Šta je novo?

Street Fighter IV

Dodjavola, godine MK-a su me navikle na takvo izvodjenje poteza, dole-desno, dva puta desno, dva puta levo itd..
Dakle Hadoken skliznem palac od dole ka desno pa tek onda low(ili medium) punch? A Shoryuken, objasnjenje je nalik na "Z" pa udarac, sta mu dodje onda ovo "Z", znaci izvedem ga ja, sa Ken-om najlakse, ali tako sto "masiram" dole-desno opet, koja je razlika u izvodjenju u odnosu na Hadoken?
Hoce li ovo uci u motoriku pa da mogu sa sigurnoscu da ih izvodim ili je uvek lutrija? :)

Hadoken ide do napred, u trenutku kada zavrsavas potez pritisnes low/medium/high punch. Shoryuken je potpuno ista stvar, jedino dodas napred pre Hodokena, s' tim sto mozes i ranije da pritisnes punch(ili su godine igranja Tekkena krive za ovo :) ).
Potezi se zaista lako rade kada skontas kako, ukljucujuci i super/ultra poteze. Izuzetak su jedino speciali koji idu od dole na gore, kao kod Guilea i motion speciali kao kod Zangiefa.

superi i ultre se lako nashtrebaju, ali je mnogo veci problem uraditi ga, a da te protivnik ne izblokira, posto se jako lako blokiraju. tako da je zapravo, idealna kombinacija da uradish super/ultra kao medju potez kada si vec probio blok. e to je malo zeznutije za prstice xD

superi i ultre se lako nashtrebaju, ali je mnogo veci problem uraditi ga, a da te protivnik ne izblokira

Kako se blokiraju, preko obicnog bloka? Moze li se izblokirati ili koji je lek za onaj zahvat Zangief-a kada te uhvati pa skoci zajedno sa tobom, nisam mogao da ga predjem juce na easy :)

najobichniji blok(nazad). e sad to imash pravilo shta pobedjuje shta. udarci su *jachi*(razbijaju) zahvat(bacanje), bacanje razbija blok, a blok brani udarce. i onda tu imash razne kombinacije kako. npr dobra fora koju treba vezhbati je cancel-ovanje. npr kada si na malo vecoj razdaljini(nemozh da ga dovatish za bacanje), krenesh nozhi udarac(posto on ima veci domet), i onda na pola njega radish hvat. imash jako dobre tutorial vide-e na ign-u, gde krecu od tih pochetnichkih tipova, pa do ozbiljnih taktika.. znam taj Zengiefov zahvat , i ja sam se oko njega cimao, al ako igrash s Ryu-om, onda ga samo drzhish nogama na razdaljini i bacash mu hadueken kad god mozhesh..

Au *** treba ovde vezbanja i vezbanja a :) Ali verujem da je do ja*a kad nauchis i pocnes da dobijas mecheve. Sinoc sam posle 10 minuta optimisticki otisao online i dobio jednu rundu :) (stavio sam da trazi takodje noob-ove)
Prikazivao je da je losa konekcija (crveno) ali je radilo savrseno..

igra ima tolko dubine. mozhesh je igrati na mnogo razlichitih nivoa. button mashing mozhe biti zabavan ako se prvi put susrecesh s igrom. pa onda kad malo provalish i navezhbash poteze, onda sve dobija skroz novu dimenziju :) ima dosta snimaka na youtube-u pro igracha.. to je neverovatno kolko njihovi mechevi izgledaju ko shah da igrash. bukvalno je blok non stop i samo se cheka da se neko otvori. neko ko prvi put gleda, rekao bi da totalno smaraju, al tek kad probash i vidish shta oni sve rade, shvatish kolko je tu taktike ukljucheno :)

Definitivno :)

shoryuken.gif

Borise
Ja sam mislio da ti znas kako se igra SF :p
Elem, Hadoken se radi: dole, dole koso, napred (zavisi na kojoj si strani)
Tatsumaki se radi isto samo kontra unazad i taster za kick
Shoryken se radi: napred, dole, koso dole napred+ruka
Inace ja ove poteze radim na tastaturi bez problema jer sam mnogo igrao na PC-u.
Takodje uspevam da napravim pun krug sa Zangief-om, sto je bolesno :)
Elem, stize i meni SF4 za dan-dva pa cemo se trsimo :p
A da, Ps joypad je s**nje za borilacke igre, samo D-pad sa punim krugom dolazi u obzir (kao onaj sto je napravio Capcom za SF4.)

Poslednja izmena:
Ja sam igrao na automatu prvi deo 87-me a posle i drugi 90-te :p
Kasnije na Amigi 500 pa posle na PS One i na kraj PC ;)

Kako se dodjavola odradjuje onaj Shinryuken? Ne mogu da ocistim onaj drugi challenge trial zbog toga.. Radim dole + dole koso + napred (dva puta) i udarac 3 puta, ali mi svaki put uradi onaj drugi potez (sto spoji 7 udaraca).. Koliko onda ovo zaredja, 10 komada? :)

Ovaj drugi gamepad Saitek-ov nikako ne odgovara SF-u, ima nezgodan D-pad, isto su onako truoglasti dugmici kao na sony-jevom, ali su manji, dublji, i veci je razmak, pa me palac odkida i ubadam poteze iz svakog cetvrtog puta...
Ako saznate koji je najbolji D-pad za SF (za PS3), a da nije onaj tematski, javite..

Udarac 3 puta? Zar ne treba pritisnuti sva 3 buttona odjednom?
Meni je sve specijale lakse uraditi ako poslednji -> zadrzim delic sekunde duze.

Do sada je uvek islo da sva tri punch buttona odjednom pritisnes.
Ja sam to ranije uvek drzao mapirano na L2 i R2, mada nije to to sa triggerima :).

udarac X 3 ti je sva tri od jednom(a to dugme je po defoult-u mapirano na L1), ili stisnesh X, [], i R1

udarac X 3 ti je sva tri od jednom(a to dugme je po defoult-u mapirano na L1), ili stisnesh X, [], i R1

A, pa to mi recite.. pitao sam se sta su L1 i L2 :) Ja mislio isto kao i R1 i R2..

SF2 je izašao `92. Nisi ga mogao igrati `90.

Moguce, nisam siguran.

Ako saznate koji je najbolji D-pad za SF (za PS3), a da nije onaj tematski, javite..
Bilo koji da ima krug mesto krstica:
http://www.logitech.com/index.cfm/gaming/playstation_3/controllers/devices/848&cl=us,en
Nisam probao ali iz iskustva od ranije mogu da tvrdim da je extra.
Posto kosta oko 30-40 evra, vredi sacekati SF4 official Game pad-ove koji ce kostati isto ali imaju vece tastere ,)
Nadam se da mi sutra stigne igra... :p

Poslednja izmena:
Zar ne rekoste da kad predjes Arcade na easiest da se otkljucavaju svi likovi? Nije mi se niko otkljucao.. hocu Fei Longa i onog saolin dedu.. :(

Au sto je dobar Fei Long :) Mislim da cu pokusati sa njim da se uvezbam, da ne budem jos jedan od milion Ken-ova :)

thfeilong1.gif

Poslednja izmena:
Chang Li :D

Javite se koji imate PS3 verziju, da se malo odmerimo ;)

Imam ja Borise, ubaci me djalf88 ili djalf77 .
Kako si otkljucao fei longa?

Sad sam te ubacio na friend listu Borise, djalf88 mi je nick.
Ako ima jos neko SF4 ubacite me ;)

Nazad
Vrh Dno