Šta je novo?

SteamOS

Koliko te je taj Fractal R4 koštao?

Puno, naravno :) Nekih 75-80 evra, ako se dobro sećam. Ne kažem ja da je to jeftinija varijanta u odnosu na neku Steam mašinu, nisam uopšte na to mislio, ali za mene konkretno jeste u smislu da već imam gaming komp pod TV-om sa instaliranim Steam klijentom i samo mi taj kontroler treba u suštini. Da makar malo proširi spektar igara igrivih bežično iz fotelje, da se igrama kao što su Brothers, Deadlight, Volgarr, Spelunky pridruže i neke "ozbiljnije" igre.

Puno, naravno :) Nekih 75-80 evra, ako se dobro sećam. Ne kažem ja da je to jeftinija varijanta u odnosu na neku Steam mašinu, nisam uopšte na to mislio, ali za mene konkretno jeste u smislu da već imam gaming komp pod TV-om sa instaliranim Steam klijentom i samo mi taj kontroler treba u suštini. Da makar malo proširi spektar igara igrivih bežično iz fotelje, da se igrama kao što su Brothers, Deadlight, Volgarr, Spelunky pridruže i neke "ozbiljnije" igre.

Naravno da ne bih ni ja menjao da imam tako nešto, zanimala me cena.
Samo se nadam da će ponuditi kontroler i bez ekana kao taj beta što sad prikazuju.

Eto i novog drajvera iz AMDa sa podrškom za SteamOS.

Ako nista drugo ove steam masine i steamos ce bar da proguraju podrsku drajvera na linux, to im je valjda i svrha :D

Kako oni planiraju da optimizuju igre za razlicite steam boxove? Jel bilo reci o tome?

:) kao linux je pa ce biti tu i tamo neki % bolje performanse
a za ovo ostalo kao i do sada na winu, ako developer optimuzuje igru optimizuje, ako ne, kupis jacu masinu :)

Da li je Kingdom Come: Deliverance prva najavljena CryEngine igra za SteamOS?

Poslednja izmena:
Šta si ti očekivao kad si se toliko razočarao? Pored hiljada linux distribucija kod ove si očekivao nešto totalno drugačije.

da, steamos je baš to. ništa spec, ali je spec to što će zaintrigirati ljude da prave linux igre, to samo može biti dobro, ne nanosi štetu nikome. dobićemo bolje drivere, bolju podršku, sve bolje. samo mogu da doprinesu linux zajednici, više ljudi će da čuje za linux, itd... ja bih najviše voleo da se sve igre prave za sve. dakle i linux i windows i mac. linux i macos su sjajne platforme, ali avaj... no games :/

Poslednja izmena:
Bilo bi suludo da su uradili nesto drugo, Debianoliki distroi (pre svega sam Debian, Ubuntu i Mint) su najrasprostranjeniji i najbolje prihvaceni Linux distroi. Steam je tu da dalje popularizuje i dovede izdavace igara i na ovu platformu... kao i da natera AMD da napravi upotrebljiv Linux VGA drajver. :)

Steam In Home Streaming Explained & Tested

[YOUTUBE]gIL71Q6eJ2Y#t=216[/YOUTUBE]

Ne mogu da verujem da je uspeo da potera 4K streaming. Mada mi se 50 ms minimal latency ne sviđa ali je ipak puno bolje nego li onLive/Gaikai.

Linux se sve vise i vise uzdize. :)

Poslednja izmena:
Neka hvala.

Vrh Dno