Šta je novo?

Supernova (2024)

Pa to naravno, znam. :)

A koliko realno košta statička ipv4 adresa može se zaključiti po ceni VPS mašina gde je uključena u jeftini paket od 5 evra mesečno zajedno sa virtuelnom mašinom. 😂

Da li je broj izmena smart tv uređaja ograničen?
Drugim rečima, da li neko zna kolilo puta mesečno mogu menjati smart tv uređaj na ovoj novoj aplikaciji?

Izvinjavam se ako sam dosadan, ali pokušavam da rešim ovu jednačinu. Maločas uključim sestrin TV, RTS 1, na njenom TV-u signal 100%/80%, na mom TV-u signal 54%/5%.
Logičan zaključak bi bio da nešto nije u redu sa kablovima kod mene, ali nosio sam njen tv kod mene i taj njen TV radi normalno.
Sledeći logičan zakljucak bi bio da moj TV nije u redu. Sledeće što sam primetio jeste da jačina signala varira zavisno od KHZ. Oni kanali koji su na 700.000+ khz rade pikselizovano, seckaju itd, signal 50%/4%. Oni koji su na 650.000khz, imaju signal otprilike 50%/60% i rade normalno. Oni koji imaju ispod 600.000khz imaju signal 60/100%, rade normalno.
Sledeći logičan zaključak jeste da je došlo do nekih premetačina kanala od strane operatera, i da moj TV to ne podržava. TV je iz 2012-te god, Samsung ue40h5003ak. Konsultovao sam ChatGPT da li stariji televizori mogu da imaju problema sa tim višim frekventnim opsezima, i na osnovu mog modela televizora moguće je da bude problema.
Šta mislite o ovome? Da li da uopšte zovem da proveravaju signale?
Већа фреквенција веће слабљење сигнала, знам на аналогној кабловској кад повежеш телевизор са лошим дугачким каблом вхф одлична слика, 30. канал снег, 50. нема уопште.

update: namestili WIFI na daljinu kako sta nzm.. al 4x sam ih morio i zvati pa se nakanili

Poslednja izmena:
A koliko realno košta statička ipv4 adresa može se zaključiti po ceni VPS mašina gde je uključena u jeftini paket od 5 evra mesečno zajedno sa virtuelnom mašinom. 😂
Iskreno ne znam, globalni problem je nedostatak istih, zato globalno svi prelaze na ipv6 ili su totalno već prešli.

Realno IPv4 adresa ne košta previše baš iz razloga što svi koriste CGNAT. Da svim korisnicima dodeljuju javne IPv4 adrese jednostavno ih ne bi bilo.

CGNAT je skupa stvar te se provajderima isplati da što više saobraćaja ide kroz IPv6. Telekom na mts mreži još nema IPv6 jer njihov stari SMIN sistem ne podržava isti pa su zato rešili da većinu korisnika na optici koji imaju veću brzinu prenosa drže sa javnim IPv4 adresama koje kao stari provajder već imaju kako ne bi povećavali kapacitet CGNAT-a.

Ugasiše i meni Move n go nalog, dok mog brata još nisu ni migrirali, kamoli ugasili...
1000013947.jpg

Update u vezi moje situacije sa novim move konkretno veb okruženjem.
Zahtev su uzeli na rešavanje, pa će da me obaveste šta i kako.
Predložio sam da i u veb okruženju omoguće upravljanje prijavljenim uređajima.
Sad samo ostaje da vidimo, al čim bude nešto novo, javljam.

Vrati se stranicu u nazad pa pogledaj :D, gospode...

Da podelim moje iskustvo sa novom Move aplikacijom, mozda nekom bude od pomoci.
Morao sam na move boxu da preuzmem besplatno move aplikaciju.
I morao sam da promenim sifru na mojmts.
Moj mts (bar preko pretrazivaca) je debilan, zato sto prihvata promenu lozinke koju ne bi smeo.
Znaci lozinka za app MORA da sadrzi karakter, broj, veliko i malo slovo. Sajt dozvoljava promenu i bez toga iako ne bi trebao.
Meni je to resilo, nadam se da ce jos nekom biti od pomoci

I kod mene ukinata.
Instalirao Move na jednom Android televizoru. Kad sam probao da instaliram i na drugom Android televizoru, kaže mi da sam popunio sve slotove.
Imam fizički Move box, jedan Android TV i jedan mobilni telefon. To je to izgleda.
Takođe, imao sam sve kanale otključane a sad su zaključani, 4K, filmski, apolon, radio stanice, XXX....
Jel ima svrhe da se žalim jer kad sam potpisivao ugovor imao sam taj Max TV paket a sada mi pola stvari zaključano ?
Super Plan 3M je paket sada. Kad je Decembra 2024. bilo obaveštenje da ću biti migriran na novi paket, pisao sam im da nisam saglasan sa promenama uslova i odgovorili su mi da da isteka ugovorne obaveze, nastavljam da koristim usluge bez promene cene i uslova.
Naravno, to su "zaboravili" pa su mi zadnja 2 računa, kao i mnogima ovde na forumu, stigla uvećana i onda sam morao da se žalim da bi uradili korekciju.

ima li neko apk move aplikacije za mobilne?
Pre sam imao move n go na tv i na projektoru ali sada kada pokusam da pokrenem move sa playstore na projektoru (android 11) kaze mi da je popunjen broj slotova.
Kada udjem na telefonu na app vidim da je tv 1/1 a mobilni 1/3 tako da imam slotova na mob aplikacjama.
Pokusao sam da napravim apk sa antisplit m ali nece da ga instalira projektor.

Jedva pronadjoh kako se sad gleda u browseru, evo da ima ako nekome zatreba:

Ne mogu ni da unosim podatke u polja.
A obaška, su mi pomešali skoro svaki drugi podatak iz MTS i Supernova naloga. Imao sam na obe platforme, ali odavmp.
Pa sam sada sa: pogrešnim username, emailom i brojem telefona koji jeste moj, ali ga koristi moja bratanica..... o to samo povremeno.

Već dva dana ne mnogu ******e da ubedim da sam ja stvarno ja, i da nikako ne mogu da uđem podacima koje dostavljaju mojoj bratanici na tel.broj koji ona koristi ali samo kada je u zemlji.....

Sve rešava AI, tako mi izgleda. I na emajlove koje im pošaljem sa porukom:
"Ajde prvo isprobajte te podatke user-a, pre nego mi dostavite na pogrešane email."

Stigne mi poruka da vidim u poslovnici,....
gde niko samnom ne želi da razgovara već nekoliko meseci.

PS
Sreća moja što TV ni ne gledam, ali koriste drugi kojima sam razdelio nalog...

Nazad
Vrh Dno