Šta je novo?

Supernova (2024+)

To svakako ne, otkazni rok je ukinut odavno, tipa prošle godine u ovo vreme, kad su se malo jače integrisali u Telekom.

Skoro je puštena 5G mreža za mobilnu telefoniju. Istovremeno su krenuli problemi sa kablovskom televizijom, kanalima koji se emituju na >700MHz pošto se frekvencije preklapaju tj. smetaju jedna drugoj. Kod mene u Aranđelovcu na Supernova je najveći problem na 762MHz gde se emituju Viasat Nature, Arenasport 1x2, Diva... Uskoro će biti izmena svih kanala da bi se prilagodili 5G mreži. Bitno je da se kaže da je puštena 5G mreža, a što nije ispitano da li nečemu smeta, nema veze...🤬
Jer su potvrdili negde da ce da menjaju frekvenciju? Ovo je neshvatljivo da dvadeset dana ne moze da se prate kanali na 762mhz,jer znaju oni uopste to?

Imam jedno pitanje. Preminuo mi je otac pre tri dana. Na njega se vodio racun za Supernovu. Ugovor istice oktobra 2026 godine. Da li moram da menjam nesto ili racun i dalje da dolazi isto na pokojnog caleta? Da li moze da se raskine ugovor bez penala zato sto je korisnik preminuo ili kako to ide? Ima li neko sa slicnom situacijom da mu se desila. Hvala.

Možeš da prekineš.
Odnesi umrlicu u poslovnicu.

Evo vec mesec dana stalni prekidi interneta i televizije, ima li osnova za raskid ugovora obzirom da ne isporucuju uslugu koju naplacuju. Kada im reklamiras racun onda se vade da prekid nije duzi od 48 sati i ne umanjuju racun a to sto nisi siguran kada i kiloko e internet raditi to nikom nista, sta je sa ljudima koji rade preko neta a ne mogu da obavljaju svoje obavze.

Jeste, prosli mesec sam raskinuo tako, "nenajavljeno" ! ...anex mi je istekao ranije, obracunali mi linerano tih par dana i to je to !
Jutros mi u poslovnici rekoše da je otkazni rok 30 dana. Takođe sam van ugovorne obaveze. Da li toliko ne znaju, ili su toliko bezobrazni

Bezobrazni vrv, ponesi svu opremu i moraju da te razduze... gde si bio u kojoj poslovnici ?

Pitaj ih po kom članu ugovora odnosno opštih uslova je otkazni rok 30 dana? Poslednji put kada su pominjali otkazni rok je bio pre nego što su izjednačili ponudu na početku 2023. godine.

Da li mogu da kupim sam neki kablovski modem i da ga koristim?

Užasne probleme mi pravi ovaj problem lag spajkova u igraonici, ljudi sa pravom odlepljuju. Počelo je kad su digli brzine, jedva sam ih ubedio da mi zamene ruter ali nije pomoglo. Krenulo je manje više tu od kada su digli brzine.

Opet, sumnjam da mogu da ubacim modem koji nije njihov zbog kontrole njihove iz centrale, kakav je situaicja sa tim?

Edit: sve u nadi da ovaj problem pravi to što modem nije u stanju da hendluje 600mbs pa mi to pravi probleme.

Poslednja izmena:
Bezobrazni vrv, ponesi svu opremu i moraju da te razduze... gde si bio u kojoj poslovnici ?
Jedina ovdašnja mts, Zaječar. Najgore je što sam ih se već jednom rešio za svagda. Došli su ponovo kupivši ovdašnji lokalni kds i tako me nasledili kao korisnika. Optički internet kod tog kds-a je btw bio vrhunski. Sada nemam internet. Posle preganjanja i pet razgovora sa njihovim rekoše mi da tu uslugu ukidaju i da neću ni imati net osim ako ne pređem na optiku. Ja sam već kod kds-a bio na optici... Cirkus. Epilog. Najbolje da se javite u poslovnici. Jutros mi dečko kaže, ne znam, ovde sve radi, pritom je spomenuo adsl. Dođem kući, proverim, nemam internet. Pitam jel imate da ponudite nešto drugo. Ponudio je 200/200 kao najniži paket sa optikom za 1700 sa 24m/50%. Neverovati su. To može bez problema. Spominje mi i paket sa tv koji nisam koristio ni na kds-u. Zašto ne može. Spominju digitalizaciju. Haha, stvarno... Ne znam, dođe mi da im vratim i uzmem KN 5G u A1 za koji imam uslova, bez obzira što znam da je uvek bolje imati optiku. Samo da se otkačim od ovih. Neverovatno....

Poslednji put kada su pominjali otkazni rok je bio pre nego što su izjednačili ponudu na početku 2023. godine.
Postojao je otkazni rok i početkom 2024, i ta napomena je čak stajala u zahtevima za raskid ugovora, tako da je bila deo zvanične procedure. Meni se čini da je ukinut tek krajem ili eventualno sredinom 2024, kad je bilo dodatne integracije, poput dodavanja ugovora na Moj MTS. Tad su i menjali opšte uslove poslovanja. Svakako, suština je da ga već duže vreme nema.

kupivši ovdašnji lokalni kds
Možda ima neke veze sa tim. Iz poruke stičem utisak da te (još) nisu prebacili na neki njihov paket nego da i dalje koristiš stari KDS-ov? Ako je to tačno, a KDS je imao otkazni rok, verovatno se tu krije odgovor. Da imaš klasičan ugovor sa njima, ne bi bilo otkaznog roka, to je sigurno.

Jer su potvrdili negde da ce da menjaju frekvenciju? Ovo je neshvatljivo da dvadeset dana ne moze da se prate kanali na 762mhz,jer znaju oni uopste to?
Да ли у местима у којима је и телеком пуштио б28 има сметњи и на 770 мегахерца?

Postojao je otkazni rok i početkom 2024, i ta napomena je čak stajala u zahtevima za raskid ugovora, tako da je bila deo zvanične procedure. Meni se čini da je ukinut tek krajem ili eventualno sredinom 2024, kad je bilo dodatne integracije, poput dodavanja ugovora na Moj MTS. Tad su i menjali opšte uslove poslovanja. Svakako, suština je da ga već duže vreme nema.

Možda ima neke veze sa tim. Iz poruke stičem utisak da te (još) nisu prebacili na neki njihov paket nego da i dalje koristiš stari KDS-ov? Ako je to tačno, a KDS je imao otkazni rok, verovatno se tu krije odgovor. Da imaš klasičan ugovor sa njima, ne bi bilo otkaznog roka, to je sigurno.
Tako je, s tim što taj paket ne radi zadnjih par meseci i neće raditi dok ne pređem na neki njihov, ako sam ih dobro razimeo. Tako da otkazni rok nije jedini problem. Plaćam uslugu koju nemam, a oni su je i dok je radila vodili kao adsl a ne optički net. Pritom, niti je imaju u ponudi, ni brzinu ni cenu. Merenja, dok je radilo su pokazivala nešto između tog i sledećeg bržeg paketa. Cirkus...

Pozvao sam da prijavim problem sa tom frekvencijom i ženska mi reče da resetujem sistem na TV. Rekoh da nema šanse da ponovo sve instaliram i podešavam, a isti problem je i na drugom tv sa CI karticom. Onda reče da će da podigne tiket tehničkoj podršci. Sutradan zove tip iz KG i dugo mi objašnjavao da je poznat problem sa frekvencijama i 5G. Operateri nisu upućeni u opšte probleme.

Supernova se vodila na mog pokojnog oca. Ugovor istice 20.10.2026. Da li mogu da prebacim na moje ime ali bez placanja penala zbog smrti korisnika, i da li sam ja onda pod nov korisnik ili i dalje stari korisnik? Kako to ide, zna li neko? Hvala.

Ne plaćaju se nikakvi penali za pokojnika. Tako je po zakonu.
Odjavljuje se i prijavljuje na drugo lice koji dokazuje adresu prebivališta na istoj adresi.

Supernova se vodila na mog pokojnog oca. Ugovor istice 20.10.2026. Da li mogu da prebacim na moje ime ali bez placanja penala zbog smrti korisnika, i da li sam ja onda pod nov korisnik ili i dalje stari korisnik? Kako to ide, zna li neko? Hvala.
Ne plaćaju se penali jer sam imao situaciju da sam i za mobilnu uslugu raskidao ugovor jer se vodio na pokojnika, tako da bi tako trebalo da bude i za ostale usluge.

A jesam li onda kao nov korisnik uz neki benefit ili se gleda ista adresa a ne ime i prezime korisnika, kako ide to? Adresa pokojnika i moja su iste. U pitanju je Internet,tv,fixni,bez mobilnih usluga,sa plus ratom za tv koji je moj cale uzeo preko 24 rate uz racun za Supernovu. Da li nece da zezaju zbog te rate za televizor na otplatu? Hvala.

Ako preuzmeš njegov ugovor na sebe, promena vlasnika, tada nisi nov korisnik, verovatno ćeš morati da nastavljaš sa plaćanjem tih preostalih rata za TV.
Ako želiš da raskineš njegov ugovor, da bi ti postao nov korisnik, rate ćeš morati kao naslednik ili ko je već naslednik da plati u celosti.
Najbolje bi bilo da svratiš sutra u poslovnicu radi tačnih informacija.

Koliko mi je vruc strujni adapter od modema prakticno ne mozes u ruci da ga drzis a i smrdi na zagorelu elektorniku. Da li ce mu kraj uskoro?

Menjajte to dok se nije zapalio.

Testiram drugi, radi. To je onaj od Zyxel-a @mirza82 🍻

On je koliko vidim mlak a inace sam vec osacovo ovaj za 495 din GB NPA-AC46 12V 2A 24W ~ mislim da pasuje?

Posto mi se ne nateze sa SN a i oni ne bi promenili nikad dok nije rikno skroz.

@Bojan31 nesto sam guglao cini mi se da je fora sto "nas" adapter je 1.5A a tc 7210 zahteva 2A

Testiram drugi, radi. To je onaj od Zyxel-a @mirza82 🍻

On je koliko vidim mlak a inace sam vec osacovo ovaj za 495 din GB NPA-AC46 12V 2A 24W ~ mislim da pasuje?

Posto mi se ne nateze sa SN a i oni ne bi promenili nikad dok nije rikno skroz.

@Bojan31 nesto sam guglao cini mi se da je fora sto "nas" adapter je 1.5A a tc 7210 zahteva 2A
U pravu si. I kod mene je 1.5A

Nzm ali poceo je ponovo da zeza wifi iako su menjali modem pre oko 2 meseca mozda. Samo sto sada potpuno telefoni ne vide mrezu dok ne odradim reset na 15 sekundi drzanja dugmeta na modemu. Pomislih da je razlog kuvanje tog adaptera medjutim isto je i sa ovim drugim. Kabal ili ti net na kompu radi kao doxa

I sad nzm da li da kupim neki adapter sa jacom amperazom tipa bar 2A ili vise ako to ima veze sa tim uopste ..

Nazad
Vrh Dno