Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa što onda nisu hteli da garantuju koji sadržaj ide na SK kanalima. Nisam baš siguran u to.

Razumem poziciju Telekoma, hteli su da se obezbede da ne kupe mačku u džaku.

Poslednja izmena:
Nisu oni hteli nista ni da potpisu, njima najvise i odgovara ova situacija...

prica se o njima, dizu hajku, ide prica kako su oni otvoreni i posteni, navode ljude da raskidaju ugovore a na kraju ti zabibere sa skupljom pretplatom.

Oni ako potpisu taj ugovor pucace sebi u noge, izgubice svoju najvecu prednost jer ce SN onda dobiti prakticno sve sto oni imaju (i nemaju) i dati po nizoj ceni.

A telekom ce za ovo definitivno da ih tuzi a verovatno i bez problema dobije taj spor.

Krajnje vreme bi bilo da promene taktiku, ova im ne valja.

Poslednja izmena:
Da je njima do istine a ne do novca,ponudili bi n1 kanal za dz. Traziti 0.40e za kanal sa vestima koje ljudi obicno pogledaju jednom uvece je mnogo.

Meni nije jasno, za šta može Telekom da ih tuži? Oni imaju robu tj. uslugu i mogu da je prodaju pod uslovima koje hoće. Ko može njima da limitira cenu koju traže?
Tako je i Telekom zacepio cenu RTS-a preko satelita i nikom ništa.

A drugo, po kom osnovu neki članovi ovog foruma očekuju da se objave ponude i ugovori. To su svuda u svetu poslovne tajne.
Kao što rekoh ranije, u ovoj priči je profit ( u najširem smislu ) jedini cilj, a ono što meni smeta je što je Telekom državna firma, na papiru neki polugubitaš, sa viškom nezaposlenih koji imaju odlične plate, a to je sve na teret građana ove zemlje, a ja sam jedan od njih[emoji6] što znači da DVA puta plaćam njihovu uslugu, kao uslugu i kroz porez .
Sve ostalo me ne zanima, što se mene tiče od sutra mogu da pređem i kod Pere ložača ako mi ponudi bolje uslove.

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Ja lično još vagam šta ću, verovatno ću tražiti umanjenje ukupne obaveze trajanja ugovora, uz obrazloženje ukidanja kanala, kao i brojnih manjkavosti u pružanju interneta u tv usluge.
Ne očekujem pozitivan odgovor, pa je moguć raskid, pogotovo što sada imam još jednu opciju.
Realno na papiru, Supernova i dalje najviše nudi za najmanje novca. Kod mene se čini, trenutno, da su "utegli" sistem, sve šljaka kako treba za sada.
Beogrid je inferioran sa velikim cenama istim kao kod SBB-a i značajno manjim brzinama downloada (uz značajno veće brzine uploada), evo sad sam ustanovio i da Oriontelekom ima internet i televiziju kod mene putem antena, verovatno nešto kao Beogrid, da li je pouzdano ne znam, ali nude uz tv brzine 300/30Mbps za 3600 mesečno uz prvih 5 meseci po 999 (samo internet 200/20Mbps cena 1699 uz prvih 5 meseci 999). No, televizija je inferiorna u odnosu na SN i SBB. I ne znam kakav im je kvalitet, prvi utisak sa njima je da od juče niko nije pogledao poruku na fejsu, da ih dva dana zovem i čekam po 10 minuta (kao opcija 1 novi korisnik) uz zaglušujuću reklamu na slušalici telefona.

A telekom ce za ovo definitivno da ih tuzi a verovatno i bez problema dobije taj spor.
Za kog djavola Telekom moze da ih tuzi? Zato sto je ugovor istekao a nije produzen ili potpisan novi? Jedni imaju robu, drugi tu robu traze. Prvi je nude pod odredjenim uslovima, drugima je to skupo, neprihvatljivo, neisplatljivo, kako god i prica se zavrsava. Ugovor se ne potpisuje i kanala nema. Da neko javno pokaze ugovore, ponude, prepiske i to fazi pregovaranja...ili posle pregovaranja...ili uopste...pa to nema nigde u svetu, barem ne onom normalnom.
I ovde se mnogo puta pisalo i naprosto se znalo da ugovor istice i pitanje da li ce biti obnovljen.
Problem za korisike SN je ko je i na koj nacin ubedio iste da ce N1, SK ili koji god vec kanal, ostati u ponudi. Reklama SN je trubila o sveobuhvatnom sportskom paketu do skora. Ljudi su ovde pisali da su potpisivali ugovore sa SN i bili ubedjivani da ce sve ostati na istom. Neko ce reci da su ti ljudi trebali da razmisljaju sta rade. Onda ispada da za sta god se u dohvatis sanse postoje da budes preveslan. Pa gde to vodi...
E to je vec razlog za tuzbu, to je obmana korisnika.
A i jedni i drugi su cvecke, ne znam samo ko je ljubicica a ko muskatla.

Poslednja izmena:
Obe strane su znale da se taj ugovor nece produzavati. Zato je SN i imala tu agresivnu kampanju u 2019 godini zadnjih 6 meseci kao bi privukla korisnike. SN je garant firma koja je imala najveci rast u 2019 godini od kablovskih operatera bas iz razloga sto su im uplivale drzavne pare i sto su imali i SK i Arene.

Na ovaj nacin SK ubija najveceg konkurenta trenutno na trzistu. Ne davanje kanala SN je mala cena za ono trziste koje su mogli da izgube

Meni nije jasno, za šta može Telekom da ih tuži? Oni imaju robu tj. uslugu i mogu da je prodaju pod uslovima koje hoće. Ko može njima da limitira cenu koju traže?
Tako je i Telekom zacepio cenu RTS-a preko satelita i nikom ništa.
Istekla je ugovorna obaveza, koja se obnavlja svakih par godina usled promene trzisnih uslova, ali oni i dalje imaju medjusobni ugovor o saradnji jer prakticno zavise jedni od drugih.

Da bi prekinuli saradnju jedna strana mora da je prekine i o tome obavesti drugu stranu jer joj time nanosi direktnu stetu.

Iskreno ni sk nije mnogo bolji od arene, ovi imaju engleze i spance i euroligu a ovi italijansku, ligu sampiona, euro kup i nba, plus aba ligu i domace prvenstvo, po cemu je toliko jaci sk ni po cemu

Sigurno je sad već da je UM ušla u pregovore rešena da do dogovora ne dođe.
Telekom da je postupio fer prema svojim korisnicima, otpočeo bi pregovore par meseci pre isteka ugovora, a ne da do zadnjeg dana navlači naivne korisnike na SK.
Ne razumem to oko tužbe za zaštitu konkurencije, i da Telekom to dobije to može da se razvuče, a i verujem da će neki Evropski sud to da opovrgne ako se pita nešto. Do tad će da izgubi dobar deo onih koji su računali na sportske kanale i N1, a koji imaju SBB kao alternativu. Mada broj takvih nije veliki jer je kupio operatere koji su uglavnom bili teritorijalno razgraničeni od SBBa. Kombinacija SN internet plus EON je i skupa i pitanje je da li će Telekom blokirati kanale na svom netu (što verujem da nije ustavno utemeljeno ili u skladu sa ZOO).
Meni je ugovor sa SN još pre par meseci istekao i nemam nameru da produžavam iako i nemam neku alternativu (exenet ili jotel), ostaviću ovako dok može.
Ako Telekom udruži snage sa Rts i pokupuje npr. Evroligu za Arene, a Rts kupi reprezentaciju i tenis (još imaju izgovor u vidu Đokovića), eto problema za SK u narednim godinama. Ostaje im premijer liga, španci i F1 što je malo da privuče nove korisnike, a teško će zadržati i stare koje interesuje sport.
Mada najveći problem je da li imaju dovoljno novca da to isteraju, jer treba da ulažu i u mrežu i u sadržaj i da zadrže nižu cenu da bi se proširili.

Iskreno ni sk nije mnogo bolji od arene, ovi imaju engleze i spance i euroligu a ovi italijansku, ligu sampiona, euro kup i nba, plus aba ligu i domace prvenstvo, po cemu je toliko jaci sk ni po cemu

Meni odgovaraju komentatori na SK, navikao sam na neke glasove, kod exVektor-a je Sport klub bio od nastanka

Meni odgovaraju komentatori na SK, navikao sam na neke glasove, kod exVektor-a je Sport klub bio od nastanka

Ma ok je to volim ja da imam oba ali prelaskom na sbb gubim arene, samo kazem da sada ne mozes oba da imas kao do sad ali i dalje tvrdim da sk trenutno nije jaci od arene a ovi ce samo biti jaci

Skupo ili ne skupo više bih voleo da su SK na SN, pa da ne moram posebno da uzimam sportski paket na Eon. Ovako bih platio SN to i imao bih na jednom kablu sve. Takođe isto tako bi bilo dobro da Arene mogu da se plate na SBB, pa ko hoće može da gleda. Ja bih za SK platio, dok npr za HBO ne bih, jer za filmove mogu da se snađem kad mi se nešto gleda. Isto tako je nekome SK nebitan, a bitniji mu je HBO i ostali premium filmski kanali.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Cisto informativno posto nisam u toku:
Posto je eon sa nekim osnovnim kanalima i koliko ukupno izadje mesecno kada se uzmu svi popularni sportski kanali?

...riding on 720p...

U sustini bar mozemo uplatiti sk paket 799 dinara i eto oba a leti kada nema nista odjavis se

Posto je eon sa nekim osnovnim kanalima i koliko ukupno izadje mesecno kada se uzmu svi popularni sportski kanali?

...riding on 720p...
15 kanala sa NovaSport 799din. Gledanje na jednom smart televizoru i tri uređaja (tablet, pc, telefon) ali ne može na tri uređaja istovremeno. Ja sam podelio sa drugarom po pola, on ima Lg smart, ja gledam na kompu ili telefonu. I naravno prednost je što gledaš kad oćeš, i kada ti ne treba samo odjavis.
To je jedino što gledam, da mi ne treba dobar internet nebih ni plaćao SN TV, ali sam ograničen samo na Adsl 20/4 , što je baš malo u odnosu na 60/8.

Edit

Pa uređaj mu ne treba ako ima LG, Samsung...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Može brisanje

Poslednja izmena:
Zaboravio si 6500 za uređaj

Može i bez toga, na android uređaju, smart tv boxu, smart TV ili android TV, preko browsera...
Nego, jel EON android app ima opciju šerovanja ekrana ka recimo nekom drugom uređaju, smart tv-u na primer, preko wifi mreže?

Chromecast radi na EON Android aplikaciji.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Nalazite se na it forumu, na kojem imate sve moguce informacije, uputstva i velik izbor i vi ovde kukate za neku sn i sbb ponudu?
Fascinantno...

...riding on 720p...

Hvala iker7. Nije baš čest standard kao miracast ili airplay. Da li znaš da li radi sa svim generacijama chromecast-a?

To sam i uradio, eon lihgt na mobilnom ( zbog Bjelinih serija) i sad posle par meseci po 500 dinara sad je 1490 imam SK i još nešto, i bacam ga na chromecast, ili kad budem imao smart TV na njemu , i ono sto je bolje svi kanali mogu da se vrate 7 dana unazad sto SN jos nema
J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

To već ne znam, ali probao sam i na Mecool KM9 Pro Classic boksu i radilo je bez problema. On je Google certified, tako da ima ugrađen Chromecast.

To već ne znam, ali probao sam i na Mecool KM9 Pro Classic boksu i radilo je bez problema. On je Google certified, tako da ima ugrađen Chromecast.

Ok. Dakle puštao si EON recim na telefonu ili tabletu, pa si taj signal upućivao ka tom smart tv boxu koji je vezan HDMI kablom na TV i tako gledao EON?
Nije moglo direktno, odnosno da se instalira EON android app na taj box?

Može i direktno preko EON app, probao sam samo da vidim da li radi nekoliko puta i nije bilo problema, radilo je bez greške.

Eon mozes i na komp preko obicnih brovzera ne treba ti uredjaj, meni komp povezan sa tv-om preko hdmi kabla i gledaj

...riding on 720p...
EON sa sportskim kanalima i netom izadje 3600din
SN sa sportskim kanalima i netom 2600

Nije bas mala razlika, a da uzmes od jednog net a od drugog TV paket to tek dodje neisplativo.

Istekla je ugovorna obaveza, koja se obnavlja svakih par godina usled promene trzisnih uslova, ali oni i dalje imaju medjusobni ugovor o saradnji jer prakticno zavise jedni od drugih.

Da bi prekinuli saradnju jedna strana mora da je prekine i o tome obavesti drugu stranu jer joj time nanosi direktnu stetu.

Dve ugovorne strane mogu da potpisu koliko ti dusa hoce ugovora. Mogu da imaju razlicite duzine trajanja. Ugovori mogu da regulisu od toga ko ce kada da prdi, ko ce kada i pod kojim uslovima da koristi WC, pa do ozbiljnih tehnicko-tehnoloskih saradnji.
Samsung i Apple i danas imaju ugovor o tehnickoj saradnji, ili su ga imali do skora nisam sto posto siguran, ali to ih nije sprecavalo da se bore za kupce i trziste pa cak i praveci spotove gde ismevaju jedno drugog.
Ovde je stvar jasna mada izgleda tebi i dalje nije. Ugovor o emitovanju odredjenih kanala ili paket kanala je ISTEKAO. Znali su i jedni i drugi kada istice. Sad kao UM nije obavestio SN o datumu isteka pa se ovi nasli u cudu. Ma nemoj. I ti treba da znas, ako si dobar domacin, do kada ti vazi svaki ugovor koji potpisujes bilo sa kablovskim operaterom, sa mobilnim operaterom, sa bankom...ako se menjaju stvari u vazecem ugovoru to je druga prica.

Da pitam, tema je takva.

Kakva vam je brzina interneta i kvalitet tv kanala?
Da li je svima kvalitet/ne-kvalitet isti ili ima mnogo odstupanja ?

Da li je nekome poboljsan kvalitet usluge nakon zalbe i koliko dugo se cekalo da se popravi?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno