Šta je novo?

Supernova (2024)

Ima li neki agent Supernove za Novi Sad? Može i u inbox :)

Ja sam dobio ponudu da nakon isteka ugovora krajem februara migriram sa paketa Super exe par 2 na Gpon Plan 2 XL (misli da je 5200 dinara) sa 12 meseci po 50% popusta i treci STB uredjaj za1 dinar.

Da samo to dobijes potvrdu I to je to.
Kakva potvrda za neplacanje penala? Imas u zakonu clan 131 to je to 😝
Super, hvala na informaciji!

Evo i ja sad dobio poziv od nekoga sa "višeg nivoa" gde se upitali zašto sam zvao juče, i čovek mi lepo objasnio da ću ipak preći na višu cenu počev od 1. marta, što je dobro jer sad znam su potvrdili to i za moj ugovor.

Definitivno idem da podnesem zahtev za raskid zbog ovoga, samo ću pokušati naći nekoga u slučaju da budu pravili probleme i pokušaju da me nateraju da plaćam penale.

Hvala svima za informacije vezano u vezi ovoga, pisaću opet kako je sve prošlo u slučaju da drugima treba informacija i pomoć.

Jel zna neko, koji ONT uređaj daju u Supernovi za Super Plan 3L i 3XL pakete sa optikom (brzine 400 i 1000Mb/s)?

Pa zato namerno to i rade. Znaju da je narod takav da stavlja znak jednakosti raskid ugovora = najebao si.
Niko nista prvo ne ume da nadje i procita a i kad to uradi vise je u fazonu ma ne verujem da smem.
Ne znam za sadašnju praksu ali nama (moj kraj) sa PošteNet kad su nudili 50% za ceo period su dolazili sa 3 lista papira da se potpiše (od kojih je jedan lista uređaja).
Tad je to bilo najpovoljnije od svih operatera i najbezbolnije u smislu instalacija. Šta misliš koliko ljudi se zaista zapitalo gde su bitni detalji ugovora a namerno izostavljeni i okačeni među online đubrištem? Računaj da je veliki broj korisnika Pošte starija populacija od kojih neki ni internet nisu imali. Gde oni da vide Opšte uslove?

Naravno da namerno to rade. Neće slagati ali će se praviti blesavi po mnogim pitanjima i izostavljati informacije kad im to odgovara.
Da većina ljudi visi po forumima ovakvog tipa znali bi šta i kako. Ovako mnogi a nezadovoljni ostaju i plaćaju i po prelasku na neodređeno jer nemaju odakle da crpe informacije. Provajder im ništa neće reći, naravno, jer im je u interesu da izmuzu što više. Ostaje im jedino da dobiju informacije od trećih lica, konkurencije ili državnog vodiča za penzionere. Sami to neće iskopati, što je žalosno jer će najstarije i najnemoćnije najviše vući za nos.

Očekivano mi je bilo da Telekom uceni ili potkupi Kragujevića, ali ne osuđujem, možda bih slično postupio, znajući gde živim. Verovatno je i sam svestan šta je stvorio (medij upisan u registar) gde se nedugo zatim krenulo sa promocijom mts/Supernova usluga uz PR saopštenja i kao šlag na tortu, poslednja kolumna koja pretpostavljam nije proistekla iz ličnog mišljenja, ali to je mač sa dve oštrice i cena postojanja portala kao „nezavisnog" medija.

He,he, i meni.Stigao mi racun,uvecan,a odjavio sam HBO 14,jan.Ja ih zovem da pitam sta to naplacuju,pa kao niste otkazali....Aman jesam otkazao,pa zasto ste mi onda iskljucili HBO posle par dana ako nisam otkazao???I kao nesto proverava...na kraju,ne moram da placam sad nista,nego da cekam da mi jave,tako nesto.
Evo,stigao mi odgovor:

Prilozi

• Screenshot_20240207_192823~2.jpg
    Screenshot_20240207_192823~2.jpg
    86.4 KB · Pregleda: 163
Koja je nova cena za ovaj paket Super PLAN 3 M (fiksna + Net150/200 + TV Plus) pitam za drugara 🙈😝😂

Juce u poslovnici pitam, ne znajuci za martovsku promenu, jel ima promena crna, kanala itd.
Kaze mi radnica, nema nikakvih promena.
Danas vidim ovo.
Naravno, bot preko call centra mi kaze da mora da se plati raskid :)))
Odmah zatim imejl na sve njihove adrese, trzisna i ratel u cc.
Zakon o zastiti potrosaca i Zakon o elektronskim komunikacija im lepo prepricani.
Dovidjenja MTS...

Da li su mu fiksirane ili izmenjive antene i kakav je sa dometom u odnosu HG8245Q2 ?
Fiksirane 4 antene. Nisam imao taj HG8245Q2 pre, samo ONT i WiFi ruter posebno. Domet ide od dnevne sobe do WC šolje (5m vazdušno) gde se gubi, zgrada od pune cigle.

Sad će da vidimo šta će da odgovore. Ali rad sam iskoristiti priliku da se otkačim od njih jer ovo što rade je krajnje nekorektno.
Što bi moj stari rekao (jedan od malobrojnih penzionera koji misli svojom glavom) koliko su povećali penziji toliko poskupe sve ostalo i više da smo opet mi donji.

Prilozi

• Screenshot_20240207_204744_com.microsoft.office.outlook.jpg
    Screenshot_20240207_204744_com.microsoft.office.outlook.jpg
    130.1 KB · Pregleda: 134
  • Screenshot_20240207_204753_com.microsoft.office.outlook.jpg
    Screenshot_20240207_204753_com.microsoft.office.outlook.jpg
    123.7 KB · Pregleda: 138
Nesto je tu SUS 🤔 A Orion lepo istakao taj clan za slucaj da se ne slaze korisnik.

4.549 sa aktiviranim e-računom.
Da li to važi i za mene? Kod mene je u pitanju isti paket (Super Plan 3M - fiksni, net 150/8 i TV Plus (šta god to bilo), ali u Borči nema optike tako da imam net 150/8. Kada sam potpisivao aneks nove UO prošle godine bilo je ugovorom dogovoreno da plaćam 3850 dinara. Ako mi povećaju na 4.549 to je onda povećanje od 700 dinara što nije malo, a bar da povećaju brzinu neta, nego ne dobijam ništa...

4.099 dinara sa e-računom.
@Naci U vezi drugara, moja greška, paket Super Plan 3 M (fiksna+net 150/200+TV Plus) po novom je 4.099 sa e-računom.

Prilozi

• Screenshot_20240208_064911_Drive.jpg
    Screenshot_20240208_064911_Drive.jpg
    69.5 KB · Pregleda: 90
Da li je neko našao koliko će po novom koštati paket Super plan 4 i koja će promena brzine interneta biti? Internet mi je sada 80/8.

Brate mili ja sad iz dosade zvao da se raspitam za povećanje tih cena koliko će biti, operaterka kaže "mi nemamo takve informacije" 🔪🪠🔦🧯🪓🪚🗜️⛏️🔨✂️🗡️💣 obratite se na mejl. Reko "kako štampate račune i obaveštenja, a nemate obaveštenja".

Па јел ова миграција качи све или само поједине? Ја на мејл, сем рачуна, никакво обавештење нисам добио. Овде сам видео за поскупљење...

Па јел ова миграција качи све или само поједине? Ја на мејл, сем рачуна, никакво обавештење нисам добио. Овде сам видео за поскупљење...
Nećeš ni dobiti na mail obaveštenje. Neće slati pojedinačna obaveštenja

Da li je neko uspeo da izboksuje bridge mode?

Vrh Dno