Šta je novo?

Supernova (2024/2025)

Hvala puno. Jel ima neko nekih iskustva sa njim, kako su se pokazali?

Ja imam 400/400 i manje od 10 wifi klijenata u dvosobnom atanu. Nadam se da ce da bude okej.

meni jos uvek ne zele da zamene ruter jer su u ovih godinu dana imali izgovor da nemam opravdanje za zamenu, sad kad mi je isticao ugovor stavljaju su u sistem ali su me zvali sa terena kao da nemaju rutera tih, cak su bili jednom i doneli isti kao moj(stari ZTE iz 2017) iako placam najjaci box 4 paket ili kako se vec zove super plan oni nisu u stanju da zamene uredjaj koji daje ocajan WiFi signal, ugovor mi je istekao, vise puta su me zvali da produzim uz neke uslove sa popustom max su davali 50% na 3 meseca ja sam rekao da je to ok ali da mi se zameni router i nista od toga, posto mi je ugovor istekao prosle nedelje, mobilni broj sam vec prebacio u Yettel i sad cu videti sta cu sa ovim ostalim, sramota, 2 godine sam placao punu cenu najjaceg paketa plus uzeo skup uredjaj preko njih na rate plus imam jos jedan broj sve na moje ime, ocajno iskustvo kako se ponasaju prema starim korisnicima, ne trazim kule i gradove, trazim samo adekvatnu opremu kao sto je router sa slike iznad koji vec daju sigurno duze od godinu dana novim korisnicima supernova

Ima li jos nekog kome nisu mrdali 80/8 na vecu brzinu? 🤔

Ima li jos nekog kome nisu mrdali 80/8 na vecu brzinu? 🤔
Nisu ni meni, ali prekjuče sam zvao podršku i rekli su mi da je i moj paket na listi za migraciju na veću brzinu, ali da ne znaju za koje vreme će da dođe do toga.

100ka preko telefona mrka kapa nista dok se ne ode u lokal.

A ovde u paketu bar meni pise 100+

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    171.7 KB · Pregleda: 63
Supernovin majstor se drugi put nije pojavio u zakazanom teminu niti javio da će otkazatia. Izgubila sam opet pola dana . Tolika pretplata a ne možemo da premotamo sadržaj jer nikako da dobijemo MOVE uređaje. Pitam se da li ih imaju.

Ne bude da samo kudim. Ekspresno sam dobila odgovore na reklamacije koje sam uputila mejlom i broj pod kojim su zavedene. Za 3 sata uglavnom i čak kasno uveče odgovore. Operateri na 789 i telefonska tehnička podrška takođe su efikasni i ljubazni.

Ima li neko resenje za tehnikolor 7210 koji cesto zabada? Tj samo izgubi internet, lampice uredno svetle i nmg da mu pristupim preko browsera. Jedino resenje je restart. Supernovino resenje je bilo da mi donesu isti ruter koji je ubrzo poceo da se isto ponasa kao i stari.

Ima li neko resenje za tehnikolor 7210 koji cesto zabada? Tj samo izgubi internet, lampice uredno svetle i nmg da mu pristupim preko browsera. Jedino resenje je restart. Supernovino resenje je bilo da mi donesu isti ruter koji je ubrzo poceo da se isto ponasa kao i stari.
Nema leka kod mene isto izgubi net i samo restart , Meni menjali par puta i sve stari i ne trazim vise jer moze da bude jos gori

Nisu mi menjali adapter, od 2A je. Imam neki od 2.5A pa cu njega da probam. Ali problem je sto je opterecen internet popodne a vezana su mi 2 moja rutera.

meni jos uvek ne zele da zamene ruter jer su u ovih godinu dana imali izgovor da nemam opravdanje za zamenu, sad kad mi je isticao ugovor stavljaju su u sistem ali su me zvali sa terena kao da nemaju rutera tih, cak su bili jednom i doneli isti kao moj(stari ZTE iz 2017) iako placam najjaci box 4 paket ili kako se vec zove super plan oni nisu u stanju da zamene uredjaj koji daje ocajan WiFi signal, ugovor mi je istekao, vise puta su me zvali da produzim uz neke uslove sa popustom max su davali 50% na 3 meseca ja sam rekao da je to ok ali da mi se zameni router i nista od toga, posto mi je ugovor istekao prosle nedelje, mobilni broj sam vec prebacio u Yettel i sad cu videti sta cu sa ovim ostalim, sramota, 2 godine sam placao punu cenu najjaceg paketa plus uzeo skup uredjaj preko njih na rate plus imam jos jedan broj sve na moje ime, ocajno iskustvo kako se ponasaju prema starim korisnicima, ne trazim kule i gradove, trazim samo adekvatnu opremu kao sto je router sa slike iznad koji vec daju sigurno duze od godinu dana novim korisnicima supernova
Pa druze ne ocekuj da ces od njih dobiti router od par stotina eura, ili ne znam ni ja sta. *** imaju oni neka svoja pravila, uzmes ili ostavis (aka predjes kod drugoga).
Ako zelis dobar router, kupis ga (kao sto sam i ja uradio) kloniras mac adresu sa starog na svoj router i vozi.

Nije do modema, imao sam ja taj problem.
Rešen je prepravkom instalacije u kući, naravno sam sam to radio.
Glavni problem je bio kod mene to što mi je direktni kabli sa bandere ulazio u spliter koji ima 4 izlaza, jedan izlaz za modem i tri izlaza za tri tv-a.
Kada sam odvojio splitere problem je nestao.
Dolazni kabli u spliter sa dva izlaza, iz jednog izlaza ide za modem, iz drugog ide za spliter sa tri izlaza za tri tv-a.

Nije do modema, imao sam ja taj problem.
Rešen je prepravkom instalacije u kući, naravno sam sam to radio.
Glavni problem je bio kod mene to što mi je direktni kabli sa bandere ulazio u spliter koji ima 4 izlaza, jedan izlaz za modem i tri izlaza za tri tv-a.
Kada sam odvojio splitere problem je nestao.
Dolazni kabli u spliter sa dva izlaza, iz jednog izlaza ide za modem, iz drugog ide za spliter sa tri izlaza za tri tv-a.
Nazalost kod mene je vec spliter sa dva direktno sa bandere, jedan direktno na modem a na drugi ide spliter sa 2 izlaza za tv.

Nazalost kod mene je vec spliter sa dva direktno sa bandere, jedan direktno na modem a na drugi ide spliter sa 2 izlaza za tv.
Za svaki slučaj proveri kako su konektori stegnuti, kao i ostalu instalaciju da nije nešto oštećeno i slično.

Pa druze ne ocekuj da ces od njih dobiti router od par stotina eura, ili ne znam ni ja sta. *** imaju oni neka svoja pravila, uzmes ili ostavis (aka predjes kod drugoga).
Ako zelis dobar router, kupis ga (kao sto sam i ja uradio) kloniras mac adresu sa starog na svoj router i vozi.
obratio si mi se kao da sam *****, druze, kupio sam ja dva rutera, za gornji i donji sprat, ali zasto bih ja to morao da uradim?router koji imam nije adeklvatan za maksimalnu brzinu 1000/500 koju placam i koju daju, cak nije ni za nize pakete 400/400, pored njega speed test ne ide vise od 230 download, ali nije brzina problem nego njegov domet koji je ocajan zato sto je pravljen za wifi5 iz 2017 godine, i ne pricaj da su takvi routeri 100 eura, ovaj sto se dobija za MTS korisnike godinama i supernova nove korisnike ima 4 antene wifi6 i sasvim je korektan i cena mu je verovatno 30ak eura, tako da se prvo informisi pre nego sto se obracas nekome ovako

Ne pomazu ni kozne gace,svako drugo vece prekidi,treba da nam tetoviraju sifru korisnika

Kod Jotel optike imso 2 prekida za 2 godine a kod ovih sarlatana 3 puta nedeljno

Cikago 40 tih metode,isekli optiku da bi uvalili svoj raspali coax

• Like
Reagovanja: fiy
obratio si mi se kao da sam *****, druze, kupio sam ja dva rutera, za gornji i donji sprat, ali zasto bih ja to morao da uradim?router koji imam nije adeklvatan za maksimalnu brzinu 1000/500 koju placam i koju daju, cak nije ni za nize pakete 400/400, pored njega speed test ne ide vise od 230 download, ali nije brzina problem nego njegov domet koji je ocajan zato sto je pravljen za wifi5 iz 2017 godine, i ne pricaj da su takvi routeri 100 eura, ovaj sto se dobija za MTS korisnike godinama i supernova nove korisnike ima 4 antene wifi6 i sasvim je korektan i cena mu je verovatno 30ak eura, tako da se prvo informisi pre nego sto se obracas nekome ovako
Možeš račun da plaćaš i 100000 din. Kvalitetan ruter, koji očekuješ da ti da bilo koji operater možeš samo sanjati.

Meni su kao povecali al ne na 100/10 nego na nekih 94-5/8 zapravo upload nisu ni mrdnuli a wifi mi ne radi. Ocaj.

Možeš račun da plaćaš i 100000 din. Kvalitetan ruter, koji očekuješ da ti da bilo koji operater možeš samo sanjati.
ja nisam ovde da se raspravljam da li je to tako, to jeste tako i to je sramota, inace racun placam mnogo vise od toga ali nebitno, trebalo bi da se raspravlja o tome zasto mi nemamo bolju opremu a placamo papreno, osim ako ti nisi iz telekoma pa ih branis sto imaju zastarelu i krs opremu i ponasaju se prema korisnicima kao da su stoka?

Mozes ti da placas milione i milijarde, ali oni i dalje nisu duzni da ti obezbede ruter kakav ti ocekuje, vec onaj koji imaju, nisu duzni da ti uopste daju WiFi router, mogu da ti daju obican modem pa se ti snalazi. A ako neko treba da se informise, to si onda decko ti (bez uvrede). Meni su dali pre par godina djubre od mercusys-a (koji kosta 20e) za 1000/500 pa sta sad? Treba da kukam na sav glas kako mi internet ne radi u wc dok sedim? Ne, nego sam otisao kupio svoj router, a da se ne bih davio sa podrskom samo klonirao mac sa njihovog djubreta i resio problem.

Ja imam EPC3208 i izvlaci mi izgleda i preko 360Mbps samo sto nema kapaciteta ili je mreza opterecena, posto preko dana ne moze da izvuce toliku brzinu nego maksimalno 290 - 320 mbps gusi se, zvali su me i rekli da su njihovi tehnicari proverili i kao taj modem ne moze da izvuce preko 310Mbps a kako onda kod mene izvlaci i preko 360 samo sto nema snage za vise ili nema kapaciteta u mom naselju vise, videcu ako dodju da mi zamene za onaj jaci modem sto ima 16 channela za download, pa cu javiti.

Vrh Dno