Šta je novo?

Supernova (2024+)

Може у подешавањима мув бокса изабереш да ли ће премотавање да иде преко лан кабла или преко вајфај. Ако имаш дигитални телевизор можеш само картицу да убациш у њега али онда немаш премотавање.
Samo bih dodao da ce uz paket dobiti na koriscenje i move app za 1 TV uredjaj pa ako je tv smart (GoogleTV) moci ce preko same app da ima opciju premotavanja. Ako tv nije smart sa GoogleTV moze da kupi neki android box ( Xiaomi Mi Box).

Hvala na pomoći, ovo mi mnogo znači da ne mora da se cimam sa kablovima. Jeste da imam rebrasto crevo ali mi se čini da bi malo trže prošli zajedno koaksijalac i utp kabal.
Nisam pristalica da se TV gleda preko aplikacije jer zašto postoji box. A sad da kupujem tu neka čudesa..... Samsunzi su smart, oba nova nemaju ni dve godine ali ipak box je box ili kako ga već zovu.

Hvala na pomoći, ovo mi mnogo znači da ne mora da se cimam sa kablovima. Jeste da imam rebrasto crevo ali mi se čini da bi malo trže prošli zajedno koaksijalac i utp kabal.
Nisam pristalica da se TV gleda preko aplikacije jer zašto postoji box. A sad da kupujem tu neka čudesa..... Samsunzi su smart, oba nova nemaju ni dve godine ali ipak box je box ili kako ga već zovu.
Imas Move app i za Samsung. Nema potrebe da na njega kacis Move box ili bilo kakav box. Po paketu te sleduje Move box i 1 app za TV + 3 app za telefone. Mozes imati premotavanje na oba tv-a. 1.TV Move box, 2.TV - Move app. Kao sto kaze @machak99 koristices jedan daljinski. Ja na mom tv-u imam karticu takodje i Move app je instalirana cisto zbog premotavanja, kod majke je move box. I stalno imam primedbe od majke da Move box zeza.
A da li koristio Move box ili Move app isti je interfejs. Zelim da ti ustedim novac da ne placas dodatni Move box jer ne znam koji paket bi ti uzeo.

Moji daljinci nemaju tastaturu.... Jedina tastatura je od telekomovog iptv boksa. Da nije toga matorci nebi znali da bodu brojeve, stariji ljudi.
Super plan crveni ili plavi, šta ja znam mislim da mi još jači paketi stvarno ne trebaju.

Što se tiče pristupa internetu može. Kapacitet DOCSIS 3.0 mreža je dosta manji od GPON-a, tako da bi OTT televizija pravila zagušenja.

Zato svi kablovci uvek prave hibridna rešenja DVB-C za uživo + OTT za "vraćanje" i on demand.

Za te svrhe se može koristiti Simulcrypt tehnika gde jedan te isti DVB-C signal koristi više provajdera, a svaki ima svoje ključeve za dekripciju.

Ipak, ovo bi zahtevalo da svi razviju svoja hibridna DVB-C / OTT rešenja, a kolko je to realno...

Zato je optika tu daleko jednostavnija.
х
Да ли било где у свету то раде и како су то извели?

Za početak simulcrypt se masovno korisnti na DTH (satelitskim) platformama. Nisam detaljno istraživao kakvo je stanje na kablovskim.

Ali ako radi na DVB-S2 ne vidim ni jedan razlog da ne radi na DVB-C.

Imas Move app i za Samsung. Nema potrebe da na njega kacis Move box ili bilo kakav box. Po paketu te sleduje Move box i 1 app za TV + 3 app za telefone. Mozes imati premotavanje na oba tv-a. 1.TV Move box, 2.TV - Move app. Kao sto kaze @machak99 koristices jedan daljinski. Ja na mom tv-u imam karticu takodje i Move app je instalirana cisto zbog premotavanja, kod majke je move box. I stalno imam primedbe od majke da Move box zeza.
A da li koristio Move box ili Move app isti je interfejs. Zelim da ti ustedim novac da ne placas dodatni Move box jer ne znam koji paket bi ti uzeo.
2 STB su besplatna, svaki sledeci je 150 din
Ne vidim zasto bi koristio app ako ima pravo na 2 MOVE STB besplatno (onoliko koliko mu treba)

Iz ekoloških i ekonomskih razloga.
Smanjuje se bespotrebna potrošnja el. energije i broj uredjaja po korisniku, bez gubitka kvaliteta.

Iz ekoloških i ekonomskih razloga.
Smanjuje se bespotrebna potrošnja el. energije i broj uredjaja po korisniku, bez gubitka kvaliteta.
Nije bez gubitka kvaliteta, MOVE app je OTT i ima kasnjenja u prenosu skoro minut za razliku od MOVE STB, preko OTT app se opterecuje i modem i kada bi svi tako gledali TV bilo bi zagusenje na mrezi
Svakako je bolji MOVE STB gde se za uživo prenos koristi DVB-C a za sve ostalo OTT

Minut kašnjenja je bitan SAMO U KLADIONICAMA.
Ništa drugo nije izgubljeno u parametrima signala!

Nije bez gubitka kvaliteta, MOVE app je OTT i ima kasnjenja u prenosu skoro minut za razliku od MOVE STB, preko OTT app se opterecuje i modem i kada bi svi tako gledali TV bilo bi zagusenje na mrezi
Svakako je bolji MOVE STB gde se za uživo prenos koristi DVB-C a za sve ostalo OTT
Coveku je predlozeno da program uzivo gleda preko CAM-a i kartice, a za vracanje da koristi aplikaciju. Tako da ne bi imao kasnjenje. Hibridi su realno krs pogotovo sa novom platformom.

Coveku je predlozeno da program uzivo gleda preko CAM-a i kartice, a za vracanje da koristi aplikaciju. Tako da ne bi imao kasnjenje. Hibridi su realno krs pogotovo sa novom platformom.
Znaci kad hoce nesto da pauzira a trenutno ga gleda uzivo mora da izlazi iz Live TV pa da ulazi u MOVE app i da ceka da mu se ucita pa da nadje program koji je gledao pa tek onda da pauzira umesto da na daljinskom stisne pauzu?

Ja sam samo napisao sta mu je predlozeno. E sad kakve su njegove potrebe i koliko bi koristio vracanje to samo on zna. Cinjenica je da je sa hibridom lutrija kako ce raditi, pa sad neka sam proceni sta njemu vise odgovara.

Ja sam samo napisao sta mu je predlozeno. E sad kakve su njegove potrebe i koliko bi koristio vracanje to samo on zna. Cinjenica je da je sa hibridom lutrija kako ce raditi, pa sad neka sam proceni sta njemu vise odgovara.
Ne znam zasto je lutrija, imam 4 MOVE STB-a i svaki radi najnormalnije sa novom platformom, na staroj su bili problemi ali na novoj platformi radi perfektno bar kod mene
Za mene je svakako najbolje TV iskustvo na iris IPTV koji i koristim na drugoj adresi

Poslednja izmena:
Za početak simulcrypt se masovno korisnti na DTH (satelitskim) platformama. Nisam detaljno istraživao kakvo je stanje na kablovskim.

Ali ako radi na DVB-S2 ne vidim ni jedan razlog da ne radi na DVB-C.
Мислио сам на заједничко коришћење доцсис интернета.

Imam zte f680 ruter od supernove, dodjoh u bg kod mojih, poneo svoj racunar medjutim primetio sam da lampice na lan portovima ne svetle uopste naravno nema interneta na racunaru, wifi radi normalno, da li je moguce da je ruter "crko" ili je nesto drugo u pitanju?

Idealno je kad bi samo kabl "crko"; a sad sva 4 porta... to baš mora ceo switch da ode. Proveri u podešavanju lan portova da nisu na OFF. Najgora opcija, da je tvoj laptop port otišao; uradi disable/enable ether. adapter, često i on bude isklj. i da DHCP bude spreman.

E vidiš, kod mene moji baka i deda su se navikli na move, zato što kod njih nije problem brojevi.
GLedaju samo 2-3 kanala i to je to.
Niti koriste vraćanje niti išta.
Ne bih ništa menjao da mi nije aplikacije jer što bi uzimao četvrti kad mogu aplikaciju.
Na vifi su povezali zato što mi je modem na spratu, a i morao sam na 2.4 ghz jer mi extender ne podržava 5 ghz al dok radi radi posle ću ga lako menjam.

Pa taj box koji ti koristis on takode ide preko aplikacije Move samo sto su mu stavili launcher da kad ga upalis automatski ukljucuje Move app.

Da nema neko sveziju informaciju od ove 12.12., da li nude nesto bolje za nove korisnike?
Bolja ponuda je za korisnike koji prelaza sa konkurencije, trenitno ko prelazi sa Jotela može da dobije i do 18. meseci za 1rsd mesečno, naravno uz dokaz da je korisnik konkurencije u vidu računa.

Super Plan 4 Plavi istice 21.01.26.
Preko Moj mts app inicirao obnovu ugovora. Pozvali posle 2 dana. Odmah sam trazio ponudu za Super Plan 4 Beli. Ponudili su mi 1 mesec 50%. Rekao sam da od Jotela imam bolju ponudu ali da bih bio zadovoljan i sa 6 meseci 50% da ostanem u Supernovi. Rekla mi je da budem na vezi da sa nekim proveri. Posle nekoliko trenutaka dobio potvrdan odgovor. Saopsteno mi je da ce mi prvo stici poruka sa dogovrenim paketom usluga...Da samo treba potvrdno da odgovorim sa DA i da ce mi na mail stici novi ugovor.

Super Plan 4 Plavi istice 21.01.26.
Preko Moj mts app inicirao obnovu ugovora. Pozvali posle 2 dana. Odmah sam trazio ponudu za Super Plan 4 Beli. Ponudili su mi 1 mesec 50%. Rekao sam da od Jotela imam bolju ponudu ali da bih bio zadovoljan i sa 6 meseci 50% da ostanem u Supernovi. Rekla mi je da budem na vezi da sa nekim proveri. Posle nekoliko trenutaka dobio potvrdan odgovor. Saopsteno mi je da ce mi prvo stici poruka sa dogovrenim paketom usluga...Da samo treba potvrdno da odgovorim sa DA i da ce mi na mail stici novi ugovor.
Ja bih rekao da se cenkaš još, može to i 12 meseci 50% zašto bi uzeo samo 6? Ako mogu ovi na MTS mreži da ih veslaju svaki put sa po 24 meseci upola cene možemo i mi bar približno.

Ja bih rekao da se cenkaš još, može to i 12 meseci 50% zašto bi uzeo samo 6? Ako mogu ovi na MTS mreži da ih veslaju svaki put sa po 24 meseci upola cene možemo i mi bar približno.
Mozda i moze koji mesec vise. Koliko sam ispratio ovde u temi. Maksimalno sto je neko ove godine dobio je mislim 8 meseci 50 %. 24k je fina usteda.
Sada je koriscenje Deezera gratis samo 1 mesec. Bar cu deo tog novca da iskoristim na placanje Deezera. To mi je i bio glavni cilj.

Malopre sam zvao da vidim kada mi ističe ugovor u supernovi za plan 2L i reče mi operater da mi je ugovor istekao 25.12. Baš me čudi kako me nisu zvali radi produženja ugovora.

cao ljudi, istice mi mts(supernova) PLAN2 za 4-5 dana.
I ja ajde da ih pozovem i pitam da li daju neku povoljnost ako ostanem kad ono daju mi 1 mesec 50%. A komsiji koji je novi korisnik su dali 18 meseci po 50%.
Zanima me da li postoji neka forica da se ovo resi u moju korist malo bolje ? Ne bih da predjem nigde drugde jer nemam drugih opcija.
Razmisljao sam da vratim opremu i da kazem recimo zeni da ona uzme, da li se to racuna kao novi korisnik odnosno potencijalno 18 meseci po 50% ili se gleda zapravo lokacija ?
hvala

I meni kao što sam već pisao ponudili samo 1 mesec 50%.

Sad kad idem ulicom zagleđujem bandere da pokupim kontakte promotera 🙂 . Povremeno me poneki prolaznik pita ko je umro 🙂

Minut kašnjenja je bitan SAMO U KLADIONICAMA.
Ništa drugo nije izgubljeno u parametrima signala!
Napisah negde već na forumu da jedna kladionica sa žutim kružićem na svim televizorima u celoj zemlji ima instalirane orion tv aplikacije 🙂 i bude kašnjenje naravno. A jedna druga sa imenom najpoznatijeg kompozitora koristi mac stakler portale verovali ili ne. Ko zna koliko je tu nek kašnjenje.. Pa vidim da ne smeta konzumentima koji tu sede i gledaju.

Nazad
Vrh Dno