Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Unutar 30 dana pred istek ugovorne obaveze podnesi zahtev za raskid. Ostavi mob kontakt prilikom zahteva i kad te budu zvali reci da ti SBB i jetel nude 12 meseci po 1 din a Orion 50% mesečno pune dve godine ugovorne obaveze
Da probam nešto da ja postignem ovakvim pristupom pošto uđoh u poslednjih 30 dana. Sastaviću i odneti lepo otpravno pismo. Pa da vidimo... Ako daju nešto - super a ako ne... da se ne ljubimo.

Nekad davno je neko pisao o formatu iptv liste koja moze da se unese u risivere Supernove.
Zna li neko koji format iptv liste se koristi i kako treba da se zove fajl na USB?

Tako je,nisam na vremw video tvoj post.

Da li oni mogu da ti promene dns i vrate na automatski ? vidim da je neke sajtove poceo da ne ovara ponovo pa sam vratio na guglov opet, jer nekako se "samo" vratilo na auto.
Mogu na svom ruteru, i da ti promene firmware, ako hoce, no to sto ti ne otvara sajt je zbog prljave, javne, natovane adrese.
DNS moze da se setuje i na nivou uredjaja, bez problema...

Nzm samo znam da je menjano a da ja nisam menjao. Pa sam vratio na guglov

Otac je potpisao dvogodišnji ugovor u aprilu ove godine.
Dobili smo određene "benefite", 4 meseca po 50% pune cene(puna cena tog paketa je cca 4000 RSD)
Sada imam bolju ponudu drugog provajdera i raskinuo bih, ali nam iz MTSa tovare penale od minimum 5meseca po 3750din.
Ja koliko sam upoznat sa zakonom, trebao bih platiti 4x50% cene benefita koje sam ostvario + zadnji račun.
Tako da je moja računica 4*2000RSD i zadnji racun ceo da moram da im platim dok u poslovnici kazu 18000 minimum....
Što se jelte ne isplati.
u yettelu pri raskidu za hipernet nisam imao ovih problema. Platio sam samo razliku pogodnosti koje su dali u odnosu na punu cenu.
Ko je ovde u pravu, i šta da radim ako mi ne uvaže jeftiniju cenu?
PS. stvar je utoliko gora jer se ugovor vodi na oca kome maltene ne mogu da objasnim situaciju, i veruje više operateru, i ne bi da se tužaka sa njima.
hvala

U penale Telekom računa i priključnu taksu od po 6000 dinara za fiksni, kablovsku i internet, šta je od toga već primenljivo. Moguće je da ste na primer već imali fiksnu liniju i to je verovatno pridruženo u Box, ali faktički vam priključenje na internet mrežu vode kao stavku sa beneficiranom cenom od 1 dinar, iako su postojale instalacije, ali oni za nove korisnike pišu kao da su postavljali kablove i tu internu dokumentaciju pretplatnik potpisuje. Možda jeste obračunata razlika pune i povlašćene cene, ali je na taj iznos dodata puna cena naknade za priključivanje na mrežu. Dodatni problem je i što Telekom uvek šalje nespecifikovani iznos za naknadu štete pa korisnici nisu u poziciji da tačno znaju šta im se naplaćuje, osim ukoliko se podnese prigovor i komunicira sa Ratelom, itd.

• Like
Reagovanja: pmb
Dugogodišnji smo korisnici, od vremena Radijus Vektora, čini mi se od 2002, ili 2003. tada smo priključeni, imali su nekoliko izlazaka popravke kvarova i montiranja moove... (čoveče kolko je to sr*** naspram yettelovog boxa)
Redovno smo obnaljali ugovore.
Bili smo do poslovnice i radnica je uslovno "otkazala" otkazni rok dok se ne utvrde penali...a otkazni rok bi bio kroz 3-4 dana... Supernovin paket je u pitanju nije box....
Pri obnovi u aprilu su nas malko zaHebali od stare cene 3600-3700 koja je bila, izmenjeno je
: Fixni su nam iskljucili, tarifiraju nam i 3 TV uređaj i račun stiže elektronski...
ajde okej je samo malo brži net....
sve to za račun veći 400 din koji pritom stiže na email..

pff...

Poslednja izmena:
Ovih dana imam strasne probleme sa internetom koje ne mogu da resim.

Signal dobar, brzina, kada se meri taman koliko treba...ali odziv katastrofa, na svaki klik treba bar 10 sek da odreaguje.

prijavljivao, proverili sve kaze da je u redu, danas bili momci iz telekoma takodje proverili i kazu sve je u redu, i resetovali modem na fabricko i otisli, problem isti ostao.

Sta moze da bude problem da imam tako los odziv na internetu?

Probao sma i da stavim google dns i nista bolje nije.

Kada pokreneš speedtest dugo vremena mu treba da prepozna o kom provajderu se radi?

Pozdrav, istekla mi je ugovorna obaveza u stanu gde žive roditelji, sta daju za produzetak i obnovu saradnje? Odgovara im Supernova, ne bi prelazili kao ja na svake 2 godine kod drugog operatera.

Ukoliko neko zna agenta, zamolio bih da mi posalje PM. Hvala.

Društvo, nisam a pronasao ovo u temama, ako ima ispravite me.
Mogu li iz sobe gde je instaliram Move n Go uredjaj istili premestiti u drugu sobu i povezati ga na drugi tv... A veza sa ruterom da bude bezzična.
Ako moze kako?

Društvo, nisam a pronasao ovo u temama, ako ima ispravite me.
Mogu li iz sobe gde je instaliram Move n Go uredjaj istili premestiti u drugu sobu i povezati ga na drugi tv... A veza sa ruterom da bude bezzična.
Ako moze kako?
Zavisi Koji move imas Ako imas ovaj sa coax kablom mislim da ne moze nek me ispravi neko Ako moze ja imam 2 kom move uredaja jedan je Bez coax kabla I radi odlicno na WiFi 😜

Premeštanje nije zabranjeno.;)
Ako nema koaksijalnog priključka, neće biti slike uživo.
Ako je nedoumica kako aktivirati Wi-Fi na boxu kad se otkači od LAN veze: na daljincu u sredini strelicom levo sve do menija gde su ikonice TV-a (slika uživo), srca (moj TV), još neke i čovečuljak na dnu (podešavanja). Tu u podešavanjima idemo strelicom desno na drugu opciju - podešavanja, pa na dnu - podešavanja sistema. Zatim odaberemo prvu opciju - podešavanje mreže pa bežičnu mrežu. Onda nađemo u listi svoj model modema i ukucamo pristupnu šifru (onu istu koju koristimo za pristup telefonom npr.).

Ljudi,
Probao sam da trazim u temi ali je ogromna i ne mogu da se snadjem pa molim da mi ne zamerite sto mozda ponavljam pitanje.
Da li postoji neka fora da se udje u neka naprednija podesavanja ovog modela TC7210?
Recimo, sada mi treba opcija ruting tablice. Posto mi je to, za sada, glavni ruter u mrezi, voleo bih da na njemu mogu da podesim da u fizickoj mrezi imam dva IP opsega i da se oni medjusobno vide, tj. da to ruter rutira.
Takodje me zanima dokle ste dosli sa preskakanjem glupavog CGNAT-a? Da li vredi ici do poslovnice i moliti da mi dodele javnu IP (ne mora biti staticna)?

Ne nađoh Advanced Routing Setup ili nešto slično gde bi bila takva podešavanja. Verujem da ne može.
Koga zanima šta može, odnosno šta ne može modem TC7210, neka baci pogled na PDF dokument.

Prilozi

• TC7210 manual.pdf
    3.7 MB · Pregleda: 20
Već sam probao da stavim Google DNS i isto je

Evo kako izgleda, treba u proseku oko 10sek da pocne

Kod mene krene odmah.
Ljudi,
Probao sam da trazim u temi ali je ogromna i ne mogu da se snadjem pa molim da mi ne zamerite sto mozda ponavljam pitanje.
Da li postoji neka fora da se udje u neka naprednija podesavanja ovog modela TC7210?
Recimo, sada mi treba opcija ruting tablice. Posto mi je to, za sada, glavni ruter u mrezi, voleo bih da na njemu mogu da podesim da u fizickoj mrezi imam dva IP opsega i da se oni medjusobno vide, tj. da to ruter rutira.
Takodje me zanima dokle ste dosli sa preskakanjem glupavog CGNAT-a? Da li vredi ici do poslovnice i moliti da mi dodele javnu IP (ne mora biti staticna)?
Nema toga na jeftinim ruterima...
Imas ipv6, sto brines o ipv4 CG-NAT-u?

Poslednja izmena:
Premeštanje nije zabranjeno.;)
Ako nema koaksijalnog priključka, neće biti slike uživo.
Ako je nedoumica kako aktivirati Wi-Fi na boxu kad se otkači od LAN veze: na daljincu u sredini strelicom levo sve do menija gde su ikonice TV-a (slika uživo), srca (moj TV), još neke i čovečuljak na dnu (podešavanja). Tu u podešavanjima idemo strelicom desno na drugu opciju - podešavanja, pa na dnu - podešavanja sistema. Zatim odaberemo prvu opciju - podešavanje mreže pa bežičnu mrežu. Onda nađemo u listi svoj model modema i ukucamo pristupnu šifru (onu istu koju koristimo za pristup telefonom npr.).
Hvala puno, nije problem da uzmem jis jedna move n go uredjaj u supernovi samo ne znam kako ce raditi drugi preko wifi
Zavisi Koji move imas Ako imas ovaj sa coax kablom mislim da ne moze nek me ispravi neko Ako moze ja imam 2 kom move uredaja jedan je Bez coax kabla I radi odlicno na WiFi 😜
Znaci drugi ti je povezan preko wifi na ruter i radi super?

Hvala puno, nije problem da uzmem jis jedna move n go uredjaj u supernovi samo ne znam kako ce raditi drugi preko wifi

Znaci drugi ti je povezan preko wifi na ruter i radi super?
Da radi mnogo bolje od onog Koji ima coax kabl Koji je uzasno spor za prebacivanje kanala 😂🤣

Neko bez interneta u Nisu na bulevaru?

Nisam bas ispratio najbolje. Za dodatni move box ce ti trebati koaksijalni kabal svakako ako mislis da gledas kanale.Vracanje moze preko wifi. Koliko znam nemaju vise u ponudi move uredjaje bez koaxa.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno