Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam slusao na Arena premium 1 kanalu sta pricaju... Za sada do kraja ugovora koji imaju sa supernovom nece se nista menjati cena a za buducnost iskljucivo operateri odlucuju o tome da li ce to biti u posebnom paketu i da li ce se nesto dodatno placati a i ako to bude bice nesto neznatno vise... Citiram sta su pricali...
Pričaju ovo kao da Supernova/mts nije vlasnik Arene. Biće kako Telekom odluči, a odlučiće da naplati te kanale, onog trenutka kad prestane da raste profit od novih korisnika.

Поздрав људи, хтео бих да Вам поставим пар питања у вези Супернове па ко зна нек ми одговори.
Како имам МТС Антена плус пакет а они не намеравају да убаце Арена премијум канале, узео бих овај Супер све плус Мове пакет, па ме интересује
1. Да ли је могућ пренос истог на другу адресу (уколико будем мењао стан за време уговорне обавезе) и ако је могућ, да ли се плаћа накнада за то
2.Да ли апликација Супернова може да се инсталира на Андроид бокс и да се гледа преко СББовог нета (хтео бих оцу да омогућим Арене, а он има СББ)
3.Да ли је могуће гледати Супернову преко лап топа или само на мобилном (Андроиду)
4. Да ли ово што пише Мове бокс и 2 СТБ, значи да бих могао 3 уређаја да повежем (1 тв на Мове бокс а 2 на СТБ, или на 1 тв мора 1 СТБ и тај Мове бокс) ?
5.Пошто сам на Миријеву, и ту нема оптике, да ли као нови корисник имам право на 1дин 12 месеци или је услов за то оптика искључиво ?

Поздрав људи, хтео бих да Вам поставим пар питања у вези Супернове па ко зна нек ми одговори.
Како имам МТС Антена плус пакет а они не намеравају да убаце Арена премијум канале, узео бих овај Супер све плус Мове пакет, па ме интересује
1. Да ли је могућ пренос истог на другу адресу (уколико будем мењао стан за време уговорне обавезе) и ако је могућ, да ли се плаћа накнада за то
2.Да ли апликација Супернова може да се инсталира на Андроид бокс и да се гледа преко СББовог нета (хтео бих оцу да омогућим Арене, а он има СББ)
3.Да ли је могуће гледати Супернову преко лап топа или само на мобилном (Андроиду)
4. Да ли ово што пише Мове бокс и 2 СТБ, значи да бих могао 3 уређаја да повежем (1 тв на Мове бокс а 2 на СТБ, или на 1 тв мора 1 СТБ и тај Мове бокс) ?
5.Пошто сам на Миријеву, и ту нема оптике, да ли као нови корисник имам право на 1дин 12 месеци или је услов за то оптика искључиво ?
1. Ako na toj adresi ima Supernova, možeš. Plaća se. Imaš cenovnik.
2. Može na SBB mreži i na android boxu.
3. Može i preko browsera na računaru.
4. Samo ako imaš tri tv u kući ili stanu. Ja i ako imam pravo na tri uredjaja (jedan je movie box) a drugi je modul, treći mi nisu dali, jer nemam treći TV. Kad kupim, dolaze i nameštaju šta izaberem SetTopBox ili modul.
5. Kako pogodiš sa agentom prodaje. Probaj da nadješ agents koji je zadužen za tvoj kraj. U poslovnici Mts ćeš dobiti najlošiju ponudu.

Poslednja izmena:
Još samo si zaboravio da napomeneš da ne postoji Android aplikacija prilagođenja upotrebi na TV-u / za upravljanje daljincem od boxa, već samo mobilna app.
Мислио сам да купим оцу Андроид бокс који повежем на његов СББ нет, скинем апликацију Супернова и унесем свој налог.

Znam šta si mislio, zato i napominjem da za Android nema Supernova aplikacija koja je dizajnirana za box, TV i daljinac već isključivo aplikacija za Android telefone koja izgleda i navigacija kroz nju na boxu nije optimalna. Postoji Supernova OTT aplikacija za Samsung/Tizen i LG/WebOS, za AndroidTV jok.

Да ли је онда боље узети МТС Бокс 3 или Супернову ?

box sa optikom ali vise nema 12 x1 din
ipak mislim da je ovo bolja opcija

Ponovo su zarad novih Arena Premium kanala, prebacivali HD kanale u SD... Srećom ovaj put nisu čačkali dokumentarne, RT i Motorvision su sada u SD-u.

Baš mi je neverovatno da su popunili kapacitet mreže, pogotovo kad ovde ima korisnika koji imaju onu šemu sa mnogo više HD kanala, nije mi jasno kako je onda njima mreža sa toliko većim kapacitetom, a kod ostalih je dostignut maksimum HD kanala.

Uff @Markic , moram da ti kazem, kod mene je jos uvek u HD ! RT i Motorvision, nazalost BBC Earth je i dalje u SD :confused:

Da li postoji mogucnost testiranja usluge 7/30 dana pre potpisivanje ugovora na 24 meseca? Koristio sam pre 7-8 godina Kopernikus i nisam bio zadovoljan, pa mi se ne potpisuje ugovor na 24 meseca ukoliko je sve ostalo isto kao nekad. Instalacija/kablovi su razvedeni u objektu od strane nekadasnje Kopernikus ekipe.

@Alister Da nemaš možda Move? Jedino mi pada na pamet da ovima sa Move uređajima mogu da puštaju neke kanale kroz internet stream, a mi sa CAM modulima smo ograničeni na kapacitet mreže.

Mada to opet ne objašnjava kako dosta exRV i poneki Kopernikus korisnik, imaju onu šemu sa RTS Naukom, RTS 3 HD, Superstar 2 HD i šta sve još..

Ne, ne koristim Move! direktno DVB-C pa kartica, izgleda da vuku mux iz razlicitih izvora! verujem, da ce u jednom trenutku, sve to sloziti i bice kod svih isto, ali znajuci Telekonj i njihovu azurnost :rolleyes:

E pa onda ne znam razlog, ukinu maltene svima BBC Earth HD, a onda potom samo pojedincima RT i Motorvision. Zanimljivo je da i odmah promene naziv kanala i uklone HD iz imena. Što je jasan znak da to rade planski, a ne kao greškom, kako su pričali za BBC Earth.

Ukoliko se nekom desi da ne rade arene 1, 2 i 3 na move box-u, samo preskenirajte kanale i radiće.

Pa lepo, udjes u podesavanja i preskeniras. Ja sam morao i na tv da preskeniram, jer su oni samo na mestu prve tri arene ubacili premium, pa se posle njih nastavljale 4,5... Tako da sam skenirao i na boksu i na tv-u...

Ovakav odgovor mi i nije bas od pomoci.
Jedino sto sam video je opcija:
Pokreni podesavanja
Poreni osnovna podesavanja

Danas zvali iz supernove
Vise ne nude mesece po dinar, sada najvise sto nude su meseci sa 50%

Da li postoji mogucnost testiranja usluge 7/30 dana pre potpisivanje ugovora na 24 meseca? Koristio sam pre 7-8 godina Kopernikus i nisam bio zadovoljan, pa mi se ne potpisuje ugovor na 24 meseca ukoliko je sve ostalo isto kao nekad. Instalacija/kablovi su razvedeni u objektu od strane nekadasnje Kopernikus ekipe.
Za ovih 12 meseci nisam imao nijedan ozbiljan problem. Optika je u pitanju. A bio sam skeptičan. Inače sve gledam preko modula a Move box koristim samo za vraćanje kanala.

Ma jesam ali skeniranje odradi i nista. Iskljucio iz struje i nista. Ostaje jedino fabricko resetovanje, a onda cu morati opet da instaliram launcher i aplikacije 🙄
Zato i pitam, dal meni baguje i stvarno mora reset ili kliknete negde drugde...

Kod mene palo jutros prvo ažuriranje move box-a, koliko sam shvatio mora i drugo ako se ne varam.

Meni je juce bio lik iz Supernove da potpisem nov ugovor i da konfigurise move box i pre skeniranja je menjao neki "symbol rate" na 6875, QAM je ostao 256, frekvencija je ostala na 674. Mozda znaci nekom ta informacija...

Nema app za android tv, moze obicna da se ubaci ali je za njeno koriscenje potreban mis i ne radi bas najbolje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno