Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sreca pa su svugde cene iste u svetu...
Cena se formira na osnovu trzista.
Moj auto kada sam ga kupio je bio 7000 e jeftiniji u Srbiji, sta mislis zasto?

...riding on 720p...

Poslednja izmena:
#Da se vidi n1 [emoji2960]

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

• Like
Reagovanja: M J
Ne mora da se vidi, sta ce nam, sad neka telekom ucenjuje il sve il nista

Po mom misljenju, ni jednima ni drugima ne pada na pamet bilo kakav dogovor...vec je ovo predstava za narod....

100% tačno da je sve njihov dogovor i da i jednim i drugima ovo odgovara,a najbolji primer tog je slučaj na koji se ovde mnogi pogrešno pozivaju da je u Bosni država donela da moraju svi da imaju sve kanale.
Kao prvo u Bosni država nije donela zakon po kom svi moraju da imaju sve kanale već po ravnopravnim uslovima što bi bilo da za isti kanal ne može da jedan operater plaća recimo 1 evro da drugom traži 2 evra već da svi moraju da plaćaju istu cenu.

A sam rezlutat toga u konkretnom primeru oko SK kanala prodaje kod drugih a ne samo kod telemacha je bio skok cene tih kanala sa 0,85 evra na 2.6 evra.Koje su ovi uspeli da sprovedu tako što je u dogovoru sa telekomom ovde mtel prihvatijo tu cenu a direktan rezlutat svega da od 2013 pa sve do 2019 SK kanale u svojoj ponudi nije imo ni jedan drugi operater u RS dok ih nije kupio taj isti mtel.

Isto tako u federaciji njihov telekom je tek u septembru 2019 tek uvrstio SK kanale u svoju ponudu tako što su prihvatili da plaćaju 2.8 evra za te kanale koje su prethodno ove godine mtel uz novi ugovor prihvatijo da plaća UM.

Tako da ove pare što im ovde traže to je sitnica prema onom u RS što plaćaju za samo SK kanale.

Kakve ovo "super" televizore prodaju?
Sve se nema para a reklame pljušte preko cele naslovne.
7242e54dcc30353514ceb3350171f97f.jpg

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Što bi rekao narod, "Lako je tuđom gu.z.ic.om po gloginjama mlatiti".

Kad testirate brzine interneta da li koristite RV server ili mts server?Posto mi na RV sve savrseno dok na ostalim serverima katastrofa?
rv.png
mts.png

Ljudi šta je sa ovom Supernovom i brzinom interneta u večernjim satima!? :mad:
Bukvalno svako veče od 20h pa sve do 24h brzina se prepolovi a u neko vreme i trostruko smanji!
Paket koji imam je 120/15 Mbps.

Prilozi

• 8982213275.png
    8982213275.png
    19.3 KB · Pregleda: 120
  • 8985176395.png
    8985176395.png
    19.7 KB · Pregleda: 113
  • 8987793947.png
    8987793947.png
    20.3 KB · Pregleda: 111
  • 8991362072.png
    8991362072.png
    19.1 KB · Pregleda: 105
Poslednja izmena:
I kod mene je uzas net, inace je uvece lose uvek ali sad je bas uzas:
https://www.speedtest.net/result/8988058337.png
Pre sat i po sam igrao nesto online i tacno u 19h pocinje da trokira i stalo skroz. Onda sam restartovao modem i nije mogao da se zakaci vise od pola sata. Blagi uzas.
Imam 60/8Mbit, Svilajnac isto.

Cuti danas bio do doma zdravlja pa celo prepodne nije im radio internet do 10 sati kad sam dosao na red proradio za jedan uput sta da je bilo nekom hitno i ko tu sad odgovara ako neko umre jer nije recimo nijemogao da dobije uput za beograd slogira se hitno je krajnja neozbiljnost od supernove resio kad istekne ugovor raskidam sa njima. A onda je pitanje sta onda tv mi i ne trema meni matorcima cu da nabavi antene i ovako gledaju par kanala ameni za net videcu ugovor mi istice tek sledece godine u julu.

Ljudi šta je sa ovom Supernovom i brzinom interneta u večernjim satima!? :mad:
Bukvalno svako veče od 20h pa sve do 24h brzina se prepolovi a u neko vreme i trostruko smanji!
Paket koji imam je 120/15 Mbps.

Ja sam takvih problema imao od 13.11.2019.rešeno mi je tek u noći između 27.i 28.kada su zamenili CMTS u centrali i evo već drugi dan radi savršeno.

Isto druze isto,svako vece od 20h do 00 ili do 01h...Zvao 50 puta,pisao mail 50 puta,pisao Ratelu,probao fino,prbao svadjom...Preko dana sve savrseno i onda od 20h katastrofa.Bio njihov serviser 2 puta testirao ujutru i kaze ovo meni sve super:d,pa majstore kazem vam 100 puta da je uvece problem,ali on mora da utvrdi da je zatekao sve kako treba.
Sacekacu jos 10ak dana ako ne rese idem dalje.
24.01.png
25.01.png
26.01.png
27.01.png

Cek taj CMTS treba da zamene za moj kraj ili kako to vec ide,da znam za sta da se hvatam da kukam?

Poslednja izmena:
Blok 44 isto, uveče neupotrebljiv
J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

"Систем прекида кабловског модема или ЦМТС је део опреме, који се обично налази у главном месту или кабинету кабловске компаније, који се користи за пружање услуга података велике брзине, као што су кабловски Интернет или протокол гласа преко Интернета, кабловским претплатницима. "

Koliko odstupanje DL ili UL smatrate normalnim?

Isto druze isto,svako vece od 20h do 00 ili do 01h...Zvao 50 puta,pisao mail 50 puta,pisao Ratelu,probao fino,prbao svadjom...Preko dana sve savrseno i onda od 20h katastrofa.Bio njihov serviser 2 puta testirao ujutru i kaze ovo meni sve super:d,pa majstore kazem vam 100 puta da je uvece problem,ali on mora da utvrdi da je zatekao sve kako treba.
Sacekacu jos 10ak dana ako ne rese idem dalje.
Pogledajte prilog 280801
Pogledajte prilog 280802
Pogledajte prilog 280803
Pogledajte prilog 280804

Cek taj CMTS treba da zamene za moj kraj ili kako to vec ide,da znam za sta da se hvatam da kukam?

Evo zvao ih i ja sinoć i sada, ali ista priča!
Kao pačići ponavljalju evo kolege su pratile danas rad modema i sve je ok, nije bilo prekida! A ja im kažem da se ne žalim na prekide već na brzinu interneta koja se trostruko smanji baš u večernjim časovima!
Naravnoo i da nema potrebe da šalju ekipu ujutru od 08h do 16h jer je tada brzina ok.
I da, merim prema mts-u jer Kopernikus uzima link od mts-a (TELEKOM-AS, RS) i tu je najbolji ping, dok sva ostala merenja prema Radijusu, SBB-u itd pokazuju veći ping i manje brzine!:mad:

Poslednja izmena:
Cuti danas bio do doma zdravlja pa celo prepodne nije im radio internet do 10 sati kad sam dosao na red proradio za jedan uput sta da je bilo nekom hitno i ko tu sad odgovara ako neko umre jer nije recimo nijemogao da dobije uput za beograd slogira se hitno je krajnja neozbiljnost od supernove resio kad istekne ugovor raskidam sa njima. A onda je pitanje sta onda tv mi i ne trema meni matorcima cu da nabavi antene i ovako gledaju par kanala ameni za net videcu ugovor mi istice tek sledece godine u julu.
Kad bi znao još od kog provajdera dobijaju net, nebi lupao ovako gluposti. A optika je do doma zdravlja.

Ja sam ih smarao od 13.11.iste probleme sam imao kao vi,uveče Internet ne upotrebljiv. Išao sam kod šefa tehnike, svaki dan po jedan mail, svaki dan u poslovnicu... Isto su imali problema i komšije. Ne verujem da su menjali zbog nas nego verovatno su bagurali toliko korisnika da su morali da reaguju, a verovatnije da je u pitanju ovaj novi paket koji nude sa brzinom od 350Mbps da su zbog njega menjali u slučaju da neko počne da koristi

Ja tih problema nikad’ nisam imao, prethodno Kopernikus, sada SN. Za merenje, server uvek koristim Telenor Beograd, tako su mi rekli. Nikad’ smanjeni protok nisam imao, ali wifi, to je stvarno katastrofa. Imam onaj stari paket, 150/20 mbps, u sobi gde mi je ruter, maks 50 mbps preko wifi, Cbn ruter.
Sada cekam da dodje neko iz tehnicke sluzbe da proveri da li podrzavam 350 mbps, ako da, uzimam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja tih problema nikad’ nisam imao, prethodno Kopernikus, sada SN. Za merenje, server uvek koristim Telenor Beograd, tako su mi rekli. Nikad’ smanjeni protok nisam imao, ali wifi, to je stvarno katastrofa. Imam onaj stari paket, 150/20 mbps, u sobi gde mi je ruter, maks 50 mbps preko wifi, Cbn ruter.
Sada cekam da dodje neko iz tehnicke sluzbe da proveri da li podrzavam 350 mbps, ako da, uzimam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Care paket je 120/15, smanji malo tu ribu

Čovek verovatno ima stari paket od 150mbit

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Nikako da se naviknem da jedan isti provajder ima različite ponude dok na sajtu reklamira jedinstvenu ponudu za sve. Izvinjavam se čoveku

Jeste primetili da su ubacili ponudu za optiku, u svakom paketu, verovatno tamo gde je optika prisutna, alternativa običnom kablu?

Možda bi taj paket 350Mbps imao smisla da mu je upload bar 50Mbps, ovako sa 120/15, 350/20 moje mišljenje da je dzabe plaćanje tih 1000din više.
Stvarno bi trebali malo da povećaju up

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno