Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samsung i Apple i danas imaju ugovor o tehnickoj saradnji, ili su ga imali do skora nisam sto posto siguran, ali to ih nije sprecavalo da se bore za kupce i trziste pa cak i praveci spotove gde ismevaju jedno drugog.
Ovde je stvar jasna mada izgleda tebi i dalje nije. Ugovor o emitovanju odredjenih kanala ili paket kanala je ISTEKAO.
Dobar si primer naveo...

i jel moze samsung kad istekne ugovor tek tako bez penala da odluci da apple-u vise ne isporucuje memorije ili ekrane?
Ne moze, ugovorom je to regulisano, pa niko nije blesav.
Strana koja namerava da prekine saradnju mora to da obavesti drugu stranu.

UM bi ocigledno da prekine saradnju, ali to mora da bude sporazumno da ne bi snosili sankcije.

U ostalom jel mozes ti da prestanes da placas operateru kada ti istekne ugovorna obaveza?
ne mozes, tj mozes, ali ce to da te kosta.

Novinarima su vec dati detalji iz ugovora gde je navedeno da u slucaju da se ne dogovore o novim uslovima placace se penali u odredjenom iznosu, i sasvim sam siguran da to slicno stoji i u starom ugovoru.

Poslednja izmena:
Koliko god se trudili da predstavite ovo kao borbu dva pokvarena distributera oko toga ko će da lapi veće parče torte, istina je obojena i prebojena politikom koja diktira ovaj sukob.
A pošto ne bih da me banuju, od mene toliko.
Ja ne planiram da menjam SBB iz ličnih i vrlo praktičnih razloga, MTS imam u zgradi ali je po rečima komšija, koji su požurili da uštede, internet krš (iako je u pitanju optika).

U kom smislu krš? Ja do sad nisam nikog sreo da je nezadovoljan optikom, koji god provajder da je u pitanju.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ma ok je to volim ja da imam oba ali prelaskom na sbb gubim arene, samo kazem da sada ne mozes oba da imas kao do sad ali i dalje tvrdim da sk trenutno nije jaci od arene a ovi ce samo biti jaci

Individualna stvar sta je bolje Arena ili SK ako volis NBA Arena ako volis PL bolji SK, primer samo, glupo je o tome diskutovati.

Nalazite se na it forumu, na kojem imate sve moguce informacije, uputstva i velik izbor i vi ovde kukate za neku sn i sbb ponudu?
Fascinantno...

...riding on 720p...

Apsolutno, toliko mogucnosti ima za gledanje svega bez kablovskog operatera, ima raznih nacina.

Poslednja izmena:
Dobar si primer naveo...

i jel moze samsung kad istekne ugovor tek tako bez penala da odluci da apple-u vise ne isporucuje memorije ili ekrane?
Ne moze, ugovorom je to regulisano, pa niko nije blesav.
Strana koja namerava da prekine saradnju mora to da obavesti drugu stranu.

UM bi ocigledno da prekine saradnju, ali to mora da bude sporazumno da ne bi snosili sankcije.

U ostalom jel mozes ti da prestanes da placas operateru kada ti istekne ugovorna obaveza?
ne mozes, tj mozes, ali ce to da te kosta.

Novinarima su vec dati detalji iz ugovora gde je navedeno da u slucaju da se ne dogovore o novim uslovima placace se penali u odredjenom iznosu, i sasvim sam siguran da to slicno stoji i u starom ugovoru.

Ozbiljne firme pregovaraju o ugovoru mnogo pre nego on istice a ne kada jaje dodje na dupe...to su citavi timovi kod velikih kompanija...i naravno da moze da prestane da isporucuje i prestace...
jedni su do tog i tog datuma duzni da isporuce sve prema tekucem ugovoru, drugi da placaju po dogovorenoj dinamici, posle toga zdravo, niko nema nikakvu obavezu...
moze a i ne mora da se definise neki period posle toga stvar dogovora...uglavnom je kratak i nije danas cesta pojava....
to znaju dobro obe strane...i operateru nastavljas da placas ali pod kojim uslovima...
datumom prestanka ugovora, se menjaju i uslovi pa ti stigne veci racun i trcis u poslovnicu da se zalis...koliko se puta to ljudima desilo...
potpises ugovor o pretplati sa 50% popusta kod mobilnog operatera i kad prodju dve godine sta...nastavis da placas tu cenu?...naravno da ne jer ti je ISTEKAO UGOVOR...
kao SN ili drugi kablovski operateri upozoravaju ljude da im istice ugovor...nije nego...naplate ti po nekoj tarifi pa onda pravis novi ugovor ako nisi na vreme to uradio...to je bezobrazluk sa njihove strane sa ciljem da te oderu...a mozes da vratis opremu i kraj, zavrsio si posao...potpisao sam na hiljade ugovora do sada...
i svaki put smo pre isticanja dogovrali saradnju za novi ako zelimo saradnju...ako strana koja namerava da prekine saradnju to radi u vreme vazenja ugovora
onda MORA da obavesti i to je sasvim druga prica...a ovde dve neozbiljne kompanije koje misle da su ozbiljne cekaju da im ugovor istekne pa sad saopstenja, ovaj je kriv, onaj je kriv...
da li se placaju penali to je regulisano ugovorom...kako je regulisano to zna menadzerski tim koji ga potpisuje...ugovor je poslovna tajna, za ozbiljne stvari gde je u igri veliki kapital vrlo cesto dugo i po isteku...davanje detalja ugovora "novinarima" je poslovni diletantizam u koji je, da bi stvar bila katastrofalna upletena i politika...to sto si ti siguran da u starom ugovoru to stoji jer takav imas osecaj to nije za komentarisanje

