Šta je novo?

Supernova (2024+)

@telenorce Ne može jer su dobro obavešteni, i znaju ne samo za svaki grad, već za svako naselje i ulicu šta može, a šta ne, pa se tako i ponašaju. Kada sam kod sebe uvodio optiku pokušao sam to, a agent mi otovreno kaže: "Na vašoj adresi nemate drugih mogućnosti sem nas..."

@Borussia Ne nisu. Ko će da ti da bilo šta na poklon? Dati su na korišćenje kao i ostalu opremu što dobijaš. Nakon 2 godine kada "otplatiš" uređaj, dobijaš mogućnost otkupa. Ovo ti dođe otprilike kao lizing.
Agent mi kaze da nema otkupa, ako idrzis 2 god ugovora ostaje tebi. Bilo bi dobro da neko ko je uzeo proveri sta mu pise u vezi sa tim - to bi trebalo da je kao neki dodatak/aneks na ugovor, tamo gde se govori i o vracanju ostale opreme.

Ili mislis na ovaj "otkup" za 1 din, koji se pominje u reklami?

@vladaepro Drugar čitaj između redova. To je to, klada ga otplatiš nakon 2 godine "otkupljuješ" uređaj za 1 dinar.

Meni u ugovoru kod MTS za Box 3 stoji da televizor posle isteka minimalnog perioda (24m) prelazi u vlasnistvo korisnika po ceni 1rsd plus PDV. Takodje stoji u reversu ako raskinem ranije ugovor a ne vratim TV cena je 300e. Verovatno je i u supernovoj takva situacija.

Nije reč o prodaji, ne može niko da na taj način kupi televizor od njih, tako da to faktički nije cena nego samo vrednost.

Bez obzira da li je vrednost ili prodaja, zvanična valuta Republike Srbije nije Euro, vrednost je morala biti iskazana u dinarima.

Bez obzira da li je vrednost ili prodaja, zvanična valuta Republike Srbije nije Euro, vrednost je morala biti iskazana u dinarima.
Ne delimo baš mišljenje, ali ti (ili bilo ko drugi) po želji svakako možeš da ih prijaviš tržišnoj inspekciji. To se lako radi, npr. ovde, a prijavljene slučajeve po pravilu lepo analiziraju, pa ne treba oklevati samo zato što je Telekom. Čak ti ne treba ugovor za to, dovoljan je recimo ovaj aktuelni cenovnik BOX paketa sa sajta, gde je vrednost celokupne terminalne opreme iskazana u evrima, i to čak pod nazivom cena. Ipak, postoji napomena da je naplata u dinarima, po srednjem kursu NBS, i meni je to dovoljno da prođe kao regularno, pod plaštom valutne klauzule. Ovde i nije suština da hoće da nešto naplate u evrima, nego da se sačuvaju eventualnih kursnih razlika, jer su sigurno po istom principu i oni tu opremu nabavili.

Kako su smeli kao državna firma da stave cenu u eur ne u din?
Pa kod nas se i u zakonima navode iznosi u evrima. Pogledaj poslednje usvojene zakone u skupštini i videćeš da se u samim zakonima nalaze neke takse iskazane u evrima (npr. Zakon "svoj na svome"). Tako da, ako može u zakonu, može i firma pa makar bila državna.
Kod nas je praktično zvanična valuta evro

Da stanemo ovde sa polemikom oko zvanične valute u Republici Srbiji dok ne dobijete odgovor tržišne inspekcije. I kada ga dobijete, nastavite priču oko toga u temi o zaštiti prava potrošača.

Ako sam hipotetički koristio uslugu dve godine Super net i TV uz plaćanje fiksnog telefona i vratio opremu,nastavio samo fiksni, posle koliko me sistem vidi kao novi korisnik da se prijavim ponovo za ovu akciju? Jos je Jotel tu kao direktna konkurencija.

Poslednja izmena:
Ako sam hipotetički koristio uslugu dve godine Super net i TV uz plaćanje fiksnog telefona i vratio opremu,nastavio samo fiksni, posle koliko me sistem vidi kao novi korisnik da se prijavim ponovo za ovu akciju? Jos je Jotel tu kao direktna konkurencija.
Neka se prijavi drugi ukućanin a ti otkaži sve servise odmah potom.

Dva puta sam pregovarao za tv, prvi put su ga odma ponudili na pocetku razgovora ipak na sredini tog razgovora nema vise tv u oblasti oblast drzave gde ja zivim jug.
Sutradan odgovor da je istekla akcija na nivou cele Srbije, uvek nazalost samo ne znam ciju, u svakom slucaju super plan m su dali za dinar mesecno, videcemo
Epilog ne treba im nista verovati.

Trenutno u okviru besplatne promocije se koristi cam modul samo na jednom TV.Ako se za mesec dana predje na plan 3s na koliko TV onda moze u okviru paketa?

До сад је било два бесплатна и још два могу да се плаћају, сад ће изгледа сви да се плаћају.

Meni stigla poruka da su uvažili moj zahtev za raskid i da mogu da vratim opremu... Toliko godina i nisu se udostojili ni da pozovu 😀 Ostaje mi da vratim i da idem u A1...

Da li znate da li je moguce uzeti opticki net brzine 200/200? Na sajtu u ponudama samo 400 pa na gore.

To je ponuda koju reklamiraju, ali u praksi nude i tzv. lite pakete sa brzinom 200. Mogu se naći i u cenovnicima, npr. ovde za Super PLAN. Ipak, po pravilu to nude samo tamo gde mora, tj. gde infrastruktura ne bi podnela 400. Doduše, potencijalno agenti mogu to da srede i tamo gde ima tehničkih mogućnosti za više, ali to je već priča za sebe.

Kod mojih u selu prolazi kabal kroz glavnu ulicu. Predpostavljam optički, pa se malo i nada javlja da bi optika mogla doči.
Kakva je slika na TV-u vama sa optičkim priključkom, jel ista kao na kablu supernove ili je malo bolja? Mts i supernova korisnici.... Pošto za ostale ne verujem da to rade kod mojih....

Imam Super PLAN 2 S preko Supernove. Na telefonu sam izlogovan iz MOVE aplikacije koju nisam koristio verovatno nekoliko nedelja i sada ne mogu da se ulogujem. Piše da je neispravno korisničko ime ili lozinka. Korisničko ime je ispravno, a i lozinku nisam menjao, koristio sam uvek onu koju su mi poslali preko mejla i radila je bez problema. Sada ne radi na istom starom telefonu, a neće da se uloguje ni na drugim android uređajima.

Na televizoru sa Move boksom sve radi, a takođe radi i na Xiaomi box S (koji mi je aktiviran kao TV uređaj u Move). Pogledam tamo u tv aplikaciji broj aktiviranih uređaja i vidim naveden je moj telefon (piše 1/3 aktiviranih mogućih mobilnih uređaja, kao što i treba). Međutim, baš na tom telefonu više ne radi logovanje u app.

Kad probam reset lozinke, vodi me na stranu za promenu lozinke za mojMTS a ne za Move. Međutim, mi još uvek valjda nismo sasvim migrirani sa Supernove na MTS tako da ni u poslovnici onomad nisu mogli da mi srede potpun pristup mojMTS panelu, a tu nije kraj čudima. Preko mejla nekako mogu da promenim šifru i da se ulogujem na panel, ali tamo mi se ne vidi aktivirana Supernova nego me vidi kao starog korisnika sa neaktivnim MTS mobilnim brojem, što sam bio nekada davno. Dakle, nemam tamo opciju da promenim parametre za logovanje na Move, niti da menjam aktivne pakete itd.

Na isti taj mejl (koji je očigledno povezan i sa starim MTS nalogom) bez problema dobijam račune za Supernovu. Takođe mi je na taj mejl nekada došla šifra za Move (kad smo prebačeni na novu aplikaciju). Dakle, vezan je i za Supernova nalog.

Poslednja izmena:
Код мене је увек била иста шифра и корисничко име за мув и мој мтс.

Kod mene nije, jer još uvek nemam ni pristup mojMTS servisu. Sa korisničkim imenom i šifrom za Move nikada nisam mogao da se ulogujem u mojMTS. Probao sam to nekada da rešim u poslovnici, oni mi kao objašnjavali da je razlog što smo u Supernovoj pa nismo sasvim prebačeni u MTS, bla, bla, itd. Digao sam bio ruke.

P. S. Logovanje na Move više ne radi ni na kompjuteru iz brauzera, dakle nije do aplikacije. Ista priča, neispravno korisničko ime ili šifra.
Očigledno moram da idem u poslovnicu.

Poslednja izmena:
Počeli su sa spajanjem još krajem pretprošle godine, što znači da su otprilike dve godine prošle otad. Ne verujem da dosad nisu spojili sve podatke, ali sve je moguće. Ako neko potvrđeno zna, neka napiše. Doduše, provera je jednostavna, ako nešto skorije nisu menjali po tom pitanju. Imaš li novu šifru korisnika i možeš li račun da platiš preko ove MTS-ove stranice ili ipak moraš preko ove Supernovine? Preko prve mogu samo oni koji su deo MTS-ove baze, a preko druge suprotno, samo oni koji su deo stare baze, ako takva i dalje postoji.

Imam Super PLAN 2 S preko Supernove. Na telefonu sam izlogovan iz MOVE aplikacije koju nisam koristio verovatno nekoliko nedelja i sada ne mogu da se ulogujem. Piše da je neispravno korisničko ime ili lozinka. Korisničko ime je ispravno, a i lozinku nisam menjao, koristio sam uvek onu koju su mi poslali preko mejla i radila je bez problema. Sada ne radi na istom starom telefonu, a neće da se uloguje ni na drugim android uređajima.

Na televizoru sa Move boksom sve radi, a takođe radi i na Xiaomi box S (koji mi je aktiviran kao TV uređaj u Move). Pogledam tamo u tv aplikaciji broj aktiviranih uređaja i vidim naveden je moj telefon (piše 1/3 aktiviranih mogućih mobilnih uređaja, kao što i treba). Međutim, baš na tom telefonu više ne radi logovanje u app.

Kad probam reset lozinke, vodi me na stranu za promenu lozinke za mojMTS a ne za Move. Međutim, mi još uvek valjda nismo sasvim migrirani sa Supernove na MTS tako da ni u poslovnici onomad nisu mogli da mi srede potpun pristup mojMTS panelu, a tu nije kraj čudima. Preko mejla nekako mogu da promenim šifru i da se ulogujem na panel, ali tamo mi se ne vidi aktivirana Supernova nego me vidi kao starog korisnika sa neaktivnim MTS mobilnim brojem, što sam bio nekada davno. Dakle, nemam tamo opciju da promenim parametre za logovanje na Move, niti da menjam aktivne pakete itd.

Na isti taj mejl (koji je očigledno povezan i sa starim MTS nalogom) bez problema dobijam račune za Supernovu. Takođe mi je na taj mejl nekada došla šifra za Move (kad smo prebačeni na novu aplikaciju). Dakle, vezan je i za Supernova nalog.
A da pokusas da sam kreiras nalog tj. da se registrujes na mojmts preko JMBG?
Screenshot_20260925_074846_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.webp
Tako sam drugu aktivirao povezao nalog iz supernove na mojmts. Sada sam proverio promenili su da je proces registracije moguc samo ako imas nesto u korpi. Bez toga nije moguc proces registracije. Stavi neki uredjaj/uslugu u korpu, ubaci svoj JMBG i pokusaj. Vidi mozda ces tako sam izvrsiti migraciju.

Jedno mozda off-topic pitanje, istekao mi je SuperPlan2S ugovor gde sam dugo godina imao Internet i TV, a taj TV ne koristim vec dugo, jel komplikovano da se predje samo na internet. U smislu, da li moram da cekam da dodju da menjaju ruter i da vracam nazad uredjaje, ili ce sve da prodje kroz aplikaciju i samo da nastavim da koristim isti ruter kao do sada i da se kroz aplikaciju promeni paket a ja odnesem box i gluposti za tv kad stignem?

Nazad
Vrh Dno