Šta je novo?

SteamOS

Instalirao sam XCOM Enemy unknown igru na Steamu, kada hocu da pokrenem igru izbaci mi gresku prikazanu na slici ispod (error 55). Moze li pomoc kako ovo da resim, nemam puno iskustva sa steamom.

Prilozi

• 1234.PNG
    1234.PNG
    445.8 KB · Pregleda: 160
Jel imas antivirus i koji?

Omasio sam temu, nisam video da je OS u pitanju. Molim moderatore da obrisu sta sam napisao. Resio sam problem ponovnom instalacijom sistema, bez instalacije antivirusa.
Izvinjavam se :D.

Sledeci put probaj da namestis da se Steam pokrece u admin modu, trebali bi da resi problem sa antivirusom i mnoge druge.

Ok, kako se to podesava na steamu? Juce sam na Steam.exe ikonicu isao desni klik,pa run as admin, medjutim ovo nije pomoglo. Reinstalacija sistema je resila problem.

super. samo jos da vidimo da li ce raditi sa virtual lan programima, mada ce to biti malo teze jer ni preko wifi ne ide glatko, a kamoli sa nasim uploadom.

Imao bi toliko kašnjenje da ti nije ni bitno da li radi i kakav je kvalitet slike...

Od potpuno originalnog kontrolera, preko miksa starih dugmica i novih tehnologija smo dosli do ovog hibrida koji je nista drugo do mix X360/PS4 kontrolera i originalnog SteamOS kontrolera. Bar nece biti potrebe za drugim kontrolerom za aktuelne igre. Takodje je dobro sto su ubacili klasicni analog jer je koristan kod voznji i drugih igara koje zahtevaju analogne kontrole. Jedino me brine udobnost ovakvog resenja. Mada ja sam se igrao na Gigatechu koji je bas mali dzojped, tako da mi nece biti problem da se naviknem.

depLV1a.jpg

Eh pa da... Revolucija ovo ono, a na kraju dobismo obican PS/Xbox controller...

objasnjavali su nesto zasto su morali da odustanu od svih onih ideja, ali da, cinjenica je da na kraju nisu mogli da izmisle toplu vodu i da je neko pre njih vec odradio fantastican posao koji oni nisu mogli da nadmase.
pitanje i da li ce track pad biti koriscen uopste od igraca. jedino mozda kao touch za simulaciju misa

Bitno je da su izbacili d-pad. Ljudima sto igraju profi Street Fightera se nece svideti ali boze moj.

Ovo je po meni daleko bolje od prvobitne ideje, onaj kontroler ne bi bio kompatibilan sa mnogo postojećih igara, dugmići su bili do zla boga nezgodno smešteni, a ekran mu je podizao cenu. Jedino se brinem koliko će ovaj kontroler biti udoban za korišćenje, deluje mi da su analogni stik i xyab dugmići suviše nisko i odmaknuti od ruba, a brine me i težina, bežićni kontroleri su obično preteški za moj ukus.

Suska se da ovaj analog nije klasicni analog sa PS4/Xbone kontrolera vec nesto drugo. Bilo bi idealno kada bi poput onih Saitek joypada, Steam Controller bio modularan. Samo sto to dodatno podize cenu a mislim i da je nemoguce.

Poslednja izmena:
Steam Link - stream masina za 50 dolara
dsc00505-1.jpg
Steam Controller - isto 50 dolara
dsc00482-1.jpg
Zotac Steam Machine - najnoviji Intel CPU, 8 GB DDR3 RAM, nVidia 970M 3GB, 64 GB M.2 SSD, 1 TB HDD
662271760id5045gol.jpg
1425473062SN970-master_b282_image05-std.jpg

Sve dostupno u prodaji u novembru mesecu.

Source 2 - besplatan engine (jedini uslov je da se igra objavi na Steamu). Dolazice sa DirectX i Vulkan podrskom.
Valve VR (HTC Vive) - tema

Batman Arkham Asylum, Mad Max i Witcher 3 su predstavnici nadolazecih AAA igara koje ce biti objavljene za SteamOS.

Vulkan API - novi low overhead API Khronos grupe, naslednik openGL-a i Mantle API-ja (velika slicnost u samom kodu). Multiplatform u pravom smislu te reci (PC, konzole, mobile). Menja OpenGL 4.5, OpenGL ES 3.1 i Mantle. Nastao kao rezultat saradnje AMD, nVidia, Valve, Epic, DICE i Unity. Za sada samo Valve potvrdio da ce podrzavati ovaj API, ocekuje se da tokom godine to urade i njihovi bliski partneri.

Poslednja izmena:
nadam se da ce steam os i steam machines uraditi nesto dobro

Steam još više da pokusava i trudi se donijeti "konsole like" experience on pc, meni odgovara.
Nema hljeba od pc master race i njihovih f2p igara sa k&m.

If you say so...

Koja glupost, sto vrsta, koja ce ovo ****** kupiti pored ps4?

Covek se zali sto ima prevelik izbor...

Cene i hardver nisu dobro uskladjeni. Valjda se zato i ceka novembar, da AMD izbaci nove karte i da se cene malo smire. Po ovim cenama nijedna od ovih masina ne vredi, a ako nema prodaje masina, nema nista ni od SteamOS-a i podrske za taj OS.

Bolje bi bilo da je Valve direktno napravio dil sa Intelom, AMD i nVidijom i da svako od njih ponudi po dva modela (400 USD i 1000 USD), ali da cenovno budu konkurentni konzolama. Ovako nista ne valja, dok se ugradi fabrika koja pravi ovaj hardver, pa onda proizvodjac (nV, AMD, Intel) i na kraju dok ovi lopovi uzmu svoju marzu (Alienware i ekipa) ode cena u oblake. Zanimljivo je da Alienware i nije nesto skup kada se uporedi sa ostalima.

Onaj Shield settop box je odlican za 200 USD, da je nVidia napravila nesto duplo jace od toga i da ga prodaje za duplo vise para to bi bila odlicna konkurencija Xbox One na primer.

Vrh Dno