Poslednja izmena:
Ja ne planiram da menjam SBB iz ličnih i vrlo praktičnih razloga, MTS imam u zgradi ali je po rečima komšija, koji su požurili da uštede, internet krš (iako je u pitanju optika).

Po čemu krš? Onda su oni jedni od retkih ili jedini da im ne radi optika?!?

Svima koje znam, telekom optika radi bas kako i treba ...dobro !

Generno kod svih operatera otika radi kako treba

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Ok, kako god, neka radi.
Ja ipak više držim do toga šta mi komšija iznad mene kaže, nego nn član foruma.

Ako Telekom udruži snage sa Rts i pokupuje npr. Evroligu za Arene, a Rts kupi reprezentaciju i tenis (još imaju izgovor u vidu Đokovića), eto problema za SK u narednim godinama. Ostaje im premijer liga, španci i F1 što je malo da privuče nove korisnike, a teško će zadržati i stare koje interesuje sport.
Mada najveći problem je da li imaju dovoljno novca da to isteraju, jer treba da ulažu i u mrežu i u sadržaj i da zadrže nižu cenu da bi se proširili.

Što se tv prava za neke sportove tu je sad neka pat pozicija naredne 2-3 godine nema tu ništa ozbiljno u ponudi što bi jedna strana mogla da preotme drugoj.

Kome se gleda nešto na SK može da proba 15 dana besplatno eon.
Evo radi kod mene.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Ok, kako god, neka radi.
Ja ipak više držim do toga šta mi komšija iznad mene kaže, nego nn član foruma.
Pa šta ti kaže komšija? Zbog čega je krš? Obrazloži pa da i ostali znaju za neki problem.. Valjda za to služi forum. Pošto ja ne znam nikog sa optikom sa se žali.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Za one kome je SK bitan, na aplikaciji Mobdro ima 6 SK kanala...gledao san NFL polufinala, nisam imao problema sa seckanjem i prekidima...mislim da je to islo na SK5 a kometatori su bili hrvatski, cisto da napomenem...kako stream radi kada je nesto atraktivnije na programu nemam iskustvo

U zadnje vreme, svi google servisi i neki sajtovi rade katastrofa. Nisam nat-ovan, brzina je 120/20. Nisam pametan. Loss je nekad 0% nekad 20%.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Probas preko vpn. Ako nemas dropova, problem je u rutiranju kod provajdera.

...riding on 720p...

Moguće. Dok sam bio u kopernikusu, nisam imao problema. Kad je žgadija kupila sve kablovske, tad je počelo.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

EON sa sportskim kanalima i netom izadje 3600din
SN sa sportskim kanalima i netom 2600

Nije bas mala razlika, a da uzmes od jednog net a od drugog TV paket to tek dodje neisplativo.

E u tom je sva suština što bi mi sve ali da to nepređe 3000.I za Arene i SK postoje i kratkotrajne i dugotrajne opcije koje svi korisnici onog drugog operatera mogu da uzmu.Za arene imaš Msat,antenu plus i mts go polaris,za SK Total eon van mreže u više kombinacija. Ko je voljan da plati i kod jednih i drugi za neki prosek cene od 1100 dinara možeš uzeti odgovarajući tv paket koji će da pokrije sve kanale koji ovaj jedan ima a ovaj drugi nema.

jedni su do tog i tog datuma duzni da isporuce sve prema tekucem ugovoru, drugi da placaju po dogovorenoj dinamici, posle toga zdravo, niko nema nikakvu obavezu...
moze a i ne mora da se definise neki period posle toga stvar dogovora...uglavnom je kratak i nije danas cesta pojava....
to znaju dobro obe strane...i operateru nastavljas da placas ali pod kojim uslovima...
datumom prestanka ugovora, se menjaju i uslovi pa ti stigne veci racun i trcis u poslovnicu da se zalis...koliko se puta to ljudima desilo...

Ugovorna obaveza je vremenski tu samo zbog korekcije cene.

Znaci ako meni treba neki materijal za nesto sto ja proizvodim normalno da cu naci dobavljaca koji mora da mi garantuje cenu i snabdevanje, i ugovorom moramo da definisemo sta se desava ako on to ne ispostuje.

Taj dobavljac nije lud i ne moze da garantuje cenu u nedogled vec na odredjeni vremenski rok, nakon koga se ponovo dogovaramo i potpisujemo novi rok i novu cenu koju smo dogovorili na osnovu trenutnih uslova.
Naravno da moze ili njemu ili meni nesto da ne odgovara, i to mora da bude ili sporazumni prekid ili kako je vec definisano ugovorom.
ne moze da bude nikom - nista... znaci ili neki dogovor ili obestecenje

Ne moze dobavljac mene da ostavi bez materijala sa kojim ja radim cak i kada istekne ugovor i naravno da ce svaki to pravnik da stavi u ugovor.

Ako jedna strana ne bude zadovoljna nadlezan je sud.

Tebi kada istekne ugovor, dobijes vecu cenu ali ti niko ne prekida uslugu bez obavestenja jer ti tako cini direktnu stetu.
Imas ugovor i za struju, vodu, zamisli da se sete da ti iskljuce zato sto nisi obnovio ugovor a ti im redovno placas...

Poslednja izmena:
Ako neko nije slučajno pročitao u štampi gsn. Lučić izjavio da se žuri sa postavljanjem novog kanala umesto N1 a zvaće se "Kurir TV", jasno kao dan :):):)

Jel se meni čini ili je sad ovaj HBO ostao free da se kao nadoknadi gubitak ovih kanala, odnosno da malo zamažu oči dok se ne zaboravi?

U sustini bar mozemo uplatiti sk paket 799 dinara i eto oba a leti kada nema nista odjavis se

Za one kome je SK bitan, na aplikaciji Mobdro ima 6 SK kanala...gledao san NFL polufinala, nisam imao problema sa seckanjem i prekidima...mislim da je to islo na SK5 a kometatori su bili hrvatski, cisto da napomenem...kako stream radi kada je nesto atraktivnije na programu nemam iskustvo
Mobdro je super radio do prošle godine, godinama ga koristim. Od prošle godine kod mene bar često zezaju strimovi za SK. Kad neće on onda Kodi, za sad šljaka.
Eon sport mi je opcija kad se uverim da ne blokiraju ovi iz SN.

Ima li neko da je sa zvezdare/mirijeva? Konkretno ulica Milana Rakica. Nema signala negde od 12-13h pa do sada.

Dajte ljudi, ako neko ima neki pouzdan info neka kaže....
I jedni i drugi se ponašaju kao deca, preko medija se natežu...Hajde da jednom nešto urade na korisnike, ali ne, nismo mi te sreće, pogotovo mi koji nemamo alternativu..

Nema konkretnog odgovora, ali recimo da kad bi neko organizovali klađenje ja stavljam pare na ishod no deal.

najpostenije bi bilo da kupe jedni od drugih kanale koji im trebaju, ali taj scenario ne odgovara SBB jer SN duboko pusta korenje i na duze staze ni ja ne bi smeo da im prodam kanale koje traze.

Nije isto prodavati uslugu malim provajderima i velikom koji moze da te ugrozi.

Poslednja izmena:
Radi HBO u Svilajncu.
Radnici u SN dobili platu, tako da od dogovora nema nista, to jes Telekom kad treba da plati nesto veliko uvek kasni plata.
Cista logika ;)

E u tom je sva suština što bi mi sve ali da to nepređe 3000.I za Arene i SK postoje i kratkotrajne i dugotrajne opcije koje svi korisnici onog drugog operatera mogu da uzmu.Za arene imaš Msat,antenu plus i mts go polaris,za SK Total eon van mreže u više kombinacija. Ko je voljan da plati i kod jednih i drugi za neki prosek cene od 1100 dinara možeš uzeti odgovarajući tv paket koji će da pokrije sve kanale koji ovaj jedan ima a ovaj drugi nema.

Evo ja plaćam Polaris 650 din (samo Arene). Kvalitet slike - kriminal, kao da sam se vratio jedno 16 godina unazad, kad sam blejao u lokalnoj kladži i gledao tekme na CRT televizorima.

I onda nemojte te priče kako svi korisnici mogu da iskombinuju sve kanale,ali neće. Ovaj kvalitet slike je apsolutno neprihvatljiv, ne vredi ni 200din mesečno.

Čuo sam da MTS Sat nije ništa bolji sa slikom...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno