Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa da, samo izvučem koaksijalac iz modema. Hvala kolega. :)

Od podrske nista. Poceo je da me zeza net konstantnim resetovanjem modema. Zamenio sam originalni kineski ispravljac sa ZTE ispravljacem od VIP-ovog ZTE modema za kucni net i za sad nema prekida.Inace taj originalni izgleda ovako
Doneli mi odgovarajuci adapter.inace od kad sam zamenio adapter nisam imao ni jedan restart rutera.

Prilozi

• IMG_20211117_150450.jpg
    IMG_20211117_150450.jpg
    85.9 KB · Pregleda: 57

Zna to i kolega, samo je mislio da podeli i sa nama ovde, ipak mnogi korisnici nisu tako ažurni i ne čitaju stalno Supernova/MTS sajtove.
Uostalom, hvala im svakako, ovog meseca je ranije, obično otključavaju 15-og decembra a ne novembra tako da je ovo lep gest svakako!
Pitam se hoće li i SBB da sad otvori kanale ili će se kiseliti njihovi korisnici do 15-og decembra? :unsure:
Za razliku od SBB-a,to im je za sada veliki plus.

Da li je i ako nije kada će izaću update za novi interfejs na Move box?

Za Smart TV (Samsung ) ima ,i to odlično radi .
Posto planiram kupovinu samsung tv-a upravo zbog mogucnosti sto na tizenu postoji supernovina aplikacija mozes li mi reci da li se lako instalira ta app, odnosno da li se ona nalazi na tizen storu ili je potrebna dodatna "gimnastika". Jer ja ne nalazim tu aplikaciju nigde na netu nema je ni na supernovinom sajtu a lepo pise na njihovom sajtu da posatoji app za samsung i lg.

Ja imam LG iz 2015te i imam SUPERNOVA app u LG STORE-u. Tako da bez brige, aplikacija je i na tizenu 100%. Jednostavno je skines za par sekundi.

Posto planiram kupovinu samsung tv-a upravo zbog mogucnosti sto na tizenu postoji supernovina aplikacija mozes li mi reci da li se lako instalira ta app, odnosno da li se ona nalazi na tizen storu ili je potrebna dodatna "gimnastika". Jer ja ne nalazim tu aplikaciju nigde na netu nema je ni na supernovinom sajtu a lepo pise na njihovom sajtu da posatoji app za samsung i lg.
Čak se i nalazi na početnoj stranici Tizen prodavnice u sekciji Izbor Urednika

Kao što su ti već odgovorili ,nalazi se u store ,nema nikakve gimnastike .

Da li u slučaju ako se ispregovaraju bolji uslovi oko ugovora sa promoterima na terenu u odnosu na zvaničnu ponudu, to se stavlja u ugovor ili imaju neke tipske ugovore, a ovo ostaje zabeleženo tamo kod njih, znam da je tako ranije bilo kod MTS-a?

јел може на Technicolor TC7200 да се промени сид за вифи и пасворд. Нисам нигде нашао опцију сем да се дисејблује постојећа 2.4 или 5 мхз.

Nije mi jasno u paketu Super par plus Move šta znači ovo
internet do 120 Mb/s
internet do 200 Mb/s OPTIKA
Koji je ovo internet do 120mb/s kad za Supernovu ne treba fiksni? Kako onda instaliraju taj internet do 120mb/s?

Nije mi jasno u paketu Super par plus Move šta znači ovo
internet do 120 Mb/s
internet do 200 Mb/s OPTIKA
Koji je ovo internet do 120mb/s kad za Supernovu ne treba fiksni? Kako onda instaliraju taj internet do 120mb/s?
To ti je kablovski internet ta brzina gde je 120

U mom slučaju preko bandere, tj cela mreža na Avali je vazdušno vučena preko bandera. Sve zavisi kako je u tvom kraju

Kako kad, kod njih se to nikad ne zna. Evo trenutno je preko telefona oko 50Mbit/s, a nekad ide i do 95, ali zna da bude i oko 20

120Mb/s za paket super par plus move je verovatno neka greska, treba da pise do 150Mb/s. Ja imam takodje 120Mb/s, paket super sve plus, ali jos sam pod starim ugovorom do februara, nakon toga mi se povecava na 150 kada potpisem (ako potpisem) novi ugovor.

I zadnje pitanje: Koji paket je bolje uzeti:
MTS Box3 internet do 100 mb/s+TV+fiksni za 4350 mesečno ili
Supernova Super Par Max Move internet do 350 mb/s+TV za 4400 mesečno
Nema tehničkih mogućnosti ni za jednu optiku na mojoj adresi, pa me zanima koji je internet bolji i stabilniji, da nema pucanja veze i prekida u radu.

I zadnje pitanje: Koji paket je bolje uzeti:
MTS Box3 internet do 100 mb/s+TV+fiksni za 4350 mesečno ili
Supernova Super Par Max Move internet do 350 mb/s+TV za 4400 mesečno
Nema tehničkih mogućnosti ni za jednu optiku na mojoj adresi, pa me zanima koji je internet bolji i stabilniji, da nema pucanja veze i prekida u radu.
MTS internet VDSL do 100 megabita možeš da imaš samo ako ziviš u pošti ili jako blizu od nje...
I supernova 350mb/s je jako upitno da se ostvari gde nema optike, a to ti neće reći dok ne dodju monteri kod tebe i ne utvrde da ne može ta brzina, a pre toga ti pošalju ugovor da potpišes i ostaje ti max paket, ako se ne utvrdi da postoje tehničke mogućnosti onda imaš 15 dana da otkažeš ugovor u poslovnici, jer neće da izađu na teren da utvrde maksimalnu brzinu bez potpisivanja ugovora... prevaranti...

Ja sam u centru grada, na kilometar od glavne pošte tako da se nadam da će moći što veća brzina.
A stabilnost kakva je kod Supernova interneta, da li ima čestih prekida, da li secka, zabaguje i koči net?

Ja sam u centru grada, na kilometar od glavne pošte tako da se nadam da će moći što veća brzina.
A stabilnost kakva je kod Supernova interneta, da li ima čestih prekida, da li secka, zabaguje i koči net?
Kao što shaman reče nema šanse i 50/8 je upitno ako ima slobodnih VDSL portova uopšte, što se tiče supernove zavisi od lokacije gde se nalaziš i koliko si daleko od čvorišta, kakva je infrastruktura u tvom kraju itd...

Poslednja izmena:
Danas je stigao aneks ugovora za produzenje u posti, a nismo nista ni trazili. A na ugovoru nista ne pise tj pise da se dobija bednih mesec dana 1500 dinara popusta i onda 23 meseca se placa regularno. Zvao ih malopre i pitam da li kao dugogodisnji korisnik zasluzujem 1500 din popusta za 24 meseca ugovorne obaveze...
Lm, pitao sam ih da li moze da se potpise ugovor za vise od 3 tv-a kazu ne moze mora nov ugovor za kablovsku...
Da li je neko izboksovao popust kao stari korisnik uz napomenu da ce raskinuti ugovor? I da li moze da se potpise doplata za npr jos 2 tv-a?
Razmisljam se posto smradovi daju 10 meseci po 50% da uzmem lepo na drugu kucu popust a lepo raskinem sa ovima a svakako imam kablove sve sprovedene...
Edit: Evo za 19911 sto sam zvao sa telenor broja nepunih 11 minuta skinuli mi 240 din bez pdv-a -_-

Poslednja izmena:
Meni se box ukocio i stisnu ponovo pokreni i sad na dnu ekrana pise bezbedndni rezim da li ce se vratiti aplikacije

@doggmania

Izvini ali nisam najbolje shvatio.
Je li to Supernova nudi ugovor na 2 godine sa popustom od samo mesec dana? Pa njihova redovna ponuda od 50% manje cene u prvih 10 meseci je daleko bolje od toga što tebi nude.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno