Šta je novo?

Supernova (2024+)

Tako što si ostavio fotku sa MAC adresom Move boxa (da li je tvoj primerak ili tipa komšijski; ja sam se vodio pretpostavkom da ne tvoj 😇 ) javno na forumu u komentaru koji sam prethodno citirao, a taj podatak je dovoljan da neko ko zna kako funkcioniše aktivacija Move aplikaciji na njihovim boxevima vidi podatake tipa ime (Marjan) i prezime, username, broj slotova i koji su uređaji/ Move aplikacije registrovane na tom Move nalogu.

Aj ako ti nije problem PP na koju foru da ovo vidim za svoj boks. Pošto ja tebi ne mogu da pošaljem PP, verovatno si ugasio.

Zvacu sutra u vezi ovog problema sa signalom, tj slacu mejlove/pisacu na FB itd. Tacnije to trenutno nije problem u smislu da gubim konekciju, ali tokom igranja u roku od sat vremena mi se nekoliko puta desi skok pinga sa 30 na 100, 150, 200ms. Ono sto me zanima koji rezultati su dobri za signal? Raspon je od -8 do -27, kakve su brojke kod vas ko je raspolozen da pogleda?

Kada je broj manji od -27 (npr -30) jedino što se dešava je packet loss jer uređaji ne mogu da se "čuju".

To naravno pravi veliki problem za real-time aplikacije kao što su video pozivi i igrice, a pravi i veliki problem za kontinualni prenos podataka jer TCP zbog packet-loss-a smanjuje aktivni window pa se transfer usporava.

Nazad
Vrh Dno