Hvala na propagiranju sekte, juče sam uzeo RD pretplatu na mesec dana, i do kraja dana sam vrteo filmove preko EON boksa, Stremio+Torrentio+RD.
Fantastično iskustvo, jednostavno za instalaciju i korišćenje, čekanja nema ni sa najvećim filmovima, slika i zvuk do sada neviđeni.
Imam samo pitanje, koji Stremio addon koristiti za titlove i kako ga podesiti? Instalirao sam OpenSubtitles v0.24.0 i po neka starija serija mi ne prikazuje "naše" titlove, onda prebacujem gledanje na eksterni VLC, koji mi dalje nađe makar 3-4 titla na srpskom ili hrvatskom. Ovaj dodatni korak bih da izbegnem.
Nećeš se usrećiti sa titlovima, to je i dalje velika mana stremia.
Možeš da koristiš kodi kao default eksterni plejer i da podesiš da ti on automatski ponudi titlove preko poznatih kodi addon-ova za titlovi.com i opensubtitles.
Iskustvo i dalje može da bude super i jednostavno kad se sve podesi.
Klikneš na film u stremiu, otvara se u kodiju i subloader ti automatski sam otvori meni i ponudi titlove plus imaš najbolji izbor titlova.
Dok se taj segment ne popravi u stremiu, verovatno najbolje kompletno rešenje.
Ja kodi koristim samo kao plejer, ne i za traženje sadržaja, pa sam ga maksimalno prilagodio tome.
Recimo, podesio sam preko keymap editor addona da dok traje film pritisak na back bude stop i povratak na Home screen. Back na home screenu sam podesio kao minimize komandu (ne close), i onda se kodi pri svakom sledećem puštanju filma samo instant otvori, ne čekaš ono dugo učitavanje svaki put. Posebno kad klikćeš na više stvari zaredom da probaš smara...
I nema onog "teškog" stopiranja filma i izlaska iz kodija kako je po defaultu.
Kad ovako sve podesiš, imaš instant brzo puštanje svakog fajla iz stremia sa titlovima (koje opet možeš da prilagodiš baš kako hoćeš u kodiju). Možeš i neki skin za kodi ako te nervira ono njihovo old school.
Zvuči komplikovano, ali kad podesiš, stvarno je vrh rešenje. (dok stremio ne ponudi nešto bolje za titlove).