Šta je novo?

Supernova (2024)

Sad sam proverio cena ide sa 3150 na 3400 a brzina ostaje.. 👏

Ma nek dignu na 4000 din a nek smanje briznu neta 👌 to bi bilo ok ja mislim 😡

Pa "mene" ovde cesto cerece xd korisne infomacije 8% samo znaju da budu nadobudni i da se smeju... 🍻

Danas ponovo zvao agent, na besplatnu TV je dodao i povećanje brzine interneta sa 100 na 150mbps.

Uzgred, pomenuo je 3 slota za aplikaciju za tv da se gleda na mobilnom. Je l to iskljucivo na mobilnom ili ima neka fora da se instalira i koristi na smart tv?

Postoji aplikacija i za android telefon, android TV ili android box, i za LG i Samsung smart TV.

ja imam gpon super plan 2 XL net1000 + tv max. prosle godine do septembra mi je bio 4400, gde sam produzio ugovor i rekli mi da dizu na 4900, ali kao i da povecavaju brzinu.
koliko vidim na onoj listi, sad dizu na 5200.. sad se izgleda moram cimati da raskinem ugovor i da potpisem novi sa slabijim paketom

Nema potpisivanja novog ugovora, podnesi zahtev za raskid i odobriće ti nastavak saradnje po ranije definisanim uslovima.

Jel zna neko koji su parametri i IP adresa za pristup ONT-u HG82W5-6T ?
Na samoj nalepnici od ONT-a piše 192.168.1.1 ali neće.
Takođe, probao sam kombinacije 192.168.0.1, 192.168.0.100, 192.168.1.100, 192.168.1.254, 192.168.0.254 ali nemam pristup ni sa jednom.

Ja sam danas podneo zahtev za raskid na osnovu člana 131. Na pola sam ugovora, tj. tek od marta krećem da plaćam račune posle posplatnih meseci(mislim po 1 din). Za sad još niko ne zove. Izgleda da brže reaguju kad se zahtev pošalje preko mail-a.

Uzgred, pomenuo je 3 slota za aplikaciju za tv da se gleda na mobilnom. Je l to iskljucivo na mobilnom ili ima neka fora da se instalira i koristi na smart tv?
Od ta 3 naloga za aplikaciju, samo 1 moze za smart tv, a preostale naloge na mobilnom/tabletu. Bar tako su mi objasnili danas.

Ne, nema ograničenja po tom pitanju. Sve slotove možeš iskoristiti na smart uređaje-android televizore, ako imaš takvu potrebu.

@vialle Kod mene je 192.168.1.1
Je l'pokušavaš da mu pristupiš preko telefona?

Jel zna neko koji su parametri i IP adresa za pristup ONT-u HG82W5-6T ?
Na samoj nalepnici od ONT-a piše 192.168.1.1 ali neće.
Takođe, probao sam kombinacije 192.168.0.1, 192.168.0.100, 192.168.1.100, 192.168.1.254, 192.168.0.254 ali nemam pristup ni sa jednom.
Probaj 192.168.100.1 ?

Probao sam i tu ali neće.
Danas su me "digitalizovali" i zamenili stari Hg8245q2 za ovaj novi HG8245W5-6T i monter iz Supernove mi reče samo da nisu user i pass ti koji pišu na nalepnici a da on ne zna jer su od skoro kao zabranili pristup ONT-u.
Međutim, sada ne mogu ni da dođem do koraka gde mi trebaju user i pass 😁

Poslednja izmena:
Probao sam i tu ali neće.
Danas su me "digitalizovali" i zamenili stari Hg8245q2 za ovaj novi HG8245W5-6T i monter iz Supernove mi reče samo da nisu user i pass ti koji pišu na nalepnici a da on ne zna jer su od skoro kao zabranili pristup ONT-u.
Međutim, sada ne mogu ni da dođem do koraka gde mi trebaju user i pass 😁
To je stari problem, nije od skoro... Pa ima da ne preteram godinu, ako ne jače. Baš je neko od kolega pisao o tome, da se nema pristup.

Moguće, mada se do sada nisam susretao sa ovakvom situacijom ni kod jednog provajdera.
OK mi je da se nema admin pristup ali da nemaš ni IP adresu rutera da bi promenio makar SSID mreže ili pass mi je baš bezveze.
Treba mi samo da bih imao posebne nazive mreže za 2.4 i za 5GHz kao što sam imao i do sada.
Ovako imam jedan naziv i uređaji se automatski povezuju na 2.4 opseg jer on ima jači signal ali mi je protok znatno manji.

Baš bezveze, ja sam septembra dobio taj modem i imam pristup podešavanjima.

Da li ti je lap top povezan mrežnim kablom sa modemom?

Poslednja izmena:
Ja se izdogovarah sa njima i dobih bar TV za povecanje cene, ali mi je potreban savet ili eventualno necije iskustvo u slicnoj situaciji poput ove ispod navedene. (televisa presenta)

Clan porodice je dosao iz inostranstva da iz bolnice smesti oca u dom, i to je zavrseno, ostale su jos neke sitnice oko ovlascenja za penziju itd i izmedju ostalog da otkaze internet i tv jer u tom stanu nece vise nikoga biti. Na predocavanje situacije, zaposlena u mtsu kaze da donese potvrdu iz doma da je smesten i da ce onda poslati zahtev za prevremeni raskid ugovora, kaze ako to ne prodje onda mora da se isplati ugovor do kraja.
Na to je pitam a sta je sa opcijom raskida zbog poskupljenja, ona kao a daaaa, i to moze biti resenje, ali kao hajde da probamo prvo ovo sa potvrdom iz doma jer je to zapravo pravi razlog raskida ugovora a ne zbog toga sto je poskupelo (kao da nekoga boli ona stvar sta je razlog?).

Ne znam zasto, ali opasno mi smrdi na pokusaj da se odugovlaci i zavlaci. Koji je rok za raskid ugovora zbog promene paketa i poskupljenja?

Jos vise bi znacilo ako je neko imao slicno iskustvo, odobravaju li u praksi raskid na osnovu doma?

Rok za raskid ugovora zbog poskupljenja je 29. februar. Ovo sa potvrdom iz doma vrlo je neizvesna opcija. Svakako ti je sigurnija opcija raskid zbog poskupljenja.

@vialle Modem ima fabrički uključenu zabranu pristupu podešavanjima preko wifi veze, koja se preko računara u podešavanjima modema može isključiti.
Zato sam te pitao za lan kabal.
Ali kod tebe je i problem što ne znaš koji su user i pass, kod mene su admin, admin.

Nazad
Vrh Dno