Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A da. Ali čini se da ih ukidaju. Ima samo desetak kanala.
Hvala

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Pozdrav svima, jel moze neko ko ima neki od ovih "Super par" paketa da mi kaze koji je uredjaj dobio za internet a koji za digitalnu televiziju?

Super par plus: Ja imam 2 ca modula i dve kod kartice za njih, a za internet daju (skoro iskljucivo) wifi ruter Cisco EPC3925SN. Ruter podrzava 2,4Ghz i 5Ghz mrezu.

Internet stari cisko još od RV, CA modul, Horizont i OTT uredjaj .Koristim svoj WI FI ruter

Послато са SM-J730F помоћу Тапатока

Jel ott isto što i tv po tvom?

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока

Ruter Cisco EPC3925SN mi je prebacen u bridge mod a koristim svoj (ASUS RT-AC68U)...

Poslednja izmena:
Blok 44 od jutros nemam analogne kanale.Vele ponovo pretraga kanala, uradim na TV ništa, kažu treba i na Horizontu .Malo sam zbunjen zasto sken analognih kanala na Horizontu?

I kako se uopšte na Horizontu nalaze analogni kanali

J

Znaci definitivno su ti ugasili sve analogne kanale ?

Izgleda da jesu, istina kad sam ih zvao kao treba ponovo da skeniram programe na TV ( uradio i ništa) a kao na Horizontu i analogne kanale, ali nit tu opciju mogu da nadjem, a i koji djavo analogni kanali na digitalnom prijemniku
Nekad ovi ljudi sa druge strane žice pojma nemaju šta pričaju
J

Izgleda da jesu, istina kad sam ih zvao kao treba ponovo da skeniram programe na TV ( uradio i ništa) a kao na Horizontu i analogne kanale, ali nit tu opciju mogu da nadjem, a i koji djavo analogni kanali na digitalnom prijemniku
Nekad ovi ljudi sa druge strane žice pojma nemaju šta pričaju
J

Jesi probao danas opet da preskeniras samo ATV kanale preko tv-a?
Definitivno da su to gluposti Horizont digitalni risiver nema nikakve veze sa analognim kanalima, to je informacija koja nema veze sa mozgom, i koju ti je pruzio neki od retardiranih operatera Supernove.

Ima 2g sam skenirao i samo digitalne kanale pregledao (izbacio iz pretrage analogne).
U utorak poceli da brljave kanali, odnosno cam i kod kartica...
Nazovem i nakon pokusaja da puste paket na problematicne kartice (pre podne jedna i posle podne druga, dakle ne u isto vreme), kazu mi da preskeniram sve kanale i da skeniram i analogne jer imaju neki problem (oni, SN)...
Posle toga tv proradila i ne gasi/pali bilo koji kanal uz poruku da je kodiran.
Ono sto sam primetio je da sporije menja kanale i neke otvori ali i izbaci poruku da je kodiran...

Ima 2g sam skenirao i samo digitalne kanale pregledao (izbacio iz pretrage analogne).
U utorak poceli da brljave kanali, odnosno cam i kod kartica...
Nazovem i nakon pokusaja da puste paket na problematicne kartice (pre podne jedna i posle podne druga, dakle ne u isto vreme), kazu mi da preskeniram sve kanale i da skeniram i analogne jer imaju neki problem (oni, SN)...
Posle toga tv proradila i ne gasi/pali bilo koji kanal uz poruku da je kodiran.
Ono sto sam primetio je da sporije menja kanale i neke otvori ali i izbaci poruku da je kodiran...

Samo 2 analogna kanala imas ili ?
Nisam te najbolje ukapirao

Kako na Horizontu skeniras analogne ?

Kako na Horizontu skeniras analogne ?

Na Horizontu ne mozes da skeniras analogne kanale, njih mozes samo skenirati na televizoru kada podesis ATV rezim skeniranja.
Jesi li probao danas opet da skeniras ATV na tv-u?

Znam da ne može, to me i zbunilo, uradio automatski sken, ništa
J

Znam da ne može, to me i zbunilo, uradio automatski sken, ništa
J

Znaci da su na tvojoj lokaciji zasigurno ugasili sve analogne kanale, a onda je definitivno da takva sudbina ceka i ostale lokacije na kojima jos uvek nisu ugaseni.
Supernova je ovim potezom prekrsila osnovna pravila i opste uslove RV-a, koji su garantovani starim ugovorima, a koji su jos uvek vazeci. Zbog ovoga cu definitvno podneti zahtev za prevremeni raskid ugovora, a ako se budu usudili da mi prete kaznenim penalima, podnecu zalbu protiv njih RATEL-u.

HRT 3 i HRT 4 više nisu u Supernovoj

J

Samo 2 analogna kanala imas ili ?
Nisam te najbolje ukapirao

Sada imam 8 analognih kanala.
Otkud ti da imam 2 analogna?
Napisao sam da sam pre oko 2 godine izbacio iz televizora analogne kanale tako sto sam iz pocetka skenirao samo digitalne... pa su ni u utorak rekli da skeniram ponovo sve ukljucujuci i analoge, nakon cega su problemi prestali...

Sada imam 8 analognih kanala.
Otkud ti da imam 2 analogna?
Napisao sam da sam pre oko 2 godine izbacio iz televizora analogne kanale tako sto sam iz pocetka skenirao samo digitalne... pa su ni u utorak rekli da skeniram ponovo sve ukljucujuci i analoge, nakon cega su problemi prestali...

Znaci tebi jos uvek nisu skroz iskljucili analogne kanale, ali vrv da hoce, a to nas sve ceka kako vidim, samo je pitanje vremena.
Telekomov Supernova menadzment je definitivno upropastio RV, a tako ce biti i sa svim ostalim KDS operaterima koji su postali deo ove “super” porodice.

Znaci tebi jos uvek nisu skroz iskljucili analogne kanale, ali vrv da hoce, a to nas sve ceka kako vidim, samo je pitanje vremena.
Telekomov Supernova menadzment je definitivno upropastio RV, a tako ce biti i sa svim ostalim KDS operaterima koji su postali deo ove “super” porodice.
Pa skoro svi su deo te porodice ostali još sbb i jotel[emoji3]

@zeha Otprilike se tebi desilo isto što i meni. Ja koristim samo CAM. Još uvek nemam EPG.
Da, vreme promene kanala se malo produžilo.

Pa skoro svi su deo te porodice ostali još sbb i jotel[emoji3]

Pošta NET, SAT TRAKT,iiNET, Jotel, NetNet,Vivatel...
Postoji jos dosta KDS operatera u Srbiji koji nisu postali deo porodice Supernove. Medjutim problem je sto oni operateri koji su najveceg karakreta jesu.
Ja licno imam alternativu u vidu Pošta NET-a (koji pruza sve usluge koje jedan pravi KDS operator treba da pruza znaci i analognu i digitalnu uslugu, pa samim tim nema limitiranja broja televizora).
Medjutim problem je sto mnogi nemaju alternativu i osudjeni su na izbor Telekom/Supernova. U normalnoj drzavi ovako nešto nebi moglo da prodje, jer zdrav razum nalaze da nije normalna cinjenica da Telekom rasiri svoje grane i sistem poslovanja svuda, ugusi konkurenciju, i krajnje korisnike ostavi bez mogucnosti izbora.

Pa analogiju će svi da ugase, kako god okreneš.

Koliko znam ni jedan od operatera nema u planu gasenje analogne usluge, osim SBB-a, i Supernove.
Udji na sajt Posta NET-a ,SAT TRAKT-a, Jotela, NetNet-a itd videces da svaki od njih jasno i transparentno nudi osnovni paket sa analognom uslugom ili kombinacijom ATV+DTV, i ni kod jednog od njih se ne spominje termin “digitalizacija” nakon vec uvedene DTV usluge, kao sto je slucaj kod Supernove gde termin “digitalizacija” nakon vec odavno uvedene DTV usluge oznacava nista drugo nego gasenje analogne usluge, i zakljucavanje nekodiranih DTV kanala, a izvodjenje ovog procesa je marketinski opravdano sa navodnim ciljem “unapredjenja kvaliteta usluga”.

Uz pomoc spoljne antene mogu se gledati nacionalni plus lokalni tv kanali u digitalnom formatu.
Besplatno je.

Primetih da nema vise na nbg analognih kanala, ex RV.
Do juce su bili, cak 8 ko mada nakon digitalizacije od utorka (dal ono bi utorak), sad nema.

Možda kod tebe u kraju nema

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

HRT 3 i HRT 4 više nisu u Supernovoj

J

Hrt 3 i 4 zvanicno nisu od pocetka bili u ponudi Supernove. Verovatno su ti ostali od ponude prethodnog provajdera, a sada uskladjuju kanale sa "zvanicnom" ponudom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno