Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakav je wifi singal tih powerline-a koji salju u okolinu?

Nije to WiFi vec tipa lan preko strujne mreze mada uvek mozes povezati ruter na njega ako bas hoces WiFi

d429ec6f121b9fb556253836d384ca87.jpg

Onda ćemo se raspitati za provajdera

Bitno da im je tv dobar, za net ćemo videti šta ćemo, mada kad sam gledao kombinaciju orion i SN, zaprvo ispadne malo skuplje(SN tv+tel i orion net 3700, SN tv i orion net+tel 3800, dok SN tv+tel+net 2900, što nije baš mala razlika), ali dobro, videćemo.

3 tv-a koristimo, trebali bi nam 2 stb i 1 cam, 1 stb ne ide u tv, nego na kompu preko tv tunera preko AC kablova(ima na aliexpresu da se nabavi konvertor iz hdmi u ac ako je potrebno)

Još samo pitanje za ugovor SN za SK i N1, jel ćemo to saznati 1.februara? I jel je vaše mišljenje da će produžiti ugovor, s obzirom da znaju da je to loš potez po njih samih ako bi ukinuli?

Poceli su pregovori. Najverovatnije nece se produzavati jer je SBB podigao cenu SK paketa. Trenutno je SN to preskupo

U Svrljigu kanal Cinestar Fantasy ne radi od kako su ga pustili. Epg na svim cinestar kanalima je pogresan.
Ceo EPG kod nas ne funkcionise kako treba. Listam kanale i na nekom nadjem neki film koji bih gledao, kad ga pustim vidim da je nesto drugo u pitanju, opet pustim EPG i tek se tada postane tacan. EPG se ne azurira kako treba.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Proširen paket programa koji dolaze uz Super Sve.
Dodali Euronews, Ginx, FightNetwork, AXN Spin, FightBox...

Čudne li koincidencije, baš pred istek ugovora sa United Grupom...

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Ti kanali postoje godinama, bar kod mene.

Ceo EPG kod nas ne funkcionise kako treba. Listam kanale i na nekom nadjem neki film koji bih gledao, kad ga pustim vidim da je nesto drugo u pitanju, opet pustim EPG i tek se tada postane tacan. EPG se ne azurira kako treba.

Ono što sam ja primetio je sledeće : na LG TV epg radi bez najmanje greške, na onom Skymaster boxu isto radi bez greške, medjutim na VOX TV radi baš kako si napisao. Ovo su uredjaji koje ja imam. Kod prijatelja sam video na TCL i Tesla TV epg isto ne radi kako treba, dok na Samsungu radi... Meni to više liči na “koliko para toliko i muzike” po pitanju televizora...

Imam Samsung TV, provericu i na STB kako se ponasa.

Na mom Vox TV EPG radi korektno. No ja sam od onih korisnika koji tek od skoro imaju epg kako treba.
Treba mu malko više vremena nego skymasteru da se prikaže epg kada se prvi put upali.
Nego da li je neko primetio bar je kod mene tako, da se u opisu sadržaja na epg prva rečenica duplira? I na tv-u i na skymaster-u.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

[QUOTE=Deker;5987951
Nego da li je neko primetio bar je kod mene tako, da se u opisu sadržaja na epg prva rečenica duplira? I na tv-u i na skymaster-u.
Od samog početka prikazivanja EPG kod mene na tv Samsungu duplira.

Isto i kod mene duplira,na Samsungu, Tesli I Skymaster-u. Inače EPG je tačan, sem na Cinestar kanalima

I kod mene duplira (Samsung). Podesili su EPG na CineStar kanalima.

Duplira i kod mene na Samsungu. Izuzetno iritira. Al izgleda da ne planiraju to da srede.

@Novatech Ne znam od kad postoje, tačnije znam da su postojali na najjačem paketu, kod mene ih nije bilo u osnovnom Super Sve paketu.

Ok hvala. Vidim niko se nije žalio pa pomislih opet nešto specijalno kod mene :).
Neuobičajena merenja brzine neta kod mene do juče. Kada se meri u odnosu na većinu srpskih servera brzina downloada je bila 3-8 Mbps. Dok recimo ka Radijusu ili SBBu je bilo uobičajenih 117-120 Mbps.
I merenja na Ratel Net su bila oko 6 Mbps download.
Danas je sve u redu. Šta je tu bilo, ko je imao problem, da li MTS, Radijus ili ostali provajderi ne znam.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Sad nešto gledam ovo OTT, pošto će mi uzeti Horizont, pa ovaj android ne daje mogućnost teletexta, i nema mogućnost snimanja
Vrlo siromašna zamena
J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

I ladno me prebacise na CGNAT .... Adresa u opsegu 100.64.x.x - i naravno odmah problemi sa ftp serverom , sa brdo sajtova (captcha) i tako ...

Zvao kontakt centar - devojka nije imala pojma o cemu pricam ali je napisala "zalbu naprednoj tehnickoj podrsci".

Ima li neki efikasniji nacin da se vratim na public range sem zalbe podrsci ?

Ako ti je Horizont ispravan nemoj im dati da ga zamene, cak je i SkyMaster bolji od tok androida koji nema nista

@shamanNS, Reč je o povećanju cene poziva ka mobilnim brojevima u Srbiji sa beše 8 na 10 din... Dakle kad zovete Telenor, VIP, Globatel... brojeve.

Jutros dobio meil od supernove,

Ukoliko je poziv Van mreže MTS-a (mobilna telefonija), poziv će se tarifirati po navedenom iznosu.
Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.

Što znači da je kolega @shamanNS bio u pravu.

Poslednja izmena:
I ladno me prebacise na CGNAT .... Adresa u opsegu 100.64.x.x - i naravno odmah problemi sa ftp serverom , sa brdo sajtova (captcha) i tako ...

Zvao kontakt centar - devojka nije imala pojma o cemu pricam ali je napisala "zalbu naprednoj tehnickoj podrsci".

Ima li neki efikasniji nacin da se vratim na public range sem zalbe podrsci ?

Cisto da javim update - problem sa NAT-om resen. Zvao opet veceras javio se neki decko iz napredne podrske ili kako oni to vec zovu - kaze ima nalog i na licu mesta resio. Dodeljen mi opet public IP ... Videcemo kolko ce da potraje posto kolko sam ga skapirao dhcp im dodeljuje i jedne i druge pa kako koga zalomi - sto mi je suludo ali ok - ako su tako namestili - tako su namestili ...

To receno i moj prvobitni problem su krenuli resavati - naime vec vise od nedelju dana u vecernjim satima je net neupotrebiv - peak hours... Update sam dobio od istog decka da je problem na mom cvoristu i da ce po praznicima od srede biti resen - takodje otvoren nalog ... Tako da ajd da se nadam da ce tako i biti.

Pozz svima, da se ja javim sa jos jednim problem sa ovim distributerom.

Naime korisnici smo kopernikus interneta i kablovske kod kuce vise od 10god. Nikad nije bilo vecih problema, s vremena na vreme eventualno zeza kad su u toku neki radovi, jednom je crkao ruter i sledeceg dana smo odmah dobili novi. Kada ih je preuzela supernova produzili smo ugovor, dobili kartice, sve je to bilo okej, brzina interneta u svako doba dana ona koja je i definisana.

Skoro je kupljen stan, i pouceni pozitivnim iskustvom pre 3 dana uzmemo i ovde paket super sve 60/8 (2599din.) i odmah su krenule muke sa internetom. Naime povezu oni to u subotu u jutranjim satima(8 i nesto), probamo, leti, brzina 115/14 ja prezadovoljan. Verovatno je toliko gurao jer jos nije bio aktiviran paket(inace na sajtu su stavili brzine do 60Mb/s(malo b a megabajti su sa velikim na sta realno retko ko obraca paznju), meni je bilo malo neralno ali ajde rekoh ako od tih ~480mbps(X8) dobijem bar polovinu... bicu prezadovoljan... ali ispadne da umesto da napisu mbit/s ili mbps oni su samo stavili malo "b", tako mi je danas operator objasnio... malo kurvinski al dobro, hocu samo svojih stabilnih 60 :D ).

E sad krece problematika: krenem posle da odradim jos par speed testova i kako se "budio dan" tako je brzina lagano opadala. Vec u podne se spustila na 10-13mbps, u vecernjim satima na svega 6-7-8mbps(download, dok se upload i ne menja mnogo). Odradim ponovo test u gluvo doba noci- opet zakucava speedtest u patos(preko 100ke). I tako je bilo i naredna dva dana.

Danas je konacno pusten paket u pogon(bilo je price da ce se onda mozda popraviti situacija), ali i dalje je isto. Procitao sam sigurno bar polovinu teme, vidim da ste spominjali i prelazak sa nata na bridge, video sam koji parametri treba da budu... i po tome je sve okej. TV inace radi super i bez ikakvih bagova, oni su izmerili signal prilikom ugradnje i to je bilo okej. Znaci gde god da pogledam sve deluje super a brzina opadne za 10X.

Danas sam razgovarao sa operaterom i njegove reci su bile "pa desi se da to tako varira". Kakvo bre variranje za X10, cime se oni drogiraju o_O Rekao sam mu da cu videti sa Smederevcima i ako ne rese problem raskidam ugovor jer nisu ispunili svoju ugovorenu obavezu(mada to stvarno ne bih bez preke potrebe). Reko ja sam bezicni telenorov sa takvim problemom vec imao koji mi kuca 50 u gluvo doba noci a ne moze da mi istera 5 u vecernjim satima i mislio sam da ce kablom problem biti resen. A ja opet treba da gledam u pasulj koliko njih se nakacilo na mrezu :)

Video sam iznad da su mnogi imali slicne probleme, pa su neki resavali sa prelaskom na bridge, neki sa promenom konektora... ovde je to sve novo stavljeno i po svim merenjima je sve okej i ne menjaju se parametri ni danju ni nocu, samo brzina downloada opadne.

Ruter je inace technicolor, veza ne puca uopste, samo drasticno uspori.

Parametri u 4:50 ujutru:

Parametri u 15:55:

Dakle neke prevelike razlike nema.

Parametri na TVu(opcija jacina signala) nocu:

Dnevna slika nije potreba jer je kvalitet isto 100 a jacina 87, znaci manje/vise isto.

Eto ja mislim da nista nisam zaboravio, izvinjavam se zbog malo duzeg posta.

Ima neko predlog sta mi je ciniti, mozda ideju sta je okvirno u pitanju, na sta da aludiram serviserima/tehnickoj podrsci ili kome god?

Unapred zahvalan :)

molim vas da mi neko napiše jel normalno da mi izbacuje pri loginu na 192.168.0.1
There is already 1 user connected, do you want to connect?
i tako skoro svaki put. mrezni checkeri i security resenja me upozoravaju na telnet 23 port, u modem eventu na svakih 10ak min izbacuje critical attempt login detected from telnet pa broj ip adrese....
pa sam u nekoj blagoj paranoji......
sve zivo pokuso sa generisanjem jake sifre od 25 karaktera za wifi i pristup TC7200 ruteru, firewall na high da filtrira, kao i softverski, eset i opet isto....

ima li rešenja za ovo, nekako da blokiram taj port ili telnet? da li bi neko bio ljubazan da podeli svoj setup file?
u pitanju je techicolor tc7200 modem/router. i da li je moguce na njega nakaciti drugi "obican" modem koji cu vezati na komp?
hvala ljudi i srećan Božić želim!

Jel i vama modem daje samo ove podatke, ništa više? (ex RV).

EPC3208 - Copy.jpg

Pozz svima, da se ja javim sa jos jednim problem sa ovim distributerom.
E sad krece problematika: krenem posle da odradim jos par speed testova i kako se "budio dan" tako je brzina lagano opadala. Vec u podne se spustila na 10-13mbps, u vecernjim satima na svega 6-7-8mbps(download, dok se upload i ne menja mnogo). Odradim ponovo test u gluvo doba noci- opet zakucava speedtest u patos(preko 100ke). I tako je bilo i naredna dva dana.
Danas sam razgovarao sa operaterom i njegove reci su bile "pa desi se da to tako varira". Kakvo bre variranje za X10, cime se oni drogiraju o_O

Imao sam isti problem, bio je problem na mrezi i trebalo im je 8 meseci da ga poprave, zvao sam ih svakodnevno i isao do poslovnice. Sve zavisi kako te zalomi, meni je samo uvece izmedju 19h-24h padao download na 0, a upload bio 15 uvek. I posle 8 meseci je konacno dosla ekipa iz Beograda i popravili, sad radi bolje. Nekima u tvojoj okolini radi odlicno, nekima tako pada, znaci random te zalomi da tebi radi lose i uvek ce tako da ti radi dok oni nesto ne preduzmu.

Jel zna neko koliko je dozvoljeno da varira brzina u procentima? Pitao sam ih pismeno odbijaju da mi odgovore i mailom i preko fejsa, saljem im speedtest i lik me posle pola sata dopisivanja pita kolika je brzina a pre toga da iskljucim modem na par minuta? Brisu mi reklamaicije i ne dolaze....
Drugaru u kaludjerici na optici isto varira brzina uvece....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno