Šta je novo?

Stremio

Šta samo iz plexa? Rclone mount-uje drive gde ti se nalazi sadržaj koji dodaješ u Plex library, bez toga neće da može Plex. Da ne zatrpavamo Stremio temu imaš gore link od dev-a i ovo sam ja pratio za win.

Proradio je official torrentio addon sa torboxom. Sad samo da se vremenom napuni sadržajem i da krene ovo sa novim serverima...

Lepo je videti da postoji bar nesto sto ima perspektivu.

Ako može pomoć? Nakon nekog update-a na Android box-u (ne znam kakav je updt. bio) ne mogu da na Stremiu otvorim spoljašnji plejer. Ni kada ga podesim umesto exo-playera i libVLC, ni kada krene strim na onu ikonicu. Pokazuje mi ovu grešku:
Stremio_extPlyr.jpg
Pre ovog update-a sam bez problema koristio VLC kao externi plejer. Ovo mi je potrebno kada nema odgovarajućeg prevoda, pa onda mogu sam da ga ubacim preko VLC-a.

Najlakše je da mu obrišeš sve podatke, uloguješ se ponovo da povuče podešavanja i tad namesti ako već ne bude proradilo odmah.

Nego svi se ućutali za RD? Šta kažu ovi što su se razbežali, a šljaka potpuno normalno. :)

Ja presao potpuno na Plex, zadovoljniji dosta iskreno.

Ja presao potpuno na Plex, zadovoljniji dosta iskreno.
Ne vidim šta Plex ima zajedničko sa Stremio-m? Jedino ako plaćaš pretplatu za neki Plex server pa strimuješ... Ili si uvezao neki debrid na njega?
Plex kao home multimedia server zahteva mnogo posla da bi to bilo iole blizu Stremia, sve mora ručno da se skine/konstantno skida našteluje.. da ne pričam o problemima sa indeksiranjem, transkodovanjem i remote gledanjem sadržaja. Toliko posla za nešto što Stremio odradi za tebe 🙂 najbolja stvar vezana za video sadržaj na koju sam ikada naišao.
Čak i u polju home media servera, jellyfin i emby su po mom mišljenju bolji.

Imam svoj server na koji skinem sta mi se gleda i odatle strimujem na telefon, google tv, dao sam i drustvu pristup pa nas 4-5 moze u isto vreme da gleda bez problema.
Takodje ne znam da li si znao ali moze da se stavi da kad dodas nesto u favorites plugin pokupi to i skine ti film/seriju na server.

To skidanje traje maksimalno 2 minuta Skidam sa privatnih trackera, nema peoblema sa zvukom, titlovima i seederima.
Ne znam o kakvom stimanju pricas, bukvalno je jednom setup od maksimalno sat vremena i posle toga samo strimujes i skidas sta ti se gleda.
Transcode nije problem, vecina stvari ima compatibility track za audio a video je maltene uvek podrzan bez problema.
I ne, ne mora uopste sve rucno da se skida, nove epizode serije se skinu automatski na server cim izadju na primer.

Da ne pricam o tome koliko je sama plex aplikacija bolja od stremia i ne zavisim od dobre volje develoera torrentia da odrzava plugin u zivotu.
Stalno neki problemi sto sa RD, sto sa torrentiom itd a ovako 99.99% uptime i ne razmisljam.

Uostalom tema nije plex vs stremio, samo sam odgovorio coveku koji pita sta je sa nama sto smo otisli 😄

Hvala na info, očigledno je to dosta napredovalo, posebno sa automatskim skidanjima. To definitivno menja stvari. Ali činjenica je da bez optičkog interneta koji mnogi od nas nemaju takav setup je daleka misao. Plus terabajti storidža, dedicated uređaj za server.. Stremio može da gleda i average Joe preko ADSL, a torrentio/real debrid je imao down time ukupno taj jedan dan u prethodnih dosta vremena.. I trenutno radi savršeno uprkos masovnoj panici. Meni Plex definitivno zvuči inferiorno što se tiče "ease of use" jer kad sam se igrao sa njim pre nekog vremena uvek ali uvek je forsirao transkoding i imao veliku netoleranciju na raznolikost klijenata tj. uređaja koji mu pristupaju, ali ko ima hardver i net definitivno valja imati u rukavu 🙂
Meni neće biti prva opcija dokle god je Stremio-a, valjda će poživeti 😀

Ja se kanim da namestim Plex ali me mrzi. Koristio i koristim.j dalje ali za filmove i serije više ne pored Stremia već za sinhronizovane crtaće zbog dece. Mada sada kada razmislim i ti crtaći mogu da završe u RD downloads i da udju preko zurga u Plex.

Problem transkodovanja se kako kolega Shaman rrče rešava korišćenjem Kodija. Namesti se Plex kao addon za Kodi. Kodi ne transkoduje.

Juče sam malo gledao i ceo setup ni ne mora da bude na mašini ali moram to da istražim još. Navodno može na elfhosted sve da se spakuje.

Ovo ću da namestim kako bih mogao matorcima da omogućim da gledaju. Ako uspem da radi dok je moj komp ugašen a sve na elfu bombona. Stremio će ostati ali ću pojačati Plex i krenuti da pravim kolekciju all time favorita.

Sad još jedino nisam skontao da li će Zurg apsolutno sve što iz RD downloads da pakuje u library ili može selektivno? Ne bih baš sve što se gleda na Stremiju da mi pakuje u Library.

Moj server je na Jellyfin. Alternativa Plex-u i prezadovoljan sam. Od proleća ga "tankujem" polako. Trenutno sam na 2000 filmova, 30ak stranih serija a domaće imam ono sve što vredi. Isto dao pristup par drugara...

Kako taj plex princip može biti jednostavniji od stremio + RD, gde nemaš nikakve druge aktivnosti sem da klikneš i gledaš? Čekaš 2 minuta, ovde ne čekaš ništa, i nemaš nikakav p2p upload, ničim nisi izložen da te neko pribeleži. A uzgred, pošto smo često na putu, ne razmišljam da li je uopšte dozvoljen torrent u toj zemlji itd. Neko drugi prlja ruke umesto tebe za 16€/m, meni to milina, samo da ne posustane.

Po meni nije za poredjenje već dopuna jedno drugome. Plex ima svetlosnu godinu bolji pregled biblioteke od Stremija dok je Stremio svetlosnu godinu više userfriendly za brzo gledanje. Tako da Stremio + Plex a ne Stremio ili Plex je najbolje posmatranje. Kod mene u mojoj knjizi prvo Stremip pa dodati Plex iako Plex koristim od 2012 a Stremio par god.

Dobro je znati, ako Stremio posustane, ali doslovce sam sve živo pronašao šta mi je palo napamet, čak i od veoma starih naslova.

Zar ne postoje pluginovi kojima je zadatak baza ?

Koji vam sve add-oni rade sa RD posle ovog "sloma" ? Ja sam kodijevac a treba da ispodešavam neke Stremioe po familiji pa da ne lutam?

Isto je to gledaš sa istog mesta (RD) samo što praviš biblioteku sebi koja je preglednija od Stremia. Ne znam baš sve li večeras ako se ponovo ne zaludim SystemShockom ću da probam da namestim. I pritom nisu tu samo TV materijali, može i muzika, audioknjige.
Koji vam sve add-oni rade sa RD posle ovog "sloma" ? Ja sam kodijevac a treba da ispodešavam neke Stremioe po familiji pa da ne lutam?
Torrentio RD

Kako taj plex princip može biti jednostavniji od stremio + RD, gde nemaš nikakve druge aktivnosti sem da klikneš i gledaš? Čekaš 2 minuta, ovde ne čekaš ništa, i nemaš nikakav p2p upload, ničim nisi izložen da te neko pribeleži. A uzgred, pošto smo često na putu, ne razmišljam da li je uopšte dozvoljen torrent u toj zemlji itd. Neko drugi prlja ruke umesto tebe za 16€/m, meni to milina, samo da ne posustane.
Ako želiš pošalji mi PM da vidiš kako to radi uopšte da ti dam pristupne podatke. Koja fluidnost, lakoća i preglednost je na njemu.

Ne vidim šta Plex ima zajedničko sa Stremio-m? Jedino ako plaćaš pretplatu za neki Plex server pa strimuješ... Ili si uvezao neki debrid na njega?
Plex kao home multimedia server zahteva mnogo posla da bi to bilo iole blizu Stremia, sve mora ručno da se skine/konstantno skida našteluje.. da ne pričam o problemima sa indeksiranjem, transkodovanjem i remote gledanjem sadržaja. Toliko posla za nešto što Stremio odradi za tebe 🙂 najbolja stvar vezana za video sadržaj na koju sam ikada naišao.
Čak i u polju home media servera, jellyfin i emby su po mom mišljenju bolji.
Izasao je Plexio addon za Stremio koji povezuje Plex library sa Stremiom:

🎉 Plexio 0.1.0 Released – Now Public! 🎉

I’m excited to announce that Plexio version 0.1.0 is now publicly available! Plexio connects your Plex library with Stremio, providing an easy way to stream and access metadata.

Key features:

• Direct and transcoded streaming support
  • Metadata integration from Plex and Cinemeta
  • Search functionality
  • OAuth login for secure authentication
  • Fully open-source with self-hosting support

Feel free to try it out, and let me know your feedback!
Get started here: https://plexio.stream/](https://plexio.stream/)

For support or feature requests, join the conversation on [Discord
or open an issue on GitHub.

Happy streaming! 🚀

Ali činjenica je da bez optičkog interneta koji mnogi od nas nemaju takav setup je daleka misao. Plus terabajti storidža, dedicated uređaj za server.. Stremio može da gleda i average Joe preko ADSL,
Brzina neta nema veze, server koji iznajmljujem za 14e mesecno ima oko 6Gbps download i otprilike 10Gbps upload.
Ti samo strimujes i isto kao i na stremio sasvim dovoljno je da imas 50mbps da bi gledao.
Storidz je poprilicno jeftin, ovaj moj server ima 3TB sto je dovoljno sasvim za nas.

Slazem se da je stremio + rd laksi ali mi plex uz maaalo vise truda daje vece mogucnosti plus kvalitetniju aplikaciju i plejer.

A što ti treba storage kad je sve keširano na RD serverima u toj varijanti Plex , Zurg... sve vuče sa RD servera.

Ne koristim RD, kesiram na server haha.
Privatni trackeri ne dozvoljavaju cloud torrent klijente kao sto je RD.

Brzina neta nema veze, server koji iznajmljujem za 14e mesecno ima oko 6Gbps download i otprilike 10Gbps upload.
Ti samo strimujes i isto kao i na stremio sasvim dovoljno je da imas 50mbps da bi gledao.
Storidz je poprilicno jeftin, ovaj moj server ima 3TB sto je dovoljno sasvim za nas.

Slazem se da je stremio + rd laksi ali mi plex uz maaalo vise truda daje vece mogucnosti plus kvalitetniju aplikaciju i plejer.
Što se kaže, to each their own 😀 I što kaže kolega iznad, treba da se dopunjuju a ne direktno takmiče. I kul je ako imaš sa kim da podeliš trošak tog servera, pa izađe kao cena RD. To je onda lepa solucija, plus ko voli da ima kastomizaciju, da skladišti svoj sadržaj raznih vrsta itd..

Zar stvarno neko spominje stremio i pregled biblioteke jedno s drugim? Stremio je obezbedio gledanje filmova u instant momentu a sad se ocekuje i da imaju “biblioteku”? :) Budite zahvalni sto imamo ovo…i to za dzabe…
za biblioteku je tu google, imdb, letterboxd i ostalo sto im je i prioritetn funkcija

A za Plex, ako on iskljucivo radi sa storage gde klijent mora da sam obezbedi, to onda i ne moze da se uporedjuje sa stremiom, ne znam sto se spominje uopste ovoliko u ovoj temi :D

A za Plex, ako on iskljucivo radi sa storage gde klijent mora da sam obezbedi, to onda i ne moze da se uporedjuje sa stremiom, ne znam sto se spominje uopste ovoliko u ovoj temi :D

Zato što su u poslednjih nedelju dana ljudi došli do realizacije da svakog časa bilo koji od najpopularnijih Debrid servisa mogu da nestanu, i onda sav užitak i laka dostupnost Stremija postaje prošlost.
Svakako je uvek bolje imati alternative. I ja dok sam se cimao s time da vidim koji addon radi sa RD-jem koji ne, pa Torrentio koji ne funkcioniše odjednom, lepo sam skinuo sve što sam hteo, povezao sa Plexom i gledao bez problema.
Sad kad radi RD normalno, koristim to za novije stvari, a Plex za serije koje već imam skinute.

Ima vec tema ali je vise fokus na striming u lokalnoj mrezi, ne znam da li bi mogli da otvorimo generalnu temu za plex bas.

Po meni mesate babe i zabe, ovde je tema streaminga a ne pravljenja videoteka.
Ja imam server sa x filmova i serija starih koje smatram vrednim za arhiviranje a Stremio mi je za nove stvari koje izlaze(serije i filmovi).
Kad ne bude vise Stremia onda ce biti skinem odgledam i obrisem to je to.

Nazad
Vrh Dno