Kad kažeš horizont misliš na sve uređaje tog tipa? Konkretno ja imam Skymaster.
Oni su meni verbalno tvrdili za EPG da samo sa njihovom opremom - čitaj Skymaster i ostali stbovi a ne sa tamo nekim tv-om mogu da garantuju isporuku tog signala.
Mnogi stariji televizori nemaji slot za cam a i poneki novi iz jeftine klase.
Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Ajmo ovako da razjasnimo neke stvari jednom za svagda:
1. CAM modul - uredjaj u koji naleže kartica, i koji se ubacuje direktno u TV koji ima mogućnost za ubacivanje istog (CI slot). Praćenje TV signala se obavlja preko koaksijalnog kabla koji je utaknut u televizor na masto predvidjeno za antenski ulaz
2.SKYMASTER je uredjaj -citaj risiver koji sluzi da prenese televizijski signal preko koaksijalnog kabla uz pomoć kartice na televizore koji nemaju slot za ubacivanje kartice direktno u tv. Pritom se uredjaj može koristiti i na TV koji ima slot za ubacivanje kartice, ukoliko korisnik želi da poseduje isti.
3.HORIZONT je uredjaj koji služi da prenese televizijski signal preko koaksijalnog kabla uz pomoć kartice na televizore koji nemaju slot za ubacivanje kartice direktno u tv. Pritom uredjaj služi da preko mrežnog kabla koji se nakači na ruter omogućava uslugu vraćanja kanala 72 sata unazad sa time da se ova usluga može primeniti na 15-tak kanala. Uredjaj su u mogucnosti bili da koriste korisnici bivšeg Radijus Vektora, te ga nema više u ponudi Supernove
4. OTT uredjaj Supernova je uredjaj Android box koji služi da prenes televizijski signal preko wi-fi mreže ili mrežnog kabla koji je nakačen na ruter, bez kartice dakle samo mrežnim signalom, pritom korisnik može da posmatra kanale na koje je vezan UO. Pritom korisnik može koristiti uslugu vraćanja kanala 72 sata unazad sa time da se ova usluga može primeniti na 60-tak kanala. OVAJ UREDjAJ je DODATNI UREDjAJ I OVA USLUGA JE DODATNA USLUGA, A NE PRIMARANA, te se dodatno naplaćuje, i ukoliko zelite da koristite ovu uslugu NISTE OBAVEZNI da vraćate skymaster uredjaje ili CAM module koje ste prethodno dobili od Supernove.
Da ZAKLjUČIM ukoliko dodje do zamene Horizont uredjaja , mogu vam ga samo zameniti za OTT uredjaj,
Zašto bi zamenili Skymaster za OTT uredjaje kada uredjaji nisu predvidjeni za istu namenu, pri tom bi morali još i dodatno da naplate datu uslugu.