Šta je novo?

Supernova (2024/2025)

Proverio sam danas (23.10.2025) preko RATEL NET TEST-a i primetio da su me prebacili na veću brzinu. Upload je sada oko 30 Mbps, a Download malo preko 500 Mbps. A kod ranijih merenja pik je isao i do 550 Mbps. Znaci da bi mi bilo jos bolje potrebni su mi bolji kablovi tj sa vecim protokom.

Provajder treba da obezbedi adekvatnu mrežnu opremu kod krajnjeg korisnika, opremu koja podržava brzinu koju korisnik plaća, na kablu i na WiFi-ju. Takođe treba da bude sve već podešeno kako treba.
To što je Supernova očajan provajder, pa ljudi moraju da ga prihvate takvog kakav jeste, je druga priča.
Činjenica je da ljudi uvedu Supernova optiku, da ne spominjem koaksijal, i da imaju problema sa internetom i IPTV uređajima, i da je to isključivo krivica provajdera.

@onlysupernova Podneo sam zahtev za zamenu i to na tc7210 i da vide sto nije podignuto sa 80/8 na 100/10, nego na 100/8

Provajder treba da obezbedi adekvatnu mrežnu opremu kod krajnjeg korisnika, opremu koja podržava brzinu koju korisnik plaća, na kablu i na WiFi-ju. Takođe treba da bude sve već podešeno kako treba.
To što je Supernova očajan provajder, pa ljudi moraju da ga prihvate takvog kakav jeste, je druga priča.
Činjenica je da ljudi uvedu Supernova optiku, da ne spominjem koaksijal, i da imaju problema sa internetom i IPTV uređajima, i da je to isključivo krivica provajdera.
Gde si to video, cuo, procitao da su duzni da ti obezbede WiFi kao i garantovane brzine putem WiFi konekcije? Gde to pise u uslovima koriscenja i ugovoru?

Ima li neko resenje za tehnikolor 7210 koji cesto zabada? Tj samo izgubi internet, lampice uredno svetle i nmg da mu pristupim preko browsera. Jedino resenje je restart. Supernovino resenje je bilo da mi donesu isti ruter koji je ubrzo poceo da se isto ponasa kao i stari.
Mnogo manje brljavi od kad ima aktivno hlađenje, postavio ga na one plastike od RAM memorije da se izdigne malo i odozgore klasičan ventilator od 12V 8cm pa povezao na USB port na modemu pa se ne vrti punom brzinom ali je modem skroz hladan.
Da dodam da su mi novi kablovi komplet od modema do bandere i pojačivača (menjano pre 3-4god sve).

Prilozi

• tec.jpg
    tec.jpg
    97.2 KB · Pregleda: 51
Upravo tako, ovo kako oni rade je tako jer nema prave konkurencije.

Kod mene kabl radi dobro ali wifi ne moze da se uspostavi na tc 7200. Valjda mi nece dati neki jos losiji koji bi mi zezno stabilnost na kablu.

Mnogo manje brljavi od kad ima aktivno hlađenje, postavio ga na one plastike od RAM memorije da se izdigne malo i odozgore klasičan ventilator od 12V 8cm pa povezao na USB port na modemu pa se ne vrti punom brzinom ali je modem skroz hladan.
Da dodam da su mi novi kablovi komplet od modema do bandere i pojačivača (menjano pre 3-4god sve).
Dodao sam vec ventilator i opet zabada. Kablovi su ok ali sam stavio jaci adapter za struju pa cu da vidim kako se ponasa.

I ti bi mogao da zameniaš za TC710 bolji je.
Ima li neko resenje za tehnikolor 7210 koji cesto zabada? Tj samo izgubi internet, lampice uredno svetle i nmg da mu pristupim preko browsera. Jedino resenje je restart. Supernovino resenje je bilo da mi donesu isti ruter koji je ubrzo poceo da se isto ponasa kao i stari.
Ukoliko čeato zabada kako si opisao i gubi internet, vreme je za novi.

I ti bi mogao da zameniaš za TC710 bolji je.

Ukoliko čeato zabada kako si opisao i gubi internet, vreme je za novi.
Ovo je "novi" nema svrhe da ga opet menjam kada ce mi serviseri opet dati polovan. Kada su mi prvi put zamenili izdrzao je mozda mesec dana do prvog zabadanja, dok je ovaj pre njega zabadao svaki dan. Nije ni do adaptera posto mi je malopre izgubio internet, promenicu kabal koji ide od tavana do rutera pa da vidim kako se ponasa.

Ovo je "novi" nema svrhe da ga opet menjam kada ce mi serviseri opet dati polovan. Kada su mi prvi put zamenili izdrzao je mozda mesec dana do prvog zabadanja, dok je ovaj pre njega zabadao svaki dan. Nije ni do adaptera posto mi je malopre izgubio internet, promenicu kabal koji ide od tavana do rutera pa da vidim kako se ponasa.
Ok kako želiš, nov nije sigurno čim se to dešava, odradio je on svoje.

@onlysupernova Podneo sam zahtev za zamenu i to na tc7210 i da vide sto nije podignuto sa 80/8 na 100/10, nego na 100/8
meni je povećana brzina download i isto kao i tebi upload mi je ostao isti a trebalo je da se poveća kako je u paketu.
pozvao sam kol centar i tehnička podrška mi je resetovala paket i dobio sam upload onako kako je u paketu

Treći put se majstor pojavio. Sve preporuke za njega - profesionalan, pošten, zna posao. Doneo je MOVE uređaj i sve podesio. Problem je gomila podugovaračkih firmi sa ko zna kakvim majstorima od kojih su samo neki odlični kao ovaj čovek koji se danas pojavio.

Vrh Dno