Probao sam Plex addon i to bi bilo super kada bi radilo a da uzima audio podešavanja iz Kodija, ali izgleda da sve povlači iz Plexa, čini mi se kao da se samo startuje Plex iz Kodija i to je zapravo to, nema tu Kodija više dok se ne izadje iz Plex addona, možda grešim ali kako god, zvuk secka sa Plex addonom kao da sam pokrenuo Plex posebno, isto potpuno sve.
Nisam probao da menjam hdmi kabl, ne verujem da je to, u pitanju je samo jedan kodek odnosno samo sa tim imam problem, jedino ako za DTS-HD baš mora neki specijalan kabl, ne znam.
Ali čitao sam dosta i tražio o tome par dana već, prisutan je svima taj problem izgleda, evo ko hoće neka zagugla "dts-hd choppy sound", možda sam nešto propustio.
Nisam nigde video da se pominje Kodi ali mi palo na pamet da probam danas i radi, jedino što sam primetio da nijedan addon za subtitles ne radi, navikao sam na Plex da skida titlove bez problema, dok sam koristio Kodi ranije i tada je bilo problema pa sam ručno morao da nadjem i stavim u folder. Nije to problem ali smara, ne svidjaju mi se oni titlovi što idu obično uz filmove, vobsub , psg i dr. jer ne mogu da se customizuju, boja fonta, veličina itd.
Neki put se i slabo vide jer ne idu na dnu ekrana nego neki idu i sa leve strane na sredini, sa veoma sitnim slovima.
Probao sam danas jer sam video da je to neko rekao da radi, Plex na PS5, da se isključi direct play, ali to radi samo za 720p i 1080p, za 2160p ne radi.
Svejedno nisam uspeo to ni da testiram jer se PS5 zaglupeo kada se pusti neki film, izbaci neki dijalog nešto za HDR, ima samo da se stisne OK, nakon toga krene film i boje su sve šlogirane, nakon dve sekunde se totalno zakuca PS5 i mora reset.
Tako da sam to batalio.
Nije meni neophodan DTS-HD, sasvim sam zadovoljan i sa DDP, problem je što nisam mogao to da izvedem, jedino Kodi izgleda može da ga ugasi, ili neki box kojeg nemam.