Nekada sam bio kod Kopernikusa na Coax-u i sa njega prešao na optičku mrežu čim je Supernova završila i pustila optiku u mom mestu.i verovatno si bivsi kcn ili avcom
Totalno nebitno jel ti ping 1 ili 15ms do 50km okolo tebe, kada ti je do Mađarske isto ko drugima, da ne govorim preko okeana...Nekada sam bio kod Kopernikusa na Coax-u i sa njega prešao na optičku mrežu čim je Supernova završila i pustila optiku u mom mestu.
Kažem ti da kod optike ne menja mnogo stvar da li si ili ne iza CGNAT-a, već samo odakle vuku link.
Da li si ti na optici ili ne?
Naravno, to i pokušavam da kažem jer ping i onako nije merodavan ako se meri sa servera u Srbiji.Totalno nebitno jel ti ping 1 ili 15ms do 50km okolo tebe, kada ti je do Mađarske isto ko drugima, da ne govorim preko okeana...
Ti govoriš o problemima kod provajdera, a mi smo govorili o pingu, kad je sve ostalo u redu...mislim da je ipak bitno jer verovatno zavisi i od provajdera, a bitan je i jitter pogotovo za voip.
ako je neko 'zagusenje' kod provajdera moze da se dosta pogorsa.
treba uvek meriti na kablu, naravno.
nikad nije sve u redu.Ti govoriš o problemima kod provajdera, a mi smo govorili o pingu, kad je sve ostalo u redu...
Na laptopu sam merio lan a wi fi sa ajfonom 12 pro. Moram uci u podesacanja rutera da proverim dal je na 2.4 Ili 5 GHz. Kako mogu da imam brzinu na laptopu od 350 jel treba da kupim one rutere što podrzavaju velike brzine pa da mi zameni mreznu kartu Ili se ona posebno kupuje?.??Na čemu si merio LAN brzinu? Move box ili komp? Šta god da je verovatno da imaš mrežnu koja podržava 100 Mbps max. Eventualno da si koristio LAN kabl koji ima samo 4 žice (pogledaj na konektoru koliko je povezano).
A WiFi ako je 2.4 GHz očekivano...
Problem je mrezna na laptopu. Treba ti gigabitna. Limitiran si na 100 Mbps. Jedino resenje gigabitni usb lan adapter. Imas na kp, joom, aliexpress...Na laptopu sam merio lan a wi fi sa ajfonom 12 pro. Moram uci u podesacanja rutera da proverim dal je na 2.4 Ili 5 GHz. Kako mogu da imam brzinu na laptopu od 350 jel treba da kupim one rutere što podrzavaju velike brzine pa da mi zameni mreznu kartu Ili se ona posebno kupuje?.??
Možda ti je problem do tv-a (otišao tjuner ili problem sa softverom)Vox 32 tv problem sledeci: Prestao da otvara kanale pise zakljucano.., uradio sam scan 2x i opet isto. Probao sa karticom sa drugog tv-a isto (ta kartica kod mene radi, obe rade)
Vratio tv na fabrica i sad vise ni ne pronalazi kanale. Uopste ne prijavljuje da li je kartica "umetnuta" ili ne. Da li je to problem do njih ili je mozda riknuo cam modul ulaz na tv?
Hvala ti druze.Problem je mrezna na laptopu. Treba ti gigabitna. Limitiran si na 100 Mbps. Jedino resenje gigabitni usb lan adapter. Imas na kp, joom, aliexpress...
sortiraj redosled kanala kako ti odgovara, šta ti teškoOpcija LCN je zamagljena i ne moze da se ukljuci ☹️ a to je koliko kontam za pravilan redosled kanala?
Jer ovako je razbacano sve s'brda s'dola 😶🌫️
NAJMANJI paket je 100/12 zapravo. ti si verovatno samo po starom ugovoru. a stara najmanja brzina je bila 60/8 a ne 50/5. (znam sta govorim koristim ih jedno 3-4 god)Mene zvali neki dan I kao posto sam korisnik samo neta paketa
najmanji 50/5 imaju promociju gde mi dve godine daju najjaci paket po istoj ceni tj za 1500 dinara. Net ide na 350/20 I najjaci paket gde su HBO kanali I imam HBO MAX sve to znaci na dve godine ja prihvatio zbog brzine neta I HBO. Jutros bio tehnicar I namestio MOVE box vidim I brzinu neta povecali ali kada merim I preko lan kabla I wi fi ne prelazi 95/20. Da li treba da ih pozovem da pojacaju Ili je nesto oko podesavanja rutera u pitanju? Eto kome istice ugovor da zna da moze ovako nesto da se dobije a new mesec dana 50% popusta.
Pa teško čoveku da "njihov" raspored non stop mora da preređuje to nije posao korisnika ...sortiraj redosled kanala kako ti odgovara, šta ti teško
Brzine 50/5 wtf kao da je 2010 godina ,realno što se mene tiče može i brzine kao kod starog ADSL -a čisto za surf .internetom ali ipak ponuditi takve brzine je glupost ali dobro nekom je i to interesantno ( manje plaćaju )NAJMANJI paket je 100/12 zapravo. ti si verovatno samo po starom ugovoru. a stara najmanja brzina je bila 60/8 a ne 50/5. (znam sta govorim koristim ih jedno 3-4 god)
nije do rutera sigurno. moze biti do tvoje mrezne kartice ili do samog kabla.
za brzine preko 100mbps treba ti cat6 mrezni kabel. a verovatno u kuci imas cat5 jer je on najjeftiniji.
itso tako, dosta integrisanih mreznih kartica ne idu preko 100mbps, pogotovo na jeftinijim maticnim plocama. nadji neki gigabitnu eksternu mreznu pa probaj.
za wifi napravi 5GHz access point, jer je "starija" verzija wifija isto dosta limitirana.
Ma mani ih ,kod njih kao u službi održavanja KTV-a da nema nikog sramota pa kad vidiš problem ne čekaš da korisnik interveniše i zove i smatra sebe već proveriš ako treba i dva puta na dan sve kanale i pustiš ih na emitovanje !^ pa to... zna se koji je raspored rts ovo ono pa arene na 100 naucni na 300 i tako dalje
p.s to je kod caleta ne za mene 😎
STA VISE BREJZERS JE na KKE
NAJMANJI paket je 100/12 zapravo. ti si verovatno samo po starom ugovoru. a stara najmanja brzina je bila 60/8 a ne 50/5. (znam sta govorim koristim ih jedno 3-4 god)
Na optici 50/5 !? Pa kolike su brzine na običnom koaksijalcu ?Nisi pažljivo pročitao to što citiraš. Ključne reči koje nisi registrovao su "samo neta". Dakle internet only ugovor, ne paket 2, 3, 4 usluge.
Tu na optici jeste 50/5. A max je jadnih 200 Mbps. (dakle, nude 50, 100 i 200 Mbps).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari