Imam problem, tj. imaju ga moji roditelji sa dva TV-a na Supernovoj.
Elem, na jednom TV-u su bila prisutna seckanja na par kanala, trajalo je par dana ali se nije smirilo pa rekoh daj da resetujem stb na fabrička... Ništa se nije promenilo.
Zatim, da bih video da li je do stb-a na konkretnom televizoru, antenskog priključka ili možda samog TVa, rekoh daj da prebacim stb sa onog gde sve radi.
Uradim to i sad nema signala uopšte, dakle stb uopšte nije u stanju da izvrši pretragu kanala (674.0Mhz, 6900 kS/s, 256-QAM) Jačina i kvalitet signala na 0%
Ništa, ajde da vratim ovaj stb na svoj TV kad eto ti sad zlo na njemu sada sve živo prekida, negledljivo... Vratim stb na fabrička, pretragu radi ali jakooo sporo, stalno jačina i kvalitet signala pada na 0% i sve živo prekida.
Sad imam jedan TV na kojem signala nema uopšte a na drugom stalno prekida.
Tehnička podrška dva dana prima k znanju slučaj, samo rekoše da sa njihove strane sve pokazuje aktivno...
Šta se moglo desiti?
Inače nije prvi put da resetujem stb ili ga iskopčam da bi ga prikopčao... Često posle nekog vetra ili kiše kanali umeju da zatrokiraju i uvek se rešavalo preko isključi/uključi i resetuj metode.
Ništa sad više nisam ni radio a deluje kao da sam nešto zeznuo.