nikolapfc89
Slavan
- Učlanjen(a)
- 07.02.2011
- Poena
- 255
Da li uzeti Tendu AC6, na akciji 3500 din?
Bolji uređaj dobili nego mi sa ovaj naš moveZna li neko nešto o "novom" move box-u? U Makedoniji nude taj uređaj. Ima google play store, na daljincu ima netflix.
![]()
МТЕЛ ја лансираше својата стриминг-платформа MOVE TV | Добредојдовте на mtel.mk
Динамичноста што го карактеризира пазарот претставува основа при изборот на услуги и технологии што МТЕЛ ги нуди до крајните потрошувачи.mtel.mk
Koliko je samo jednostavno bilo sklopiti ugovor... Donesu ti opremu i instaliraju, daju 2-3 papira da potpišeš i gotovo za manje od minut. A kad treba da raskineš/otkažeš... Samo odeš u poslovnicu, sedneš, izjaviš da hoćeš da raskineš, potpišeš dokument o raskidu, čekaš 30 dana da stupi na snagu, odneseš opremu do 8 dana kasnije i potpišeš revers i ostaje da platiš još zaostale novčane obaveze. Toliko je jednostavno, osim ako si nepokretna ili teško pokretna osoba.
Onda ti dama u poslovnici govori da mora lično da se dođe ili sa ovlašćenjem overenim kod notara. Evo zovu za glasanje, nije problem nikakav da dođu da se glasa od kuće ako se teško hoda. Ali za raskid ugovora možeš da se slikaš. Ili da umreš pa je postupak nešto lakši.
Ako je osoba slabije pokretljiva da lično dođe, onda ovlašćenje od notara? A kako doći do notara, na krilima? Ili ga zvati na kućnu adresu da naplati još par hiljada na postojeću tarifu? U zgradi ima još ljudi koji se teško kreću. Kako će oni kad im ugovor bude pri kraju a neki žive sami?
Kod Pošte je moglo napraviti najbednije rukom pisano ovlašćenje i nisu nikad problem pravili a njihov ugovor je ličio na ugovor. Na šta liči "ugovor" od Supernove (eno ga u prilogu)? Mašem toj dami ugovorom i pitam gde stoje odredbe o raskidu/otkazu i ona me upućuje na sajt?! Imala je pravo, među starom korisničkom dokumentacijom kad "učitaš još vesti" nađeš opšte uslove.
U tom nazovi ugovoru su sve obaveze lepo naznačili ali kako svoja prava da ostvariš... E tu treba po đubretu kopati a bogami i po internetu.
Na ovom sajtu ima saveta kako da se raskidaju ugovori sa operaterima. Dama mi nije pomenula nijedan drugi način osim lično i overenim ovlašćenjem. Nisam siguran je li sve tačno sa linka pa molim ako neko zna da potvrdi.
Prema sajtu, konkretno za SN, stoji da može da se obavi poštom. Navedu se lični podaci i podaci o ugovoru i takav zahtev se pošalje preporučeno? Koliko je dobra ideja u smislu da ne "zature" poštu?
Ima opcija i preko imejla sa e-potpisom ali to je skupa opcija i nije brzo dostupna. Druga mogućnost ovde je da se sastavi zahtev, potpiše, skenira i zakači na imejl. Je li ovo ostvarivo? Svakako bi i oprema onda morala poštom da se vrati kad već ni zahtev nije mogao proći na prvobitan način.
Molim za predloge.
slažem se sa tobom, samo bi još dodao da kada ubaciš kanale u sekciju "omiljeni kanali" ne možeš da im menjaš poziciju tj. raspored kanala što je po meni ogroman minus@Galea Na Move boxu možeš napraviti svoju listu u sekciji "omiljeni kanali".
A što se tiče tih problema, bagovanja, sporog prebacivanja, loše slike i slično, ja za ovaj uređaj, nakon dve godine korišćenja mogu da kažem sve najbolje, nikakvih navedenih problema nema.
Još sam i modifikovao box, pa na njemu koristim i Youtube, Eon van mreže, HBO Max, Apollon i druge aplikacije.
Pošto tebe ne zanima vraćanje i premotavanje, a to je osnovna namena ovog boxa, ništa ne diraj, tebi Move box nije potreban.
Zahvaljujem se, poslušaću savet, pošto ionako uglavnom ćale i keva gledaju TV, a sa njima već muku mučim oko telefona i njihovog kompjutera, tako da mi realno ne treba još jedan uređaj oko kojeg ću da se iscimavam. Zahvaljujem se i ostalima koji su odgovorili.@Galea Na Move boxu možeš napraviti svoju listu u sekciji "omiljeni kanali".
A što se tiče tih problema, bagovanja, sporog prebacivanja, loše slike i slično, ja za ovaj uređaj, nakon dve godine korišćenja mogu da kažem sve najbolje, nikakvih navedenih problema nema.
Još sam i modifikovao box, pa na njemu koristim i Youtube, Eon van mreže, HBO Max, Apollon i druge aplikacije.
Pošto tebe ne zanima vraćanje i premotavanje, a to je osnovna namena ovog boxa, ništa ne diraj, tebi Move box nije potreban.
Stari ugovor će biti raskinut kroz nekih mesec dana, ovo je skroz novi ugovor. Prijavio se za supernova optički paket, i to su mu obećali, rečeno je da ima tehničkih mogućnosti.@Duleeee svaka promena trenutnog ugovora uslovljava aneks na dve godine i sve nanovo. Neka nastavlja kategorički da odbija to što mu uvaljuju i pismeno uputi prigovor na mejl, jer je on na trenutnoj lokaciji uveo, na primer Super Plan 2M GPON (coax paketi nemaju taj sufiks) i na novoj lokaciji ako ima tehničkih mogućnosti ostaje tako. Mada pošto nije „digitalizovan", oni tu priču teraju sa Super Exe paketima (na infrastrukturi bivšeg Exe Net-a).
Koliko sam razumeo, ističe mu ugovorna obaveza ionako i njemu teče sada otkazni rok. Neka uvodi optiku na novoj adresi kao novi korisnik i to je to. Eventualno da drugi potpiše pa posle prenese tu ugovornu obavezu na njega. Najbolje da mu neki akviziter (ako se ne varam, rade za Teledirekt) to reši.Stari ugovor će biti raskinut kroz nekih mesec dana, ovo je skroz novi ugovor. Prijavio se za supernova optički paket, i to su mu obećali, rečeno je da ima tehničkih mogućnosti.
dal moze da mi kaze sta je ovo za kablovsku ? ili nesto za optiku ?![]()
Nije to problem sa sa move nego i telefoni, lap top sta god da povezem puca net i mora restart modema.. Ne kukam.. Samo pitam i konsultujem se.@Nmb2018 a lepo su ti mnogi napisali da Move loše radi preko wifi, šta ti tu nije bilo jasno. sad nemoj da kukaš
Beli je... Ali nebitnoMislis na WiFi od njihovog onog crnog modema? Pa to ne baca dobro WiFi 😜 ja sam iskljucio taj njihov WiFi I zakacio tp link deco m4 3 komada 😂 WiFi mi radi I vise nego odlicno 🙈
Pojma nemam....iskreno ne znam gde to da vidim....To nije adekvatan ruter za striming.
Jel konekcija na 5ghz?
2.4To nije adekvatan ruter za striming.
Jel konekcija na 5ghz?
Deluje kao čvorište, možda za optiku. Može biti da je i za klasičnu kablovsku sa pojačivačem.dal moze da mi kaze sta je ovo za kablovsku ? ili nesto za optiku ?![]()
![]()
Wifi na tim ruterima, sto daju, ne valja nista. Evo tc 7210, iskljucio njegov wifi, prikacio svoj ruter na njega, nemam nikakvih problema.Nije to problem sa sa move nego i telefoni, lap top sta god da povezem puca net i mora restart modema.. Ne kukam.. Samo pitam i konsultujem se.
Prosto nemoguće da posle pola sata puca veza na bilo kom uredjaju koji je povezan...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari