Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zbog brzeg neta. Prosto. Ja bih sve kanale otkljucao kao EXE net i samo brzina neta diktira cenu paketa. Nema cama nema mlatretiranja. Tako i treba da bude. 21 vek svi imaju po 4-5 tv-a kuci i treba dati svima da mogu sve da gledaju za tu cenu a skuplje naplacuj samo brzi net.

Bravo za komentar. Podržavam 100%.

Da ponovim još jednom svoje viđenje i svoje stavove povodom ove teme pa se isključujem sa diskusije jer više nemam snage da se mačujem ovde. Jedan u klin, drugi u ploču, i tako u krug.

Država nam je u odnosu na EU neuređena. I kad krenemo da nešto uredimo i napravimo zakon, on je takav da nije jednak za sve. Tako da od naših želja da se npr. uredi ova oblast neće verovatno biti ništa, ali bar neka pokušaju. Evo ako neko od njih sluša kakav je moj predlog.

Kako bi trebalo da se uredi?

Ja sam za to da se odvoji fizički prenos signala od distribucije sadržaja. Kablovski prenosnik (provajder) u svom vlasništvu ima vodove i instalacije do kupca i ustupa ih pod istim uslovima svim distributerima medijskog sadržaja (TV i internet).
Korisnik ima opciju da sam izabere čije će pakete kanala da koristi ( ko hoće može da ima istovremeno i SBB i SN pakete), s tim da sami televizijski kanali budu odvojeni od distributera sadržaja (nema ekskluzivnih kanala). Recimo SBB medija production firma npr. je vlasnik SK kanala (Telekom medija produkcija vlasnik Arena), i nudi ih svima pod jednakim uslovima tako da i SBB i Telekom mogu da imaju u ponudi i SK i Arene.
Mislim da bi nešto na tom principu bilo na dobrobit svih.
Ne bi bilo podela teritorije već bi se utakmica igrala svuda ravnopravno i ne bi bilo važno da li si u krugu dvojke, periferiji ili u nekom zabitom gradiću.

Nadam se da sam bio koliko-toliko jasan.

Eto ja sam dao svoje viđenje i neki predlog.
Mogli bi i drugi da daju svoje viđenje kako bi trebalo da se uredi tržište.

A ovog prepucavanja ovde između SBB fanboyeva i mene sam sit. Jeste Telekom je g..no što je mamio korisnike na SK koji ističe za neki dan, jesu državna firma i vezare, ali situacija je takva da mnogi od nas nemaju izbora.
Nek pogledaju emisiju o ovoj temi sa N1 i pročitaju njihova saopštenja i stave malo prst na čelo uvideće da nisu ništa bolji i objektivniji od kurira.

I da, i SBB i Telekom su firme kojima je glavni interes profit, a ne naša dobrobit i zabole me za oba, mogu sutra da propadnu.

Hajde dajte neko konstruktivno viđenje kako da prevaziđemo probleme jer vidim da ima gomila ljudi koji su nezadovoljni i na SN i na SBB.

Pa ako su mogli Bosanci da koliko toliko urede ovu priču, možemo valjda i mi.

Toliko.

Over & out.

Edit:
Primer BiH je pokazao da je takva praksa itekako moguća. Ko ne zna, u BiH je zakon takav da kablovske mreže ne smeju da imaju svoje ekskluzivne kanale, da svi paketi moraju biti ponuđeni konkurenciji i da cena paketa po korisniku za pay kanale mora biti indentična prema svakom operateru.

Potpisujem.

Nek pogledaju emisiju o ovoj temi sa N1 i pročitaju njihova saopštenja i stave malo prst na čelo uvideće da nisu ništa bolji i objektivniji od kurira.

Dodacu na ovo da sam par puta na sajtu N1 na vesti o sporu izmedju njih i Telekoma pokusao da ostavim komentar u kome sam kritikovao i jedne i druge i takvi komentari nisu objavljeni. Sto se mene tice nisu oni nista bolji od ovih ostalih medija, samo su civilizovaniji.

Morate samo shvatiti da se NIKO od njih ne vodi nama već NJIMA i njihovom zaradom. To prvo.

Drugo, čak su i Bosanci pametniji od nas, pa onemogućili monopol, problem je što kod nas može sve, samo ako se pružiš koliko treba. I kome treba.

Jednostavno, zna se šta je prioritet, a to sigurno nije narod već vrhuška da napuni džepove na ovaj ili onaj način.

Kad je RV ušao u Blok 44, znam vlasnika( bio pomoćnik pre 20 i kusur godina kod gazde na EAB sat, Neša Mladenović) on mi je pričao da su imali neformalni dogovor da ne ulaze jedni drugim u teritoriju, podelili su Beograd kao mafijaši Njujork za vreme prohibicije.To su mi potvrdili i neki iz SBB
Tek sad upadaju i otimaju jedni drugima mušterije

PS: Samo još nešto, pod velikim pritiskom i uticajem EU, država je promenila jedan član zakona, mislim član 35 kojim se dozvoljava kabl operaterima da imaju svoje kanale.Mnogi su se bunili, od RTSa do xxx, ali Brisel i Ameri bili jači

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Jeste to je istina, upravo tako, potvrđujem pisanje tvoje...

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

A kabl.operater nikako ne može osnovati drugu firmu specijalizovanu za proizvodnju kanala i to sve po propisima prodavati sebi i drugima? I samo se vrti para.
Uostalom, zar i sad ne rade tako? Što državni što privatni igrači.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Morate samo shvatiti da se NIKO od njih ne vodi nama već NJIMA i njihovom zaradom. To prvo.

Drugo, čak su i Bosanci pametniji od nas, pa onemogućili monopol, problem je što kod nas može sve, samo ako se pružiš koliko treba. I kome treba.

Jednostavno, zna se šta je prioritet, a to sigurno nije narod već vrhuška da napuni džepove na ovaj ili onaj način.
Tako je, i baš zato mislim da bi i kod nas trebala da se uradi ista stvar! Ne razumem zašto je to nemoguće ili zašto je neko protiv takve ideje?! Totalno fer za sve, a najviše za korisnike. I onako nas deru svi živi, pa bar nešto da dobijemo za pare koje im dajemo.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Tako je, i baš zato mislim da bi i kod nas trebala da se uradi ista stvar! Ne razumem zašto je to nemoguće ili zašto je neko protiv takve ideje?! Totalno fer za sve, a najviše za korisnike. I onako nas deru svi živi, pa bar nešto da dobijemo za pare koje im dajemo.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Jel realno da ne razumeš zašto je to nemoguće? Pa zato što mts kupuje šta im se digne i to od para naroda i očigledno žele da shebu SBB ili ga totalno marginalizuju, a sa obzirom da mts = država = onaj-čije-ime-se-ne-izgovara, takav zakon ćeš dočekati kada se Srbin popenje na mesec.

Da ponovim još jednom svoje viđenje i svoje stavove povodom ove teme pa se isključujem sa diskusije jer više nemam snage da se mačujem ovde. Jedan u klin, drugi u ploču, i tako u krug.

Država nam je u odnosu na EU neuređena. I kad krenemo da nešto uredimo i napravimo zakon, on je takav da nije jednak za sve. Tako da od naših želja da se npr. uredi ova oblast neće verovatno biti ništa, ali bar neka pokušaju. Evo ako neko od njih sluša kakav je moj predlog.

Kako bi trebalo da se uredi?

Ja sam za to da se odvoji fizički prenos signala od distribucije sadržaja. Kablovski prenosnik (provajder) u svom vlasništvu ima vodove i instalacije do kupca i ustupa ih pod istim uslovima svim distributerima medijskog sadržaja (TV i internet).
Korisnik ima opciju da sam izabere čije će pakete kanala da koristi ( ko hoće može da ima istovremeno i SBB i SN pakete), s tim da sami televizijski kanali budu odvojeni od distributera sadržaja (nema ekskluzivnih kanala). Recimo SBB medija production firma npr. je vlasnik SK kanala (Telekom medija produkcija vlasnik Arena), i nudi ih svima pod jednakim uslovima tako da i SBB i Telekom mogu da imaju u ponudi i SK i Arene.
Mislim da bi nešto na tom principu bilo na dobrobit svih.
Ne bi bilo podela teritorije već bi se utakmica igrala svuda ravnopravno i ne bi bilo važno da li si u krugu dvojke, periferiji ili u nekom zabitom gradiću.

Nadam se da sam bio koliko-toliko jasan.

Eto ja sam dao svoje viđenje i neki predlog.
Mogli bi i drugi da daju svoje viđenje kako bi trebalo da se uredi tržište.

A ovog prepucavanja ovde između SBB fanboyeva i mene sam sit. Jeste Telekom je g..no što je mamio korisnike na SK koji ističe za neki dan, jesu državna firma i vezare, ali situacija je takva da mnogi od nas nemaju izbora.

I da, i SBB i Telekom su firme kojima je glavni interes profit, a ne naša dobrobit i zabole me za oba, mogu sutra da propadnu.

Hajde dajte neko konstruktivno viđenje kako da prevaziđemo probleme jer vidim da ima gomila ljudi koji su nezadovoljni i na SN i na SBB.

Pa ako su mogli Bosanci da koliko toliko urede ovu priču, možemo valjda i mi.

Toliko.

Over & out.

Edit:

Potpisujem.

Koja država iz Evrope ili sveta bi bila odličan primer najbolje uređenog tržišta? Možda... Rumunija?

Znam da tamo imaju bolesno dobar donos cena/brzine što se optike tiče, kod svih provajdera jednako. Čuo sam da dobiješ 1gbps tamo za oko nešto tipa 10-13€ , što je nerealno dobro. Pored njih sam slično čuo i za Mađarsku.

Moj životni san (najozbiljnije) jeste da se u Srbiji može imati veoma brz internet za sve one entuzijaste koji to žele, a da ne bude preskup kao što trenutno jeste... Verovatno se to nikada neće ostvariti, sve dok se u potpunosti ne promeni celokupan sistem i zakon, barem što se telekomunikacija i monopola tiče.

Imali smo vrhunski net + digitalna televizija sa Targom i to za smešne pare pa i tada tipa 32-16 (ko zna koje bi bbrzine danas bile) + svi kanali za koliko beše, 2 i nešto hiljade, ali avaj, čim je DS sklajsno sa vlasti i veza u istom - Dulić - ode mast u propast a ovaj digo sidro..

*mjau**mjau**mjau*, čak i kada se nešto odlično desi za nas korisnike, brzo se to s*mjau**mjau**mjau**mjau* i zbog konkurencije i zbog sto s r a anja...

Imali smo vrhunski net + digitalna televizija sa Targom i to za smešne pare pa i tada tipa 32-16 (ko zna koje bi bbrzine danas bile) + svi kanali za koliko beše, 2 i nešto hiljade...
Sećam se jad su počinjali, dosađivao sam im često, čak bio i njihov gost na NBG [emoji16]
I u planu im je bilo da kroz koju godinu od početka rada osnovni paket bude nešto tipa 100/50 za manje od 1500din. Ali eto postavljali su optiku pod sumnjivim okolnostima i onda izgubili podršku vlasti, a počeli su mnogima da smetaju. Neki su počeli kao nešto sa optikom i čim je TT propao stade sve, što znači bez konkurencije nema boljitka za nas korisnike. Telekom pokupovao sve živo i evo sad smo spali na Telekom i SBB...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Imali smo vrhunski net + digitalna televizija sa Targom i to za smešne pare pa i tada tipa 32-16 (ko zna koje bi bbrzine danas bile) + svi kanali za koliko beše, 2 i nešto hiljade, ali avaj, čim je DS sklajsno sa vlasti i veza u istom - Dulić - ode mast u propast a ovaj digo sidro..

*mjau**mjau**mjau*, čak i kada se nešto odlično desi za nas korisnike, brzo se to s*mjau**mjau**mjau**mjau* i zbog konkurencije i zbog sto s r a anja...

Tužno... Zaista žalosno i imam osećaj da nema gore situacije bilo gde u svetu i da smo definitivno najgori po pitanju koliko potencijala imamo a koliko ograničavamo sami sebe, pre svega političari pa zatim i sam narod.

Osim toga, iako sam uspeo da pronađem dobar način dostići optičke brzine koje sam oduvek hteo, s obzirom da mi jedan od članova porodice zaposlen u Telekomu , dobio sam onu specijalnu ponudu BOX 4 paketa za sve zaposlene Telekoma , BOX 4 Plavi paket za okruglo 2000 din. Kada sam pročitao šta je sve ponuđeno za samo dve hiljade, nisam mogao da verujem šta vidim pa sam što pre rekao da pređemo na taj paket. Evo, prošlo je skoro 5 meseci od tad i sve mi je namešteno, sve je ispunjeno i prisutno kao što je bilo obećano sa ugovora što BOX 4 Plavi paket nudi, osim onog 200/80 protoka preko optičkog priključka. Supernova (tadašnji Gronet) mi je sproveo optiku kroz moju ulicu pre godinu i po dana i zaista sam se ponadao da ću konačno moći da dobijem one brzine kao sa ugovora , ali izgleda da nije moguće dobiti mts-ove usluge preko Supernovine infrastrukture, što po meni nema apsolutno nikakvog smisla zato što, koliko znam, mts ih je kupio sve, tako da ne vidim razlog zašto ne bi mogao imati mts-ov optički paket preko Supernovinih vlakana.

Od 2008. godine imam ovaj 10/1 minimalni ADSL paket i već mi se odavno smučio i ne mogu dočekati dan kada ću konačno nekom silom dobiti brzine koje sam oduvek hteo imati... Ne znam da li je vredno seliti se negde u uži krug grada samo zarad mts-ove optike :mad:

Poslednja izmena:
" KKR assets under management ~$150 milliard. GDP Srbije ~$50 milijardi. ""

Inace KKR je vlasnik UM

Nije tacno. BC Partners su vlasnici UM. KKR im prodao. BC Partners ima fenomenalan portfolio. KKR je jos u maju 2019 poslao ponudu Axel Springer-u, dogovor se realizovao pre nekoliko meseci. Tako da je KKR vlasnik Blica. A ima ukupno oko 45 % udela u Axelu.

Poslednja izmena:
Evo jedna vest iz susedne drzave. Jes da nema veze sa Supernovom ali je na neki način i povezano. Iskon, Hrvatski operater gasi SK kanale i menja ih Arenom sport navodno zbog previsoke cene koju su trazili iz SK...
https://www.bug.hr/televizija/arenasport-ce-zamijeniti-sportklub-na-iskontv-u-donosimo-detalje-13417

Poslato sa Huawei P30 PRO pomoću Tapatalk

Da, tako se to radi, kada želiš da nešto postigneš, tj. profesionalizam. Uz to ovo nisu iste Arene kao kod nas.

"Razlog ove zamjene je nova cijena koju je ponuđač SportKlub sadržaja predstavio Iskonu prilikom pregovora o obnovi ugovora."

"Dobra je vijest da nam se, paralelno s raskidom ugovora sa SportKlubom, otvorila mogućnost suradnje s jednako popularnim Arenasportom, koji na svojih 6 kanala prenosi Hrvatski Telekom prvu ligu, UEFA Europe ligu, francusku i sve zanimljiviju talijansku nogometnu ligu. Tu su još atraktivni NBA, ekskluzivni prijenosi Formule 1, hokeja, vaterpola…"

Znači, pokrenu se pregovori pre isteka ugovora, ako ne odgovara tražiš alternativu. Ukoliko ta promena ima uticaja na korisnike jasno i nedvosmisleno komuniciraš i podnosiš posledice.
Jasno je da naš Telekom i ne želi SBB kanale u svojij ponudi već je iskoristio situaciju za blaćenje konkurencije kroz opšte popularnu kafansku komunikacijh i retoriku. Ostaje samo da se vide tekstovi sa naslovima "Bili su prinudjeni sa korisnicima isključe kanale i nećete verovati šta se posle desilo".
Da je makar malo želeo saradnju pregovore bi započeli ranije van očiju javnosti. Ja kao i svi ostali korisnici npr. nisam imao pojma kada je Radijus pregovarao i dogovarao ugovore za kanale koji su bili u ponudi.

Poslednja izmena:
O tome pričam sve vreme...i kao rezultat dobijem etiketu sbb bot.[emoji6]
Moje mišljenje je da na većinu populacije u Srbiji može da se primeni pojam iz psihologije " stokholmski sindrom"...i tu nema pomoći...

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Koja država iz Evrope ili sveta bi bila odličan primer najbolje uređenog tržišta? Možda... Rumunija?

Znam da tamo imaju bolesno dobar donos cena/brzine što se optike tiče, kod svih provajdera jednako. Čuo sam da dobiješ 1gbps tamo za oko nešto tipa 10-13€ , što je nerealno dobro. Pored njih sam slično čuo i za Mađarsku.

Moj životni san (najozbiljnije) jeste da se u Srbiji može imati veoma brz internet za sve one entuzijaste koji to žele, a da ne bude preskup kao što trenutno jeste... Verovatno se to nikada neće ostvariti, sve dok se u potpunosti ne promeni celokupan sistem i zakon, barem što se telekomunikacija i monopola tiče.
Sreca Rumunije je nesreca. Mislim da su sa dialupa otisli na 1gbps. Bilo im jeftinije tako. Da zamene sve nego naš, put jer su dosta kasnili

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

O tome pričam sve vreme...i kao rezultat dobijem etiketu sbb bot.[emoji6]
Moje mišljenje je da na većinu populacije u Srbiji može da se primeni pojam iz psihologije " stokholmski sindrom"...i tu nema pomoći...

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Ja više volim onu krilaticu "Ako vam je dobro, onda ništa" ;)

Što se optužbi tiče, ne treba to primati k srcu, ljudi imaju različite sisteme vrednosti. Mi smo već dugo kao društvo polarizovani i tu promene nema. Osim podele na dva bloka operatora, ovde se ljudi dele na "gledam tv i hoću da imam dobru i kvalitetnu ponudu" i "ne gledam tv, imam kodi i dr, najvažniji je net, eno motaju optiku po šahtovima". Ove optužbe najčešće dolaze usled netolerantnog stava jednih i drugih. Drugačije mišljenje mora da se poštuje, bez vređanja, diskreditacije i napada.

Sinoć nije bilo interneta više od dva sata, sada je ponovo prekid... Ovo više nema smisla.

Послато са Mi 9T

Šta ćemo? Da cekamo do nekog 10.2 pa da raskidamo? Rok je do 15og?jel?
Ja sam u srajnju. Vratili me na vektor kanale. Samo arena 1hd. Nemam bukvalno ništa [emoji24]

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

To zavisi od toga kakve su vam alternative i postoje li uopšte... I naravno koji kanali su vam bitni. Ako ciljaš na to da će možda nešto da se promeni, ne verujem. Ali ono što znam sigurno je da možeš da podneseš zahtev za raskid i da ga u roku od 30 dana opozoveš bez posledica ukoliko dođe do eventualnih promena.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Kako nas je preuzela Supernova sve vise problema sa internetom. Realno i dok je bio Kopernikus bilo je problema, ali ne tako cesto kao sada. Moje misljenje je da infrastruktura ne moze da podrzi povecanje brzine interneta i gomilu kanala ( vecina bespotrebno ubacenih lokalnih kanala), jer je u jako losem stanju. U pocetku sam mislio da namerno pojacavaju brzine i broj kanala da bi testirali mrezu i da ce je shodno tome poboljsati, medjutim izgleda da idu samo na kvantitet, a ne kvalitet usluge.
Sto se tice rasprave ko je kriv ili manje kriv u problemu sa emitovanjem UG kanala, jos jednom napominjem da ja jedini problem imam sa Supernovom, jer sa njima imam ugovor. Bolje da smo ovde trazili nacin kako da se suprostavimo njima i da trazimo neki vid odstete ( smanjenje cene, povecanje brzine interneta...) nego sto smo se medjusobno raspravljali o tome ko je kriv. Da smo se organizovali kako treba i oni bi morali bolje da reaguju. Dovoljno je bilo da ih zovemo svi ili zatrpavamo mailovima, a tek kad bi im otisli u poslovnice, jer onda bi ih onemogucili da rade i svoje uobicajene poslove vezane za MTS koji su njima primarni.

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока

Kao i u politici, a i u ostlim sferama, tako i u ovom kablovskom ratu, narod bira od dva zla, manje. Sta da radimo mi u manjim gradovima? Meni nije opcija raskud ugovora, jer nemam alternativu, samo Telekom Adsl koji jedva moze da isporuci 10mb/s. Mora se naci neki drugi nac da se izborimo sa ovim konstantnim prekidom interneta i oscilacijam brzine, e sad kako to je pitanje...

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Neverovatno.

Prvo, ko je to "nam". Kojim "nama" treba da pošalju ponudu?

Kakve veze imaju Švajcarska i Luksemburg i njihovi propisi sa ugovorima u Srbiji?

Čista demagogija.
Ne znam sto se pravite pametni kad lepo piše koji su to "nam". Bukvalno piše da se dostavi mtsu, kopernikisu, vektoru itd.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Objasni ti meni tu čistu logiku, ja godinu i kusur gledam dobijeni Eon za dž na SN netu i to isključivo kanale koje do pre 7 dana nisam imao, Nova S i Nova Sport (iako je i sve drugo radilo, koristio sam moju kablovsku) a neko ne može i nije mogao nikada na mts netu.

I zašto po toj čistoj logici SBB nije blokirao pristup Eon-u sada kada ne postoji "paralelna" veza zbog koje je kao puštao app ka SN korisnicima?

Rekoh već, prvi bi platio sport eon van mreže app ako bi mi bilo onemogućeno gledanje besplatne tudje app, štaviše, speman sam da plaćam i Telenor kućni net u slučaju da SN potpuno blokira pristup aplikaciji i isto tako nisam spreman da se odreknem Arena što bi me dovelo do računa od malo preko 6k rsd mesečno a toliko sam plaćao RV-u pre par godina za mnogo manje kanala i 10x sporiji net.
Evo posle 5 dana je app ili net malo (2x) štucnula, valjda neće više dok se ne završi Real Efes :D

Pa je to što je bilo dovoljno da ste sigurni da je i ovaj put tako :D

Ne znam kako je bilo, nije me zanimalo, ovo je potpuno drugačiji momenat.
Sve si u pravu. Znaci ako jednog dana prestane eon da ti radi to znaci da je SN blokirala pristup?
Ja bih na tvom mestu odjavio SN i odmah presao na Eon i Telenor,cisto zbog drugog momenta.

Kako nas je preuzela Supernova sve vise problema sa internetom. Realno i dok je bio Kopernikus bilo je problema, ali ne tako cesto kao sada. Moje misljenje je da infrastruktura ne moze da podrzi povecanje brzine interneta i gomilu kanala ( vecina bespotrebno ubacenih lokalnih kanala), jer je u jako losem stanju. U pocetku sam mislio da namerno pojacavaju brzine i broj kanala da bi testirali mrezu i da ce je shodno tome poboljsati, medjutim izgleda da idu samo na kvantitet, a ne kvalitet usluge.
Sto se tice rasprave ko je kriv ili manje kriv u problemu sa emitovanjem UG kanala, jos jednom napominjem da ja jedini problem imam sa Supernovom, jer sa njima imam ugovor. Bolje da smo ovde trazili nacin kako da se suprostavimo njima i da trazimo neki vid odstete ( smanjenje cene, povecanje brzine interneta...) nego sto smo se medjusobno raspravljali o tome ko je kriv. Da smo se organizovali kako treba i oni bi morali bolje da reaguju. Dovoljno je bilo da ih zovemo svi ili zatrpavamo mailovima, a tek kad bi im otisli u poslovnice, jer onda bi ih onemogucili da rade i svoje uobicajene poslove vezane za MTS koji su njima primarni.

Efektiva je objavila informaciju da je prošlog vikenda, prema njihovim saznanjima, callcentar Supernove primio preko 14.000 poziva, pretpostavlja se mahom u vezi sa nestankom kanala. Pritisak postoji ali to je kratkoročna mera.Svako mora da donese ličnu odluku i izračuna šta mu se isplati ili šta hoće (iako mu se ne isplati). Medeni mesec svega na jednom mestu je prošao.

Ja sto se tice interneta nemam alternativu, zapravo imam krs adsl koji ne uzimam u razmatranje. Posto nemam ugovornu obavezu u ovoj silnoj prepisci i razgovoru sa njihovim operaterima, ostalo je da ce me pozvati iz neke sluzbe za brigu o korisnicima ( kako ovo zvuci neverovatno [emoji23] ) sa predlogom za dalju saradnju. Kazu da ne mogu da umanje pretplatu, ali mogu da mi dodaju neke benefite, tipa veci paket po ceni manjeg ili neku uslugu gratis. Ako to bude delimicno cu da umanjim stetu koju su mi ucinili.
Iskreno najvise bih voleo da drzava preuzme infrastrukturu( nesto slicno kao predajnike u emisionoj tehnici) i da onda svi nude svoje pakete, a mi biramo provajdere. Mislim da je to san koji je tesko ostvariv u Srbiji.

Daleko bilo da se to desi.
Eto baš na tom primeru se vidi kako možeš da biraš kanale na etv mreži. Imaš par nacionalnih i Telekom platformu koja ne vredi realno ni 3 evra. Da ne pominjemo da su poništili konkurs za novi tv kanal, baš me zanima zašto?

Država može samo da kupi infrastrukturu i to ako im taj neko ko je to postavio dozvoli to, a to će se desiti nikad! I hvala bogu da je tako.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno