Ovako ja radim popravku titlova, tj. konverziju iz cp1250, cp1251, cp1252 (to je obicno u opticaju za domace titlove) u utf-8 kodnu stranu za Plex. Ovo resava i problem kada ima vise razlicitih kodnih strana u jednom fajlu:Jeste smor, u potrazi sam za nekom python skriptom koja bi to odradila kroz ceo folder sa titlovima.![]()
import os
for root, dirs, files in os.walk('.'):
for file in files:
if file.lower().endswith(('.sub', '.srt')):
filepath = os.path.join(root, file)
# Try UTF-8 conversion
fp = open(filepath, 'rb')
subData = fp.read()
fp.close()
subLines = []
using = set()
for subLine in subData.splitlines(True):
for encoding in ['utf-8', 'cp1250', 'cp1251', 'cp1252']:
try:
subLine = subLine.decode(encoding).encode('utf-8')
using.add(encoding)
break
except:
pass
subLines.append(subLine)
subData = b''.join(subLines)
print('Using '+str(using)+' for '+filepath)
fp = open(filepath, 'wb')
fp.write(subData)
fp.flush()
fp.close()
Heh 😂 ima i toga?Ovo resava i problem kada ima vise razlicitih kodnih strana u jednom fajlu:
Gde se ovo nalazi na QNAPu?Za Plex: Subtitle Edit > Tools > Batch convert > Format: SubRip, Encoding: UTF-8 with BOM > Convert
Meni naši sajtovi konstantno prijavljuju SSL error i nema šanse da sa njih povuče neke titlove.Mislim da nemam ništa posebno podešeno. Generalno radi.
Skidam bilo koji jezik, ali je SR cutoff ako ga nađe.
Mislim da generalno naših titlova ima jako malo, pogotovo za neke nove stvari i zbog postajanja različitih verzija istog medijskog sadržaja. Meni Bazarr radi okej za eng, a za naš baš to što kažeš dve nađe pa za dve nema i tako daljeKako ti radi skidanje naših titlova? Ja se mučim da to bude kako treba. Tipa nađe za 4 epizode, nema za 6 ostalih...
Ako ti nije cim, podeli setup.
Hvala na iscrpnom odgovoruTo što nude za dž da gledaš je reletivno nova stvar. Dakle originalno i u prošlosti Plex je bio isključivo "media server", mogao si da gledaš samo video materijal koji imaš skinuo na hard disku uređaja na koji si instalirao Plex server program. To mi je i danas primerna svrha.
Da bi se "takmičio" Plex server sa aplikacijama poput Stremio poređenje onda ne treba da bude tvoj lični Plex server već nešto moderniji fenomen koji de zove "Plex share" : da te neko (besplatno ili češće za neki cifru novca) pozove da koristiš njihov sever a na tom serveru bude "ceo internet" (= terabati i terabajti video sadržaja).
Kad si član nekog dobrog "Plex share" onda je to i iskustvo uporedivo (u smislu interfejsa i lakoće korišćena u fazonu "sednem i kliknem Play dugme") sa Streamio + RealDebrid. Iz dodatni benefit da Plex klijent aplikacija postoji za daleko veći broj uređaja i operativnih sistema nego što Stremio (pa i Kodi takođe) pokriva.
Ali Plex server u izvornoj ideji je nastao kao rešenje za neke situacije koje npr alternativa "Kodi + network share" nije pokrivale na adekvatan način za tu kategorija ljudi koja je skidala sav sadržaj koji gleda a želela mogućnost da podesi jednom a gleda sadržaj na više uređaja i da može to skinuto da gleda i van kućne mreže.
Takozvani "transcode"-ing (= re-encode videa ili audio, uz promenu kvaliteta / bitrate / rezolucije ili kodeka) je bio jedan od gladnih aduta Plex servera... u prošlosti kad su uređaju za reprodukciju imali daleko lošiji podršku za razne kodeke i kad smo svi imali sporije internet pakete kući sa mizernim upload-om na taj način se sve to rešavala sa Plex odradi transcode po potrebi i ćao, ne misli krajnji korisnik o tome šta njegove TV ili telefon (ne)podržava.
Dakle, Plex server nije postao popular zbog toga što je nudio brdo plugin-ova i addon-ova i razne online izvore sadržajaa već zbog toga što je zadovoljio neke druge prohteve nekih drugih ljudi da različit potrebama u odnosu na na šta su ljudi danas navikli.
A sa "izumom" Plex share je krenula malo modernizacija.
Download i puštanje su 2 različite stvari. A ti matori filmovi koje ti za dž nudi Plex Inc firma su samo jedan najnebitniji način korišćenja Plex-a.Inace download filmova i pustanje na TV nije potrreban plex server . Sve vreme trazim svrhu da se isti instalira i koristi
Hvala na iscrpnom odgovoruTo što nude za dž da gledaš je reletivno nova stvar. Dakle originalno i u prošlosti Plex je bio isključivo "media server", mogao si da gledaš samo video materijal koji imaš skinuo na hard disku uređaja na koji si instalirao Plex server program. To mi je i danas primerna svrha.
Da bi se "takmičio" Plex server sa aplikacijama poput Stremio poređenje onda ne treba da bude tvoj lični Plex server već nešto moderniji fenomen koji de zove "Plex share" : da te neko (besplatno ili češće za neki cifru novca) pozove da koristiš njihov sever a na tom serveru bude "ceo internet" (= terabati i terabajti video sadržaja).
Kad si član nekog dobrog "Plex share" onda je to i iskustvo uporedivo (u smislu interfejsa i lakoće korišćena u fazonu "sednem i kliknem Play dugme") sa Streamio + RealDebrid. Iz dodatni benefit da Plex klijent aplikacija postoji za daleko veći broj uređaja i operativnih sistema nego što Stremio (pa i Kodi takođe) pokriva.
Ali Plex server u izvornoj ideji je nastao kao rešenje za neke situacije koje npr alternativa "Kodi + network share" nije pokrivale na adekvatan način za tu kategorija ljudi koja je skidala sav sadržaj koji gleda a želela mogućnost da podesi jednom a gleda sadržaj na više uređaja i da može to skinuto da gleda i van kućne mreže.
Takozvani "transcode"-ing (= re-encode videa ili audio, uz promenu kvaliteta / bitrate / rezolucije ili kodeka) je bio jedan od gladnih aduta Plex servera... u prošlosti kad su uređaju za reprodukciju imali daleko lošiji podršku za razne kodeke i kad smo svi imali sporije internet pakete kući sa mizernim upload-om na taj način se sve to rešavala sa Plex odradi transcode po potrebi i ćao, ne misli krajnji korisnik o tome šta njegove TV ili telefon (ne)podržava.
Dakle, Plex server nije postao popular zbog toga što je nudio brdo plugin-ova i addon-ova i razne online izvore sadržajaa već zbog toga što je zadovoljio neke druge prohteve nekih drugih ljudi da različit potrebama u odnosu na na šta su ljudi danas navikli.
A sa "izumom" Plex share je krenula malo modernizacija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari