Šta je novo?

SteamOS

pa steam os će imati to out of the box, u čemu je onda problem?

problem je u tome sto tu istu funkcionalnost ocigledno nece omoguciti i za steam na winu (ne znam za steam klijent na nekom ne steamos linuxu). to je vec bezobrazluk, i nesto sto da je uradio ms ili tako neko, svi ovde bi skocili protiv toga, ali je sasvim ok da to valve radi, dupli standardi? :)
sta kao, steam win moze da salje stream, ali ne moze da ga prima? :)

Tu je po snazi što ne bi moglo?

pitam, ne pratim te apue. sem cene bi i perfomanse trebalo da budu tu negde

500$ je u stvari dobra cena za tu mašinu, to vredi kupiti.

ovako ugrubo, mislim da jeftinije izadje da je sam sklopis sa tim komponentama.

edit:
a jel ima negde cena samo za kontroler? ..ne mogu nigde da nadjem.

Poslednja izmena:
Kako jeftinije? Napravi spisak i neće izaći jeftinije, nema još uvek cene za kontroler.

ovako ugrubo, mislim da jeftinije izadje da je sam sklopis sa tim komponentama.

edit:
a jel ima negde cena samo za kontroler? ..ne mogu nigde da nadjem.

Nema cene za kontroler još ali će moći i drugi proizvođači da ga prave što će nadam se oboriti cenu. U sklopu tih 500 dolara ide kontroler kao i fensi kućište koje košta dosta tako da, kada se sve baci na papir teško da možeš sklopiti isto za te pare.

da se nadovezem na ovo jos jednom, hoce li ovi amd cpu i grafika moci da pustaju igre u rangu konzola? 720p (mozda cak i 1080) sa 60tak fps? sa detaljima u nivou konzola, to je nesto tipa medium pretpostavljam?

Ovi što sklapaju mašine kažu da može da tera SteamOS igre u 1080p 60 fps. Videćemo kako će ići sa budućim igrama, ali mi se čini da je ova mašina sa 6400K i 270 neka referentna i da će se igre posebno optimizovati baš za takav hardver. Što se tiče snage, tu je negde sa PS4, možda sporije nešto malo. Svakako brža od Xbone.

Poslednja izmena:
... to sam samo ugrubo i ispalo mi je oko 400e bez kontrolera i OS-a i fensi kucista.

400 eur za gaming PC? Teško će to ići.

Pa eto, računaj 50 evra za kontroler (berem u početku) i još minimum 80 evra za dobro HTPC kućište ITX formata. Plus što ovakvo, na kome je ugraviran Steam logo ne možeš ni naći u prodaji.

ali generalno, cena je slicna kao da sklapas sam. mislim da u to nije niko sumnjao, malo su bila previse optimisticna ona predvidjanja da ce pc hw da pojeftini i sta sve ne :)

Ah misliš na konkretan pandan Steam Box-u? Onda ok...

i mene interesuje samo kontroler. konzola nece nuditi nista vise od pc-a. to ce vise biti za klince nego za ljude sa ozbiljnim racunarima.
Sve i ako steam os bude nudio nesto posebno, moci ce sigurno da se nabaci na pc vrlo lako.

Eto ugrubo si na 500€ i umesto da sam sklapaš možeš uzeti gotovo. Ne zaboravite da nisu svi ni vični ni raspoloženi da sami sklapaju.

Ako kontroler bude samo 50€ u startu biće odlično. F710 logitech ili ovi za konzole koštaju toliko ili više.

Ovo su prve masine, za ocekivano je da ce kasnije cena pasti. Mada i po toj ceni sam tesko da mozes slicno da napravis. Ovo treba i lepo da se ohladi i da se kupi kontroler, a sve to za 500$ ce tesko da ide.

Ovo su prve masine, za ocekivano je da ce kasnije cena pasti.
i komponentama ce pasti cena.

... ali to jeste, ako je mala razlika u ceni ne isplati se cimati i sklapati... Jedino ako si bas entuzijasta pa te to sklapanje ispunjava.

Poslednja izmena:
Najveći problem je što ovih brendova nema kod nas, ni iBuyPower ni CyberPowerPC, ni OriginPC, teško je i Alienware naći. Eventualno Gigabyte ali koliko sam video njihova Steam mašina baš obično izgleda. Meni je kul ova kocka iz Portala od iBuyPower-a.

... ali to jeste, ako je mala razlika u ceni ne isplati se cimati i sklapati... Jedino ako si bas entuzijasta pa te to sklapanje ispunjava.

Ne zaboravi da je kućište sa slike što sam ostavio malog formata, gotovo kao PS4. Za takvo kućište ti treba low profile 270, pa ti treba odgovarajući PSU, pa to sve treba naštimati da bude hladno a opet nečujno. Velika je to nauka, nije kao da kupiš midi CM kućište od 50 evra i završio si posao.

Richland je na newegg 75 USD, ploča još toliko.

Poslednja izmena:
Kod nas je najveći problem kućište, pisao sam o tome još kad su najavili ove steam mašine. Krenite u sklapanje pa ćete videti koliko je ta mašina za 500€ u stvari dobra ponuda, tj. bila bi da je dostupna i ovde.

500$ nece biti sigurno, pre 500 evra, ako ne i vise.

Meni se samo u tu pricu nikako ne uklapa AMD, ali ajd, kazu da ce raditi. :)

Alienware verzija je izgleda samo za streaming iako ovi sa Verge pišu drugačije. Ne kontam kakav to hardver može stati u ovako malo kušićte a da je sposoban da tera igre.

http://www.theverge.com/2014/1/6/52...ow-alienware-is-realizing-valve-console-dream

eP5jP42.png

Ovo kućište je dimenzija kao i sam kontroler.

ali generalno, cena je slicna kao da sklapas sam. mislim da u to nije niko sumnjao, malo su bila previse optimisticna ona predvidjanja da ce pc hw da pojeftini i sta sve ne :)

Cekaj, ti si pomisljao drugacije? Naravno da ce bude isto/slicno, pa zar je iko od njih lud da riskira i radi sa gubicima kao konzolni brendovi?

btw, previse smajlija stavljas, oni koje ne interesuje tvoja prica nece ni da obrate da su oni tu zarad neke pristojne diskusije... a na kraju ne moras nista ni da pises (u ovoj temi) :p

Cekaj, ti si pomisljao drugacije? Naravno da ce bude isto/slicno, pa zar je iko od njih lud da riskira i radi sa gubicima kao konzolni brendovi?

btw, previse smajlija stavljas, oni koje ne interesuje tvoja prica nece ni da obrate da su oni tu zarad neke pristojne diskusije... a na kraju ne moras nista ni da pises (u ovoj temi) :p

nisam ja imao ta predvidjanja, ja sam bio u ovoj hw cene ce biti manje vise iste grupi
ako te bas interesuje, pogledaj ranije strane

Na to sam i mislio, nego sam se lose izrazio, trebao sam da napisem zar je "iko" :p

Na to sam i mislio, nego sam se lose izrazio, trebao sam da napisem zar je "iko" :p

:) bilo ih je, sami ce se vec javiti verovatno
a smajliji su tu da bi bila koliko toliko prijateljskija prica, ko hoce da cita, citace, ko nece, nece

Poslednja izmena:
i mene interesuje samo kontroler. konzola nece nuditi nista vise od pc-a. to ce vise biti za klince nego za ljude sa ozbiljnim racunarima.
Sve i ako steam os bude nudio nesto posebno, moci ce sigurno da se nabaci na pc vrlo lako.

Ista priča. Već sada imam pod televizorom komp jači od ovog većine ovoga što se najavljuje, u Fractal R4 kućištu koje jeste glomaznije, ali je meni subjektivno 100x lepše od svih ovih šljaštila koje su do sada pokazali. Uostalom, kontroler je zapravo najlakši/najjeftiniji način da se uđe u celu priču. Ko hoće da kupuje ceo nov komp, može to da uradi, naravno.

Diskusija oko cena je prilično bespredmetna i besmislena. Ko zna kolike će cene biti kada to zaista bude izašlo, šta će se unutra nalaziti, da li ćemo želeti tu da nešto dodajemo ili oduzimamo (već vidim zamene hard diskova i tome slično). Kontroler me najviše tu zanima, jer bi zapravo mogao doneti pomak u tome kako igramo igre. Da li ću ih puštati iz Valvovog OS-a ili Microsoftovog OS-a potpuno mi je nebitno.

Trenutno imam bežični XB360 gejmped vezan za taj komp pod TV-om ali ne podržava svaka igra gejmped, ili uopšte, ili nije lepo optimizovana za njega. Novi kontroler bi trebao da donese tu podršku nezavisno od igre, pa bi igranje svega bilo moguće, a ne samo onih stvari koje su specijalno dizajnirane za gejmped. Ako ispune obećanja, naravno. Opet, sigurno neću igrati PC fps ili rts na Steam kontroleru, sve i da radi savršeno i da je mnogo precizniji od današnjih gejmpedova, tako da...sasvim sigurno će proširiti spektar igara koje se udobno mogu igrati na gejmpedu u odnosu na današnju situaciju, ili se makar u to uzdam, pa da se mogu igrati u dnevnoj sobi udobno. To bi mi bilo sasvim dovoljno.

Poslednja izmena:
Koliko te je taj Fractal R4 koštao?

Vrh Dno