- Učlanjen(a)
- 08.03.2003
- Poena
- 1,065
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 5600X
- Matična ploča
- Asus Prime B350-Plus
- RAM
- 16GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
- GPU
- Gainward GeForce 1060 Ti 6GB
- Storage
- XPG Gammix S11 Pro 1TB
- PSU
- Seasonic 520W 12Mii
- Monitor
- BenQ VZ2770 27"
- Miš & tastatura
- Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
- Pristup internetu
- Optički internet
Ocigledno podcenjujes moc novca. Ljudi su videli kako izgleda ARM na Apple uredjajima i koliki je skok u performansama, tako da jedva cekaju da to zazivi i na ostalim. Za proizvodjace softvera ce situacija bukvalno biti "ili predji na ARM ili si ostao bez kupaca", a za developere "ako ti neces, ima ko hoce"...
x86 se polako gasi i to je cinjenica. Ko je prihvati na vreme, bolje ce proci od onog ko ne prihvati i moci da zaradi vise novca i stekne vise kupaca.
Takodje, gomila igara vec postoji za ARM, jer neke konzole imaju ARM cipove, a sto rece momasb, i Nvidia ih ima.
Potrosac koji je video da njegov hardver njegovog iMaca bukvalno moze da stane u njegov iPad, nece vise ni u ludilu juriti x86 resenja, a potrosaci na kraju diktiraju ko ce uzeti pare, a ko nece.
Ti si jedno petstoti Apple korisnik za ovih dvadesetak godina koliko sam na forumu koji mi priča kako će nova Apple novotarija izmeniti svet. Apple nije tu da menja svet, Apple je tu da zaradi pare. Novi procesor je tu da još bolje ogradi njihovu baštu da bi oni mogli da još više izoluju svoje korisnike, da bi Apple više zaradio. Apple na kraju stvarno i bude bogatiji na račun svojih korisnika, a svet nastavlja svojim putem.
Igre koje se prave za ARM su za mobilnu platformu, to je drugi tip igara, za drugačiji input metod, pokušavam da se setim neke igre za mobile koje je portovana za PC i imala uspeh i ne uspevam. Ogroman i vrlo skup je to posao da se AAA igre prave za novu platformu, bar dok alati ne budu dostupni da to olakšaju, a to sigurno neće biti uskoro.