Šta je novo?

Steam Deck

Kako ste ga uopste narucili?

Deluje kao poveca cigla u odnosu na Switch. :D

Ako bude direktna prodaja, razlika može biti u nivou carine u odnosu na EU i troškova isporuke
Znaci sedam evara razlike zbog carine i troskova dostave koji ce uciniti da krajna ceni koju treba da platiti u nasem tamnom vilajetu bude visa bar 50%...
Da se ne lazemo svi oni ne kupuju po MP ceni iz EU prodavnica nego po VP cenama veletrgovaca pa koliko primeraka uzmes toliki popust...

Svakako ce biti kod nasih madjara na KP-u, i nema brige ni za nase prodavce, ni za carinu, porez itd..

... sem za garanciju, servis, delove...

Poslednja izmena:
Za sada je maksimum Windows XP da bi starije igre radile.

Nista, sad samo cekamo da nam Valve isporuci jedna :)

Proton i FSR, preko Gamescope-a.
Oko 30% je manja potrošnja.

Mangohud sada može da prikazuje i battery remaining time, što se i vidi na videu.

Neki info gde kupiti ovu konzolu za nas iz Srbije ?

Neki info gde kupiti ovu konzolu za nas iz Srbije ?
Kao i sve ostalo od Valve hardware-a. Nigde. Jedino ako imas nekoga preko, a i onda ti carina skine kožu sa leđa. Pitam se samo gde su svi oni silni ljudi što uradiše preorder i što su me ubeđivali da je ovo sjajan hardware i da će postati apsolutni boom na tržištu.

Gde ste ljudi?

travolta.gif

Kao i sve ostalo od Valve hardware-a. Nigde. Jedino ako imas nekoga preko, a i onda ti carina skine kožu sa leđa. Pitam se samo gde su svi oni silni ljudi što uradiše preorder i što su me ubeđivali da je ovo sjajan hardware i da će postati apsolutni boom na tržištu.

Gde ste ljudi?

Pogledajte prilog 336288
Ne vidim gde je problem u takvom komentaru. Ja da sam mogao isto bih uradio preorder, nema smisla razglabati i presipati iz šupljeg u prazno dok uređaj ne izađe zvanično, ljudi su verujem rekli sve što su imali, kritike i recenzije su za sada usaglašene i u najboljem su mogućem svetlu.

Gde ste ljudi?

Pogledajte prilog 336288
Tu smo, cekamo da stigne ......

Gde ste ljudi?

Pogledajte prilog 336288
To što ti nisi u stanju da ga nabaviš nema nikakve veze sa kvalitetom i upotrebnom vrednošću tog uređaja. I da, čekam i ja da stigne.

To što ti nisi u stanju da ga nabaviš nema nikakve veze sa kvalitetom i upotrebnom vrednošću tog uređaja. I da, čekam i ja da stigne.
Meni takva skupa igračka nije potrebna. Da mi treba, kao i ostali, odradio bi preorder, i platio koliko treba. Kao što sam od uvek radio sa svakim hardverom na koji se nameračim da ga kupim.

Lik u Kini je uspeo da se dokopa Deck-a malo ranije. Odgledajte video do kraja.

Meni takva skupa igračka nije potrebna. Da mi treba, kao i ostali, odradio bi preorder, i platio koliko treba. Kao što sam od uvek radio sa svakim hardverom na koji se nameračim da ga kupim.
Pretpostavljam da je to zbog toga što ti smatraš da neće biti "boom" na tržištu, za šta, uveren sam, imaš konkretne činjenice da potkrepiš tu tvrdnju?

Pretpostavljam da je to zbog toga što ti smatraš da neće biti "boom" na tržištu, za šta, uveren sam, imaš konkretne činjenice da potkrepiš tu tvrdnju?
Pored svega što je Linus rekao u videu koji je okačio @danilo989, samo ću da dodam da steam deck nije ni zamišljen kao nešto što će da bude boom. Ispod haube je GNU/Linux + Proton što je samo po sebi problem. Kao što je Linus rekao, Valve ohrabruje ljude da sistem "ubiju", i instaliraju sve ispočetka kada nešto krene naopako. Kao i Linus, i ja tako nešto podržavam. Takve stvari tebi i meni nisu problem, ali to jasno ukazuje kome je Steam Deck namenjen.

Ali stavi se u ulogu average Joe-a koji je do juče koristio Nintento Switch, i koji hoće da kupi novi Valve-ov "Switch Killer". Šta će taj čovek da radi kad ga dočekaju problemi koje je Linus pokazao? Average Joe očekuje da, kao i na Switch-u, pritisne jedno dugme, odabere igru iz svoje Steam baze, i da igra hassle free.

Problem je sto ocekuju Steam Killer.

Prilozi

• image_1878.jpg
    image_1878.jpg
    71.3 KB · Pregleda: 24
Vrh Dno