Šta je novo?

Supernova (2024+)

Jedno mozda off-topic pitanje, istekao mi je SuperPlan2S ugovor gde sam dugo godina imao Internet i TV, a taj TV ne koristim vec dugo, jel komplikovano da se predje samo na internet. U smislu, da li moram da cekam da dodju da menjaju ruter i da vracam nazad uredjaje, ili ce sve da prodje kroz aplikaciju i samo da nastavim da koristim isti ruter kao do sada i da se kroz aplikaciju promeni paket a ja odnesem box i gluposti za tv kad stignem?
Ja planiram istu akciju, prelazak sa Superplan2S na "samo internet" plan.

Podneo sam zahtev za raskid 30 dana pre isteka ugovorne obaveze. Sada čekam da istekne ugovorna obaveza, pa SMS da vratim opremu, a onda im sve vraćam.

Kada ugase uslugu, razmisliću da li da uzmem samo internet kod njih ili kod konkurencije. Taj period planiram da premostim korišćenjem komšijinog Wi-Fi-ja (uz njegov pristanak, hehe).

Kada su me pre mesec dana zvali da mi ponude produženje ugovorne obaveze na još dve godine, uz odličnu "pogodnost" (prvi mesec 50% jeftinije) i kada sam im rekao da hoću samo internet, odgovorili su mi da moram potpuno da raskinem ugovor i vratim opremu.

Pošto je ovo Supernova, svakako je najbolje prvo sve razdužiti, pa tek onda tražiti uvođenje novog interneta, jer sa njima nikada nisi siguran.

A koji tacno internet paket? I ja sam razmisljao o toj opciji, ali ono sto vidim na sajtu mi se uopste ne dopada. 100/10 Mb/s za 4499rsd mesecno. Mnogo kume.

Pa da, isto, ja vec imam tu 400/400 i radi stvarno odlicno vec dosta godina. Ni megabajt jedan ne dropuje, radi savrseno otkad su postavili.

Uskoro istice ugovor,kolko vidim trenutno Super Plan 2S = 5300din + 2 dodatna uredjaja = 5900din ?????? 🤦‍♂️

Aha, izvini, nisam ni pogledao ispod, tek sad vidim to. Nerealno
Ma nista, za optiku je to dobra cena 🙂 samo komentarisem kako nisu normalni sa brzinama za coax - zato sam i raskinuo ugovor kada su mi smanjili 200/20 na bednih 100/10 a nisu ni hteli da cuju da me prebace na neki paket sa brizm netom (imaju samo u kombinaciji sa TV-om koji meni ne treba). Odnosno mogao sam da se prebacim ali po redovnoj ceni sto je besmisleno. Progledao sam kada sam uzeo A1 kucni 300/50, spram 100/10 coaxa deluje kao da je 10 puta brze.

Čitam ove postove, ništa novo ali ne mogu opet da ne konstatujem da su supernova najveća vnago koja postoje ne kod nas već u ovoj galaksiji i širem delu svemira.

Oni su arhietip monopolističkog bahaćenja na najgori mogući način.

Da ne bude da sam licemer, 10x gore stvari sam rekao kad su me neki dan zvali iz call centra da ponude novi ugovor po istim uslovima.

Ono što me zeza je što nemam alternativu na kablu pa moram dobro da razmislim šta dalje.

pa to, 3500 za 50/5. Radije bih oprobao srecu sa A1 5G kucnim netom.
sad tek vidim da je @keza mislio na optiku, 400/400. nisam naveo da nemam uslova za optiku.
Kako kome, nekom za iste pare 400/400 a drugom 50/5. Nevidjen debilizam. Mogli su da ostave 400/20 na koaksu ali je ocigledno neko popio malo kada je smisljao te pakete, nemam drugo objasnjenje.
mislim da nije popio, nego smisleno rade da bi primorali korisnike da uzimaju box pakete.

mislim da nije popio, nego smisleno rade da bi primorali korisnike da uzimaju box pakete.
To je i meni palo na pamet, ali zasto bi onda optiku ostavili na 400/400 kao sto je i bila - onda bi i nju usporili, nema logike kako god okrenes.

Čitam ove postove, ništa novo ali ne mogu opet da ne konstatujem da su supernova najveća vnago koja postoje ne kod nas već u ovoj galaksiji i širem delu svemira.

Oni su arhietip monopolističkog bahaćenja na najgori mogući način.

Da ne bude da sam licemer, 10x gore stvari sam rekao kad su me neki dan zvali iz call centra da ponude novi ugovor po istim uslovima.

Ono što me zeza je što nemam alternativu na kablu pa moram dobro da razmislim šta dalje.
Isprobaj kakve brzine imas na mobilnom netu - A1 ili Telenor (ako ti je njihovo ogranicenje od 4TB prihvatljivo). Ako si na dobroj lokaciji, moze se izvuci i 900/150.
A za pre toga sto si rekao potpisujem 100%, kompletan telekom/mts/supernova, sta god. Oni koji nisu pokusavali da rese neki problem preko njihove "tehnicke podrske" ne znaju sta je pakao. Koliko sam samo sati zivota izgubio zbog njihovih gluposti i nesposobnih i nezainteresovanih zaposlenih...

Ako se podnese zahtev za raskid tacno 30 dana pre isteka minimalnog trajanja ugovora jel se oprema Vraca tacno poslednjeg dana ugovora ili kad te obaveste sms-om, tj. jel opremu mogu da drzim kod sebe do zadnjeg dana, bez da izmisle neko placanje?

Ako se podnese zahtev za raskid tacno 30 dana pre isteka minimalnog trajanja ugovora jel se oprema Vraca tacno poslednjeg dana ugovora ili kad te obaveste sms-om, tj. jel opremu mogu da drzim kod sebe do zadnjeg dana, bez da izmisle neko placanje?
I mene ovo interesuje. Podneo sam zahtev za raskid ugovora 10.09 a ugovor mi istice 10.10. Niko me nije zvao a u aplikaciji vidim da je zahtev resen. Vidim da se spremaju da mi naplate punu cenu za oktobar...

Oprema najranije može da se vrati poslednjeg dana, a pre toga ne bi ni imalo smisla, kako biste imali uslugu sve vreme dok je ugovor aktivan. Kada ugase signal (tj. deautorizuju opremu), vraćate, a može i punih sedam dana (nekad kažu i osam, ali u zvaničnoj komunikaciji poput mejlova je po pravilu sedam, koliko sam ispratio) nakon isteka otkaznog roka. Ti, Vule, dakle, vraćaš do 17. oktobra, a naplatiće ti proporcionalno samo 9-10 dana (zavisi kad tačno ostaneš bez usluge), i to po povlašćenoj ceni, nikako punoj, jer nećeš ispasti iz ugovorne obaveze.

Hvala na predlozima @mwsavko i @rovello

Još uvek sam samo u bazi Supernove, očigledno. Radi onaj drugi od predloženih linkova za plaćanje, direktno kod Supernove (piše mi da nemam neizmirenih dugovanja, što je tačno).
Što se registracije na Moj MTS preko JMBG tiče, probao sam to i nekada ranije kao i danas, neuspešno.

Išao sam u poslovnicu jutros. Prvo mi kažu da resetujem lozinku preko Moj MTS aplikacije ili portala, ja objašnjavam da nemam pristup njima. Kažu - hajde da proverimo preko JMBG. Ja izdeklamujem, oni kažu - jeste tako je, niste migrirani. Pitam kako da onda rešim problem i kako mogu da koristim Move aplikaciju koja mi sleduje? Kažu, ne mogu oni ovako ništa, treba da zovem korisnički servis.
Ja se naoružam strpljenjem i pozovem. Nisam čak ni predugo slušao onu muziku dok sam na čekanju, relativno brzo se javio operater. Pa dok se razjasnimo o čemu se radi, pa me stavljao na čekanje nekoliko puta dok nešto proveri, i na kraju rekao da će me prebaciti nekom drugom.
Važi, čekam, na vezi sam. Ide muzika, čekam, javlja se drugi operater, opet pričam istu priču otpočetka. Opet nuđenje najjednostavnijih rešenja (koja sva znam i probao sam ih), opet objašnjavam kako nije moglo. Ide novo čekanje par puta, proveravanje itd. I ponovo nije rešen problem. Kaže moraće neko treći to da reši. Kontaktiraće me.

EDIT: Evo zvali su me, promeniće mi lozinku i pozvaće me ponovo. Nakon toga navodno ću moći da se ulogujem na Moj MTS.

EDIT 2: Uspešno rešeno sa trećim operaterom. Promenjena lozinka, ulogovan sam i na Move i na Moj MTS

Poslednja izmena:
Pišem novu poruku jer je isteklo vreme za edit.
Elem, nije još uvek sve baš jasno. Radi mi Move sa novom lozinkom, ali kad se sa njom ulogujem u MojMTS aplikaciju ili panel, nema nigde mojih podataka. Nema mog imena, niti mog korisničkog broja, niti mog mejla, niti se vide aktivirani paketi i usluge. Kao da nisam na svom profilu!
Gde treba da piše ime korisnika, navedeno je "Supernova Telekom Akviziran Supernova Telekom", a i šifra korisnika nije moja sa računa nego neka druga!

Stavljam sliku iz MTS aplikacije (obrisao sam da se ne vidi mejl i šifra korisnika, ali napominjem da nisu moji).

Uglavnom, sad mi funkcioniše Move servis zbog kog sam i započeo priču. Ne bih odmah da ponovo menjam šifru jer mi se čini da ovo nije baš (samo) moj nalog. Koristiću onu koju sam dogovorio sa operaterom, ona radi. Kad opet nešto ne bude radilo, tad ću lomiti glavu šta i kako.

Prilozi

• Screenshot_20260926_114732_Moj mts.webp
    Screenshot_20260926_114732_Moj mts.webp
    21.1 KB · Pregleda: 19
Takav je tip naloga. Tako ili slično se ponaša MojMTS kad se koriste login podaci za dodatni Move nalog = ono kada aktiviraš Move uslugu uz mobilnu postaje tarifu ili uslugu fixne telefonije pa ti traži da sam zadaš username i password za to (koji se razlikuju i moraju da se razlikuju od glavnih MojMTS login podataka).

Ja kad se logujem na nalog koji sam kreirao za 1 mesec gratis Move ne vidi se ništa od usluga samo "Digitalni servisi" i pod tim Move stoji (tj stojao je dok nije istekao trial mesec, a sad piše Iris GO 🤣🤣). Ali ime korisnika piše ispravno pod Profil > Pregled.

Davno beše pa se ne sećam šta se tačno sve videlo kad se korisnik koji ima Box paket na MojMTS nalog loguje koristeći opciju za login pomoću broja mobilnog... i to je bio neki "lite" tip naloga i pristupa gde se samo sećam da se nisu videle fixne usluge (fixni/kućni internet, TV usluga, usluga fixne telefonije) koje taj korisnik sa istim JMBG ima pod istim ugovorom.

Tebi onda očigledno nisu odradili kompletnu "migraciju" / nisu ti napravili glavni / "pun" MojMTS nalog već su ti napravili "Move only" nalog da zbudže da možeš da koristiš Move aplikacije.

Da li je ovaj Huawei OptiXstar HG8145X6-6Te dovoljan, tj. sposoban i da preuzme i sprovede njihovu najveću brzinu 1000/500 ?

Nazad
Vrh Dno