili ne, moram da pohvalim Supernovu :)
jeste da koristim net tek 2 dana ali ovo RADI!
uzeo sam 100/10 i na kablu izvlacim 90-ak Mbit u down-u i 10 u up-u uz ping od 10-15ms, wireless je dosta slabiji (posebno u down-u, izvucem nekih 50-60 ali to cu vec gledati kako da sredim sam - ako neko ima savet neka pise, bio bih zahvalan)
cak su me i zvali 24h nakon instalacije da pitaju da li sam zadovoljan internetom a i izvodjenjem usluge onako generalno (sto me nijedna firma nije nikada pitala izuzev ddor osiguranja jednom)
nakon trauma koje sam pre 10 godina imao sa Avcom, moram priznati da je ovo sada druga dimenzija totalno. Nadam se da necu da ih ureknem :) bio sam dosta prestravljen nakon iskustava koje sam ovde citao, ali verovatno dosta zavisi i od lokacije i ko zna cega...
E druže, sada ćeš u isti koš kao i ja, radiš u ili za Supernovu.

Elem, proradio HBO GO još pre par dana, net i dalje stabilan i kod mene, za sada nema primedbi. Neka ostane ovako barem dok ne prodje izolacija, a posle ćemo ionako više biti napolju ;)

Blok 63 nemam ni tv ni net
Ima li ko jos takvih problema , bivsi RV

od sinoc je poceo cesto da prekida.. :crash:

Danas bila neka havarija u Telekomu oko 13h, dosta ljudi nije imalo net jedno pola sata.

Od pre nove godine, cini mi se od 15.12.2019. ili tako nekako su kod mene poceli klasicni problemi vezani za zagusenje cvorista i mreže.
Net posle 20h pa do iza 24h ima manju brzinu, nekad osetno, a u poslednje vreme poceo i da koci, trza, ping da skace...
7.aprila.2020. je nestalo neta i nije ga bilo vise sati, cak je nekoliko puta bilo prekida i tv usluge.
Kad su sve pustili od tada fura net u punoj brzini, skoro.

Ovako je bilo: ovako je bilo.JPG

Ovako je sada: sada je ovako.JPG

Sredili su ga dobro, ping nizak, ne koci, ne secka, sta su radili i gde ne znam, samo je komsiji receno da imaju radove i da ce sve srediti ubrzo...

Poslednja izmena:
Ista stvar kao sa Jajincima - verovatno su te prebacili u Telekomov datacentar

Kod mene nije sredjeno. Nekad ima 4-5 MB, par minuta kasnije 30-40 MB.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Da li je HD ? ...da odgovorim, sam sebi :smoke:

Jeste, HD je :)

Poslednja izmena:
Kod mene 626000, i u HD-u je. Ubačene i frenkfencije 506000 i 498000, ali nema kanala.

Pozdrav svima.

U Supernova cenovniku a i na njihovom sajtu stoji da za fixnu telefoniju postoji kao besplatna usluga i poziv na čekanju.

Aktiviram tu uslugu sa kodom *43 i automat mi da obaveštenje da je usluga aktivirana, ali ona i dalje nije u funkciji jer kada pričam na fixnom telefonu a neko me pozove on i dalje dobija ton zauzeća a ja ne čujem ton u slušalici da imam drugi poziv.

Kako roditelji baš dosta pričaju fixnim ova usluga bi im bila od koristi da vide ko ih je zvao, jer većina njih odustane od zvanja kada vidi da je dosta zauzeto ili posle par pokušaja. :d

E sada me zanima da li ta usluga nekome uopšte funkcioniše i da li je probao?

Aktiviranje je kodom: *43
Deaktiviranje je kodom: #43

Pozz.

Prilozi

• Poziv na čekanju.jpg
    Poziv na čekanju.jpg
    134 KB · Pregleda: 146
Poslednja izmena:
od 14:24 do 17:10 nisam imao net... (av com) :S:

prijavljeno je.. radi sada, samo nzm kako sta i do cega je i kako ce da rese ako nastavi.. a verujem da hoce jer je od prosle nedelje pocelo da zeza.

Pa dovoljno je da na primer nestane struje negde na nekoj banderi i da tebi ne radi i ako ti sve vreme imas struje.
Zato je uvek najrzi nacin da to resis kada pozoves tehnicku podrsku, jer dok neko ne prijavi nece se samo resiti.

Problem sa netom koji sam imao decembra 2019 i januara/februara 2020 danas su dosli majstori iz Supernove da provere net... Sta je proslo 3 meseca od kad sam poslednji put zvao podrsku...

Edit:
Pa dovoljno je da na primer nestane struje negde na nekoj banderi i da tebi ne radi i ako ti sve vreme imas struje.
Zato je uvek najrzi nacin da to resis kada pozoves tehnicku podrsku, jer dok neko ne prijavi nece se samo resiti.

Cisto da znas vide kad nastane problem na mrezi samo pitanje je koliko cesto gledaju ili koliko imaju volje da rese...

Poslednja izmena:

Da nestane struje na nekoj banderi?Ovo nema veze sa nestankom interneta ama baš nikakvog.Pojačivači su pasivni i ne napajaju se sa mreže EDB.Dešavalo se da nemam struje a da internet radi jer mi je modem prikačen na UPS.

Ovo za Svilajnac ne vazi, xy puta se desilo da kada kod njih nestane struja nema interneta u ostatku grada...
Ne znam kako je za druge gradove.
Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Da nestane struje na nekoj banderi?Ovo nema veze sa nestankom interneta ama baš nikakvog.Pojačivači su pasivni i ne napajaju se sa mreže EDB.Dešavalo se da nemam struje a da internet radi jer mi je modem prikačen na UPS.

stvarno mislis da mreza moze da im radi bez struje ili se zezas? :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno