Šta je novo?

Sumrak PS3, part 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Buducnost igranja PC ? 🙂 Pa on nije ni sadashnjost 🙂

A sto taj mocni linux, pa jedino zbog cega je windows zastupljenije od linuxu je bas zbog toga sto ima igre na njemu. jer 99% korisnika ga mahom za to i koristi, ali videcemo uskoro. A jos nesto koliko cete novca da potrosite da biste nabudzili PC u rangu PS3. Sto se tice far cry za xbox probaj pa da vidite. Pa na tv sve lepse izgleda.Ali hajde naterajte da proradi na ekvivalentnoj PC konfiguraciji.

Poslednja izmena:
spec.

Ajde da malko precesljamo stvari realno. Ja kuci imam amd64 3000+ koji realno radi na 2000 al to je kao 3000 virtuelno jel, graficka mi radi 500/1000 imam giga rama a evo su specifikacija ps3:

Official PS3 Specs

Here are the official technical specifications for the PS3, taken directly from Sony:

CPU
Cell Processor
PowerPC-base Core @3.2GHz
1 VMX vector unit per core
512KB L2 cache
7 x SPE @3.2GHz
7 x 128b 128 SIMD GPRs
7 x 256KB SRAM for SPE
* 1 of 8 SPEs reserved for redundancy
total floating point performance: 218 GFLOPS

GPU
RSX @550MHz
1.8 TFLOPS floating point performance
Full HD (up to 1080p) x 2 channels
Multi-way programmable parallel floating point shader pipelines

Sound
Dolby 5.1ch, DTS, LPCM, etc. (Cell- base processing)
Memory
256MB XDR Main RAM @3.2GHz 256MB GDDR3 VRAM @700MHz

System Bandwidth
Main RAM 25.6GB/s
VRAM 22.4GB/s
RSX 20GB/s (write) + 15GB/s (read)
SB< 2.5GB/s (write) + 2.5GB/s (read)

System Floating Point Performance
2 TFLOPS

Storage
Detachable 2.5" HDD slot x 1

I/O
USB Front x 4, Rear x 2 (USB2.0)
Memory Stick standard/Duo, PRO x 1
SD standard/mini x 1
CompactFlash (Type I, II) x 1

Communication
Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) x 3 (input x 1 + output x 2)
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g
Bluetooth 2.0 (EDR)

Controller
Bluetooth (up to 7)
USB 2.0 (wired)
Wi-Fi (PSP)
Network (over IP)

AV Output
Screen size: 480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p
HDMI: HDMI out x 2
Analog: AV MULTI OUT x 1
Digital audio: DIGITAL OUT (OPTICAL) x 1

Disc Media
CD PlayStation CD-ROM, PlayStation 2 CD-ROM, CD-DA, CD-DA (ROM), CD-R, CD-RW, SACD, SACD Hybrid (CD layer), SACD HD, DualDisc, DualDisc (audio side), DualDisc (DVD side)
DVD: PlayStation 2 DVD-ROM, PlayStation 3 DVD-ROM, DVD-Video, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW
Blu-ray Disc: PlayStation 3 BD-ROM, BD-Video, BD-ROM, BD-R, BD-RE

E ljudi, vi što pljujete PS, nemate pojma!!
Okroreli sam PCevac(od '94) ''bio'' dok nisam naleteo na moju drugu ženu SONJU2.
Za toliko malo para nikad mi nijedan PC nije pružio toliko radosti i kvalitetnog igranja!
Stvarno se smejem kad vidim krš PC naslove koji kod prijatelja seku na mašini koja je do prošle godine bila zver! Ja zaista nemam želju da igram igre kod kojih framerate nije ujednačen, što primećujem kod većine igara poslednjih godina. Pa ljudi nemojte biti naivni, to su vaše pare, jel stvarno dobijate potpuni ugođaj za sve te eurice?? Preporuka: kupite PS2 za male pare i dok slažete novčanice u slamaricu za PS3 obrnite RE4, God of War, GT4, MGS serial ( to je jeb.. kvalitet). Shvaićete da ste živeli samo da bi vam igre pristojno radile a ne da bi uživali u njima. Na PSu je sve tako opušteno! Stvarno ne mogu da gledam kako pljujete PS, pogotovo neki takozvani gameri. Dabogda ukinuli PES za PC nezahvalnici jedni! Ostavite ove teme za nas all around igrace, da se informišemo bez vašeg hejta! Aj Pozdrav!

Cek pa ps3 ce da bude bolji od pc-a godinu dana, ako i toliko, onda ce pc da ga presisa opet i sta onda - da cekas opet x godina da razviju ps4 da bi bio bolji godinu dana?
Btw tema se zove sumrak ps3, pa tema je napravljena za hejt. Ti idi pa napravi temu "sto volim ps" pa ti i Driver postujte do mile volje.

face je napisao(la):
Cek pa ps3 ce da bude bolji od pc-a godinu dana, ako i toliko, onda ce pc da ga presisa opet i sta onda - da cekas opet x godina da razviju ps4 da bi bio bolji godinu dana?.

ne bice bolji godinu dana bez ikakvih ulaganja. Onda ga pc sustigne ali da bi radio moramo da imamo novu nvidiu ili ati od 600 eura. Onu proslu koju si platio 450 tad ces da prodas za 150 a koristio si je manje od 12 meseci. U sledecoj godini dominacije pc-ija nad ps3 sve igre koje izadju za ps3 rade isto onako lepo kao i kad se pojavila. stavi malo prst na celo pa ces ukapirati da neko nekog zeza. Ako si okoreli gamer i hoces da ti sve radi iole kako treba 2 x godisnje moras da prckas po racunaru i nikad neprodjes ispod 300 eura. Taman kad si zadovoljan izadnje xy nastavak cod-a ili nfs ili colina ili bf ili quake-a ili sta vec volis ali da bi radilo kako treba ti opet moras da se hvatas za budjelar. Igraci na pc su najbolji potrosaci hardvera ali da li to tako treba da bude.

sumrak ps3 ili naseg strpljenja? Od 93 sam za racunarom i nesmem ni da pomislim koliko sam para bacio u tu kantu. soni? zakacim na tv ukljucim i igram i nemam plavi ekran i nije mi crkla memorija i netrebaju mi driveri...

Ne zaboravite da za pc stize Windows Vista ,dx10,novi DC procesori,nove generacije gpu,AGEIA PhysX kartice i to sve mozda pre PS3 ... licno vidim veliku sansu za pc bas u AGEIA PhysX cipu koji moze biti prilicno jeftin...

Cek, nisam bas pratio na casu. Koliko ce to jeftin da bude ps3? Iz cele konverzacije sticem utisak da ce da kosta max 200 evra!!! :trust:
Mislim tako ispade...majke mi :d

PS2 ima grafichku kartu i procesor iz vremena kada je sve to ishlo duplo gore u roku od godinu dana i kada je programiranje radjeno u assembleru pa im je trebalo bukvalno 4 godine da izvuku maximum iz mashine. Pogledajte prve i danashnje igre, kao dve razlichite mashine.

Ovoga puta, devkit je daleko lakshi za programiranje, tako da ce se vrlo brzo doci do maximuma kojim se po mojoj proceni moze izvuci 2x vishe u krajnjem proizvodu nego na najjachem PCu. Tehnichki, duplo bolje igre na PCu nece biti u narednih 5 godina, i za to isto vreme, PS3 ce imati i fps i rpg i online mmorpg igre koje se mogu takmichiti sa onima za PC, pa kada PC i bude prestigao Sonija hardverski, softverski ce biti daleko loshiji shto je i danas sluchaj kada se izuzmu PC only zanrovi.

Hardver ne znachi nishta ako nema softvera adekvatnog...

Poslednja izmena:
skydiver je napisao(la):
Cek, nisam bas pratio na casu. Koliko ce to jeftin da bude ps3? Iz cele konverzacije sticem utisak da ce da kosta max 200 evra!!! :trust:
Mislim tako ispade...majke mi :d

Ne preko 450 evra u Evropi na dan izlaska. Inache par meseci pre toga za ~450$ + poshtarina 🙂 Koji PC cesh moci da kupish za te pare i koliko ce te koshtati programeri da urade portove svih igara koje ne postoje na PCu ? 🙂

Pa ni to nije puno ko voli da se igra, plus to definitivno nije puno za ove preko...
Pitanje je sta ces da radis kada budes hteo da obradis neku fotku sa aparata ili napravis porodicnu web stranu, ili izgrebujes neki album u mp3... da li ce ps3 to moci da ti odradi? (montiras home movie :d ) Ne nesta super, giga, mega, nego neke najosnovnije sitnice koje su potrebne najobicnijem smrtniku...
Ako ti za tako nesto i dalje bude trebao PC, onda sve u qrac

skydiver je napisao(la):
Pa ni to nije puno ko voli da se igra, plus to definitivno nije puno za ove preko...
Pitanje je sta ces da radis kada budes hteo da obradis neku fotku sa aparata ili napravis porodicnu web stranu, ili izgrebujes neki album u mp3... da li ce ps3 to moci da ti odradi? (montiras home movie :d ) Ne nesta super, giga, mega, nego neke najosnovnije sitnice koje su potrebne najobicnijem smrtniku...

pa ovde niko nije rekao da će svoj PC baciti u đubre :crash: kada kupi konzolu, pa on je taj koji mi olakšava život i studiranje :bottle: . Za te stvari koje si nabrojao PC rules! samo takve stvari ne iziskuju takav pritisak na upgrade kao gaming o kome ovde pričamo :-devil-: .

Jedno laičko pitanje 😛 . Da li će stvarno PS3 moći da se prikači na LCD od PCa, mislim koje je razliku sem u rezoluciji između HDTV i monitora. Zašto se uglavnom priča o neophodnosti HDTV ako ga je moguće prikačiti na neki Lcd monitor veće dijagonale sa zaista više nego dovoljnim rezolucijama.

Mene zanima gde ću ja moći da igram Battlefield 2, CS Source, Warcraft, Guild Wars i slične online stvari!? Ne na Soniju? Ćao! 🙂

Pa o cemu sam malopre govorio da ce imati i linux na njemu, pa sto ne bih mogao sredis neku fotku, ili napravis mp3. A inace filipenko ps3 podrzava tastaturu i mis tako da ako ti je nezgodno da igras na upravljacu igraj preko toga. Pre guilda wars i WoW koja je bila najbolja online igra (i ko je pravi), a garantujem da WoW 2 izadji i za PS3. A sto biste potrosili te pare da unapredis PC bolje bi ti bilo da kupis PS3 i da za resto para odes i malo vidis svet (neko putovanje van Srbije, Tunis ili Kina).

Da, ali kako cu zeni da objasnim da mi PS3 treba za posao 😀
Bez zezanja, PS3 je super stvar, ali meni je moj kucni PC odradio ulozene u njega pare jedno 20 puta, a PS3 ma koliko bio dobar ne moze to da uradi... PC igrachka industrija ne moze da umre samo zbog konzola, a i nema razloga da umire.

skydiver je napisao(la):

Ja ovde nisam Sonijev PR, pre cu biti tehnichka podrshka 🙂

PS3 ima OS ako nisi znao, kompletnu Linux distribuciju. Naravno, nekome se to ne svidja, navikao je na Windows, ili mu je bolji, ali sve ovo shto si rekao cesh moci da uradish na PS3 mishem i tastaturom i na LCDu, potpuno istog kvaliteta kao taj PC od 450 evra, ali 5x vecom brzinom hardvera.

Ne, ne kazem da ce PS3 zameniti PC u ozbiljnim stvarima, ali vecini korisnika PS3 ce da zavrshava i vecinu PC poslova, pa ti nece trebati skup PC i necesh raditi godishnji upgrade.

filipenko je napisao(la):
Mene zanima gde ću ja moći da igram Battlefield 2, CS Source, Warcraft, Guild Wars i slične online stvari!? Ne na Soniju? Ćao! 🙂

Jel ovo neka pretpostavka ili shta ? 🙂 Carmack, Epic vec rade za PS3 a nije ni izashao. Da li mislish da se i sve ostalo nece pojaviti ? Ja se vishe "radujem" takvim igrama ali od ne-PC developera koji su izgleda jedini koji mogu da unesu malo svezine i inovacija u ovakve igre..

zerbah je napisao(la):
U pravu ste shto se tiche progresa. Medjutim treba imati u vidu i kako ce ove konzole uticati na svet PC-ja sa negativne strane - ako se pogleda realno, od pojave PS2 (da ne pricham o XBOX-u) pa na ovamo sve je manje kvalitetnih igara za PC - sve je postalo nekako jednolichno, PC je postao sistem gde se igraju samo FPS i MMORPG, avanture i simulacije su bukvalno nestale sa lica zemlje... Da li zelim da igram igre sa konzole na PC-ju? I don't think so...

Tačno je da su tzv. avanture i i simulacije bukvalno nestale ali to NEMA BLAGE veze sa konzolama! Jednostavno, za te tipove igara vlada straobalno malo interesovanje, zato ih je tako malo. Kao što znaš, i na konzolama je broj simulacija i avantura jednocifren. Meni lično se sadašnje stanje mnogo više sviđa - u tzv. zlatno doba PC igranja na prste jedne ruke su mogle da se izbroje vožnje i sportske simulacije, sve se svodili na pucačine iz prvog lica i strategije. Uzgred, jesi li primetio da više nema portova? Njih nemoj da mešaš sa multiplatform naslovima kao što su SVE današnje igre koje paralelno izlaze za PC i konzole.

Poslednja izmena:
ZLI je napisao(la):
Ne zaboravite da za pc stize Windows Vista ,dx10,novi DC procesori,nove generacije gpu,AGEIA PhysX kartice i to sve mozda pre PS3 ... licno vidim veliku sansu za pc bas u AGEIA PhysX cipu koji moze biti prilicno jeftin...

Ne zaboravi da cesh time dobiti samo josh vecu potrebu da uradish skupi upgrade.

DirectX je merilo kvaliteta ? Mozda zato shto je monopolom sve ostalo unishteno. PS3 igre vec koriste AGEIA PhysX engine, svaki developer moze da ga koristi, a naravno da u za to ne treba poseban hardver. Sve je to teshko da ce stici pre PS3, koji izlazi do leta...

link2rage je napisao(la):
Pa o cemu sam malopre govorio da ce imati i linux na njemu, pa sto ne bih mogao sredis neku fotku, ili napravis mp3. A inace filipenko ps3 podrzava tastaturu i mis tako da ako ti je nezgodno da igras na upravljacu igraj preko toga. Pre guilda wars i WoW koja je bila najbolja online igra (i ko je pravi), a garantujem da WoW 2 izadji i za PS3. A sto biste potrosili te pare da unapredis PC bolje bi ti bilo da kupis PS3 i da za resto para odes i malo vidis svet (neko putovanje van Srbije, Tunis ili Kina).
O čemu ti pričaš, kakav miš, kakva tastatura...!? :trust: Ja sam govorio o online igrama.
A kad smo kod miševa i tastature - neće to nikad zaživeti na ps3 igrama ukoliko ne bude bio deo standardne opreme - i sad postoje godinama miševi za ps2 kao i kontroleri nalik na tastature pa igre to ič ne koriste, sem onih par fpsova koji su objavljeni na ps2. A i oni prilagođavaju gameplay konzolnim kontrolerima (autoaim i tako te stvari :d ). Developeri će početi da prave igre takvog tipa tek kad ovi kontroleri sa pc-a budu bili deo standardne opreme.
BTW tvoja garancija šta će izaći na ps3 mi ne znači ama baš ništa, nećeš verovati :smash:

kompromis🙂

celeron 2.5 (ili sempron), 512 ddr i gf 6200 ili ati x300 za drustveno i licno koristan rad na racunaru. Koristiti ga dok ne crkne sam od sebe posel 5 godina koriscenja. zanemariti bombasticne reklame i najave ultra mega viste i dx 10 i pustiti one koji imaju love vise od nas da se loze. Te novce koje smo ustedeli na pc-ju utrositi na ps3 sa 32" lcd tv-om sa mogucnoscu hd-a. Kad se radi onda pc kad se igra, gleda dvd slusa muzika onda ps3 (ili xbox360 sta ko vise voli).

DA li je neko ovo vec preneo ili nije ,evo stare nove vesti:
Sony prikazao kutiju od PS3 na CES-u :d

http://www.theinquirer.net/?article=28879

THE PS3 WAS at CES after all, but it was only a mockup. It looked good, very good, but if you dug under the surface, it came up hollow. The good part is that they were shiny, and that is about it.

lol

filipenko je napisao(la):
O čemu ti pričaš, kakav miš, kakva tastatura...!? :trust: Ja sam govorio o online igrama.
A kad smo kod miševa i tastature - neće to nikad zaživeti na ps3 igrama ukoliko ne bude bio deo standardne opreme - i sad postoje godinama miševi za ps2 kao i kontroleri nalik na tastature pa igre to ič ne koriste, sem onih par fpsova koji su objavljeni na ps2.

Na PS2 je radio samo mali broj misheva i tastatura, a sada cesh imati podrshku kao i na PCu, bilo koja USB ili BT tastatura/mish ce raditi. Shta inache znachi potpuna podrshka za misha i tastaturu i operativni sistem ? Necesh valjda u Linuxu joypadom da se akash ? 🙂. Uz to, devkit je napravljen tako da igra moze koristiti misha i tastaturu ako je to potrebno bez bilo kakvih egzibicija. Ukapiraj da ce PS3 biti iste upotrebljivosti kao PC sa instaliranim linuxom.

ivanbo2003 je napisao(la):
Sony prikazao kutiju od PS3 na CES-u

Kutija predstavlja vizuelni identitet svakog uredjaja i treba da bude pred sudom javnosti zbog Miss kutije jer neke osobe kupuju odredjenu stvar zbog lepote, a i vizuelni identitet pa samim time i ta kutija cini jedan od osnovnih komponenti koje cine brend.

Poslednja izmena:
Ha,Ha ajmo sada da uporedimo kutije PS3 i Xbox360 da vidimo ko je bolji🙂

sad kutija...

da da kad se vise nema argumenata sad cemo o kutiji. ekh kad pomislim samo o pc kucistima od 17 eura bez pdv-a koja je to umetnost :-devil-:

Mada priznajem,kutija jeste veoma lepa :d
Jos da nije bila prazna...Al vazno da su bar externi dizajn resili...Ostaje samo jos ono lako:d,unutrasnja arhitektura i "mali" problemi sa njom.Haha 🙂

link2rage je napisao(la):
A sto taj mocni linux, pa jedino zbog cega je windows zastupljenije od linuxu je bas zbog toga sto ima igre na njemu. jer 99% korisnika ga mahom za to i koristi, ali videcemo uskoro. A jos nesto koliko cete novca da potrosite da biste nabudzili PC u rangu PS3. Sto se tice far cry za xbox probaj pa da vidite. Pa na tv sve lepse izgleda.Ali hajde naterajte da proradi na ekvivalentnoj PC konfiguraciji.
Odvali i ostade ziv 🙂

Vec sad se prodaje Dell 24" monitor za ispod 800$. Ima rezoluciju 1920*1200 (nema bas 1080 po y zbog 16:10 odnosa). Ima cak i kompozitni ulaz i PIP mogucnost. Izgleda kao idealan kandidat za nove konzole 🙂 + je vrhunski monitor za PrC.
btw Pojavio se i 30" model ali je preskup: oko 2000$.
Da li se zna kakav video izlaz ima PS3? neki standardni DVI? ako da, to onda znachi da ce moci da se kaci na sve sto ima DVI ulaz? Shta se desava u slucaju da rezolucija monitora nije native HDTV? da li je na monitoru da on strech-uje sliku?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno