Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na većini može obe frekvencije,ja još nisam video ruter na kome može samo jedna...

Jedan od retkih na kojima ne mogu obe frekvencije.S obzirom da je model star 10 godina i ne čudi.

Kako znati koji je provajder od tih silnih koji se vode pod supernovom, ako je mreza tek uvedena, a niko od njih nije imao svoju mrezu u blizini? A momci koji su ugradjivali nisu imali pojma, osim da je u pitanju supernova.

Nije ti bas jasno pitanje, koji provajder?

Ako tek uvodis provajder je supernova, niko drugi vise ne postoji i ne postoji mogucnost da dobijes opremu bilo kog starog provajdera.

vec je proslo 8 meseci od kad je pocela supernova, to sto mi jos uvek imamo zasebne teme sve manje ima smisla jer je sada verovatno vec preko 60% ima ugovor sa SN a u narednih mesec - dva ce to otici na 80% jer vise nema smisla ostati stari korisnik, tako da kad SN bude napunila godinu dana retko ko ce imati stari ugovor.

Poslednja izmena:
Pomoć

TV Alpha stavljen Cam , ali se nešto poremetilo, koji su parametri za skeniranje, što god stavim neki bezveze redosled, nikako da dobijem kako imam na Horizontu ili Androidu

Hvala

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Pomoć

TV Alpha stavljen Cam , ali se nešto poremetilo, koji su parametri za skeniranje, što god stavim neki bezveze redosled, nikako da dobijem kako imam na Horizontu ili Androidu

Hvala

Pokusaj sa promenom izbora zemlje na tv... Probaj neku drugu zemlju da izaberes...

Nije ti bas jasno pitanje, koji provajder?

Ako tek uvodis provajder je supernova, niko drugi vise ne postoji i ne postoji mogucnost da dobijes opremu bilo kog starog provajdera.

vec je proslo 8 meseci od kad je pocela supernova, to sto mi jos uvek imamo zasebne teme sve manje ima smisla jer je sada verovatno vec preko 60% ima ugovor sa SN a u narednih mesec - dva ce to otici na 80% jer vise nema smisla ostati stari korisnik, tako da kad SN bude napunila godinu dana retko ko ce imati stari ugovor.

Po pisanju ovde, govori se o tome da je supernova brend, ali da su stari provajderi i dalje ti koji odrzavaju svoj deo mreze. Neko je spomenuo da je prvi put potpisao ugovor za sn u poslovnici, a dobija racune od nekog masko d.o.o.

Vidim da se ljudi zale da im je na rv mrezi problem u vecernjim satima, pa me je zanimalo da li moze da se zna cija mreza je ova koju su upravo kod mene dovukli. Mozda tu nema istih problema. Jer meni po ovome deluje da nisu spojili sve u jednu mrezu, vec svako od starih provajdera odrzava svoj deo.

Mada, ne kapiram sto nisu razvukli optiku kada su je vec dovukli u zgradu, bar oni kazu da je fttb.

Jel su ti problemi u vecernjim satima na fttc ili fttb, tj. prvenstveno me zanima da li te probleme imaju i ljudi kojima je optika dovucena u zgradu?

Poslednja izmena:
Po pisanju ovde, govori se o tome da je supernova brend, ali da su stari provajderi i dalje ti koji odrzavaju svoj deo mreze. Neko je spomenuo da je prvi put potpisao ugovor za sn u poslovnici, a dobija racune od nekog masko d.o.o.

Vidim da se ljudi zale da im je na rv mrezi problem u vecernjim satima, pa me je zanimalo da li moze da se zna cija mreza je ova koju su upravo kod mene dovukli. Mozda tu nema istih problema. Jer meni po ovome deluje da nisu spojili sve u jednu mrezu, vec svako od starih provajdera odrzava svoj deo.
Supernova jeste brend telekoma,
ali definitivno nije istina da odrzava svako svoju mrezu od bivsih provajdera, cak sta vise svi su oni rasformirani a svo odrzavanje radi direktno supernova i/ili uz pomoc privatnih firmi za neke stvari.

Ako sada potpises ugovor, potpisujes ga sa SN i ne postoji druga mogucnost.

Sto se tice problema na mrezi to su problemi lokalnog karaktera i zavise iskljucivo od tvoje lokacije tako da ne moze da se generalizuje recimo ni za recimo celo naselje vec je bolje da se raspitas za konkretnu ulicu ili cak samu zgradu ako je to stan u zgradi.

Bilo Germany , ja stavio Srbija, haos, vratio na Germany haos
A i kad su nameštali oni RTS bio na poziciji 50, instalter reko "znao " sam i ode
J

Slabiji televizori jako lose izlaze na kraj sa ovoliko kanala, i ako ti nije pomogla promena zemlje i u meniju nema opcije da se slozi po LCT rasporedu jedino resenje je da uzmes od njih STB

Juce sam kod drugara podesavao fox i vivax tv koji u opste nemaju tu opciju i bog otac tamo ne moze da slozi kanale, dok recimo noviji fox lepo slozi kada se stavi zemlja nemacka a isti je krs od Tv-a
tako da probaj da nadjes noviji firmware mozda pomogne.

Poslednja izmena:
@bakara kako meni stiže račun brendiran od strane Supernove, a u gornjem desnom delu računa piše kome se uplaćuje i piše da je to Kopernikus?

Ne shvatate vi sta vam bakara pise. Mesate babe i devojke mlade (ali krezave).
Sve u svemu, nije toliko bitno koja je mreza vec kakava je mreza na toj lokaciji, u samoj zgradi i blizoj okolini, u naselju...
Evo ja nisam do proslog vikend aimao probleme pa su se javili problemi sa trzanjem i kocenjem neta uvece na wot-u, ping ode u nebesa, ste ne znaci da nece biti sredjeno.
Dosao danas radnik (RV uniforma), izmenjao razdelnike, ponovo krimpovao neke kablove, kaze slabi signal (pa sebi u bradu "u nekim momentima") i zato ima problema...
Videcu sta ce biti od ovog rada veceras i narednih noci...
Ako je nekome novom bas stalo da sazna koja mreza je bilo ranije neka pita komsije koji su sada na SN ko im je pre bio operater ili neka mu komsije pogledaju poslednji racun i u desnom gornjem uglu (cini mi se) vide sta pise, dal je RV, Kopernikus, neka treca firma...

Poslednja izmena:
Koliko ja shvatam njihovu situaciju Telekom je kupio više kablovskih operatera i njihov je vlasnik. Svi oni su zadrzali svoj naziv i tekuce račune samo je to sve skupa stavljeno pod neki zajednički naziv Supernova... To je to...

Bas tako, jos uvek nije zavrsena tranzicija, jos uvek korisnici imaju vazece ugovore.

Evo ja imam potpuno novi ugovor koji nikakve veze nije imao sa RV pa u cosku pise RV, sve ce to vremenom promeniti

Ranije sam ovde u kraju vidjao vozila RV toga vec neko vreme nema prelepili su sa SN

@bakara Ok. Skapirao. Znaci u sustini da cekam da neko prvi uzme pa da vidim jel ima problema.

@Zeha Kod mene to nije moguce, jer je ovo potpuno nova mreza, tj. nije postojao nijedan od ovih provajdera u mom kraju. Tako da nemam koga da pitam. U ovom delu su bili samo targo, posta i od pre godinu ili dve nam je dosao sbb.

Ovi momci koji su ugradjivali su samo rekli da je fttb, tj. optika je izvucena do podruma, a odatle idu koaks, tj. isto kao sbb. Nista drugo nisu znali.

Najzanimljivije je da su nam, pre nekih mesec dana, uzeli potpise za mts optiku(bas pitao lika koji je skupljao potpise da li je mts ftth), nisu se pojavili, a ovi ugradise bez trazenja saglasnosti i uzimanja potpisa. Nisam se bunio jer je uvek dobro imati sto veci izbor.

Poslednja izmena:
Po meni nema bolje opcije od mts optike za net i EON za televiziju.Ko ima takvu mogućnost ne treba mu ni Supernova ni SBB.

I da završim na temu EPG-a. Postoji jedna sjajna, iako ne idealna, android aplikacija, TV Profil. Lako se koristi, pregledna je, postoji odabir zemlje i kablovskog operatera, mogu se birati kanali koje želiš da vidiš. Jedina mana koju sam uočio jeste da izborom operatera ne dobijaš baš sve kanale koji su u ponudi, konkretno to je slučaj za Supernovu. Ali je dovoljno dobra jer ja pratim tek par kanala.
To je solidna zamena za EPG, postoji i alarm za emisije. Zato sam i prehodno napisao da nema snimanja bez EPG-a, što ova app ne može da zameni.

gde i kako se moze skinuti i instalirati ta aplikacija

Vox TV sasvim lepo radi sa svim kanalima. Primetio sam da ima isti interfejs kao Fox Tv. Inače je tv star malo više od 3 godine.
Podešen na srpski naravno.
Inače ga 90% koristim za gledanje filmskih sadržaja preko medija servera koji je na desktop računaru.
Taj VOX ima Vestelov hardver i softver. Turska marka. I ima par korisnih android aplikacija za isti, recimo daljinski za tv i slično.
Ne hvalim marku samo iznosim informacije.
Tv je smart ali ja bih ga opisao kao polusmart. Jer osim te opcije meni vrlo bitne, da strimuje sadržaje sa medija servera ima i youtube i netflix. Ostalo je beskorisno. Operativni sistem je na bazi Opere i nema update-a. Dakle nije android tv i ne bih ga preporučio. Dok radi radi. Msm prevashodno na youtube.
Tako da ga ne bih opisao kao krš, još uvek. (Prijateljev TV Samsung 3D smart je recimo izgubio youtube još pre par godina. Koji je koštao preko 1500eur.) I uvek može da se osveži dodavanjem nekog običnog android tv box-a zs 50ak eur.
A ko danas kupuje tv preporuka je 4k i HDR. Smart opcije nisu toliko bitne jer to se može rešiti solidnim android tv boxom tipa mi box ( koji je oko 50ak eur na zapadu a kod nas oko 70eur). Ili ćemo uskoro dobiti od Supernove nešto slično mada su ti uredjaji zaključani. Neće moći svašta da se instalira na njemu.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

@ markomix

Pa sta se onda brines, ja bi uzeo sto vise meseci po dinar a nema razloga da ne valja novouradjena instalacija.

Najcesci kvarovi su na sto puta krpljenoj mrezi i u neuredjenim naseljima gde svako malo neki kamion pocupa kablove sa bandere, tako da oni realno moraju raditi ozbiljnu rekonstrukciju mreze a to nema smisla raditi ponovo koaksijalnim kablovima kada moraju nuditi vece brzine.

Po meni nema bolje opcije od mts optike za net i EON za televiziju.Ko ima takvu mogućnost ne treba mu ni Supernova ni SBB.
Pa cija je supernova i eon?:d
nemozes ih nikako izbeci, i jos placas dve pretplate...

Poslednja izmena:
Da 12 meseci po dinar je sjajna ponuda.

@bakara Ok. Hvala. Videcu sta ce da ponude akviziteri kada puste mrezu, trenutno nista nije okaceno u ulazu, a koliko vidim izgleda da rade po nekoliko ekipa u isto vreme, jer su u isto vreme postavljali u ulazu do mog. Ako ponude ovih 12 meseci, koje spominje deker, onda uzimam skoro pa sigurno

@deker Jel to neka zvanicna ponuda akvizitera ili kako se kome zalomi?

Poslednja izmena:
Pa ovde je neko napisao da su mu nudili 12 meseci po dinar.
Ja sam dobio 6 po dinar pre tri meseca, super par.

Juce me pozvase i ponudise da predjem na super par i dobijam 12 meseci 50% ...
to je u porodicnoj kuci nije u Bg...moji su dole i imao do sada samo tv paket L...koji od nove poskupljuje sa 1399 na 1599...kad sam se sabrao na kraju uzeo sam jel mi je ok...dobijam jos jedan stb i modem-wifi...tako da na 3 tv digitalni signal ..60 mbit net i 210 kanala ...zadovoljice potrebe svih nas ,[emoji16][emoji16]
Isto ponudili i drugarevoj babi...
Nego kakav je taj modem ruter 2u1 sto daju..jel ima i 2.4 i 5 ghz?
Evo satell200 dobio ponudu 12 meseci po dinar.

Hm moja greška. Nije po dinar. Ali sam video ranije par postova o tolikom popustu.

Evo satell200 dobio ponudu 12 meseci po dinar.

Čovek nije napiso 12 meseci po dinar već 12 meseci 50% od pune cene.Čini mi se da je bilo 12 meseci po dinar ko pređe sa SBB sad nisam siguran da li je ta ponuda bila i kod vas ili samo na exenetu.

Poslednja izmena:
To su sve ponude van Beograda zbog pozicioniranja na tržištu, od čega korisnici nesumnjivo imaju benefite. Mislim da u Beogradu teško može da se dobije toliki popust, 6 meseci dinar je sasvim ok, kao većina novih korisnika. Izuzetak je Orion sa svojim "papir" ponudama od vrata do vrata od 10 meseci dinar samo da se pređe kod njih. Pohvalno je što sad i Supernova starim korisnicima daje veće popuste ako ostanu kod njih.

U sustini njemu su dali 6 meseci popust. Ako budu nudili 12 meseci mislim da ce mi biti tesko da odbijem to.

Sada gledam ponudu na sajtu i bas deru za te pojedinacne usluge. Na neodrejeno je kod poste 100 dinara jeftiniji kombo tv+30Mbps, nego ovde samo net od 30Mbps. A i nesto su siromasni sa tom ponudom paketa.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno