A pa to je onda super ,to je max 😄😂Verovatno isto jer i coax može takav superbrz upload da Izgura 😂 Čak i tamo gde nisu ugasili analognu kablovsku.
Paket mi je bio samo internet bez TV znaci 50/5 na coaxialcu nema optiku. Da taj obican lan kabla znaci moram taj kupiti cat6 I eksternu mreznu za vece brzine. Hvala ti u svakom slucaju.NAJMANJI paket je 100/12 zapravo. ti si verovatno samo po starom ugovoru. a stara najmanja brzina je bila 60/8 a ne 50/5. (znam sta govorim koristim ih jedno 3-4 god)
nije do rutera sigurno. moze biti do tvoje mrezne kartice ili do samog kabla.
za brzine preko 100mbps treba ti cat6 mrezni kabel. a verovatno u kuci imas cat5 jer je on najjeftiniji.
itso tako, dosta integrisanih mreznih kartica ne idu preko 100mbps, pogotovo na jeftinijim maticnim plocama. nadji neki gigabitnu eksternu mreznu pa probaj.
za wifi napravi 5GHz access point, jer je "starija" verzija wifija isto dosta limitirana.
Nije mnogo skupa a puno znači veruj miPaket mi je bio samo internet bez TV znaci 50/5 na coaxialcu nema optiku. Da taj obican lan kabla znaci moram taj kupiti cat6 I eksternu mreznu za vece brzine. Hvala ti u svakom slucaju.
Druze meni je I taj net radio posao sta fali brzini 50/5? ADSL mi moze preko mts samo 10/1 zato sam I uzeo veci paket sad mi ponudili opciju na dve god max paket koji kosta 4500 za 1500 gde je net 350/20 I HBO max što mi je bitno jel gledam I što be bih uzeo. Kada smo kod placanja ukupno na telefoniju kablovsku I mobilnu placam oko8000 mesecno sa sve telefonom tako da nisu pare problem. Imam I sbb van mreze pratim bundes ligu tenis I evroligu u kosarci.Brzine 50/5 wtf kao da je 2010 godina ,realno što se mene tiče može i brzine kao kod starog ADSL -a čisto za surf .internetom ali ipak ponuditi takve brzine je glupost ali dobro nekom je i to interesantno ( manje plaćaju )
Ma mani ih ,kod njih kao u službi održavanja KTV-a da nema nikog sramota pa kad vidiš problem ne čekaš da korisnik interveniše i zove i smatra sebe već proveriš ako treba i dva puta na dan sve kanale i pustiš ih na emitovanje !
Njima tj barem kod mene usluga EPG ne radi već nekoliko meseci kako treba pa ja zamisli sam moram da "googlam" šta na kom kanalu ide ...
da, to je to u teoriji. cat6 i neka gigabitna mrezna i trebalo bi da radi kako treba!Paket mi je bio samo internet bez TV znaci 50/5 na coaxialcu nema optiku. Da taj obican lan kabla znaci moram taj kupiti cat6 I eksternu mreznu za vece brzine. Hvala ti u svakom slucaju.
Ok kupicu to nije problem a za wi fi 5G znaci moram podesiti ruterNije mnogo skupa a puno znači veruj mi
Ok hvala tida, to je to u teoriji. cat6 i neka gigabitna mrezna i trebalo bi da radi kako treba!
my bad nisam procitao da je samo net paket.Paket mi je bio samo internet bez TV znaci 50/5 na coaxialcu nema optiku. Da taj obican lan kabla znaci moram taj kupiti cat6 I eksternu mreznu za vece brzine. Hvala ti u svakom slucaju.
nema na cemu!Ok hvala ti
To se onda tebra isplati ako ti i fon daju za tu kintu ali iskreno ...Druze meni je I taj net radio posao sta fali brzini 50/5? ADSL mi moze preko mts samo 10/1 zato sam I uzeo veci paket sad mi ponudili opciju na dve god max paket koji kosta 4500 za 1500 gde je net 350/20 I HBO max što mi je bitno jel gledam I što be bih uzeo. Kada smo kod placanja ukupno na telefoniju kablovsku I mobilnu placam oko8000 mesecno sa sve telefonom tako da nisu pare problem. Imam I sbb van mreze pratim bundes ligu tenis I evroligu u kosarci.
Kod mene nema optike malo mesto do 5 hiljada ljudi. Bio prvo lokalni kablovski provajder pa ga kupio Kopernikus a posle njih Telekom. Mogu ti reci da brzi rese kvar ako bude a net Im je stalno stabilan što mi je bitno tv vise gledam unazad serije I filmove I sport mi je bitan na Arenama imam sve plus sbb van mreze imam. A mts moze samo 10/1 preko ADSL..my bad nisam procitao da je samo net paket.
meni je isto coax. ali onaj paket super sve move.
najmanji paket 3200din. kablovska, voip fiksni koji niko ne koristi lol, i net 100/12. fiksni je tu jer je pre par god uslov da ti preplata 6 ili 12 meseci ne secam se bude dinar lol.
ne znam koliko bi mi se isplatilo da ih smaram da mi prebace coax na optiku. ako mora saglasnost stanara/vlasnika stanova kao sto nam je SBB trazio onda nista od tog posla... vise od pola zgrade je prazno
nema na cemu!
Pa da imam I telefon uz paket imam mts iris TV ovaj mi I ne treba msm na MOVE jer je to isto kao iris ista su firma. Prihvatio Sam samo zbog brzeg neta I HBO kanala I HBO max. Ne strimujem nista prosecan sam korisnik neta filmovi najviše I serije sport I tako to ..To se onda tebra isplati ako ti i fon daju za tu kintu ali iskreno ...
A što se brzine neta tiče oprosti ja sam malo se udaljio od tih paketa pa sad mi je sve što je manje od 320/100 ili 600/60 slabo ali to je stvar navike jer realno tu neka veća razlika se i ne primeti osim ako radiš stream...
e eto vidis, a kod mene je supernovi trebalo ceo vikend+petak da poprave net. u petak oko 3 sata popodne je grmelo ovde i nestao internet dok je kablovska radila kako treba. net dosao tek u nedelju u 23h. za mene to nije brza popravka. znam da grom moze -- pardon my french -- sjebe sve redom. ali mi je ne razumno da jedan veliki operater kao sto su oni nema neki backup sistem ako se desi havarija na glavnomKod mene nema optike malo mesto do 5 hiljada ljudi. Bio prvo lokalni kablovski provajder pa ga kupio Kopernikus a posle njih Telekom. Mogu ti reci da brzi rese kvar ako bude a net Im je stalno stabilan što mi je bitno tv vise gledam unazad serije I filmove I sport mi je bitan na Arenama imam sve plus sbb van mreze imam. A mts moze samo 10/1 preko ADSL..
Ja sam pre nekoliko nedelja pisao kada je ceo Niš i deo Srbije bio skoro tri dana u prekidu i znaš kakvo je obrazloženje bilo " radovi na unapređenju sistema "😂😄e eto vidis, a kod mene je supernovi trebalo ceo vikend+petak da poprave net. u petak oko 3 sata popodne je grmelo ovde i nestao internet dok je kablovska radila kako treba. net dosao tek u nedelju u 23h. za mene to nije brza popravka. znam da grom moze -- pardon my french -- sjebe sve redom. ali mi je ne razumno da jedan veliki operater kao sto su oni nema neki backup sistem ako se desi havarija na glavnom
Pa vidim ovde na forumu da je razlika od mesta do mesta negde je ok kao kod mene negde nije kao što je kod tebe slucaj. Kod nas jednom radili nesto dva dana nije bilo usluge I refundirali oko 300 din manje cini mi se. Mi se inace ovde svi znamo tako da se resi brze al sad treba da se zove call center da se prijavi kvar pre odem do poslovnice I ocas posla se resi. Sad se malo ceka ale eto vidis, a kod mene je supernovi trebalo ceo vikend+petak da poprave net. u petak oko 3 sata popodne je grmelo ovde i nestao internet dok je kablovska radila kako treba. net dosao tek u nedelju u 23h. za mene to nije brza popravka. znam da grom moze -- pardon my french -- sjebe sve redom. ali mi je ne razumno da jedan veliki operater kao sto su oni nema neki backup sistem ako se desi havarija na glavnom
ja kad sam prijavio moj kvar meni su rekli znamo radimo na tome. dok su pritom nabrojali vise od pola ulica u gradu. i odmah su znali i koji je grad u pitanju i sve xdJa sam pre nekoliko nedelja pisao kada je ceo Niš i deo Srbije bio skoro tri dana u prekidu i znaš kakvo je obrazloženje bilo " radovi na unapređenju sistema "😂😄
e eto vidis, a kod mene je supernovi trebalo ceo vikend+petak da poprave net. u petak oko 3 sata popodne je grmelo ovde i nestao internet dok je kablovska radila kako treba. net dosao tek u nedelju u 23h. za mene to nije brza popravka. znam da grom moze -- pardon my french -- sjebe sve redom. ali mi je ne razumno da jedan veliki operater kao sto su oni nema neki backup sistem ako se desi havarija na gla
Zvali I mene ponovo I kazu to što su vam rekli bice tako I u ugovoru pise kako smo se dogovorili.^^
I mene su zvali za tu ponudu MAX paket po ceni koju placam sada, takodje treba da dodju da aktiviraju.
Ali me vec 2 dana zovu drugi agenti i nude nesto levo i pricaju da je nemoguce da dobijem to sto je prvobitno obecano i da je taj prvi agent bukvalno slagao.
Pa cekam da donesu novi ugovor i vidim sta je tacno.
Tebra ako ja njima mesečno dam oko 35 evra za uslugu plus telefonija skoro pa toliko onda mi tih 300 kinte ne znače ništa ja bi njih i počastio samo da problem nema nikada, sa mrežom niti funkcijama .Veruj mi ...Meni to živce pokida kada moram da ih zovem ili pak da im pišem ...Pa vidim ovde na forumu da je razlika od mesta do mesta negde je ok kao kod mene negde nije kao što je kod tebe slucaj. Kod nas jednom radili nesto dva dana nije bilo usluge I refundirali oko 300 din manje cini mi se. Mi se inace ovde svi znamo tako da se resi brze al sad treba da se zove call center da se prijavi kvar pre odem do poslovnice I ocas posla se resi. Sad se malo ceka al
nije strasno.
Budi uporan nađi vreme kada si pozivao i šta ti je obećano ,moj savet i ne odustaj a ako ne pravac poslovnica kod nekog od šefova i obrazloži situaciju^^
I mene su zvali za tu ponudu MAX paket po ceni koju placam sada, takodje treba da dodju da aktiviraju.
Ali me vec 2 dana zovu drugi agenti i nude nesto levo i pricaju da je nemoguce da dobijem to sto je prvobitno obecano i da je taj prvi agent bukvalno slagao.
Pa cekam da donesu novi ugovor i vidim sta je tacno.
Prebaci za tjuner Nemačku kao državu .Sortiraće kao da je uključen lcnJednostavno zatamljena opcija... kakav shit 🤮
Probao sam par kanala da premestim i jedan je misteriozno nestao hahahah.....
Uspelo iz drugog treceg pokusaja hvala men 🍻Prebaci za tjuner Nemačku kao državu .Sortiraće kao da je uključen lcn
Ja imam problem sa wifi na TC7210, radi na par metara i dok vidim modem ,u drugu sobu vec veliki problem i samo skace gore dole signalEvo i mojih prvih "live" iskustava sa Supernovom kod roditelja. TC7210 slabo pokriva stan, pa je prva stvar bila premeštanje na mesto starog rutera i povezivanje sa Ubiquiti AP. Morao sam tu da montiram novi konektor jer su pri demontaži stare opreme samo presekli kabl!? Signal je valjda ok.
Ja sam još pre donosio Ubiquiti AP za familiju u Bg, jedan mojima, nekad kod PTT i sad Supernova, i 2 komada za uz Cisco kod SBB. Pokazali su se odlično, daleko bolji i stabilniji Wifi od provajderovih rutera.Ja imam problem sa wifi na TC7210, radi na par metara i dok vidim modem ,u drugu sobu vec veliki problem i samo skace gore dole signal
kako kod tebe ,razmisljam da kupim neki ruter i da ubodem kabli
Код мене је био исти проблем (писао сам о томе) док ми нису заменили рутер. Проблем је био од почетка, а њихов корисник сам можда 3-4 месеца тек. Онај први рутер је био излупан сав, и изударан. Сад је да куцнем у дрво и окJa imam problem sa wifi na TC7210, radi na par metara i dok vidim modem ,u drugu sobu vec veliki problem i samo skace gore dole signal
kako kod tebe ,razmisljam da kupim neki ruter i da ubodem kabli
I mene danas zvali sa slicnom ponudom. Imam samo net 100/10 i nude mi net 120 i onaj paket sa svim kanalima,jedan move box i jedan stb/cam za 2000. Ako budu zvali ponovo trazicu i ja net od 350. Kablovska me inace ne zanima jer je inace imam preko aplikacije na Eon boxu van mreze. Izgleda da se nisam pogadjao dobroЕво и мене данас другар зове који ради у Суперновој и нуди ми макс пакет 350мбпс нет и сви канали за цену коју сад плаћам.
Иначе имам само нет, 2000 дин месечно.
Рекао сам ако је тако може, послаће следеће недеље екипу…
I mene danas zvali sa slicnom ponudom. Imam samo net 100/10 i nude mi net 120 i onaj paket sa svim kanalima,jedan move box i jedan stb/cam za 2000. Ako budu zvali ponovo trazicu i ja net od 350. Kablovska me inace ne zanima jer je inace imam preko aplikacije na Eon boxu van mreze. Izgleda da se nisam pogadjao dobro![]()
Ma kod mene nece ni da dodju, preporucuje mi da kupim neki ruter za 1500-2000 din kao modem je takav i nema bolji strasno. na Speedtest pre pisalo Supernova sad mts /Telekom mtsКод мене је био исти проблем (писао сам о томе) док ми нису заменили рутер. Проблем је био од почетка, а њихов корисник сам можда 3-4 месеца тек. Онај први рутер је био излупан сав, и изударан. Сад је да куцнем у дрво и ок
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari