Šta je novo?

Supernova (2024/2025)

Probao sam isped poste i banke povezuje sa lagano bez problema. Ni ni caletovom ni komsijinom fonu isto nece ista fora. Al ovo je sad novina da se pojavi samo nakon ne i restarta na cackalicu od 10 sekundi nego i samog vadjenja punjaca iz zida na 30ak sek.

A bas me zanima koliko ce i to da radi dok ne nestane samo kao i uvek.

Poslednja izmena:
Bezbroj puta i oni i ja sam, ali ovo sad je novina koja je na snazi od oko 23:36 sinoc :)

Downgrade se bag malko trenutno.

Ma mislim na bilo sta drugo osim restarta...sada kapiram sto te kuliraju iz supernove :)

Pa probao sam one tvoje parametre kao i od only-ja. To je jedini put da sam cackao te stvari pa je kontam mozda to malko "odglavilo" modem i njegovo brljavljenje.

@Alister Ne moze da nadje ip adresu ni na jednom od 4 telefona koja sam probao. I ne odasilje wifi.

Ovako mi je podesno

Pogledajte prilog 510204
Isti problem imas kao i ja, tj koji sam imao do pre ~4 dana kada se nekom magijom sve vratilo u normalu. A sve je počelo zamenom crklog adaptera.
Ti imaš wifi ali samo 2.4GHz trenutno, idi na Primary network i tu ćeš moći da ispodešavaš sve ali naravno, iz nepoznatog magičnog razloga, 5GHz nemaš uopšte, i kao što vidiš nema ga u interfejsu modema.
Kako da to vratiš - ne znam. Ni sam ne znam šta je meni rešilo problem, primetio sam sasvim slučajno da mi 5ghz radi i logovao se na modem, vidim da mu je uptime nekih 4 dana i to je sve, da li se restartovao sam, neko iz supernove ili viša sila, pitanje je.

EDIT: Prevideo sam da je u pitanju TC7200 a ne 7210

Poslednja izmena:
Kad se vec spominje TC7210, zna li neko da li je moguće, i kako, promeniti DNS na modemu?
Sve nalazim al te opcije nema nigde.

@Alister pisao sam gore vec da jesam pokusavao oba vasa predloga i da je to mozda malo "otkravilo" i prodrmalo modem bar trenutno. Jer nakon sto to nije uspelo i odradio sam reset na dugme povratilo se u ovom za sada nekakvom poboljsanju.

Kad se vec spominje TC7210, zna li neko da li je moguće, i kako, promeniti DNS na modemu?
Sve nalazim al te opcije nema nigde.
Jedino gde vidim je pod network - wan - pa dole wan connection type na static IP ... ali :D

Aktivirali mi bridge mode i nisu dostavili nikakve podatke, samo me obavestili. Ovo vec postaje smesno :) Bruteforce-ujem gateway i ne ide bas... radio sam pre bridga jedino traceroute, ali mi prvi hop izgleda nije gw... maska 255.255.255.255?
Da li si na kraju dobio PPOE podatke

Jedno pitanje posto imam isto Supernova net i oaket je BIO 400/20 . Zbog nekih promena i poveceanja u brzini i radova palo je na 45/29 sto je uoload OK a DL katastrofa...juce sam zvai podrsku i saznao da mi je oaket povevan na 600/60 e sad...od jutroj je DL 570 a uoload i dalje 29.
Zna li se zasto i moze li se nesto po tom pitanju uraditi bez da oni dolaze na teren jer ne mozemo da se uklopim zbog mog posla.Ako su sredili DL zasto nisu mogli i UL ili je to zato sto sam ih zvao za DL problem i prijavio kvar?

Vrh Dno