i mene interesuje samo kontroler. konzola nece nuditi nista vise od pc-a. to ce vise biti za klince nego za ljude sa ozbiljnim racunarima.
Sve i ako steam os bude nudio nesto posebno, moci ce sigurno da se nabaci na pc vrlo lako.
Ista priča. Već sada imam pod televizorom komp jači od ovog većine ovoga što se najavljuje, u Fractal R4 kućištu koje jeste glomaznije, ali je meni subjektivno 100x lepše od svih ovih šljaštila koje su do sada pokazali. Uostalom, kontroler je zapravo najlakši/najjeftiniji način da se uđe u celu priču. Ko hoće da kupuje ceo nov komp, može to da uradi, naravno.
Diskusija oko cena je prilično bespredmetna i besmislena. Ko zna kolike će cene biti kada to zaista bude izašlo, šta će se unutra nalaziti, da li ćemo želeti tu da nešto dodajemo ili oduzimamo (već vidim zamene hard diskova i tome slično). Kontroler me najviše tu zanima, jer bi zapravo mogao doneti pomak u tome kako igramo igre. Da li ću ih puštati iz Valvovog OS-a ili Microsoftovog OS-a potpuno mi je nebitno.
Trenutno imam bežični XB360 gejmped vezan za taj komp pod TV-om ali ne podržava svaka igra gejmped, ili uopšte, ili nije lepo optimizovana za njega. Novi kontroler bi trebao da donese tu podršku nezavisno od igre, pa bi igranje svega bilo moguće, a ne samo onih stvari koje su specijalno dizajnirane za gejmped. Ako ispune obećanja, naravno. Opet, sigurno neću igrati PC fps ili rts na Steam kontroleru, sve i da radi savršeno i da je mnogo precizniji od današnjih gejmpedova, tako da...sasvim sigurno će proširiti spektar igara koje se udobno mogu igrati na gejmpedu u odnosu na današnju situaciju, ili se makar u to uzdam, pa da se mogu igrati u dnevnoj sobi udobno. To bi mi bilo sasvim dovoljno.